Poradna duly
Jana Čurdová
jitus tak nevim nevim zda jste presli do klidu teda…ja uz bych fakt kvetla a vsem bych to pekne vytmavila a to poradne a s tou prackou taky…zadnej sunt ze skladu…Bud zaplati pekne opravu pokud bude muset nebo novou prackua to pekne celou hodnotu!!!S donasenim bych mu taky rekla svoje ze je jak malej fracek…mas to taky holka tezky… ![]()
guaracujan jak to na vas pusobilo?jakoze jste snaze usinali nebo jak? Muj manzel si vecne stezuje jak nemuze usnout,ze chodi spat v jednu a stejne cuci dve hodiny do stropu…nevim no,ale ak je to muj manzel porat,tak bych mu to asi poridila… ![]()
poloha tak to ja poznam velmi dobre a to diky skytani dole mezi nohama adiky kopaneckum do zeber,ze kolikrat fakt citim uplne ty paticky..no a casto se tak jakoze pretaci takze citim zadicka na strane na leve,presne jak me rekli na UTZ ze lezi nalevo hlavou dolu
citliva deloha tak ja naopak obrazku trpim ted,pohyby me casto velice boli,fakt uz si kolikrat rikam uz abych porodila.Je to si myslim hzlavne tim ze mam plodovku v normalu,v prvnim tehotenstvi jsem ji mela na maximua kt omu spoustu kil navic takze jsem ty pohyby tak moc bolave necitila a vubec vsechno…vse bylo vic utlumene…
citliva pokozka,pupinky,pripravky tak ja se zatim myju svym camay sprchacem,obcas vezmu prckuv Johnsons kdyz citim ze ta plet trocha poplakava,ten je hodne jemny i malej ma po nem jemnouckou pokozku…a jeste damy.....vlasy.....umyla jsem si je detskym samponem Johnsons a ty byly tak paradni!!!Ani jsem nepotrebovala zadny kondicioner!!!!Bud obsahuji tak malo cisticich slozek nebo jsou fakt tak jemne…kam se hrabou ty nejlepsi pripravky z drogerky,konkurovat pak mohou uz jen profesionalky..Jiank me se vlasy taky hodne masti a premyslim i o kratkem strihu protoze po porodu nejaky ten tyden nebudu mit na jejich upravu ani cas ani naladu a manzel frfna kdyz je mam vecne stazene v culiku. öbrazku pekna zmena pupiku,taky bychom sem mohli hodit svoje zmeny,precijen uz pomalu budeme rodit…jak se nam kdo vyvinul
Ja nastesti prevazne do pupiku,neco malo zasob na kojeni na bocich a stehnech ale pujde to rychle dolu po porodu ![]()
Ahoj holky,
Jitko pevný nervy přeju, švagr je idiot a pračku bych mu hodila na hlavu. Je to těžký s těma vztahama.
Odsávačka na vysavač, taky jsem slyšela jen samou chválu, dokonce jsem jí viděla i v ,,akci" a vysaje fakt všechno až odněkud z paty. Pravda, že miminkum se to moc nelíbí, ale zabere to polovinu času než s odsávačkou normální a je to efektnější, takže já do ní rozhodně jdu.
Monitor kupovat nebudem, teda já o tom nějak neuvažuju.
Já zítra jedu na velký výlet směr Jihlava a odtud v pondělí ráno směr Brno. Vůbec nic k těm přijímačkám neumím, polovinu otázek v těch testech nechápu, ale když nic, tak se uvidím s kamarádkama a uděláme si hezký výlet.
pekne ranko,
tak ja uz jako obvykle od 5ti nespim, kycle mi to nedovoli
a pri pretaceni na druhy bok me silene boli stydka kost, takze jsem rano vzdy jako bych vylezla ze ždimačky
nejak mam celkove uz problem vstat z postele, no je to mazec, co budu delat za mesic za dva?
