Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
teda já se dneska necítím moc dobře, mam takový blbý pocit, mimčo mě asi hodně tlačí dole, navíc mam taky nějak víc výtoku, tak se bojim, aby už nechtělo ven…
Ráno jsem měla strašnou křeč v noze a bolí mě to do ted. A to jsem si včera řikala, jsem ráda, že s tímhle problémy nemam. ![]()
Děláte mi tady pěkný chutě se zmrzkama…
ZuziM, se nedivim, že nemáš potřebu se vdávat znova, když si zkoušíš všechny šaty ![]()
Pleť jsem měla ok, akorát ted jak začly vedra, tak se mi začli dělat pupínky a víc mastit vlasy. Doufam, že se mi to nezhorší ještě víc (byla jsem tak ráda, že to bylo ok…no nic, co se dá dělat)
Bolest pod žebrem, to snad ani není bolest, jako spíš tlačení a mravenčení a brnění, když delší dobu sedím eventuélně si sednu nějak blbě. Miminko mě tlačí jakoby na játra, ale řekla, jsem si, že jsem lepší když tlačí na játra než kdyby tlačilo pod srdcem.
tak jsem slyšela že se o víkendu pořádá nějaký výstup na Sněžku,
na téma těhulek, cesta je rozdělena na úseky jako v těhotenství a na každém úseku přidávají zátěž,, jako prý přibývá zátěž těhulím,, vytrvalci na vrcholu zátěž odhodí, prý jako porod,, to mě pobavilo ![]()
bolesti pod zebrama tak ty mam porat a mam to tim jak mimco kope,kolikrat se jen protahne,kdyz se jeste nejak prevali tak taky citim obr vec…asi bok nebo tak neco,ale jak jsem uz psala,uz hodne dlouho je hlavou dlu a porat stale,diky skytani,nozickam(casto citim paticky pod zebry) a i potvrzeno z UTZ.
tlak dole+vytok tak to mam praveze taky,malej kolikrat nechutne tlaci dole na ty stydne kosti nebo panev nebo naco ze to… a asi uz treti den me nekolikrat za den doslova pichne dole takova pichlava bolest ale ne deloha nybrz pochva…asi se to mozna chysta pomalu ale jiste na porod…uvidime,v utery jdu na kontrolu,to je za chvili.
mizim zase do postele,dala jsem si teplou vanu na zmekceni meho bolaveho tela abrichu se to nejak nelibilo,ale zase je zvykle,vanu si dopravam kazdy den nebo skoro kazdy den kdyz se koupe malej,tak se koupu s nim,pravda neni tam tolik vody,ale i vanbnu jako takovou si davam i dvakrat tydne.
Ahojky koukám mezi hokejem jen tak letecky. Lentil já byla v úterý u dr na kontrole a pak pracovně až do středy mimo. A tenhle týden asi taky nebudu prý funění
cvičit nemusím
No musím Olině ještě zavolat a pořádně se domluvit
Ahojky, tak jsem byla dneska na kontrole a naštěstí všechno v pořádku. Dr. mi dělal ultrazvuk jako vždycky, ale tentokrát mi k tomu napsal i nějakou zprávu, kterou mi vlepil do těhu průkazky, takže to měl bejt asi nějakej ten kontrolní UZ, co se dělá kolem 30. týdne. Mně to ani nepřišlo, protože mi krátkej UZ dělaj pokaždý. Tentokrát to ale bylo delší a všecko tam zkoumal. Tak prej všecko dobrý a Vojtík má 1500g. Jinak jsem si dneska koupila znova tu zavinovačku do autosedačky, tamta kráva mi samozřejmě ty peníze nevrátila. Nevím už, čím bych jí měla vyhrožovat, už je mi to nějak jedno všecko. Aktuálně mám deficit v rozpočtu cca 80tis, protože jsem nedostala už x měsíců žádný prachy, za chvíli nebudem mít z čeho splácet ty dluhy, co máme, nehledě na to, že očekávám, že do doby, než dostanu prachy od státu, to bude furt stejný. Fakt už mě to sere, jak se mnou každej vyjebává a nezaplatí mi a já abych pořád něco platila. Jako fakt jsem zvědavá, jak tohle skončí.
Haidule , to kafčo je mi vcelku jedno, se přizpůsobím. Ale dejme tomu úterý nebo středa nějak navečer? Co Alík, hodí se?
tlak pod žebrama cítím každou chvíli a je to celkem solidně nepříjemný. Vždycky mám pocit, že mi malej strká pod žebra nohy nebo kdo ví co a vyloženě mě tam šťouchá. Když se pak nějak potřebuju pohnout, tak mám pocit, že ho tam musím skřípnout ![]()
pleť mám takovou střídavou. Někdy bez problémů, pak zas najednou třeba deset pupínků naráz. Já to ještě navíc nikdy nevydžím, takže si to akorát ještě víc roznípu a pak to vypadá ještě hůř.
