Červen 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.1.13 17:38
@johankakoz píše:
Holky jaký pocit to je když malé začne kopat já asi furt nic a nebo to nepoznám

Na to, že čekám první jsem pohyby začla cítit poměrně brzo. Tak 16.-17. týden. Když jsem byla na kontrole a doktorka se ptala, jestli cítím pohyby, tak jsem odpověděla, že si nejsem jistá. Jestli to má být pocit, jakože se mi chce na velkou a přitom nechce tak jo. Tak se smála a prej je to ono. Teď (21.tt) už to cítím mnohem výrazněji. Nejvíc se mele večer a ráno. A ze začátku jsem z toho byla děsně naměkko. :srdce:
V jakém jsi týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
26.1.13 18:36

@maminkaAMATÉRKA já jsem ve 20 ale takový pocit ze záchodem nemám. občas takový jako by křeč či stah nebo tak něco.
:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
26.1.13 20:32

Ahojky holky ani ja nevim jak poznat pohyby…jsem v 18.tt a opravdu nevim…zadne divne pocity nemam, bublani ani pocity jit na toaletu, no snad to brzy prijde, rikaji mi kamaradky, ze u prvnich tehotenstvi to muze byt klidne az treba ve 20.tydnu a to jdu do genetu, tak se tam optam, jestli do te doby si nebudu jista. :D jsou to veci kolem tech miminek, ale moc krasne, ja si vcera objednala prvni varku plinek, tak se tesim, az mi v utery dorazi…tip kamaradka mi rikala, ze plinka je v akci a vyplati se, kdyz je pod 4 koruny… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.13 20:38
@johankakoz píše:
@maminkaAMATÉRKA já jsem ve 20 ale takový pocit ze záchodem nemám. občas takový jako by křeč či stah nebo tak něco. :D

Jo, tak to je ono. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.13 20:42

Ještě se ty pohyby přirovnávají jako když vás honí v břiše prdíky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
27.1.13 09:11

Ahoj, vítám nové diskutující :mavam:! @maminkaAMATÉRKA Tak sušičky se určitě nevzdávej, je to ten největší pomocník když máš děti! Vypereš, vysušíš, nevěšíš, nežehlíš(teplota v sušce je vysoká, takže i hygiena dodržena),to bych raději slevila z kočárku(mám už dítě, vím o čem mluvím) :lol:! @johankakoz Chápu,že chceš pěkný kočárek podle tvého gusta, jen ti chci říct, rozmysly se ještě, zda kupovat trojkombinaci, když máš hluboký kočárek, mimčo totiž tak rychle vyroste, že nejpozději na jaře dalšího roku bude ve sporťáku, jak se začne totiž trošku mlít, většinou už nechce ležet jako placička a chce koukat ven..Taky se mrkni, jak je vybavený hluboký kočárek, budeš v něm mít mimčo jak přes léto tak přes zimu(odvětrání boudy a podobně)…Jo a ten Peg Perego uno prodávají na Bazosi použitý a vypadá krásně a dá se také použít od narození. Ale neviděla jsem ho naživo, uvažuji o něm jako o sporťáku…Jinak Hartany jsou supr kočárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
27.1.13 09:16

Jo a pohyby, já je cítím už 2 týdny, ale vím, jak to má vypadat. Záleží na uložení dělohy a mimča, takže opravdu je některé mamče cítí dřív a některé později(až ve 20 týdnu).Nejvíc jdou asi cítit v poloze na zádech s nataženýma nohama a rukama za hlavou.Ze začátku je to jako honění větrů v břiše :lol:.Já teď už cítím kopanečky, ale jen občas :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
27.1.13 10:04

Já je cítím už nějakou dobu, jak píše glorča hlavně v poloze na zádech. Připodobnila bych to hodně silnému tlukotu srdce v nepravidelných intervalech. A teď už i občas pěkné nakopnutí, že to cítí i manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.1.13 11:34

Ahoj, holky.
K pohybum-citim je asi od 15.tt,ale jsou stale strasne slabe/oproti minulym tehotenstvim/. Rikala jsem si, ze mam urcite placentu vepredu, ze ta jiste tlumi narazy, a ptala se naposledy na kontrole, zda jsem se trefila-a taky ze jo. Vzdy jsem ve 20.tt byla zvykla uz na jasne vyrazne pohyby-a ted je to presne, jak nekdo napsal drive"jakoby lechtani maslovackou"… ;)
Toz se, Johanko, netrap, urcite to poznas, az to prijde razantneji a mimousek zesili… :hug:
Krasnou nedeli VSEM :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
27.1.13 11:51

