Poradna duly
Jana Čurdová
obrazku ty jsi taková hlavinka chytrá, volali mi právě z gyn, že mám hodně špatné hodnoty železa, a že mám naklusnout pro recept.. tak jsem docela vyděšená, co to znamená pro mě a miminko ?? Máte to některá také ?
Byt - čekáme na rozhodnutí katastru, mělo by to být těd během dvou týdnů, tak jsem zvědavá. Dávaly se tam dva vklady, protože jsme k našemu bytu chtěli připojit kotelnu, aby byl větší. A na tom to všechno vázne, protože majitelka dala zpět vzetí návrhu a ostatní se můžou do dvou měsíců odvolat tak čekáme, což ted vyprší a katastr bude rozhodovat o samostatné bytové jednotce, jako takové.Ale jinak jsme se dohodli, že i když nám to protsě nanapíší na nás, tak prodáme auto, aby se to aspon trošinku opravilo a půjdem bydlet tam. protože tady se to opravdu nehodí. Ono stejně, kdyby ten byt byl ihned obyvatelný, tak bychom udělali to, že by se tam vymalovalo a norámlně tam bydleli, takže tak. Malý se začal v noci zase budit, křičí ze spaní, nechej maminku, nebij tatínka strejdo, je to děs. K našim se my taky moc nechce, protože jak tu někdo psal, tak by mě akorát štvali proti Kubovi, takže ono si asi fakt nevyberu, nehledě na to, že Kubík vyžaduje opravdu přítomnost tatínka velmi, sotva ráno vstane, hned se ptá kde je a kdy dojede, jestli za ním pojedem a jestli vůbec dorazí sem, je ale zajímavé, že tady tomu doma neříká, je to u babičky a hotovo, doma je prý v brně. na byt máme vzítou hypotéku, kterou musíme platit, splátky odložit nejdou, protože se napřed platí úroky, pak samotná hypotéka, takže tak. Ale jak to tak sleduji, tak stejně nás ten pobyt tady vychází dráž, než kdybychom snad platili někde nájem, jenže další problém je v tom, že nás nikdo s dvouma psama a dětma do podnájmu neveme, brala bych cokoliv i garsonku, jen at jsme sami a v klidu. Jinak braní věcí, to švagra nezajímá, když nejsme třeba doma, tak nám prolízá věci, on se prostě neptá, jestli si to může vzít, či půjčit, prostě je naučen, že se ho všichni bojí, a aby tu byl klid, tak ho nechají at si dělá téměř co chce.
Kajiszek - kuchyň se povedla, je fakt supr, a postýlka nádherná ![]()
Matrika - zajdi si na matriku, vem občanky a rodné listy, my jsme teda museli napsat už i jména, přítel podepíše nějaké prohlášení, že je otcem a vyplníte příjmení a jména pro děti
Vypasení manžílci
- tak to se dá čekat, že každý trochu přibere, ale co je moc, to je fak příliš. Nejvíc mě zaráží, že manžel, na to jak má doma šikovnou ženskou o sebe téměř nedbá
. Kuba taky vážil ted kolem Vánoc skoro 100kg, to jsem mu jen tak nadhodila, že by se sebou měl něco dělat, protože už to není pěkné, že se mi tak nelíbí, tak se tu ted fakt obden lopotí a shodil už skoro 10kg a měří 190cm, začal posilovat bříško, hrudník. Líbí se mi, když to má chlap trochu vypracované, ale ne zas kulturista
, prostě když se ty svaly tak nějak rýsují. Jinak ženská v práci, se mu nějak vypařila z hlavy, řekla jsem to i tchánům, takže tchyně si ho podala a já tady udělala žárlivou scénu
, ted se tomu sice už směju, ale předtím mi to teda legrační nepřipadalo, jinak z něj ted vylezlo, že se mu prej líbí, když na něj takhle žárlím, že ví, že ho mám stále ráda a stojím o něj
, tak nevím, kdybych mu třeba neříkala, že ho mám ráda ale takhle
taška do porodnice - tak já jedu zítra nakupovat do Brna, jdu na kontrolu, tak si tam zrovna nakoupím co potřebuji a taky si už nachystám do koutku věci co budu potřebovat, alespon tak něco zběžně
Zdravím po prodlouženém víkendu
. Dneska je fakt počasí na nic..
Obrazek - tak koukám, že jste nakonec koupili Verano
a teda moc hezká barvička. Tuhle tam ještě ani neměli, když jsem si ho kupovala..
Kajizsek - nádherná kuchyň. Vypadá to opravdu hezky. Jsem teda spíš na dřevo, ale u týhle kuchyně bych udělala výjimku
. No a postýlka je taky moc hezká! Malýmu se tam určitě bude moc líbit.
taška do porodnice - no vidíte na to jsem se chtěla zeptat, kdy začnete balit. Já se tak nějak chystám tento týden všechno nakoupit. Tak už ji radši taky budu mít připravenou.. Jeden nikdy neví..
Tak zase jdu dočítat.. Je toho opravdu dost. No ale aspoň mi to tu v práci uteče..
a když sme manželé tak taky potřebujeme někam zajít a mít na to papíry????
Ciki jde hlavně o anémii z nedostatku železa, budeš mít asi snížený hemoglobin, takže snížený přenos kyslíku, ale u těhotených je to strašně častý, protože se ti zmnoží krev o 1-2 litry ovšem bez zmnožení krvinek a destiček… Můžeš být víc utahaná, zadýchaná…
Pokud by to tedy ale bylo nějaké dramatičtější, tak stačí ty tabletky, co ti chtějí předepsat. já mám taky hodnoty hemoglobinu nižší, ale internistka to zatím neřeší, protože normy pro Fe v krvi jsou celosvětově udávaný pro „normální lidi“ a ne těhotný… ![]()
Našla jsem třeba toto:
„Železo spolu s kyselinou listovou je základním prvkem prevence a léčby anémie, přičemž podstatná je zejména prevence. Železo je základním stavebním kamenem červených krvinek, které přenášejí kyslík. Ženy se silným menstruačním krvácením často trpí různým stupněm chudokrevnosti již před graviditou a v rámci přípravy na otěhotnění by měly být vždy léčené kombinací železa a kyseliny listové. Pokud se zjistí anémie až podle laboratorních vyšetření v graviditě, začíná se s léčbou po ukončení vývoje orgánů plodu (od 4. měsíce). Dostatečný příjem železa v přirozené stravě se doporučuje již od počátku těhotenství. Zvýšený příjem železa potřebují i zdravé těhotné ženy s dobrými hodnotami koncentrace červených krvinek a krevního barviva hemoglobinu v krvi. V průběhu gravidity se ho totiž spotřebuje asi 750 g a to je množství, které se z běžného složení potravy nemusí podařit organismu získat. Železo se získává z jater, masa, ryb (obsahují i jód), fazole, hrachu, celozrnného chleba, vaječného žloutku (doporučují se dvě vajíčka týdně). Vzhledem k velké spotřebě železa je v graviditě doporučován nejen jeho zvýšený příjem v potravě bohaté na jeho přítomnost, ale někdy i ve formě tablet. Tím se brání rozvoji či zhoršení anémie, která se navenek projevuje zvýšenou únavou, spavostí a nevýkonností následkem nedostatku přenašečů kyslíku v krvi. Preparáty obsahující železo se často dávají do souvislosti s těhotenskou zácpou. Je ovšem mnohem pravděpodobnější, že zácpa vzniká následkem samotného těhotenství a železo je v tom zcela nevinně.“
alíku nee, to vám stačí k porodu jen tvůj rodný list a oddací list.
