Poradna duly
Jana Čurdová
Hanulko: no já si moc nadějí na úspěch nedávám, ale spousta uchazečů to dělá tak, že si podá přihlášku jak na denní, tak na dálkovou formu studia a pak když se dostanou na tu denní, tak dálkový se uvolní a můžu zkusit podat odvolání. Uvidím třeba se zrovna včera štěstí unavilo a sedlo i na toho vola. Bylo by to strašně hezký doplnit si vzdělání, ale netrvám na tom a hroutit se nebudu, když se nedostanu, jsou teď důležitější věci.
Váha miminka: Já měla 2,8 a vojta skoro 4 kila, tak jsem zvědavá. Doufám, že se ve čtvrtek dozvíme kolik naše zlatíčko váží. Já bych byla ráda za takový pěkný 3 kilový uzlíček:)
kajizku - hezká kuchyň,na to že malej prostor tak pěkně vyřešený i ta barvička moc pěkná máš u mě 1+
barčí,Obrázku pěkný bříška.Barčí teda prsiska máš řádný,nosit je musí dát fušku.
Taška do porodnice- nemám vůbec nic ještě si říkám že je čas.
Nemám ještě ani vypráno ani dokoupeno co potřebuji ale doufám že to do července stihnu ![]()
haidule- mažel byl šikovnej,ted je taky ale ty kila mu už tak nesluší.
Wape- ty budeš určitě rodit v Olomouci,by mě zajímalo jestli jsi se byla podívat nebo na nějakom tom povídání jestli se tam něco změnilo.Když jsme tam byla tak oblečení měli oni jen vlhké ubrousky a pleny jsme si donesly.neříkali něco navíc?
Jinak nevím jak to bude jestli budu od 36 tt chodit ještě k mému mudrovi nebo do nemocnice,ale on to má Šantavý jinak než ostatní mudři.Mě ani neposlal na cukr.
by jsme se mohly scuknout.
Váha dítěte - Tomča měl 3960a rodila jsem ho v pohodě,jen aby ten druhej porod byl taky tak dobrej.A abych se přiznala mám aji celkem strach z menšího miminka že bych nevědla jak na něho.Když jsem viděla malou od švagrové ta měla necelý 3 kg byla jsme z toho celkem vyklepaná takovej holoubek malej.
Tak u nas kontrola v pohode,pry jen tak rodit jeste nebudu,ze to vypada vwechno v poradku,za 14 dni jdu naposledy a pak uz do porodky
adus ony ty kosilky uplne bohate staci kdyz bude miminko v zavince
nachlazeni co vrele doporucuju je horky napoj coldrex,uz po prvnim se me hodne ulevilo,kazdou chvili si strikam do nosala vincentku coz je taky padani,takove ty huste hnusne hleny se uz dost rozpousteji,akorat ten krk doladit a bude to parada
kajo ja precijen nepujdu,potrebuju se dokuryrovat a fakt kazdou czhvilku si strikam nos a smrkam,coz by tam nebylo vhodne.
vaha miminka no tak ja mela 1.5 kila a manzel 4kg.....tchan si tenkrat delal legraci kdyz mel Tomasek 3.96 ze jsme to na ty 4 nemohli taky dotahnout ![]()
haidule - já si chtěla koupit coldrex protože jsme sním byla naprosto zpokojená vždy mě hned zabral,ale v lékárně mě ho nedoporučili.Tož já si pro něho zkáknu jestli,jestli se v těhu může.
Ahojky holčiny!
Uff, dlooouho jsem tu nebyla. Nějak nebyl čas
Teď mám zkouškové období, ale už mi chybí jen dvě zkoušky a na jednu jdu zítra. Doufám, že ji dám…
Jinak se máme s miminkem dobře , poslední informace mám z minulého týdne, z úterý, vážili jsme asi 1300g a cm nevím. Malej je děsně živej. Je hlavičkou hezky dolů a asi už se nemotá, pánč cítím nahoře pořád hrozně silný kopance a dole menší, jemnější šťouchanečky ![]()
Taky jsem se konečně dozvěděla výsledky z Heliosu , tak displazie čípku se tedy nepotvrdila, tak jsem šťastná a můžu snad být zase chvíli v kliduJen se cosi (už si nepamatuju co) má hlídat po porodu, jestli se to nebude vyvýjet špatně.
Minulý týden nám začas předporodní kurz . Na prvním se mnou byl přítel a myslím, že je to moc dobře. Je tam hodně povídání o porodu, tak si aspoň utvořím nějakou představu (lepší nějaká, než když vůbec netuším do čeho jdu). Včera se probírala role tatínka u porodu a to Petr nestihl - bohužel - to by se mu hodilo, ode mně to nevezme tak vážně…
Taky jsem byla jednou s kamarádkou ve svatebním salonu a zítra jdeme zase. Doufám, že se mi podaří sehnat moje vysněné šatky…
Výbavička -no už se asi chílím ke konci shánění. Mám několik objednávek, tak musím počkat, až dojdou a pak zhodnotím, co je ještě potřeba.