![]()
koukam ze presne za 2mesice mam TP ![]()
Jituli , teda mas muj obdiv, ze jsi jeste z tama neutekla, nebo treba svagra nezabila
s takovym volem ja bych nevydrzela ani chvilku, natoz s nim bydlet pod jednou strechou
drz se, at se to mimco v brisku moc nestresuje, i kdyz v tech podminkach to asi dost dobre nejde ![]()
monitor dechu - mame Baby Sense II. mela jsemv tom kufriku od gyndr. slevovy kupon na 1000,–, takze me novy monitor se dvema deskama prisel na 1950,–
aspon k necemu ty kufriky jsou dobry krome starych casopisu a vzorku kosmetiky ![]()
odsvacka - zatim nemam zadnou a vubec nevim jestli jit do te na vysavac, ale kdyz ji vsichni chvali, tak asi pujdu do ni......
studium - holky vas tady celkem dost studuje koukam
ja prave o VS taky uvazuju, jednu jsem pred lety nedodelala a ted mam pocit, ze mi to chybi, chybi mi i to uceni
no a je to takovej muj nesplnenej sen, akorat, ze bych ted sla na jiny obor, ve kterëm mam uz 6let praxi.....
tak me zajima, jestli si myslite, ze se to da na MD zvladnout.....ja bych musela dojizdet do Pardubic, coz je z Prerova celkem z ruky, ale zase prednasky byly jednou za 14 dni......tak nevim no
ale laka me to strasne
Dobré ráno,
Hanulko k tomu studiu, já jsem si říkala, že už si nikdy VŠ neudělám, ale pak když sem viděla švagrovou, kterak zvládá školu a 2 děti k tomu, tak jsem si řekla, proč ne. Budu 3 roky doma, o miminko se postará Vojta nebo přinejhorším naši a až zase nastoupím do práce, tak už bych na to určitě čas neměla. Dokud jsem pracovala, tak jsem dělala i o víkendech a pochybuju, že by mi naše vrchní nějak extra vyhověla v tom že každý 3 tejdny potřebuju volno. S dojížděním, jestli se teda dostanu, to taky bude docela mazec, protože z Tábora do Brna je to docela hustý, sice přímý spoj, ale dlouhá cesta. Přinejhorším se naučím jezdit na dálnici. Další města na výběr, kde je můj obor jsou Hradec Králové a nebo Olomouc, takže vyhrálo Brno.
Jinak kyčle mě docela bolí taky, ale ještě to není tak strašný. Vojtovi poradila nějaká paní, ať si po porodu koupím kompresivní prádlo, aby se mi ty kyčle stáhly zpátky.
Lentil - tak ja do toho asi pujdu, ale prijimacky az pristi rok, doufam, ze ten obor nezrusi, jinde jsem ho nenasla
no s dojizdenim to budu mit taky blby, ale kdyz to neni kazdy vikend, tak se to da.....u me bude spis problem s matematikou u prijimacek. anglictinu udelam, toho se nebojim, ale jsem spis humanitni typ a chci studovat ekonomicky obor
![]()
Tobe drzim palce at se do Brna dostanes, tusim ze tam se ted delaji uz jen nejaky ty SCIO testy ne? ja delala v Brne na FF jeste klasiku testy podle oboru, a byl to tenkrat zahul
ty novy testy vubec neznam…
Jitul tak se přiznám to bych nedala. A máte alespoň výhledově šanci na nějaké samostatné bydlení? Protože ač se to nezdá tak se dvouma dětma bude ještě hůř, bohužel.
Včera jsme si s malou udělali výlet do zoo na Hluboké a docela pohodička, ale tento týden to budu mít zase našlapaný že už mi z toho musí hrabat.
Vysokou můj sen chtěla jsem při malé ale bohužel můj obor se dálkově neotevírá takže já mám smůlu. Ale co i bez vysoké se nechá žít.
na spaní jsem objevila úplně náhodou jeden bod z reflexky, paní, ke který chodím, mi po mejlu poslala radu, jak se zbavit toho hluchýho zalehlýho ucha a bylo tam více bodů, mj. i pro uklidnění a spaní : hladit, lehce třít, bod na levé ruce - je uprostřed z vnitřní strany ruky, zhruba v místě, kde se nosí pásek od hodinek…
guajacuran nepůsobí jako třeba rohypnol vyloženě hypnoticky, spíš to člověka zklidní duševně, přestane mu bušit srdce, když je třeba nervózní ze zkoušky, uvolní se, a pak se líp usíná…
Ale vyloženě to neutlumí ke spaní.
Dá se koupit v lékárně jedno balení cca 30tbl za cca 50,–
Návykový není, co se týče na složení, ale psychicky se dá navyknout na všechno ![]()
Haidule vyzkoušela jsem i Novopassit , to by možná bylo pro manžela lepší,
to je sirup s bylinkama a guajacuranem, brala jsem ho, když jsem potratila,
ten je silnější než samotnej guajacuran díky těm bylinkám a po tom se mi teda spát chtělo, resp.byla jsem taková pěkně otupělá, což jsem zrovna potřebovala…
Ahoj holky ![]()
jituš fakt děs. Tlačila bych na manžela ať najde jiný řešení pro bydlení. Tohle bych nerozdýchávala a došlo by snad na rvačky
.
gujacuran mám taky doma, ale ještě jsem ho nikdy nebrala. Jsem si ho koupila na nervy
.
vejška já dělala už 2× přijímačky na Bc. v oboru ošetřovatelství, ale prvně to bylo na 3. lékařský v Praze a sice jsem postoupila do druhýho kola, ale u ústních byl takovej profesor, vypadal jak Einstein a ptal se mě na věci uplně mimi zdravotnickou mísu, hlavně na historii v který mám kompletní guláš a tak to bohužel neklaplo. No a podruhý to bylo v Plzni na soukromou a tam jsem zblbla test a i když jsem měla bodů dost, bylo tam plno bab a holt byly lepší. No ale nevzávám to a příští rok to zkusím zas
.
kočárek jsem si včera dovezla a pořád houpám jako cvok. Pověry ignoruju a mám ho prostě v obýváku. Fakt nevim, kam bych ho teď vozila
.
Elino a jaký teda máš kočárek, vyfot a pochlub se. no já už jsem zvědavá jestli mi paní vůbec pošle zaplacené věci jinak nemáme autosedačku teda máme po Káje ale tu má pujčenou kámoška a chtěla jsem ji prodat a pořídit na janéčko.
Ahoj těhulinky.Tak jen na skok zítra budu mít hodně času tak budu dočítat.
Holky jak to máte s pohybama:???????
Já jsem ted tak trochu zaskočená tím že těch pohybu moc není cítím jen jak se to přetočí a sem tam škavku a to je všechno už žádné vlny jak jsme měla do tědkom.když mimiska poštouchnu at kopne tak je to jen takové jako že nech mě nemám náladu.
Jak máte pohyby vy?
| Doufám že je jen hodně unavené a spinká. |
Pisojo my dneska máme volný a odpočinkový den
nakopnul mě pořádně sand 2× a ne že bych si stěžovala páč to teda je docela nepříjemný. Tohle s malou neznám ta se moc nehýbala
Škytavka jak se to projevuje? Já to asi neznám…nebo nevím, že by mimi v bříšku škytalo.
Pohyby - Pisojko minulý týden jsem si tu stěžovala, že už asi pojedu na pohotovost, že se mi zdá, že se prcek nehýbe, ale pak jako by mi to chtěl v pondělí a úterý vynahradit a dnes je docela živý. Obrázek mi radila, jak miminko trošku rozpohybovat, ale rozhodně jsem ten minulý týden měla pocit, že se hýbe méně. Ale dnes je to zase divoch/divoška.
HOlky tak nám se doma stalo neštěstí
ale se smajlíkem. Umyli jsme bazén, napustili, zavedli filtr a až to bylo hotovo a chtěli jsme si sednout, tak bazén rupl a na zahradě byla potopa ![]()
Studium při mateřské/rodičovské … prý s jedním mimi je to v pohodě. Ale já jsem tak ráda, že už to mám za sebou. Jen jsem přemýšlela o pedagogickém minimu, ale mě by to vyučování stejně nebavilo, chtěla jsem to kdyžtak dělat jen kvůli dětem…no popřemýšlím, uvidím, ale spíš jsem líná.
