Poradna duly
Jana Čurdová
hek hek taky hekám, nesnáším svoje prsa, to už nejsou prsa, ale mlíkárny, oni snad ani nejsou nějak extra velký, ale jsou těžký, teče z nich ta lepkavá mrcha, bradavky mě bolí a nejlepší je když hřejou jako blázen a to prý bude hůř.
Jinak já mám nějaký konfliktní období s mojí matkou, neustále se dohadujeme kvůli miminku, vždycky řeknu co si chci pořídit a v tu ránu se ozve argument, že to je zbytečný. Třeba když jsem řekla, že zkusím nějaký jiný olejíček na mazání než slunečnicový, nějaký co nám doporučovala porodní asistentka a co už zase nevím jak se jmenuje. Nebo když jsem řekla, že pokud to pujde, tak nechci být nastřihnutá a podobně a nejvíc mi vadí, když mi šišlá na břicho. Z toho úplně kvetu.
Hudba k porodu už jsem nad tím přemýšlela, teda já vím, že si určitě vezmu trabandy, ale říkám si, že jedno album je poněkud málo a když si vezmu všechny, tak by zase mohlo personál klepnout. Něco hezkýho si namixuju a vypálím a až začnu zpívat, tak miminko pujde rychle ven.
Holky, tak mně je dneska furt blbě, břicho tvrdne v jednom kuse okamžitě, jak se zvednu z postele. A je to fakt i celkem bolestivý. Se zase cpu magnézkem, ale teda nevím, jak to ustojím. Jdu si zase lehnout, třeba se to nějak uklidní, já už nechci zase do nemocnice
Ale zase bych aspoň věděla, jestli se neotvírám, k doktorovi jdu až příští čtvrtek
Achjo a to už to bylo tak v pohodě. Teď mám zase strach, jestli to přejde nebo co se bude dít.
čiki píše:e.lino holka ty čekáš čtvrtého drobka, ?? tak to jsem slyšela že prý je to velice rychlé abys to stihla do porodky,
Jo jo, už je to tak, zasloužilá matka
. Taky doufám že to půjde jak po másle
![]()
blackyxjr tak se držte s chlapečkem, už to máme všechny za pár i když tady hekáme jak je to dlouhý
čtení v porodce tak já jsem si tam naposledy přečetla docela dost časopisů, ale jen takovej lehkej bulvár. Na nějakej román bych se asi nesoustředila
.
pavlušo no my jsme s mojí kámoškou takový „kartářky“ a trochu přes tu ezoteriku, teda ona hlavně, mě jen baví o tom číst a kecat
, ale jak jsem jí řekla, že mi to 39tt už nešlo najednou napsat a že jsem tlačila na propisku a ona prostě nepsala, tak hned usoudila že porodim
. No proč ne, já bych se nezlobila.
Kajiszek jééjda, tak držím palečky ať je to jen takový obyčejný bolení a žádnej špitál ![]()
Kajiszek taky držím palce, ať to to ležení a odpočinek a magnesium zlepší. Vím, jak je to nepříjemný, když začne bříško tvrdnout častěji a častěji. Taky se mi to občas stane a taky mám vždycky strach.
Drž se a dej vědět, jak ti je.
Kaji já bych na tu pohotovost jela, nebo aspoň zítra k doktorovi, pokud je to až tak časté… Nám včera v porodnici na té přednášce řekli, že raději přijet 3× zbytečně než jednou pozdě ![]()
Knížku mám sbalenou, ale taky nevím, jestli bude čas si ji přečíst.
Kájizsek byla jsem v nemocnici kvůli častějšímu tvrdnutí bříška ve 25. TT.
Doktor mi tam říkal, že pokud by bylo tvrdnutí delší dobu častěji než 4 x za hodinu, zpravidelňovalo se, případně sílilo, mám to hned hlásit.
Nechci tě nějak víc stresovat, ale jestli to tak máš, taky bych radši někam zajela nebo aspoň zatelefonovala a poradila se, co s tím. Lepší být jednou někde zbytečně, než si to potom vyčítat.
Doufám ale, že to není tolik a že to rychle přejde.
Nějak mi nešlo se přihlásit, ty anonymní příspěvky jsou ode mě.
Ahoj holky,
tak Vás jdu pozdravit… rychle jsem prolítla, co jste dnes řešili…
Já dnes lítala 2.5hod po vyšetření, ráno jsem měla hnusnej výtok s krví a pak na vložce krev, tak jsem letěla, celá vyklepaná, ale naštěstí vše ok. Mimčo vypadá starší, prý 31+6tt… váha 1900g ![]()
Výtok-také trpím, už jsem měla i nějaký krém na kvasinky, ale žádná změna, takže slipovky tahám snad celé těhu…
Břicho-čiky, teda, vždyt ty máš snad prcka někde schovaného, ale určitě ne v břiše… já mám teda balon jako hrom… a taky ten přírustek na váze, to jsem zvědavá, kdo to pak bude za mne schazovat…
oblečky-já mám skoro vše vyprané a vyžehlené… ještě nějaké věci teda musíme vyprat, to je to, jak vždy někde něco koupím:)
Dnes jsem už koupila nějaké věci v lékárně… radši ať to máme připravené, když dr. řekla sestře, ať začne psát zprávu na příjem do nemocnice, tak mě polilo takové horko, ale naštěstí vše dopadlo dobře…
Adus tyy joo..to sis užila…hlavně, že to dobře dopadlo ![]()
Holky mě dnes přepadla nějaká uklízecí mánie…doufám, že to není ještě taková ta předporodní ![]()
Ale už dost uklízení a jde se na kutě…tak dobrou noc ![]()
Jj, užila, vykleplá jsem byla jak ratlík…
No, tak brou noc:)
Já snědla půlku melouna, tak budu mít hezkou noc:))) a objednala jsem ještě nějaké věci (základnu do auta, tašku ke kočárku atd…), tak už se těším, až to přijde… už budem mít vše…
Teď ještě vybírám kameru, konečně nás mimčo k tomu dokope, abysme si jí po x letech slibování koupili ![]()
Ahoj holky,
teda káji radši dojed do nemocnice, přeci jen už si jednou ležela.