Minulé úterý se stal můj přítel strýcem. Jeho sestra porodila holčičku o 3 týdny před termínem porodu. Je úúplně nádherná. Včera ji dokonce už dali z inkubátoru k mamince na pokoj.
Tak to je asi vše, co jsem měla na srdci… Bohužel jsem vás nedočítala, to bych tu seděla asi hodně dlooouuho ![]()
coldrex se muze stejne jako hromada dalsich leku krom ibuprofenu…on i ten ibuprofen pokud si vezmete jednu tabletu tak vam to nic neudela… jinak leky,co rikaji ze se „nemsmi“ tak tim je mysleno ze se nesmi uzivat normalne,ale pokud si vezmete jeden,dva za den tak se tolik nedeje.....
Diky bohu ze nas zadnou nechytly zuby..... ![]()
Ahoj holky,
u nás je teda dneska pěkně, akorát na vypríní těch mini oblečků
ale mně se tak nechce…takže příště…
tašku do porodnice připravenou nemám, nemyslím si, že je brzo, ale nějak si ji ještě nechci připravit, se bojim, že jak si ji připravim, tak určo pojedu do porodky a to je ještě brzy, takže to jako oddaluju
a miminku říkám, že tam musí ještě aspon 4 týdny vydržet, že ještě nemá nic připraveno
no nejsem já trhlá…
Kají, moc pěkná kuchyn… kdyby na ni nebyly videt otisky prstu, tak bysme si pořídili asi stejnou (nechtělo by se mi to pořád leštit)
jo a jeste nevim, jestli mam dokoupit nejake obleceni pro mimi, nekdy mi prijde, ze toho mam dost, nekdy zas malo…mam celkem hodne body vel.56, ale vsechno s kratkym rukavem a takhle male mimi by asi melo mit dlouhy, nebo ne? A ani nevim, jak poradne mimco oblekat, jako jestli staci (na doma) body a dupajdy nebo musi mit i neco pres to body (nejakej kabatek …ja vubec nevim)
koukam loan uz naopsala podemne tak trochu zaspamuju– s tim coldrexem kdyz jsem lovila na netu co bych si koupila tak tam nic nepsali a ani v pribalovem letaku nepisou ze by ho tehotne a kojici nesmely…pise se tam ze jen max 4 denne ![]()
loan oblecenicko uz neres…uvidis dle pocasi a podle mnozstvi spotrebovanych hadyrku…dyztak skaknete do obchodu a dokoupite,to je hned ![]()
haidule já jsem teda taky koukla, a tady je napsáno, že v těhu Coldrex nee, http://www.lekarna.cz/…-pro-roztok/ , ale je fakt, že moc nevidím důvod, proč nee, když si dáš jeden na noc, je v tom akorát paracetamol jako v paralenu a něco jako pseudoefedrin na uvolnění nosu a vitamín C 60mg, což je v pohodě…
Oni to tam spíš píšou proto, že léky se na těhotných ženách NESMÍ zkoušet, takže aby byli jako firma pojištěný, že je nikdo nežaluje, že se jim TŘEBA narodí postižený dítě a oni řeknou že je to z toho, že užívali tohle a tohle a že tam nebylo napsaný, že by to nesměli…
Málokde na LÉKU, ne na léčivém doplňku (vitamíny, homeopatika, rybí tuk…) je napsáno, že se vyloženě může v těhotenství…
Spíš je tam napsáno, že po poradě s lékařem… ![]()
Jak píšeš, ten ibuprofen a jiný se taky můžou, pokud jich do sebe nenaláduješ 5 najednou… ![]()
boru ahoj, už jsme si říkali, že jsi tu dlouho nebyla ![]()
tak držím palce na poslední dvě zkoušky! ![]()
Ahojky, musím se někde vypovídat a kde jinde než tady, že jo?
Ve svý podstatě se nestalo nic a na druhou stranu zas jo…nejdřív Vám nastíním situaci.