zmrzka - já mám nejradši takový ty slaďárny jako Magnum nebo Nogger. A ze všeho nejradši mám zmrzku Haagen Dazs, ale ta je teda příšerně drahá, takže to je spíš jenom výjimečná záležitost. Ale obecně radši smetanovou než ovocnou. Jo ještě McFlurry je žrádlo
Nejlíp Deli a karamelová poleva, po tom bych se užrala, je to ale šíííleně sladký ![]()
Kaji, Haidule mně by docela vyhovovalo to ÚTERÝ. Ráno na 9 musim na kontrolu na gyndu a až do středy rána budu v Praze spát u našich. takže odpol nebo navečer jsem volná ![]()
čiki,Ivka… strašně jsem si oddychla, že s tou šíleností jménem přestavba nejsme jediný… už mi z toho fakt začíná hrabat. Hypotéka už padla na výměnu stropních trámů, izolaci a nové stropy, topení, okna, kuchyni, záchod, obývák a spoustu stavebních materiálů. Na koupelnu už máme nakoupený taky všechno, jen to dodělat. A nějaké peníze jsme dostali od našich ke svatbě, tak za ně nakoupim nábytek do Honzíkova pokoje. No a zbytek se bude dodělávat za chodu, až něco našetříme. Hodně věcí je totiž „provizorních“ ![]()
výtok - no mě dneska začal výtok, ale je to v háji - svědí jako blázen. Nikdy jsem to neměla, tak jsem zvědavá, co z toho vyleze
NEVÍTE CO JSEM TO MOHLA CHYTNOUT? ![]()
ahojda mám nějaký frmol poslední dny, tak moc nestíhám… ![]()
Vítám nově příchozí holčiny ![]()
poloha mimča teď bývá často hlavičkou nahoru, hlavně poránu, strká mi jí do žaludku, a přes den se otočí hlavičkou našikmo
a prdelku mi vystrkuje pod žebry hlavně vpravo a i víc se celkově mele napravo…
Připadá mi, že je teď častěji vzhůru(tak těch 14dní), dává o sobě vědět po 2-3-4 hodinách…
poloha vaše jak leháváte? často se mi stává, že když si lehnu na jeden bok,
tak mě za chvíli začne pošťuchovat, jakoby naznačoval - mámo, takhle se mi to nelíbí, lehni si jinak…
Tak se točím na záda a pak na druhý bok (zatím mi na zádech špatně není, tak doufám, že ani nebude,
nebo že se mi neutlačí dutá žíla třeba ve spánku? Uvolňují se mi hezky na zádech bedra, takže je to docela fajn poloha pro mě, ale mrňata jí právě moc nemusí, když si přitlačí přívod kyslíku)…
ATB holky hrůza, už mám zase antibiotika!
podruhý, po 2 měsících! prvně ve 21tt na ty močový cesty, teď opět! V moči mám úplný zvěřinec, vůbec nechápu, kde se to tam vzalo ![]()
No ale odpovídá to tomu i to, že se mi zase zhoršily stahy,
a měla jsem pálení při čůrání, proto jsem jí podstrčila tu svou moč - a ejhle… ![]()
Ucho mám zalehlý stále, huhlám jak huhla, neslyším sebe ani okolí,
je to šílený.
Dnes mi bohužel internistka potvrdila, že to fakt v těhu bývá, jak jsou překrvený obecně všechny sliznice,
tak že oteče i sliznice v eustachový trubici a oplaskne to - AŽ PO PORODU
![]()
No mě asi hrábne ![]()
Pro ty, které to neznají - stejně jako já doposud také ne - tak je to asi takový, jako když si nevyklepete po bazénu vodu z ucha a máte jí tam furt - už 3 týdny ![]()
Kočárek dneska jsme si přivezli domů Firkona Verano, nakonec ne ten zelenej s kolečkama,
protože v reálu se mi nelíbil tolik jak na fotce,
ty zelený kolečka na stříšce totiž mají mezi sebou i černý kruhy, což není na fotce vidět,
a jsou na úplně čistě bílým podkladě - no nic moc jsem z toho paf nebyla…
Vybrali jsme barvu kapučína, taky s kolečkama na stříšce,
ale nemá na stříšce bílý podklad, ale takový - jako latté a kočárek je kapučíno, no…
Úplně nejvíc by se mi líbil kočárek v barvě tmavě cihlově oranžový,
ale bohužel s kolečkama na stříšce nedělají (aspoň zatím ne) a stříšku černou či tmavě šedou jsme na léto nechtěli.
Takže to je on, možná je tu maličko jinak osvícený:
http://www.batolatko.cz/…v%5B5%5D.jpg /> Až ho o víkendu rozbalíme, tak ho ještě vyfotím ![]()
Dokonce nám slíbili, že kdyby v červnu přivezli nový vzory, tak že ho můžeme i vyměnit.