Holky, máte některá zkušenosti s kočárkem maxi cosi mura 4? nebo alespon s tou znackou maxi cosi? Cetla jsem si spoustu recenzi a ma dobre recenze (jako jeden z mala mi prijde)..ale porad vaham..diky moc.. Jinak ja jsem na konci 18.tydne a pohyby teda vubec.. nebo spis nevim, ze jsou to pohyby :D :D tak to ani nijak neresim, az to prijde, tak to prijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.1.13 11:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
27.1.13 12:28

To jsem cetla vsechno :)..diky..spis jsem myslela tady primo jestli nektera nema zkusenosti..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
27.1.13 13:11

@Coco_o Ahoj,Muru mám doma, jezdím s ní 2 roky.Asi tě zklamu, já s ní moc spokojená nejsem. Pozitiva jsou-jezdí skvěle, dobře ovladatelná i jednou rukou, hluboká korbička celkem dobrá, je prostorná. Negativa-u hluboké korby mi vadilo, že nemá bouda odvětrávání(v horkém létě tam není to síťované okénko),a nemá polohování(nevadí, pokud dítě není ublinkávací typ)ale je to škoda. Taky když je dítko starší a chce koukat ven, je polohování zádiček v hlub. korbě výhoda. Sporťák je krásnej, ale fakt hodně nepraktickej. V létě jakž takž pohoda, ale v zimě je šíleně otevřená boudička, takže když fučelo, jezdila jsem s pláštěnkou(ta je ale taky kapitola sama pro sebe, malá, narvat tam jiný než origoš fusak prostě nejde a ty zipy, doteď se s nima nervuju, nejdou mi buď otevřít nebo zavřít!!!).Malej má 2 roky a stříška už je tak tak a on není nějak velkej, takže mít delší dítě, už se tam nevleze a jaksi jezdit v zimě bez stříšky nejde.Jo a ta váha, bydlím v kopci a tahat kočár(17kg)+dítě narvané v zimním oblečku zasněženýma chodníkama a být těhotná, řeknu vám, mazec :zed:.Pouze můj názor, za ty peníze bych teď vybrala jiný kočár(Mura byla můj sen)např. Gesslain, Teutonii, Hartan, Peg Perego…Jsou vychytanější. Muru si nechám ještě jako hlubokou teď na mimčo, ale sporťák pak pořídím rozhodně jiný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
27.1.13 13:12

Tak včera jsem si lehla na záda jako každý večer dala ruku na břicho a říkám té mé princezně, tak už mi koukej ukázat jaké to je když kopes:) holky nevěřily by jste asi po pěti minutách taková rána jak když to vzala patou.ze jsem ji i cítila ze jde mimo břicho. A pocit jinak jako bublina:):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
27.1.13 13:41

Johanko, já ještě přidám pár řádků k plenkám. Hlavně budeme používat papírovky z tesca a doma látkovky. U Františka jsem vyhrála v nějaké soutěži sadu plen pop-in a byly super. Pak jsem dokoupila pár starších látkovek a doma býval hlavně v látkovkách. Na ven, k dr., na návštěvy a na noc měl jednorázovky. Ale toho odpadu, fakt pecka! Teď už pomalu kupujeme plenky, když jsou v akci. Ale teda malých velikostí máme po dvou balících a hlavně se zásobíme většíma. Měli jsme totiž vždy obříky, tak nepředpokládám změnu.
No a kočárek. Máme opět po Františkovi - roan marita (koupený na aukru za pakatel). Kočárek je naprosto super. Není sice nejmodernější, ale je velmi pohodlný. Jen mě mrzelo, že na něj nešla připevnit autosedačka. Teď už autosedačky na něj jsou, takže asi pořídíme nějakou starší. My jsme autosedačku na kolečkách hodně využívaly. Měli jsme takové jezdítko (ani nevím, jak se to jmenuje - autosedačka se zacvakla na podvozek. Když jsem chtěla podvozek přenést, vzala jsem jej do ruky, kolečka se dala sama k sobě a šla jsem.), ale to si nechám jen na popojíždění doma, mrně si může hrát a má rozhled a já můžu pracovat.
Jo a golfky máme babypoint solar. Je pěkně měkkoučký, má docela vysokou opěrku zad a ve složeném stavu zabere opravdu velmi málo místa (naprostá bomba do auta). Jen nemá spojenou rukojeť, což je trochu nepraktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí