Poradna duly
Jana Čurdová
@maminkaAMATÉRKA ahoj ted jsem na ten tvuj kocarek koukala ale to jsou kocarky 13-20 tisic to ja si vubec nemuzu dovolit hihi
@Kikuška87 oba jsou moc pekny dokonce ten prvni jsem nasla i za rozumnou cenu v bazaru…ale novy kocarek to bohuzel ne ne ![]()
@Coco_o píše:
Je to právě moje první těhotenství, je mi 25, tak nevím jak to chodí.. ale taky i to přijde dost daleko od sebe, taky bych radši viděla toho prcka na utz častěji, abych věděla, že je v pořádku..ale určitě se na to zeptám při další návštěvě. Díky
Ahojky, taky je mi 25 (půl měsíce tedy 26) a čekáme první. K doktorovi chodím 1 x za 4 týdny, ale mám kamarádku, která byla naposledy ve 13. týdnu a je objednaná na 20. Takže to je asi doktor od doktora jiné. II. screening mám také začátkem února. Pohlaví nám řekli asi tak, že to pytlík vidět není, tak to bude asi holka. Růžový věcičky teda rozhodně zatím nekupuju
Snad to na tom velkém nebo pak na 3D bude vidět na 100%.
@glorča píše:
@johankakoz Já na malého používám papírovky, od začátku nám nejvíc vyhovují pampers, kupuju active baby, občas jsem měla Huggis, občas koupím Bella Happy, jsou tlustší, ale taky celkem dobré. Kupuji zásadně v akcích, beru víc balíků, protože když v akci nejsou, je to nářez. Po velkém ultrazvuku začnu už nakupovat i pro mimi v bříšku dopředu, cena totiž pořád pomalu roste…Látkovky bych nezvládla, jsem moc líná, a pokud mimčo kaká častěji, musí to být opruz. Nedávno tu byl deníček o plenkách a tak nějak bych dopadla já, za chvíli bych je nepoužívala..
My máme ty látkové na používání do kočárku, na slintání, krmení, koupání… Jsou na to perfektní, takže obě mamky, aniž by se na tom domlouvaly, nám je koupily k vánocům. Na to bych taky asi neměla žaludek, takže papírové budeme používat výhradně.
@maminkaAMATÉRKA píše:
Moc vás všechny zdravím! Přijímáte ještě nové členky s termínem porodu v červnu?
Já jsem se furt diskuzím vyhýbala, ale nakonec mě to stejně pohltilo.Závidím, že už víte pohlaví, já nic a navíc jsem hrozně netrpělivá. Moje doktorka bohužel nemám utz v ordinaci, takže čekám na 2. velký screening a modlím se aby to už bylo vidět.
Máte už vybraný kočárek? Mě to přijde jak nadlidský úkol.Nijak extra jsem příspěvky zpět nepročítala, ale z těch pár co ano mi bylo teda pěkně ouzko. My mimčo plánovali a moc se těšíme. Přála bych to tak každý mamince. Na druhou stranu věřím, že všechno zlé je k něčemu dobré, jen si to často hned neuvědomujeme.
Vítám tě, také doufám, že se pohlaví na druhém scr. potvrdí. S kočárkem jsem na tom byla jako ty, netušila jsem, čím vším se jednotlivé typy liší. Ale strávila jsem na netu víkend, četla recenze a našla. Včera jsme si ho přivezli, je jako nový, i když po dvou dětech. Dneska ho vyfotím a pokusím se sem hodit fotky.
@maminkaAMATÉRKA píše:
@Kikuška87
Na slepo bych určitě neobjednávala. Já jsem právě několik měsíců studovala všemožný recenze, radila se s kamarádkama a nejvíc mi dalo když jsem si šla ty nádhery vyzkoušet do Malvíka naživo. To bylo úplně něco jiného. A že jsem si ošahala kde co!
Původně jsem už skoro myslela, že budu kupovat Joggstera III 2012, ale naživo jsem se zamilovala do Hartan topline S. (Dokonce mi přišel lepší než Teutonie.) Má úplně vše co jsem si přála. A teda nejvíc mě ohromil tím jak je lehoučkej (už teď mě bolí záda jak čert), jak se snadno skládá (div né jednou rukou) a jak se s nim úžasně manipuluje, má přehazovací rukojeť, vyměnitelná kolečka (chci pořádnej teréňák, předpokládám že budem hodně venku) A když jsem to viděla tak bych určitě nekupovala korbičku, ale vložnou tašku, to mi přišlo mnohem praktičtější na návštěvy apod.
Tak teď jen přesvědčit přítele, že bez něj nemůžeme být.No a jinak mi to vybírání asi začne nanovo.
Teď jsem přečetla, že sis vyhlédla Hartana, já právě Herqules, to je skoro totéž. Pořádný teréňák (tchýně ho včera nazvala formulí
), lehoučký, ale pevný, skládá se přesně jednou rukou a má velikánskou korbu i sportovní verzi.
