Poradna duly
Jana Čurdová
lentilko to čumím
já teda takovouhle drzou či natvrdlou kamarádku teda nemám, naopak,
když nám některý něco je, tak si voláme, že máme rýmu nebo kašel, aby to nechytl ten zbytek… ![]()
No já pravda i mám takovou povahu, že bych jí nenaznačovala, ale řekla rovnou, že mi není dobře, že si jdu lehnout, ať se nezlobí… a čau… I kdyby trakaře padaly ![]()
Ahojte holčiny, Vy jste spisovatelky!
Kdo bude první tak nad tím pořád přemýšlím
a možná by stálo za to udělat si malou anketku, co myslíte…jenomže já nejsem tak zdatná, abych to zvládla a Zuzka je asi plně zaměstnaná ![]()
Na kurzu nám říkali, že po 35tt už je v pohodě, protože už jsou vyvinuté plíce a miminko už jen tloustne
ale pořád do 37tt se to bere jako předčasný porod ![]()
Dnes si užívám první den bez práce. Spala jsem do osmi, to je luxus!!! A pak šla na těhu plavání, paní cvičitelka nám teda dala pěkně zabrat a přišla mi dost drsná
tkaže jsem si pak dala ještě dvacet…
No a jinak se dnes prcek může uvrtět, takže je vše snad OK a jak psala Pavluša, tak prostě neměl svůj den.
Homeopatika si také nemůžu vynachválit. Já tedy skoro na všechno aplikuji Pragrippe a opravdu super ![]()
Obrázku já jsem předpokládala, že když mě uvidí ležet pod peřinou, tak že jí to dojde. No nic méně tahle holčina je extrémně natvrdlá, protože mi třeba kolikrát psala, že na mě počká na nádraží až pojedu z práce, já jí napsala, že at se nezlobí, že jsem utahaná, přeci jen hlídat v práci 15 hyperaktivních děcek dá zabrat a ona tam stejně stála na tom nádraží. Když nic jinýho, tak by jí mohlo jít alespon o malou, aby ode mně něco nechytla. No nic já bych jí stejně řekla, že má smůlu, že jdu spát. Jakože jsem stejně šla.
Lentilko to je drsná kámoška. Ale já jsem na tom asi podobně…taky to neumím narovinu říct, říkávám náznaky a pokud se ten člověk nechytne, tak ho neumím slušně „vyhodit“.
Dnes mi poštou došel Babyvak na nošení mimi, tak jsem zvědavá. Jak jsem to zkoušela, tak mi to nějak moc nejde, ale to je asi taky tím, že mi zavazí to moje megabříško ![]()
Ahoj holky, tak snad mám zase chvilku napsat. Já vás teda celkem pravidelně čtu, ale nějak jsem neměla teďka sílu psát, páč jsem nějaká psychicky vyšťavená z toho bordelu doma a hlavně teda z problémů ve firmě. Lidi neplatí, já už neviděla ani korunu pár měsíců, i poslední rezerva už skoro došla, tak fakt nevím, jak to zvládnem. Si teďka říkám, že jsme tu kuchyň neměli dělat, ale tak zase jsem fakt netušila, že to bude až taková krize. Ale tak snad to nějak zmáknem aspoň do doby než budu dostávat nějaký peníze od státu, i když to jsou ještě nějaký tři měsíce. Achjo.
Ještě jsem byla dneska na dentální hygieně, mi odstraňovali zubní kámen, tak mám v hubě jak v polepšovně, zejtra mi bude ještě zubařka vrtat první ze dvou kazů, tak mám taky radost. Že jsem tam po těch letech lezla ![]()
lentilko , ta tvoje kámoška je opravdu slušně natvrdlá, taky bych jí asi nějak nenápadně vyhodila
I když já jsem taky taková, že je mi dycky všecko blbý, tak radši trpím, než abych něco řekla, což je teda příšerná povaha a fakt bych si za to nafackovala. Už se těším až se mi sem budou cpát kámošky první den příchodu z porodnice a budou si chtít malýho chovat…ale to jsem se zařekla, že je sem nepustím, i kdyby je to mělo urazit. Nemusí na něj hnedka šahat zástupy lidí, když nebude mít ještě žádnou imunitu. Ale v:,–(ím se, že to bude s pochopením taky na štíru.
