Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, taky je u vás taková zima? Sluníčko, kde jsi!! Já jdu péct ten štrůdl a vařit hovězí polívku s knedlíčkama. Malinká se mi tam vrtí, dloube chvíli dole, chvíli zas pod žebro a snaží se mě vyhnat od toho počítače. Někdy se mi zapře ručkama a nožkama a snaží se mi to bříško roztáhnout ještě víc. Taky vašim mimi tolik vadí, když sedíte na židli u PC? Asi je mačkáme. No jo, ale když já nemůžu celej den ležet na zádech
. To se ale prtěti líbí ze všeho nejvíc.
Ivka taky bych nejraději porodila o 14 dní dřív, tedy v 38tt. Jenomže já zá:,–(ně rodím v 41tt, takže 16.7. to jistí
.
Loan tak ať se ti na kurzu líbí ![]()
obrazek jé, hluchý ucho teda vůbec nezávidim. Třeba to ale mořský spray uvolní
čiki úspěšnou kontrolu a UZ ![]()
Haidule to je chůva a pomocníček ten váš malej ![]()
Adus jo, jo, pokecat a probrat těhu, to je třeba ![]()
ZuzkaS tak šťastnou cestu na Vysočinu, určitě tam bude krásně a hlavně ať bříško nezlobí ![]()
Kajiszek to jsou krásný papouši, super ptačinec tam máte ![]()
P.S. teď mě tak napadlo, že kromě toho, že se nám nějak ztratila Hanule, která tu dlouho nebyla, tak se nějak neozývá ani boruwka
. Doufám, že jí ty výsledky dopadly dobře a má jen honičku ze studiem ![]()
Ahoj holky,
jojo, u nás taky pořádná kosa…
tak kontrola v pořádku, CS 3 je prý v normě a malá váží asi 1830g
už to není půl kila masa, ale pomálu 2kg mouky
utz byl krátký, ale i tak jsem si to užila, hlavně jsem byla zvšdavá na tu váhu
Loan obrovská gratulace k úspěšné kontrole. Já jdu v úterý, tak jsem zvědavá, co mi řeknou.
Zuzisinova - tak se tam opatruj a nechej se obskakovat ![]()
E.li já na zádech nemůžu ležet vůbec, dělá se mi z toho zle, ale jakmile si lehnu na bok, tak mám hned taky nožku pod žebrem a celkově se mi vlní břicho. Já si říkám, po kom to ten malý neposeda je
Snad se vyřádí teď a po porodu bude hodný jako andílek.
Tak u nás už je také pěkně škaredě, kdyby aspoň zapršelo, je tu hrozné sucho a nic neroste ![]()
Loan gratulace k úspěšné kontrole, miminko pěkně roste viď
Adus vítej ![]()
Také jsem si vyhrála s makemebabies a tolik jsem se už dlouho nezasmála. Jsem hooodně snědá a mám skoro až černé vlasy a manžel taky není žádnej světlý typ a vyšel nám z toho úplně bloňdatý chlapeček ![]()
Ahoj holčiny,
to jsem ráda, že se k Vám můžu přidat.
Teda, Zuzi, to jedeš na takovou dovolenou k rodičům, jo? To se máš:) My jedem v pátek na tu Moravu, hurá.
Loan, tak teda prcek už je pořádně velikej, teď tu váhu už dohání statečně. Já minulý týden na UTZ 1255g
a zítra na KO u mého dr mi mimčo měřit nebude, tak budu bez aktuální váhy… ![]()
Ale řeknu Vám, že dnes jsem měla nejhorší noc za celé těhu, vůbec nevím proč, ale včera mi bylo celý den tak nějak divně, břicho pobolívalo a v noci jsem byla snad 100× vzhůru, snad 1000× jsem se převracela…
![]()
Jedu ke kadeřnici, tak zatím papa
Ahoj všem, mohla bych se taky trochu opožděně přidat?
Jsem už od 25.tt kvůli tvrdnutí bříška v klidovém režimu a tak mám na spoustu věcí najednou čas. Naštěstí nemusím pořád ležet, ale mám se co nejvíc šetřit. Magnesium nemagnesium tvrdnu tak jako tak kolem 10 denně, něky i víc, radši to nepočítám. zatím to nemá žádný vliv na čípek, tak se snažím na to moc nemyslet, i když někdy to na mě dopadne a mám strach, hlavně teda před kontrolou.
Kdybyste měla některá nějakou babskou radu, jak to utlumit, budu šťastná, i když v 8. měsíci už je to prý normální.
Přeju hezký den.