A to mě pobavilo, jak jsi napsala, že už jen přesvědčit přítele, že je to pro vás ten jediný. To pro mě byl skoro nadlidský výkon, protože on chtěl hlavně barevný - pro dítě, ne malou rakvičku a ty barevné vyrábějí hlavně ty polské méně kvalitní firmy. Takže jsme se u toho dost hádali, já si trvala na svém a včera mi poděkoval a byl z něho nadšený.
@Anabellkaa ted jsem na nej koukala na herkulese… a musim rici ze je to velmi pekny kocarek, ano je barvy nejsou tak vesele… ja to snad radsi nebudu cist ty diskuse nebo pak budu nastvana kdyz vyberu spatne hihi
@Anabellkaa
Mně je taky 25, tak to jsme se celkem sešly
a taky čekám první, k dr. chodím 1× měsíčně, ale vždy je to taková 5min rychlovka, že si to moc neužiju. My pohlaví nevíme a ani nechceme vědět, tak snad to výjde a necháme se překvapit až u porodu
ale nějak instinktivně tuším, že to bude chlapeček ![]()
@johankakoz
dívala jsem se i na použité kočárky na sbazaru.cz, tak jestli jsi tam ještě nezavítala, tak máš tip, dle mě se tam dá také vybrat
@johankakoz
@Anabellkaa
Já jsem si původně řikala, že taky koupim bazarovej, ale jak se mi pomalu bouří hormony, tak si postupně neumím představit, že bych svoje miminečko dala do kočárku po někom. (Máme doma sice 3 velký psy, takže s hygienou to bude náročný, ale nějak mě to chytá, mám až skoro úchylku s mýtím rukou např.
) Samozřejmě pokud člověk nemůže jinak, nedá se nic dělat. Já spoustu vybavení budu mít zděděných - postýlku, autosedačky, ohrádky, monitor dechu, fusak atd. Tak jsem si řikala, že aspoň ten kočárek bych chtěla nový a podle mých představ.
Na Vánoce jsme dostali od rodičů a babiček příspěvek na sušičku, tak bych se jí snad i dočasně vzdala pro ten kočár.
Ale přítel se k tomu moc nemá. Tak uvidíme, zatím mám ještě čas na přemlouvání.
Jinak ty barvy mě taky trošku mrzí. Já bych ráda barevnej, ideálně fialovej, ale to nemají no. Když by to vypadalo na holčičku líbila by se mi šedorůžová kombinace, kdyby na klučíka tak hnědo béžovou.
Jinak je to taky naše první, mě je 26, v době porodu mi bude 27. A přítel chtěl chtěl už před 3 rokama, to jsem se necítila vůbec. Ale teď už se táááák těším. Hormony jsou potvory. ![]()
@Kikuška87 ja se ted zamilovala do jednoho tak doufam ze nedelam chybu poslu ti odkaz a rekni mi svuj nazor prosim
@maminkaAMATÉRKA píše:
@johankakoz
@Anabellkaa
Já jsem si původně řikala, že taky koupim bazarovej, ale jak se mi pomalu bouří hormony, tak si postupně neumím představit, že bych svoje miminečko dala do kočárku po někom. (Máme doma sice 3 velký psy, takže s hygienou to bude náročný, ale nějak mě to chytá, mám až skoro úchylku s mýtím rukou např.) Samozřejmě pokud člověk nemůže jinak, nedá se nic dělat. Já spoustu vybavení budu mít zděděných - postýlku, autosedačky, ohrádky, monitor dechu, fusak atd. Tak jsem si řikala, že aspoň ten kočárek bych chtěla nový a podle mých představ.
Na Vánoce jsme dostali od rodičů a babiček příspěvek na sušičku, tak bych se jí snad i dočasně vzdala pro ten kočár.Ale přítel se k tomu moc nemá. Tak uvidíme, zatím mám ještě čas na přemlouvání.
Jinak ty barvy mě taky trošku mrzí. Já bych ráda barevnej, ideálně fialovej, ale to nemají no. Když by to vypadalo na holčičku líbila by se mi šedorůžová kombinace, kdyby na klučíka tak hnědo béžovou.Jinak je to taky naše první, mě je 26, v době porodu mi bude 27. A přítel chtěl chtěl už před 3 rokama, to jsem se necítila vůbec. Ale teď už se táááák těším. Hormony jsou potvory.
Ten co jsem si byla včera prohlédnout byl po dvou dětech a opravdu bys to nepoznala. Cenu napíšu až vám ukážu fotky ![]()
@maminkaAMATÉRKA @Kikuška87 já mám jeden po segre, ale me se nelibi je starsi a az se nasi a segra dozvedi ze jsem si koupila kocarek kdyz na nej nemam tak me asi zastreli… ale muj vysneny kocarek byl vzdy oranzovy pro holcicku nebo cerveny… sice pro tenhle budu muset nejak zajet, ale udelam si radost aspon v tomto… jinak ja budu mit take vse zdedene a zaplat panbuh za to
Ještě jsme k tomu dostaly dvě pláštěnky - na korbu i sporťák a fusak v barvě kočárku. Zaplatili jsme 5 000,– za vše a opravdu je jako nový.
Holky jaký pocit to je když malé začne kopat já asi furt nic a nebo to nepoznám