pohyby - jsem si zrovna včera říkala, jakej je malej fotbalista a jak mmě nenachá pomalu chvíli vydechnout a dneska jako když utne. Až do večera jen pár skromnejch pohybů, až mě to zarazilo. Teďka už mě zase naštěstí okopává, tak jsem v klidu, ale taky mě to zarazilo, že je z ničeho nic tak klidnej. Já zas měla dneska fakt děs běs náladu a i jsem si zařvala trošku, taxi asi říkal, že je matka hysterka a nemluvil se mnou ![]()
žako - taky bych moc chtěla, ale s těma kočičkama si to moc nedovedu představit, by byl asi chudák permanentně ve stresu. Ale Martinův tatík chová papoušky a kšeftuje s nima a jednoho žaka má na mazlíka a je to fakt paráda, umí krásně mluvit a napodobit i jeho hlas nebo třeba zvonění telefonu nebo houkání houkačky, zazpívat písničku z rádia, sprostě nadávat, je fakt úžasnej
Jmenuje se Kokíček
Hodím vám sem pár fotek jeho zvěřince, co jsem fotila loni v létě, ať se pokocháte papouchama
Ani nevím, esli už mu ty chovný páry žaků konečně vyvedly mladý. Měl ty páry myslím čtyři a všechny stávkovaly. Jsem ho chtěla ukecat, aby nám nějakýho prodal třeba za nějakej symbolickej peníz, ale už asi dva roky neměl mladý a navíc my s těma kočkama…by fakt asi nešlo…ale chtěla bych ho ![]()
Žakové ve venkovní voliéře
http://www.machar.cz/…iny/pap1.jpg
Zblízka
http://www.machar.cz/…iny/pap2.jpg
Kokíček
http://www.machar.cz/…iny/pap5.jpg
Ara ararauna
http://www.machar.cz/…iny/pap3.jpg
Tohle byl snad Alexander čínský, úžasně ochočenej ![]()
http://www.machar.cz/…iny/pap4.jpg
Páv na hnoji ![]()
http://www.machar.cz/…iny/pap6.jpg
Bílej páv
http://www.machar.cz/…iny/pap7.jpg
Ještě tam má desítky andulek a jinejch drobnejch papouchů a různý další druhy větších papouchů, ale ne všecko mám nafocený a hlavně to tu nechci ještě víc spamovat ![]()
Btw dostala jsem od našich k narozkám foťáček, takže budu moct konečně cvakat pořádný fotky a ne ty moje hrůzy z mobilu ![]()
Čauky kočky,
já jsem hrozná ostuda a veřejně se tu omluvuju
Nějak vůbec nestíhám, salon mě zaměstnává, navíc jsem se vrátila k redaktořině, takže času je pomálu. Každopádně je to skvělý „lék“ na těhotenství, člověk se tolik nepozoruje a jen počítá týdny, jak letí.
Obrázku , moc děkuju, já se určitě ozvu, jen jsem teď fakt zaneprázdněná…a co jinak? Co ten tvůj čípek?
Kdo bude 1.? , tak pevně věřím, že já ne, i když mi včera švagrová říkala, že až vy:,–(ím magnézko a utrogestan, tak že ze mě malá vyletí jak namydlená ![]()
Pohyby , moje dítě, je hyperaktivní tvor, který ožívá večer a v noci. Je fakt, že přes den ji asi chůzí a prací ukolébám a tak usne, ale jakmile si sednu popř. lehnu tak mi nadskakuje pupek, jako by tam měla Miška trampolínku.
Bříško , tak ten můj chlap si povídal s bříškem, no to Vám bylo něco tak krásnýho, že bych snad brečela. Pak ho pusikoval a hladil…krása, bohužel to nedělá moc často, anebo možná bohudík - pak bych si to tak asi neužila.