Čauky,
taky jsem si hrála s výrobnou miminek a vyšla mi docela krásná holčička, jen to byla nějaká mulatka
takže jsem asi někde něco blbě zaškrtla. Ale pěkná byla, měla opravdu moje oči, po Michalovi toho moc nezdědila, ale úplně jste mě navnadily, tak si jdu vyrobit další děti, ať mám do zásoby
Ještě mě napadlo, vrznout tam fotku mojí máti a táty a schválně co z toho vyleze.
Křeče , ráno jsem opět měla dojem, že mi někdo trhá maso z lejtka, bože můj to byla bolest, já fakt myslela, že omdlím, jestli to okamžitě neskončí. Bolest opravdu, a to nepřeháním, ukrutná!!! Už nevím, co mám dělat, abych je neměla. Navíc křeč sice odezní, ale ta noha bolí pořád!
Pupek , včera jsem si, já hovado, zapomněla vzít utrogestan a magnézko, měla jsem kalup, a pupík mě bolel, rodidla oteklý jak blázen mě brněly a bolely jak při chůzi, tak při stání…a čůrání? To byl trest! Tvrdnu pořád, magnézko je v mým případě na nic!
Aduš , vítej…
Salonek , pěkne se rozjíždíme, ačkoli nemůžu po týdnu dělat soudy, myslím, že to snad půjde. Holky co se chystáte vdávát stavte se, takovej servis jako ode mě jinde nedostanete, já se o vás královsky a emiminkovsky postarám. Včera přišly i šatečky na mimi holčičky družičky…
Zmrzlina , tak tu žeru po několika kusech. Dříve vedl Míša nebo Twister, teď je to jakýkoli kornoutek, nejlépe corneto extreme, ale to je na mou spotřebu drahý, tak se spokojím i s Lambadou ta je za dvanáct a když jich sním za den pět, tak to ani nezamrzí ![]()
wape teď jsem se zasmála tomu blonďatýmu dítku. Taky myslim že ten program je pro zábavu ![]()
Loan pěknej macík. Jééé a jak já napsala, že naše mimi má 1040g
, to by byla teda strašně mini. Já to totiž nemám nikde napsaný a řekla mi to Dr. až když jsem se nakonec zeptala, tak řekla, že má teď asi „kilo čtyřicet“. No a já nad tím nepřemýšlela a napsala jsem 1040g, jenže jsem měla napsat 1,40kg=1400g. No mě ty počty nikdy nešli
, ale tady máte tabulku, kolik asi tak miminka v těhu váží http://www.babycenter.com/…weight-chart
adus převaluju se taky jako vorvaň ![]()
duuupka já ti na těch zádech docela vydržím, ale je fakt, že mě to po určitý době (15min) stejně vyžene na bok. No jo, tlačí nám to na velký cévy a pak je nám z toho špatně.
ZuzkaM teda já zírám, jak jste s tím podnikáním pohnuly. Jste dobrý. A to jste si pronajali prostory? A vy jste jako svatby na klíč nebo půjčovna šatů? To by mě zajímalo, jestli si ty šaty musíte nakoupit za hotový. To chce ale velkej kapitál ne? Jsem zvědavá co? Já mám dva ŽL a taky pořád něco vymejšlím.
Huráá na poště mám přebalovák i s vaničkou. Teď jsem ho tam zaplatila, ale musim tam poslat kluka, protože 10kg je moc. Tak si budu hrát a sestavovat. Je to tenhle, sice né nic luxusního, ale cena příjemná, poslouží skvěle a na aukru se ještě prodá bohatě http://www.detskydum.cz/…ivia-210701/.
Ahoj holky,
teda to jsem vám se hodila věc, já se k tomu ,,udělání miminka" ještě nedostala.
Dneska budu celý den ležet, protože jak včera vypadalo nadějně, že je rýma na ústupu, tak dneska rozhodně není, bolí mě hlava jako střep a navíc jsem si lokla magnosolvu a málem jsem se poblila, takže dneska to na jeho vypití nevypadá, pokaždý když si k tomu byt jen čichnu, tak je mi zle. Z notasu mi nejde otevřít emimino, nevím proč, z normálního PC to jde dobře.
Nakecali jste toho docela dost:-) a já si opět nic nepamatuju.
Gratuluju k úspěšným KO a UTZ.
Obrázku rozdíl mezi miminkem s tvým Milanem a Brucem moc velikej není ![]()
Haidule mě přijde, že váš malej ti podobný je, ale já vždycky vidím to co ostatní ne ![]()
Holky někdo tu psal, že máte oba hnedý oči a v tom programu vám vyšly modrý - moje mamka má zelený oči, můj táta hnědý a já mám modrošedý a ségra blankytně modrý. Prý po dědovi.
