Poradna duly
Jana Čurdová
@RadunkaP píše:
Sylvis Můžu se zeptat jaký ti vyšel výsledek na DS? Než jsi šla na odběr plodovky? Řeším teď úplně stejnou situlaci a mám se rozhodnout do konce týdne zda odběr podstoupím nebo ne. Moc díky za odpověď. Ahoj Radka:-)
Já měla DS 1/1500. Na plodovku jsem jít nemusela, ale raději jsem šla. Jistota je jistota
být tebou tak jdu raději taky, pokud ti to doktoři navrhovali. Budeš aspoň vědět jestli je vše v pořádku a nebudeš se pak muset stresovat
Holky mám na vás dotaz - podle UZ jsem 17+5 tt, břicho už začíná růst a poslední dobou (tak týden?) mě bolí břišní svaly - jako kdybych intenzivně posilovala na břicho a měla je namožené
Samozřejmě nic takového nědělám, vim, že posilovat se v těhotenství nemá, ani nedělám nějak namáhavý práce doma.
Nemáte to taky, popř. nevíte co by to mohlo být?
@Valerie83 píše:
Holky mám na vás dotaz - podle UZ jsem 17+5 tt, břicho už začíná růst a poslední dobou (tak týden?) mě bolí břišní svaly - jako kdybych intenzivně posilovala na břicho a měla je namoženéSamozřejmě nic takového nědělám, vim, že posilovat se v těhotenství nemá, ani nedělám nějak namáhavý práce doma.
Nemáte to taky, popř. nevíte co by to mohlo být?
Posilovat se naopak má, jen ne od druhého trimestru přímé břišní svaly, jen šikmé. Taky jsem to tak měla, jakobych měla kolem pupíku natažené svaly. Šla jsem ten den brzy spát a ráno dobrý. Pro jistotu jsem začala z postele a gauče vstávat tak, že se převalím na bok a teprve vstanu. Od té doby mě ty přímé břišní svaly už nebolely.
Všechny vás zdravím.
Už je to tu sice pěkně rozjeté, ale přidám se. Zrovna jsem ve 20tt a čekáme druhýho chlapečka. termín mám 11.6.
Ahoj holky, dnes jsem byla s akutním řezáním v podbřišku u Dr. Měla jsem docela nahnáno, byla to dost divná bolest a nemohla jsem skoro spát. Dostala jsem vosu s progesteronem a za odměnu 3D obrázek našeho čumáčku. Vše je v pořádku, takže jsem hned víc v klidu. A náš prcek je fakt nááádhernej.
Zítra mě čeká oznámení v práci. Uff… Tak mi, prosím, držte palce.
O „cukrovkovém“ vyšetření jsem slyšela, hlavně ať vám dopadnou dobře!
@Nefertiti09 Tak to je dobře, že je vše OK
A budeš mít prcka nebo prckovou? ![]()
@johankakoz píše:
@kanka80 vis nejde o to ze to neni asi chlapec, ale o to ze to vubec nechtel…dekuji
Johanko, buď v klidu, ještě není všem dnům konec. Určitě ho vezmi na ten velký UTZ. Mám kamarádku a její přítel se choval ještě hůř, než ten tvůj. Teprve, když viděl toho mrskajícího se mrňouska a doktor ho nechal spočítat prsty, asi mu to konečně došlo. Dneska je z něj nadšenej tatínek s roční holčičkou. Uvidíš, že to dopadne taky tak.
@Valerie83 píše:
@Nefertiti09
ahoj, já mám podle poslední MS termín taky 29.6. Podle UZ to ale vychází na 26.6.
Můžu se zeptat, kolik ti je? Mně 29, rodit budu ve 30, bude to mé 1. dítě
Naštěstí zatím taky všechno OK, pohyby ale ještě necítím, mám navíc placentu na přední stěně a těch případech jsou prý pohyby cítít až později a v menší intenzitě..
Dnes asi vyrazím koupit nějaký těhotenský kalhoty, normální džíny bokovky ještě oblíknu, ale už se mi v nich špatně sedí.