Tvrdnutí , stále, už si to ani bez toho neumím představit ![]()
Tlaky , ty tlaky na „spodek“ je to fakt děs, někdy to dost bolí, brní a je to no asi víte jaký…včera jsem se holila a teda kromě toho, že si přes pupík moc nevidím, jsem měla strach, že kdybych se nedej bože řízla, tak musím zákonitě vykrvácet…doufám, že se to zas „zatáhne“ a moje rodidla budou mít opět svůj tvar ![]()
No, nic, malej románek…krásnou dobrou noc, jo a mimochodem, viděly jste Hause - dneska? Jak operoval toho prcka v děloze, krása.
Ahojky!
Ty jo ja jsem fakt grogy,malej zase vstava pred 6h,navic sam vyleze takze ke me prijde,jeste zalepeny oci,hlavne ze je venku z postylky ![]()
blacky hlenova zatka je hrozne dlouha a tvrda jako rosol,rekneme sulc?
Nejakych 10cm bude mit jiste ael v kazdem pripade z tebe vyjit muze a zadny problem to neni,jen to znaci pripravu na porod(slysela jsem ze i mesic pred?) nebo z tebe muze vyjit i kousicek a to se pak vubec nic nedeje,obnovuje se.Ostatne to ti pak rekne lekar.Ja uz take zacinam mit dost casty a hodne husty vytok tak uvidime…
spani to ja si nastesti zvednu rost pod hlavou a pohoda
Mame proste postele jako v nemocnici zvednout jak nohy tak hlavu ![]()
ivkoo zitřra hodne stesti na UTZ!At je to ten klucik ![]()
Ja uz bych rodila,uz chci mit mimco u sebe!!!
Je fakt,ze mam takovy zvlastni pocit jakoby to melo byt drive nez na termin ale nevim zda si to nedelam sama vlastnim tesenim se…
Konecne vam sem hazim fotku naseho Danyska kterak se drbe na hlave ![]()
http://emimino.cz/…DSC00142.JPG
lentilkooo at te ryma brzy prejde,ja mam pres noc zase natelke sliznice a rano funim jak lokomotiva,by me zajimalo co delam pres noc,ale pry taky obcas chrapu coz tu pry dlouho nebylo(naposledy pres zimu kdyz jsem mela rymu
)a kamaradka je nejaka divna…ale treba jen nevnimala…kdo vi
kajo paradni papousci,jent oho bordelu co tam musi byt asi
,ale jednoho zaka bych brala ![]()
zuzkoM to je naprosta klasika,ze kdyz jdes tak mimco uklibas a sotva si chces zdrimnout tak si z tebe dela boxovaci pytel
Vezmi si ze pak az bude na svete tak jakmile pohoupes bude spinkat jako „nemluvnatko“ ![]()
ahoj holky,
tak po nějaké době se zase ukazuji…za áčka se omlouvám, ale nejdřív nebyl čas a teď ležím s nohama u sebe nahoře a držím…
Mám bolestivé kontrakce a tvrdnutí, ty stahy jsou nepravidelné, ale čípek se zkracuje ![]()
mám album ještě na modremkonikovi a tam už porodila v 28tt jedna holčina s červencovým termínem kloučka, má 1200g. Tak doufám, že to bude bojovníček… a že to oba zvládnou.