Vítám nově i staronově příchozí.
ZuzkoM mě budí křeče v noci. Bude to tím, že se snažím vydržet co nejdýl v jedný poloze a pak když tu nohu natáhnu, tak mi až vyhrknou slzy.
No nic jdu zase ležet, musím být do pondělka fit, jedu na ty přijímačky:)
Holky, natažená na zádech taky nevydržím, jaksi mě ted pěkně záda bolej, takže já spíš přez den takovej ten polosed-pololeh a v noci nejradši na bocích, ale včera to nešlo snad vůbec, už jsem byla zoufalá…
Ty jo, tady mluvíte většina o tvrdnutí bříška, já teda zatím vůbec nevím, co to je, nebo to možná ani nepoznám, nevím… ale od včerejška mě jaksi to břicho divně bolí…
ZuzanaM-a kdepak máte salon? Jsi ze Sadský u Poděbrad????
Tak z magnosolvu mně taky natahuje, ale až když ho vypiju… jenže teď mi začalo břicho trvdnout i několikrát do hodiny, tak ho pít musím. A je to o poznání lepší
E.li já jdu už příští týden na monitor, tak jsem zvědavá, jak tam vydržím ležet na zádech ![]()
Tvrdnutí bříška naštěstí znám opravdu jen, když někam utíkám
neumím totiž (zatím) chodit pomalu a občas se zapomenu a vyběhnu si k nám do druhého patra po dvou schodech
jsem trdlo ![]()
ZuzkoM jestli bych Ti mohla poradi (ale rozhodně nejsem odborník) - na křeče samozřejmě pomáhá horčík/magnézko, ale bacha…je potřeba ho brát zároveň s vápníkem, jinak prý je to braní na nic. Takže buď ještě nějaké tabletky s vápníkem nebo navýšit příjem mléčných produktů…alespoň tak nám to říkaly na kurzu a i jsem to četla hodně na internetu. Samotné braní hořčíku je prý na nic…no a pak mě na ty křeče opravdu pomáhá, když si lýtka večer před spaním namažu krémem z DM Babylove na unavené nohy v těhotenství a na chvíli si sednu a nohy zvednu…a pak taky když mi bylo nejhůř, tak jsem spala s podloženýma nohama…no a musím to zaťukat, už týden jsem křeče neměla…snad by Ti taky mohlo něco pomoct, ale jinak jsem ohledně toho pročetla i všechny dotazy u dr.Kouckého a psal, že toto je bohužel projev těhotenství a často se to prostě jenom musí přetrpět ![]()
Ahojky holky,
jsem tu jen na skok. Dnes nějak nestíhám. Až budu odpoledne doma, tak vás dočtu.
Tak jsme dnes byli v tý poradně. Měli jsme ultrazvuk. Malý už váží něco okolo 1500g a je to tedy na 110% kluk. Teď jsem to viděla krásně i já
.
No a jinak po prohlídce mám napsáno v průkazce CS 1 a jinak +13kg
to je teda dost.. Ach jo..
Noo a příští týden je můj poslední v práci. Hurá..
..
To je tak ve stručnosti vše.. Koukala jsem, že řešíte, že máte křeče v nohou. No tak to já mám teda taky a dost. Naposledy dnes v noci. No a nic mi na to nepomáhá.. Snad to po těhu přejde..
Ahoj holky,
tak já se stydlivě zase hlásím…ani nevím po jak dlouhý době, ale protože pořád chodím do práce a k tomu doma přestavujeme, tak prostě ten čas nějak chybí ![]()
Zatím mě nic moc netrápí…teda kromě klasický únavy, lehce nateklejch nohou (celej den sedím) a včera mě něka bolelo bříško…jakoby stydká kost, ale stačí se to odpoledne natáhnout a druhý den jsem OK
Jen to větší bříško mi občas někde překáží, do skříNě jsem si ho přivřela už 2× a tuhle jsem si ho ošmirglovala dveřma od záchodu ![]()
Doufám že se vám daří taky dobře a těm co to mají problematičtější přeju, aby to všechno bylo v pořádku a mimča krásně rostla…v bříšku!!!
Původně jsem chtěla napsat až zítra, protože jdu na kontrolu, ale s mou četností návštěv na emiminu jsem napsala rovnou, jinak bych se ozvala zase tak za měsíc a kdoví co bude ![]()