Jak to máš ty?
Ahoj:-) Tak to je skvělá náhoda. Mně je 30 a rodit budu taky ještě ve 30, stejně jako ty čekám první. Náš mrňousek zatím jen šimrá:-)
Já koupila těhu kaloty v HM, mají super věci, jen pozor na klasické kalhoty „trubky“. Za jeden den se neskutečně vytáhly, takže je jdu vyměnit za menší velikost a to klidně o 2 čísla!!!
Zatím trávím čas v těhu sukni a mám jedny kalhoty do kozaček, které jsou neskutečně pružné, jen jsem jim odebrala pásek…
Už jsi přibrala? Já jsem nyní na svojí původní váze, nejdřív jsem 2kg ubrala. Ale bříško se už kulatí:-)
@aminkadf píše:
@Nefertiti09 Tak to je dobře, že je vše OKA budeš mít prcka nebo prckovou?
@aminkadf Děkuju, jsi moc hodná ![]()
Jestli je to kluk nebo holčička nebylo vidět, náš brouček sebou mrskal tak, že jenom fotku čumáčku jsme zkoušeli tak 30 min… Jsem dnes 17+4, tak si prý počkáme na velký UTZ, měl by být 30.1.
Jak je tobě??
@Nefertiti09 píše:
Ahoj:-) Tak to je skvělá náhoda. Mně je 30 a rodit budu taky ještě ve 30, stejně jako ty čekám první. Náš mrňousek zatím jen šimrá:-)
Já koupila těhu kaloty v HM, mají super věci, jen pozor na klasické kalhoty „trubky“. Za jeden den se neskutečně vytáhly, takže je jdu vyměnit za menší velikost a to klidně o 2 čísla!!!
Zatím trávím čas v těhu sukni a mám jedny kalhoty do kozaček, které jsou neskutečně pružné, jen jsem jim odebrala pásek…Už jsi přibrala? Já jsem nyní na svojí původní váze, nejdřív jsem 2kg ubrala. Ale bříško se už kulatí:-)
Já jsem si HM kalhoty snad v životě nekoupila - jsou mi tam krátký, jsem docela vysoká. No ještě kouknu co kde mají.
Já jsem zatím nabrala asi 3kg.
A kde budeš rodit? Já jsem z Prahy a registrovala jsem se na toho 29.6. k Apolináři.
Bříško je super, jsme tím s přítelem úplně posedlí, okamžitě po probuzení vždycky hned kontrolujeme stav ![]()
@Nefertiti09 Já mám taky „živé“ mímo
Mrská sebou teda jenom doma. Vždy po probuzení, tak se mi vyboulí pupek na pravé straně, takže je šišatý jak šiška, pak po obědě tak hodku „lítá“ ze strany na stranu a večer, když už ležíme v pelíšku tak kope jak prdlej. Nakopne me i do podbřišku a to je docela síla. Jsem v 21tt, velký UTZ už máme za sebou - vše dopadlo OK. 12.2 jdeme na kontrolu a 15.2 mě čeká ta cukrovka.
Jinak se nám krásně ukázal v 17tt, hned jak pan dr. dal tu „sondu“ na pupík, tak nám prcek ukázal svojí chloubu.
Se chtěl asi pochlubit nebo nevim ![]()
Každopádně je to hrozně krásný když na něj mužeš koukat jak se tam vrtí ![]()
@Valerie83 Já jsem z ČB a rodit budu určitě tady, nechci riskovat. Slyšela jsem, že to máte v Praze trochu složitější, já se zatím nikam registrovat nemusela, dnes jsem to nadhodila u Dr. a řekla, že na to máme ještě čas ![]()
Jestli objevíš něco super, dej určitě vědět. Každý tip se teď hodí ![]()
@aminkadf jůůů, to ti závidím, my zatím nikde nevyčníváme
Takže máte malýho chlubílka, co? Tak to u nás to bude asi pěkná stydlína… ![]()
Snad to na nás taky brzo ukáže…