obrázek - hned jdu na ten obchod mrknout… a co nějaký obchůdek s dětskýma hadýrkama? Nemáte někdo tip?
matrika tak k porodu nebo potom tatinek doveze po porodu rodne listy pokud jste manzelata tak i oddaci list…alespon v podoli teda prisla matrikarka a do druheho dne jsme ji to tam meli odevzdat a ona to tam nachystala a pak jsme si jen byli asi za 14 dni vyzvednout uz vylozene na matrice rodny list ditete…nevim zda to jine nemocnice–porodnice take tak provozuji
Ja mam zabalene uz do porodnice jak oddaci list tak i rodne listy rovnou,mam to hezky na dne tasky aby se to nepomuchlalo ![]()
jitus svagr je fakt na bombovou mezi oci…to si to tam nemuzete zamknout kdyz jste pryc?hezky bych si vymenila zamky!!!!
A to tvoje osobni,jak jsme se spolu bavili?To mas porat?…si musim snad vytvorit nove ICQ protoze muj stary PC je proste mimo a buhvi kdy se na ICQ dostanu ![]()
Ahoj všem ![]()
Teda to počasí to je hnus, velebnosti ![]()
Konečně jsem si pořídila nějaký prášek na praní pro díťátka a chtěla vyprat hadérky pro miminko a ono je hnusně
Už se na to vykašlu…
Káji - kuchyň je fakt hezoučká
Máte taky takovou pidi jako jsme měli my v bytě. Akorát nám se tam ani stůl nevešel ![]()
prohlášení o jménu dítěte - my to máme v oddacím listě, takže asi nemusíme nikam courat ![]()
pokojíček pro miminko - ten si užiju až příští rok. To bude baráček postavěnej. Teď budeme namáčklý u našich v mém bývalém pokojíčku, ze kterého je teď ložnice a pokojíček pro mimi
Budeme tam jako sardinky
A stejně bych měla maličkou u sebe, takže by mě byl stejně k ničemu teď ![]()
taška do porodnice
ještě mě ani nenapadlo ji zbalit
Ale jak tak koukám, tak máte alespoň část pobalenou,takže to jako rizikovka musím ještě dohnat
Hlavně mám teda divnej pocit, že maličká bude chtít jít ven dřív,než je v plánu ![]()
manžílek mně taky pěkně vykynul, ale teda on je vysokej a těch jeho 95kilo na něm není zase tolik poznat - má trošičku bříšku,ale nic víc…
Nožky má jako teréní slepice ![]()
Tak a jdu se zase položit do učení…Už mě z toho jde hlava kolem
![]()
Čiki no za málo
hlavně žádný zbytečný nervíky ![]()
Ale stejně to není žádnej med vědět o tom těhotenství a porodu tolik, že já husa hloupá na tu školu vůbec chodila ![]()
Jasně, že nemyslím na všechny komplikace, který znám a který můžou kdykoliv nastat,
ale jen nemyslím na to jen veeelkou silou vůle, občas, když mě něco napadne,
musím se jít rychle něčím zaměstnat, třeba - četbou nějakýho babiččinýho románu… ![]()
Možná kdybych poprvý nepotratila, a teď neměla ty pitomý stahy, tak by to bylo lepší…
No už aby byl aspoň z půlky červen pryč a byla jsem ještě pořád 2v1…
Je to dloooouhýýý
![]()
barčí tak to mě dostalo, ta tvoje hláška nožky má jak terénní slepice
Ale máš recht, umím si to živě představit i bez fotky, taky znám pár chlapíků zs takovýma těma šlachovitýma pařátkama… ![]()
Kdyby si to tak přečetli ti naši chlapi, co tu o nich dokážem napsat
![]()
Ale stejně jsou to naši miláčkové ![]()
Ahoj holky - hlásím, že na Moravě je stále docela hezky
Ale asi už to dlouho nevydrží.
