Poradna duly
Jana Čurdová
@farska píše:
Holky, ja jsem jedinacek. A dle toho jsem se zaridila:_)))))
První co mě napadlo, když si psala, že čekáš páté miminko, bylo jak to zvládáte finančně? My jsme oba pedagogové, tak musíme mít jen jedno dítko, abysme mohli alespoň trochu žít - př. občas i dovolená u moře a tak.
Johanko, kočárek je překrásný ![]()
Holky a jsem tu jediná, kdo nedá na pověry a má kočárek doma ![]()
@Anabellkaa My právě taky finančně nic moc… Chtěla bych dětem něco dopřát a to bych třeba třem už nemohla
Ale dvě snad zvládneme ![]()
@Anabellkaa Rozumim, ale definice „zit“ je pro kazdeho nastavena jinak.
Jsem ucitelka, manzel vojak a financne na vyskakovani neni. Nicmene more co dva roky letecky a se vsema detma zvladame/a dotycne cestovni kancelare k uzasu dovadime/
![]()
@Anabellkaa nejsi sama
já mám kočárek doma už víc jak 14dní a vůbec mi to nevadí. Na pověry moc nevěřím, takže to neřeším
@farska píše:
@Anabellkaa Rozumim, ale definice „zit“ je pro kazdeho nastavena jinak.
Jsem ucitelka, manzel vojak a financne na vyskakovani neni. Nicmene more co dva roky letecky a se vsema detma zvladame/a dotycne cestovni kancelare k uzasu dovadime/![]()
![]()
![]()
Samozřejmě my nejme žádní rozmazlení rozhazovači, chceme prostě dopřát našemu dítěti a nám pěkný život, pěkné školní potřeby, zážitky v podobě dovolených a výletů. Nežít od výplaty k výplatě a nebo nejhůř - nemít pro děti pěkné vánoce.
To máte pěkné, že vám zbudou penízky i na dovolenou 1 za 2 roky. Znám mnoho rodin třeba se dvěma dětmi, které u moře nebyli třeba nikdy…
@sylvis píše:
@Anabellkaa nejsi samajá mám kočárek doma už víc jak 14dní a vůbec mi to nevadí. Na pověry moc nevěřím, takže to neřeším
Jé, to jsem ráda, že nejsem sama.. ![]()
@farska
Máš i můj obdiv:)
A jak už jsi tedy dlouho na mateřské?
Já za těch několik měsíců, co jsem těhotná (a myslím převážně na dítě, jaké to s ním bude atd.), tak úplně cítím, jak se čím dál tím víc vzdaluju práci… Normálně tedy pracuju (učím na VŠ), ale myšlenkama jsem jinde ![]()
Tak si říkám, jaký to pak bude vracet se třeba po 4 letech zpátky do pracovního procesu (chtěli bysme aspoň 2 děti, brzo po sobě)…
Už to vidím, jak budu úplný mimoň. Ale samožřejmě rodina je priorita, na miminko se strašně moc těšíme, o tom žádná ![]()
Holky přemýšlíte o tom taky? Díky za názory
@Valerie83 Já spíš přemýšlím jak začín něco dělat abych po mateřské do práce nemusela… Neskutečně mě to tam nebaví ![]()
@Anabellkaa Já kočárek plánuji koupit nejdřív v dubnu a doma ho tedy mít nebudu… Ale jsou to opravdu všechno jen pověry ![]()
@Valerie83 píše:
@farska
Máš i můj obdiv:)
A jak už jsi tedy dlouho na mateřské?
Já za těch několik měsíců, co jsem těhotná (a myslím převážně na dítě, jaké to s ním bude atd.), tak úplně cítím, jak se čím dál tím víc vzdaluju práci… Normálně tedy pracuju (učím na VŠ), ale myšlenkama jsem jinde
Tak si říkám, jaký to pak bude vracet se třeba po 4 letech zpátky do pracovního procesu (chtěli bysme aspoň 2 děti, brzo po sobě)…
Už to vidím, jak budu úplný mimoň. Ale samožřejmě rodina je priorita, na miminko se strašně moc těšíme, o tom žádná
Holky přemýšlíte o tom taky? Díky za názory
Koukám že jsme z oboru
Já mám smlouvu na dobu určitou do konce ledna, takže mě čeká po mateřské hromada pohovorů ![]()
Ja take mam smlouvu na dobu urcitou, do cervna…
Alejsem na RD. Teda pobiram ctyrlety RP, ale od neceleho roka nejmladsi dcery pracuju na plny uvazek ve skolce. I ted si chci dat jen MD a pak hned UP a hledani mista. Manzel je doma, je vojak v. v. a ja jsem volna na hledani nejake mensi/ci vetsi/ prace. Ale narocne to tedy bude, to zase jo. Mista nejsou-anebo bydlime ve spatnem kraji.
Johanko - k plenkám asi napsala to základní farská, kdybys měla na mysli něco jiného, napiš. Když budu vědět, ráda odpovím. Teda pokud budu vědět. A jinak kočárek je fakt pěkný. Kdyby nám na půdě nestál náš starý, tak bych se do toho tvého zamilovala (zakázala jsem si to). Miluju oranžovou a na kočárku je fakt pár praktických vychytávek.
farská - pět dítek jistě zvládnete v pohodě. Máte holčičky a ty starší jsou a jistě budou velké pomocnice. Znám manžele, kterým se narodilo šest holek. Sedmý byl kluk, tak si okolí oddychlo, že už s dětmi dají pokoj. No, skončili na čísle 11!
ad práce - já jsem doma s dětmi šestým rokem. Před tím jsem v dceřině roce a půl nastoupila do nové práce a rok pracovala. Teď v březnu jsem měla nastoupit zpátky. S manželem jsme vždy plánovali čtyři dítka, tak jsme to chtěli zkusit teď, abych po zapracování v práci třeba po roce neodešla zpátky na mateřskou. No a vyšlo to. Ale mám v plánu zhruba ve 2,5 letech benjamínka nastoupit (pokud možno do nové práce - časově i finančně výhodné a pokud možno nestresující).
Taky se děsím návratu do práce, budu doma celkem 5 let, no nebude to jednoduché, ale po škole jsme taky nastoupily a nic jsme neuměly, že? Já jsem zdr. sestra pracující ve směnném provozu,15 let jsem dělala na 1 oddělění, takže jsem si naordinovala hodně dlouhý odpočinek
.Kočárek mám taky doma, používám ho pro syna a jeden nový, uložený ve sklepě ![]()
@Hugi284 Jé prosím tě a jak se taková práce hledá? Taky bych chtěla takovou!!! ![]()