Poradna duly
Jana Čurdová
@Hugi284 ahoj díky za info. Já na ty rukojete koukala to by mi vadilo. A jak tedy s těmi pleny? Do zásoby klidně mi jako prvorodicce napiš prosím soukromou zprávu také bych si rada udělala nějaké zásoby. Díky
To by mě právě zajímalo nějaké pro proti zkušenosti kde nakoupit kolik atd. Děkuji
Tak jsem koupil camarelo q12. Oranžovy. fotky dodám doufám ze bude dobrý
@johankakoz píše:
Tak jsem koupil camarelo q12. Oranžovy. fotky dodám doufám ze bude dobrý
A t máš radost? Líbí se ti? ![]()
@maminkaAMATÉRKA ano a moc oranžová je má barva a mám radost ze je veselá spousta kočárku je moc pěkných ale třeba černých. Fotky dodám.
Vítám všechny nové maminky ![]()
@farska Moc prosím o poučení ohledně látkovek pro nás neznalé
Jde mi hlavně o tu hygienu - když je plínka špinavá tak to z ní musím vyklepat, plínu opláchnout pod sprchou, uskladnit v koši a třeba druhý den plínky hromadně vyprat?
Moc si neumím představit dělat to třeba desetkrát denně… ![]()
Navíc si myslím, že se na těch špinavých plínkách musí šíleně množit bakterie… ![]()
K latkovkam:
Ono je nejvic podstatne to, kolik hodlas do plin investovat.. JA treba mela zasobu Anav jen na jeden, maximalne na jedenapul dne, takze jsem spinave pleny prala denne. nekdo je nechava dva dny, ale v kyblu s vikem a treba nakapanym TTolejem, takze se bakterie ani smradek nemnozi:-)
U miminecka, ktere kaka ridce a casto, se vyplati koupit tzv. separacni vlozky/dava se do pleny, zachyti to hlavni, po pouziti s e vyhazuji/.Znecistena plina se vzdy oplachne po studenou vodou a NATRE ZLUCOVYM MYDLEM, DM drogerie za asi 13,–kc. Pak se hodi do kbeliku, kde je, nebo nemusi byt voda. A pak se jednou denne vse vyklopi do pracky a pere/ja na 60st/. Zehlicku nevlastnim, vse susim v susicce, v lete na vzduchu. Vybava latkova pro dvouapulletou dceru mne prisla na maximalne, ale uplne maximalne 3 000. Pliny ale uz jsou po tech mesisich denniho prani a suseni v nic moc stavu/na doma ok/ ![]()
@johankakoz Ahoj,tak sis udělala radost kočárkem?ˇOranžová je nádherná barva, taky ji mám ráda! Alespoň troška radosti, že? Hele, ohledně látkovek jsem nedávno četla deníček od sona, nebo tak nějak, nevím přesně jak se jmenoval asi nějak od papírovek k látkování a naopak, byla to zkušenost mamči s papírovkama i látkovkama, měla to tam pěkně rozepsané, zkus to najít. Jinak diskusí je habaděj, já používám papírovky, ale hlavně pro moji lenost, malej od narození kaká 2-5× denně a vůbec si to nedovedu představit
.Taky ten kýblík někde v koupelně či na záchodě postavený-no u nás by se v tom malej pořád cachtal, už si totiž pěkně dlouho otevře dveře kam chce
!Ale látkující maminy mají můj obdiv ![]()
Dobre ranko, neni vubec zac! Ja u prvnich 3 deti mela papirovky. Mrzi mne, ze jsem na kouzlo latkovek prisla az u 4.dcery… A ted to aspon jeste zurocim u pateho;:)
@johankakoz no tak ten je opravdu moc krásnej a povedenej…a to mi věř, že to neříkám pouze kvůli tomu, že prozatím je camarelo také můj favorit.Jak se tady psalo taky jsem pro barevné a veselé kočárky, ale nutno dodat co k praktičnosti se kloním ke tmavším barvám, ani ne k čeným, ale teď je spousta šedých, hnědých a krásných tmavších barviček..nám se moc líbí kombinace camarela šedý s černýma kytičkama a je jak pro holčičku tak pro klučíka. Jinak jsem zvědavá jak to s kočárkem u nás dopadne, protože já ho doml teď za žádnou cenu nechci kvůli pověrčivosti, takže kupovat ho bude přítel pravděpodobně sám až budu s miminkem v porodnici a mám v něm plnou důvěru, že koupí krásný tak, aby miminko i já jsme byli spokojeni.
@Kacenka712 tenhle je az od teplic a ja z prahy takze kamaradka pro nej zajede a necha si ho doma dokud to pujde, videla jsem i krasny bezovy na mimibazaru ale bala jsem se te svetle barvy, i kdyz pani rikala ze s pranim neni zadny problem
@johankakoz Ahojky, vybrala sis náhodou dobrou barvu! Aspoň budete s malou vidět
Je to děs, když jdou rodiče v černém oblečení a ještě k tomu mají tmavý kočárek
a když přechází cestu, tak je není skoro vůbec vidět!!! Já mám sice kočárek modrý, ale určitě ho oplácám reflexníma prvkama ![]()