Srázek tak jsem pro, ale záleží kdy
i do Prahy občas jezdím, takže by se to tak nějak všechno naakumulovalo dohromady. Ale pak s prckem nevím
a navíc možná budeme v tom Německu…
Káji kuchyń je nádherná, určitě to za tu námahu stálo. Už si to jen představ, jak tam vaříš něco pro malého
postýlka taky krásná.
Obrázku taky máme postýlku, která je hooooodně ožužlaná…chvíli jsme uvažovali, jestli opálit a ošmirglovat a nalakovat nanovo a pak jsem to tak nějak shrnula jako ty, že u tohoto máme aspoň jistotu, že to není nijak zdravotně závadné, protože už je to prostě ozkoušené.
Dnes mi přišly dva balíky
hurááá…takže monitor dechu, odsávačka, noční košila na kojení, mininka pro malé…a pak spousta kosmetiky: bepanthen, rybilka, sebamed pro mimi a podobně
miluji nakupování…jen ty penízky ![]()
Já mám opravdu v bříšku teď nějakého divocha
ani na tom plavání ho to houpání neuspalo…
barčí dovolila jsem si kouknout na tvoje webovky, no ty vaše pejsany jsou boží… ![]()
koukám, že to je úplně stejný jak u nás, že jste úplně stejně prdlý jako my, i ty pejsany jsou stejný mazlové, akorátže my máme malý kníračky, a vy se s tima holkama mazlíte a blbnete úplně stejně, i když mají asi tak o 40kilo? víc než naše 8kilový holky ![]()
Ahoj všem,
konečně jsem se probrala k životu z toho propršeného rána a brzkého vstávání na kontrolu. Kontrola v pořádku
holčička je hlavou dolů. břicho mi tvrdne dál, ale naštěstí to vypadá, že to nebude mít na předčasný porod vliv ťuk, ťuk, ťuk.
Tašku do porodnice taky sbalenou nemám. Ani věci, co tam budu potřebovat nemám nakoupený. Měla bych s tím taky trochu pohnout ![]()
Kojíci podprsenka:
našla jsem na netu tyhle informace:
Podprsenky na kojení by měly být kupovány nejdříve od počátku 8. měsíce těhotenství,kdy už je růst prsů z větší části ukončen.Protože tvorba mléka po porodu může prsa zvětšit,doporučujeme zvolit kojící podprsenku v košíčku o číslo větším než je v době nákupu.
Určení velikosti u prádla ANITA
Podprsenky Jak určit správně velikost košíčku?
Obvod přes prsa - obvod pod prsy = velikost košíčku
např. 102cm - 85cm = 17cm = košíček C
12-14cm = košíček A 20-22cm = košíček E
14-16cm = košíček B 22-24cm = košíček F
16-18cm = košíček C 24-26cm = košíček G
18-20cm = košíček D 26-28cm = košíček H
Jak správně určit velikost obvodu?
68-72cm = obvod 70 98-102 = obvod 100
73-77cm = obvod 75 103-107 = obvod 105
78-82cm = obvod 80 108-112cm = obvod 110
83-87cm = obvod 85 113-117cm = obvod 115
88-92cm = obvod 90 118-122cm = obvod 120
93-97cm = obvod 95 123-127cm = obvod 125
Kalhotky Jak správně určit velikost stahovacích kalhotek?
obvod pasu před těhotenstvím:
58-62cm = vel.60 = konfekční 36 88-92cm = vel.90 = konfekční 48
63-67cm = vel.65 = konfekční 38 93-97cm = vel.95 = konfekční 50
68-72cm = vel.70 = konfekční 40 98-102cm = vel.100 = konfekční 52
73-77cm = vel.75 = konfekční 42 103-107cm = vel.105 = konfekční 54
78-82cm = vel.80 = konfekční 44 108-112cm = vel.110 = konfekční 56
83-87cm = vel.85 = konfekční 46 113-117cm = vel.115 = konfekční 58