V současný době žijeme s manželem v našem domku s krásnou zahradou, ovšem ve dvou místnostech! Důvod je jediný, na našem pozemku jsou dva domy, jeden náš a druhý tchánovců. Ale v tchánovcových domě žije teď babička a oni jsou „u nás“ než se uvolní ten domek vedle, mají taky dvě místnosti a máme společnou kuchyň a koupelnu. Do teď nebyl problém, jenže my se v těch dvou místnostech mačkáme, máme tam obývák, ložnici, špajz, ledničku na chodbě a komoru a navíc tam teď bude i dětský pokoj a šance, že se to změní v nedohlednu. Rok bych to ještě přežila, ale to může trvat taky 5 let, 8 let nebo třeba 10 let a tak starý dítě potřebuje už trochu svýho prostoru. Dům dostal manžel od rodičů, takže je vypakovat nemůžeme…
Tak manžel včera k ránu přišel s tím, že bychom šli do bytu 3+ kk do pronájmu sehnali jsme dokonce kousek od našeho domku a jen za 5 000 Kč/měsíčně. Což mě nadchlo, navíc s tím přišel sám od sebe. Už jsme to plánovali, jak to do měsíce sfoukneme a pak už přijdeme s malou do hotovýho, jenže…dnes ráno jakoby se všechno otočilo o 360 stupňů a že nad tím přemýšlel a že bychom ty peníze házely do hazlu, že tady nám nic vlastně nechybí, že můžeme vyklidit nějakou máminu skříň a nějaký věci tam dát…no já měla co dělat abych se nerozbrečela, vůbec nechápu co se stalo, proč najednou otočil. Přitom včera už to chtěl oznamovat rodičům, volat makléři atd. už plánoval co nakoupíme a jak to zařídíme. Navíc si myslím, že jeho rodiče, sice to neřeknou, ale jsou zvyklý na svý a najednou tam bude malej cvrček řvát apod. a že k tomu tak jako tak dojde, no já říkám, jsem z toho zklamaná. Oni to jsou hodní lidi, ale prostě mít svůj klid, je prostě lepší..
zuziM no je fakt, že jít do pronájmu je dost vyhazování peněz oknem,
ale třeba kdyby to rodičům nastínil, tak by se chytli za hlavu a nastěhovali se sami k babičce a nechali vám baráček sami pro sebe?
Kór když mu ho dali… ![]()
To u vás není reálný?
Tyjo, to je jak u nás, Milanovi rodiče mu taky „dali“ barák, ale papírováním to skončili.
I když oni to hlavně udělali, dokud není žádná daň z daru nemovitosti…
Takže Milan má taky barák se zahradou, platí všechny složenky, ale my si tady ani neškrtnem a tchýně má tendence nám mluvit i do toho, jaký úpravy si děláme u nás dole…
Taky máme jen 2 pokoje, ložnici a obývák, průchozí kuchyňku a malou sprchu se záchodem, (vanička na stojanu se nám tam vejde taktak… A to jen díky tomu, že je to Bebejou, od kamarádky za pár stovek, ona je fakt děsně mrňavá, koupila jsem látkový lehátko do vaničky(50cm) a skoro se tam nevejde…) ![]()
To je v suterénu.
Pak má Milan ještě obrovský pokoj přes celý barák nahoře pod střechou,
Ale je to právě na prd, protože mezi tím je ještě přízemí s rodičema a schody jsou tak blbě, že jim musíme vlézt po schodech dveřma do chodby a druhejma dveřma na druhý schody až nahoru… Takže většinou to nenápadně nejde, protože tchýňka zlatoštětínka číhá… ![]()
Ahoj všem ![]()
prsa - jsem VÁM říkala,že je mám mega obrovský
Věstonická Venuše jak vyšitá
Brzy si pořídím asi trakárek ![]()
bříško - doufám,že už za těch 8 týdnů moc nevyroste
Všechno mě bolí ![]()
hadérky do porodky - si myslím,že je taky zbytečný toho jako brát nějak moc-já beru jen to,co jsem napsala a to vše jen po jednom kuse-kdyby něco,tak se dá vždy něco dovézt…
Dneska jsem měla nějak náročnej den…Dopoledne jsem byla mrtvolka, všechno mě bolelo - hlavně teda spodek, jsem si připadala, jako bych prosouložila celou noc
Odpoledne jsem bylu u zubaře - tam supr, tetička - je zubařka - mě pochválila zoubky, že je mám na pokročilý těhu fakt krásný, tak jsem ráda, že nemusela vrtat a budu teda hérečka a budu ukazovat zoubky
Nu a pak jsme jeli s babčou nakoupit. Málem mě klepla pepka, páč jsme jeli z Kauflandu, kde nic nemají do Globusu, kde bylo milion lidí. No, před chvílí jsme přijeli (od 12:30 v Plzni), nakrmila jsem ty naše čůziny, vykopla bráchu do práce a uklidila, takže dnes už na všechno pěkně serynkam
Chodím jak kachna, bříško jak šutřík sem tam a mám hlad
Takže si jdu něco ulovit
V pátek jdeme na kontrolu, tak se těším až uvidím prdýlku naši a jsem zvědavá, kolik ten náš žížaláček bude vážit ![]()
Pisoja do ol FN je potřeba vzít na miminko jenom plínky a vlhčené ubrousky. JJ v porodnici jsme se byli dívat…no není to žádná krása, ale tak je to snad jenom na tři dny
a zase ta péče o novorozence je super.
Scuka určitě
řekni kdy a kde, klidně dojedu ![]()
Jsem nějaká utahaná, počkám až mi zavolá manžel a pak půjdu asi hajat. Bolí mě klouby, snad na mě nic neleze.