Já taky doufám, že první nebudu, přeci jen nějaký pořádek musí být, jsou tu holky s červnovým termínem, tak abychom nepředbíhaly…
Kaji tak Kokíček je krásnej…taky bych ho brala. Ale do pidibytu nehrozí, stačí děti a pes…
Blacky krásné fotečky ze svatby!!! Hodně štěstí do společného života a nebe bez mráčků na manželském nebi ![]()
Haidule super fotečka, krásně se drbe na nosíku ![]()
všem kdo jdete na kontroly -a že jich teď bude a jak často… - držíme palce, žádné otevírání a jen dobré zprávy…
spani no nic moc, ale zatím to ještě jde…jen to chození na wc mě deptá, zvlášť když jdu brzy ráno a pak už nemůžu usnout a vstává Terule…
anketa já jsem klidně pro, ale nějak nevím, jak to udělat… tak hoďte nějaký tip, jak byste to chtěly… případně by se dala udělat tipovačka na miminka, u kterých se neví (nebo nechtělo vědět) pohlaví
já sice poslední dobou moc aktivně nepřispívám, ale čtu ![]()
Ahoj holky,
tak rýma už je skoro pryč, já teda smrkám celoročně a vždycky párkrát za rok se to zhorší, obvykle mi stačí čaj s citronem a medem a pak ještě horká vana, ale tu jsem si ted musela kvůli tomu zánětu odpustit.
Docela přemýšlím, jestli dneska pujdu na kurz, na jednu stranu se mi moc nechce, ale na druhou stranu, mě to vždycky naplní takovou pozitivní energií. Uvidím jak mi bude do odpoledne.
ZuzkoS. Drž a nepouštěj dřív jak za 2 měsíce. Malýmu kloučkovi držíme s miminkem pěsti.
Kájiszku vím že se to lehko říká, ale problémy ve firmě se zbytečně nestresuj. Krize dle prognoz bude ještě hlubší a to byste se kuchyně nedočkali. My takhle loni jeli na dovolenou, protože jsme našetřili nějaký prašule a pak se něco já už nevím co rozbilo a říkali jsme si, že kdybychom nejeli na dovču.....To nikdy nemůžeš vědět co se stane.
Haidule já si taky říkám, že už bych chtěla malý u sebe, jsem strašně zvědavá jestli bude mít papulku po vojtovi, on měl totiž jako malej takový výrazný rty, teda ted je má taky. Danýsek je fešák.
ZuzkoM naprosto chápu, že nemáš čas a je to možná docela i dobře, právě jak píšeš, že se tolik nepozoruješ. Docela závidím.
No a kdo bude první? to si netroufám předpovídat.
Jo a včera zas ty moje hormony, koukala jsem na víkend a po reportáži o svatbě jsem se rozplakala, protože letos v květnu už jí fakt nestihnem, kvůli tý blbý hypotéce, už 3 týdny vojta čeká na výpis z registru dlužníků.
No a pak jsem se koukala na Hause no a to byl konec. Operoval miminko v 21 týdnu těhu.
Lentilko v květnu se stejně nemá brát, tak si z toho nic nedělej ![]()
My jsme to díky prckovi taky nestihli, měli jsme svatbu naplánovanou letos na červen-září, ale prakticky vzápětí, co jsem zjistila, že čekáme mimi, jsem řekla, že to necháme až na další rok, že mi to za ty nervy okolo svatby nestojí.
Protože v takových věcech nervák jsem a na to, aby nám svatbu komplet zorganizovala nějaká agentura, abysme neměli starosti , tak na to nemáme…
A já se nemůžu vdávat, když by ještě nebylo teplo, páč teplo a sluníčko miluju… Že by mi mělo o svatební den pršet a být ošklivo, to je moje noční můra ![]()
Haidule mrňousek je krásný, máš krásnou fotečku! ![]()
ZuziS držím moc palce, ať vydržíš co nejdýl!!!
Každý týden je k dobru a já si taky dávám limity - musím to vydržet do… do… do…
Takhle jsem začala limitovat v tom 21tt a zatím naštěstí ťukťuk…
Kajo já jsem taky vždycky chtěla papoucha, kterej by uměl mluvit, nejlépe ptáka loskutáka nebo krkavce, ale naštěstí na to nikdy nebyl čas ho pořídit.
Teď už bych ho nechtěla, dvě pejsany a jeden pes mi stačí ![]()
Kamarádka má Žaka, už x let, byl ve výprodeji, že má papouščí AIDS, prý nepřenosný na lidi…
Je bezvadnej, mluví a napodobuje zvuky - otevírání auta, zvonění domovního zvonku, umí tekoucí vodu, směje se jako Helena, říká „Ahoj“ jako Pavel,
jo a pak smaozřejmě luxusně nadává… ![]()
S tou kuchyní - přesně, potom už byste si jí nepořídili vůbec, vydrž to!