Děkuji za podporu, tak včera jen co dojel, manželovi jsem slíbila, že nebudu křičet, ale na něco jsem reagovala a on si ještě po mě začal řvát co si to dovoluji, jsem tady udělala takový cirkus, který mi stejně k ničemu nebyl, nakonec se všichni přiklonili k tomu, že se to prostě „nějak“ rozbilo hotovo, tečka. Manžel začal nadávat, dneska se dohádal ještě s tchánama, peníze z něj stejně nikdy nedostanu. pračku sice „opravil“, ale tak že, mi blbnou programy, nejde mi tam třeba předepírka, eko program apod, ted jak jsem prala, tak vydvala prapodivné zvuky, tak jsem hned utíkala pro manžu, at si to jde poslechnout a tchán mi na to řekne, no piští to pěkně, jako stíhačka, ale to pračky dělávají, tak jsem mu na to řekla, že at se nezlobí, ale naše tohle nedělala a on mi řekne, že na ní hledám jen muchy, abych dostala pračku novou. Takže jsem manželovi řekla, že pokud se pračka rozbije a bude to zapříčiněno švagrem a nebude to chtít zaplatit, tak mu natvrdo posbírám vešekerou elektroniku, kterou dám do frcu a za to si koupím pračku novou, ale to budu muset pak odjed, protože by mě asi zabil. Včera jsem do sebe musela kopnout panáka na uklidnění, stejně jsem se pak složila v kuchyni na zem, takže mě museli odtáhnout do postele. Manžel chce abych se nastěhovala k našim, jenže je problém, že nemáme kam dát psi. Jinak jsem se včera domluvili, že počkáme, ted by měl někdy rozhodnout katastr, jestli nás zapíše nebo ne. Pokud ne, tak prodáme auto, budem prostě chvíli bez auta, bohužel, ale zkusíme to i tak trošku opravit, aby to bylo obyvatelné at máme klid, protože toto vážně dál nejde. Do podnájmu jít bohužel nemůžem, protože platíme hypotéku a už bÿchom to finančně nezvládli. Takže další varianta je, ta, že manžel se vykoupe u bratránka, dá se tam umyvadlo, wc tam je, a bude přespávat tam, aby tam mohli být psi, at je nemusím někomu dát.
pohyby - mimís nejvíc řádí, když si lehnu na levý bok, tak mu to nevím proč nevyhovuje, takže mám povoleno ležet jen na jednom boku
, a řekla bych, že je otočen hlavičkou dolů. protože takové štouchance do žeber, až vyjeknu bolestí ![]()
jitko holka, držím palce, ať to nějak vyřešíte ![]()
wape to je pech, ale zase to musel být pěknej vodopád
. Ale pak už to zas tak pěkný nebylo, že jo, ta podmáčená zahrada.
pavluša kdyžtak zítra vyfotím
. Jsem spokojená, mám velký nafukovací kola
. A co jste kde zaplatili? Hlavně jestli to nebylo na MMB něco jako Kajiszkovo závinka
.
pohyby mě se zrovna dneska zdá, že se pár dní malinká hýbe míň. Taky cítím hodně rozpínání nebo přetáčení, ale ty vlny tolik ne. Jo asi už nemají prďolkové tolik místa, to mě zrovna dneska napadlo
.
Čauky,
tak jsem dožehlila a koukala jsem na hokej. Jsem fakt nějaká unavená, už jsem unavená ráno vstávala a celkově jsem byla přes den taková divná. Měla jsem dost tlak v břiše a takovej nepříjemnej „pocit“ a ještě to trvá. Taky tvrdne opět nějak víc pupek…snad do rána nebudu rodit
![]()
Kočičky , teď mě teda trochu odreagovala moje 18ti letá sestra, žije u rodičů kousek od nás. Má kočičku Michalku (neuvěřitelný zvíře, poslouchá sestru na slovo, když jí někdo něco provede tak jde za sestrou a stěžuje si apod.) No a sestra mi teď na icq píše: „někdo říkal, že jsou kočky nejčistotnější zvířata…v tom případě Míša není kočka…jako wc použila svojí misku s křupkama…táta mi vynadal, že jí chuděře ani nedám nažrat, tak jsem mu ukázala, co si Michalka myslí o kvalitě těch křupek“
No, já byla hotová, kdybyste tu kočku viděly, ona je prostě extra třída na voloviny, taková se fakt jen tak nerodí. Je z pěti koťat, všechny na chlup stejný hladký s černou krátkou srstí ona jediná má srst jako vlasy a chloupky dlouhý a barevný…
Haidu - křeče , já opravdu křeče nikdy neměla. Max. po náročným soustředění s týmem, ale to bylo něco jinýho a z přetažení. Takže nemám páru o tom jak moc hrozný to může být nebo je. Já jsem v tomhle hrozná „fňukna“ nemám ráda, když mě něco omezuje nebo brzdí a tohle mě teda omezuje…
dneska je to o málo lepší…
Začátek , tak jsem si pročítala diskusy od začátku a zjistila jsem ke své hrůze, že jsem se přidala až na 71 straně! Ale bylo to takový pěkný ty naše těhotenský začátky, uteklo to jako voda…a teď už některé z nás budou pomalu rodit…
Srázek , tak jsem si tak říkala, že bychom mohly do budoucna vymyslet nějaký ten srázek…co Vy na to?