Jo a vevnitř holky - vevnitř to má letní matraci, polstrovaní okolo vaničky a vnitřek stříšky krémově béžový s ŽIRAFKAMA! Úúžasný ![]()
No a pak jsme tam koupili další věcičky skoro za 2000,– ![]()
Včetně úžasnejch kyblíků s víkem (na plínky) se želvičkou, no já vám to musím nafotit ![]()
A taky jsem si koupila úplně neplánovaně červenou tuniku, resp. miláček mi jí koupil jakože k svátku, co budu mít, je moc hezká…
Mám z toho nákupu obrovskou radost (aby ne, po 2 měsících ležení si vyjet do krámu) - ale pravda, že mě už pak dost bolelo břicho,
hlavně křeč v podbřišku, tvrdý jak butr,
a pak jsem pěkně doma na 2h vytuhla - a teď mě dost bolí kyčle a vůbec záda…
No tak mám zase na měsíc klid od nakupování a musím zas poctivě ležet…
Hodně jsem toho objednala na babymarketu.cz, tak čekám, kdy to přijde,
něco budu mít od kamarádek - nakonec se mi to začíná docela doma hromadit ![]()
Asi je to nějaká předtucha, že bych mohla porodit dříve, než bych chtěla -
no ale snad to zmáknem aspoň do toho 36tt, to jsem si určila za limit, kam to musíme dotáhnout ještě 2v1 ![]()
Pere a žehlí mi věci na miminko moje mamka, což mě na jednu stranu mrzí,
ale na druhou - upřímně - je to pohodička… ![]()
Zatím papa, jdu položit svá rozlámaná záda na naší supr special matraci (holky, fakt ty prachy stály za to, leží se na ní báječně) a mrňousek mi okopává pupík ![]()
Výtok ani mi nemluvte…po minulém vyšetření u doktora to ze mě vyloženě teklo, už jsem se děsila…teď je to zase v normě, i když norma je dost silné slovo…pořád si říkám, že to určitě nic není, že je ještě spousta času.
Hokej je dnes jen pro silné nátury ![]()
Alíku vypadá to na kvasinky, ty mají rády teplo, tmu a vlhko a protože poševní sliznice je v těhu víc vlhká, tak mají ideální prostředí, navíc v pochvě chybí jakýsi mikrob, potřebný pro dobré prospívání sliznice, omez sladký a mléčný výrobky a dojdi si k doktorovi. Jo a kde jsou fotky ze svtaby:)
Holky ten náš potkan je takovej nějakej divnej nevím jestli ho nebudem muset nechat uspat. A s babičkou je to taky pořád špatný. Navíc má Vojta nějakou blbou náladu a pořád na mě vyjíždí, že jsem mu snědla housku, že vyrábím pomalu jednohubky.....
Alíku to budou asi kvasinky. Neboj, žádná tragédie. Ovšem pokud doma nemáš boraxglycerinový globulky, tak je to blbý, páč je v lékárně bez receptu nedostaneš (jeden z nepochopitelnejch nesmyslů, proč zrovna tyhle dezinfekční bobule musí být na recept)
I když mě je jednou jedna lékárnice prodala, protože jsme si o tom notovaly, že je to nesmysl, protože pomáhají nejlíp…
Blbý je, že teď bude svátek…
Babský rady, jako strkat si tam bílej jogurt, to bych si v těhu nelajsla, ono to sice pomáhá, ale spíš jako 1.pomoc a v těhu postě radši NEE.
Takže buď najít zítra otevřenou lékárnu a poradit se, nebo zajet na gyndu na pohotovost, nebo zajet ke mě do Buštěhradu, mám tu dvě balení, takže jedno ti mohu poskytnout ![]()
Lentilko držím palečky, ať je líp…ať je potkánek dobrej a babička taky…hlavně se z kus tím moc netrápit kvůli mimískovi a chlap se snad vyspí a ráno bude zase jako mílius
Jo a od hokeje jsem zhnuseně odešla.
Jo a ještě se mi bacil u:,–(il na průduškách chrchlám a už skoro nemluvim, nic jinýho mi není, ani teplotu nemám, ale na ty já stejně moc netrpím. Nejhorší je, že k doktorce se dostanu nejdřív v úterý, přemýšlím jestli zajet na pohotovost nebo jenom do lékárny, potřebuju být zdravá na pondělí na ty přijímačky a v úterý na kurz, pač se budem učit dýchat.
lentilko tak třeba zkus ty homeopatika, v lékárně ti poradí,
na mě teda fakt zabírají, ale já jsem vůbec na léky a léčebný postupy obecně dost citlivá…
a mj. co mě teda zabírá, a co zkouším až teď v těhu,
protože se nic moc jinýho nemůže - je přírodní antibiotikum - ČESNEK ![]()
Na chleba s lučinou dva stroužky - paráda! Nejdřív jsem se bála žlučníkovýho záchvatu,
ale kupodivu nikdy nepřišel a česnek mi docela přestal vadit ![]()
To s babičkou i potkánkem je mi líto… snad bude líp…
A chlap - no taky to nemají lehký, nech ho mrmlat,
asi měl blbej den v práci…
Dej mu pusu a řekni mu, ať tě nezlobí, že to nedělá dobře mrňouskovi.. ![]()
obrázek neříkej dvakrát, nebo mě tam zítra opravadu máš. Nemáme to na Kladno daleko
Dokonce zítra jedeme do Kačice u Kladna pro dříví. Hele a nemůžou mi ty globulky ublížit, kdyby to nebylo ono? Ale podle všeho co ted čtu po netu to je 100ˇ% ono ![]()