Milan pořád touží si koupit tu pěknou TV, teď objevil nějakou novou, která zaplaťpánbů nestojí 70 ale jen 40tisíc, sice taky darda, ale je fakt, že pak už si jí nikdy nekoupí.
Když na to má rezervu, tak už jsem tak jaksi ustoupila, navíc jsou to jeho peníze, a tu starou tv dáme našim (ona je pořád taky dost luxusní, velká Sony, aspoň táta uvidí pořádně na hokej, naši mají jen takovou mrńavou)..
S penězma je to krutý - kdyby mě neživil Milan, tak taky nevím, už od března nemám ani vindru, sociálka na mě asi nějak zapomněla a neschopenku neplatí a neplatí…
A nemůžu se tam dovolat…
![]()
Ahoj těhulinky,
tak se po delší odmlce hlásím.není nějak čas na čtení a abych řekla ani se mi ted moc nechce hnipat u netu když je tak krásně.
tak jak jsme měla klidovej režim tak jsme byla věčně vyplazená na zahradě a užívala sluníčka.
Včera jsme byla na ko a velikým ultz.Tak sem hodím info i když jsme z toho jelen.BPD:19+4
OFD:19+5
FL:20
AC:20+2
Váha 1520g
cer:20mm
Dolper art.umb.PI:1,33
HR :120/min.
Když to srovnám s minulím tak jsem zjistila že to o moc nevyrostlo ale dr říkal že to všechno odpovídá30tt.
Tak doufám že jo.
Ještěš mě zmátl pohlavím říkal jestli to nepřeorientujeme na holčičku ale pak říkal že je to kluk ale ted fakt nevím.No nechám se překvapit.
Wape a kam chodíš na plavání do Delfínka? Ty chodíš na kurz do nemocnice?
Jo a mě dr na cukr neposlal.A jak to tak vypadá už ani nepošle.
pisojko tak z toho jsem taky jelen, nicméně gratuluju, že je všecko ok, hlavně, že váha už je 1500g, to je krásný, já si furt lámu hlavu, kolik bude mít ten náš ![]()
to měření sice nechápu, proč ti ve 30tt píše 20+ atd… ale hlavně že mu celkově vyskočilo že to odpovídá 30tt…
Takže nakonec možná bude holčička ![]()
Obrázku - to taky nechápu proč psal 20+ ale asi se jen překlepl.Doufám.
Tož já se ted už těším na chlapečka ale je mi jendo co to bude hlavně at to má všechno zdravé a je spokojené mminko
Pisojko paráda, že jsi v pořádku. A co malý? Jak jste dopadli? Musí na operaci? Byli jste u doktorů v Praze?
Na plavání chodím do Balneo Centra v hotelu Flora (no chodím, teď jsem byla poprvé) je to přes tuto paní - její stránky http://www.ivanapavlikova.cz/index.htm, na plavání je potřeba se objednat (je v pondělí v 11, 12 a myslím 15.30) a to na tomto telefonu http://www.ivanapavlikova.cz/plte.htm
Ve čtvrtek bych chtěla zkusit také u této paní cvičení na balonech.
Jo ale jinak ty ceny jsou fakt zajímavé…hodina plavání 150 a cvičení 90. No ale tak to asi prostě je, zatím si to můžu dovolit, ještě by mi měly přijít dvě výplaty ![]()
Na kurzy chodím do Pomadolu (u bývalé Delvity na tab. vrchu, nyní je tam Billa) - www.pomadol.cz
HOlky, tady je tak krásně, že si beru knížku, pití a jdu si lehnout na zahradu na lehátko…musím si toho klidu užít, už jen dva měsíce
pak se nezastavím
Taky bych to viděla na překlep, protože jinak by mu na tom ultrazvukovém stroji nemohlo vylezt 1500g. ![]()