Mě teda mimín tedka večer kope jakoby z vrchu do čípku nebo jak to popsat, docela bolestivě.
Holky já se k večeři tak nacpala, nejdřív jsem měla chut na něco z mekáče, ale nakonec se z toho vyklubala mega pizza z jedný pizzerie tady a až na dva kousky jsem to všechno zbouchala a navrch ještě nanuka.
Zítra jdu na kontolu a UTZ, na jednu stranu se těším, ale na druhou se trošku bojím, nevím čeho, ale mám takovej divnej pocit a taky se bojím, že se nám mimín prozradí. My začínáme bojovat s jménem pro kluka, protože jsme sice vybrali Matyáše,ale kam se kouknu tam nějakej je.
Holky jakým pádným argumentem mám přesvědčit chlapa o užitečnosti myčky?
Jo a Pavlušo budeš chtít objednat nějaký ty věci z toho babylifu?
dobre ranko!
Tak ja sjem na tom uz knecne lip,naparuju se jak o zivot a pobyt venku me vcera krasne prospel…pes den uz je to v celku pohoda,jen cista ryma bez dutin ale pres noc mam ten frnak porat plnej ![]()
ciki kde mas to mimco prosimte?Nezlob se ted na me ale vypadas jen jako tlustejsi,spousta zenskych ma ve predu presne spek jako ty mas brisko…no ale zase aspon ho budes mit po porodu krane ploche
a nemusis „nic“ tahat.Uprimne…ja s myma bachorama co jsem mela a o zase mam…zavidim ti,protoze kdyby neco tak muzu zamavat tehu prukazkou.Sice je fakt ze 135cm jako s Tomaskem jiste mit tentokrat nebudu kdyz ted mam 107cm(z puvodnich 62cm) ale stejne je to meloun ![]()
tlaceni,pichani tak hlavne kdyz sedim a zvednu se nebo kdyz taham neco tezkeho tak potom me ruzne ty vazy tlaci a pichaji
pohyby tak posledni asi 4 dny je Dany nejakej linej ale presto se pres den ozve tak o nem vim,ale jaky to byl kopalista tak ted i obcas premyslim zda mu neprekazi snura nebo neco
nebo ma proste obdobi klidu…
kajo doufam zes jela k lekari…sice se to zlepsilo ale i blbe ohybani se ti to muze zase rozdrazdit magnezko nemagnezko…devce drz se…
Vzdycky kdyz to tu od vas ctu tak si vzpomenu na sebe jak jsem skoro porodila na konci 7.mesice
Mela jsem to tak tak ze jsem se otevrela o 2cm a zastavilo se to nastesti a drzela jsem se az dokonce do prenaseni.Ale tu bolest jak jsem se nemohla ani hnout,kdyz me to chytlo…aspon jsem byla pripravena na to jak bolestive jsou kontrakce ![]()
adus teda s krvi nezavidim,ale hlavne ze je vsechno v pohode…byt dele tehu tak bych te to tipovala pomalicku na zatku
ale treba odchazi uz driv,co ja vim,to jsem se stale jeste nedozvedela odkdy vlatne zacina odchazet,ze u nekoho castecne,u nekoho najednou…
E.li a co vsechno umi tvoje kamaradka ezotericka?
Jakmile takhle o nekom slysim tak se me rozzari oci,ze je tu nekdo stejne „jiny“ jako ja ![]()
bramborová kaše jo tak to je tak, že tcháni jak magoři před zimou nakoupili asi 1000 metráků brambor(no asi 10 přepravek), protože je dostali strašně zalevno od nějakýho strýce z jzd ![]()
no ale samozřejmě se to nedá stihnout sníst, takže se tchýně teď zbláznila a vaří je 5× týdně - resp. ohřívá.
Buď jako kaši, nebo je peče v troubě, nebo vaří na páře s mrkví.
No ale ač mám brambory ráda, tak mi už dost serou, pardon, protože chuťově nejsou žádnej zázrak… ![]()
olejíčky já bych pro prcka chtěla koupit kokosový olejíček
http://www.nobilis.cz/index.php?… a vůbec tady od té firmy vícerověcí pro prcka (Amálku, Jakoubka, osvěžovač vzduchu s biosilicemi na klidné dýchání), i pro sebe po porodu (gel na hojení hráze, glycerínové mýdlo s gerániem, protizánětlivý msážní olej na prsa)…
kajo tak doufám, že už dnes je to u tebe lepší a nenapíšeš nám zase z noťase v nemocnici… ![]()
Já mám od včerejška nějaký útlum stahů, včera cca 2 přes den, večer tradičně častěji, ale kam se to hrabalo na jindy…
Tak hlavně to nezakřiknout ![]()
Asi už pořádně zabraly ty antibiotika, minule jsem to měla podobný, stahy se mi zmírnily až po jejich dobrání, a poslední jsem si vzala dnes ráno…