červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4220
15.5.09 12:20

Kají, můj manžel taky nechtěl (a vlastně pořád nechce, ale prej teda pujde)… on by totiž trpěl se mnou a když je bezmocnej, tak asi proto nechce…prej to se mam koukat, jak trpíš? … navrhovala jsem mu, že tam může být se mnou před tím porodem a odejít může kdykoliv a nebo když se na to bude pak cítit, tak může zůstat… že by mi asi moc pomohlo, kdyby mi podal pití, masíroval a tak… a že trpět budu ja ne on, což je horší… a tam dolu se přece koukat nebude… potřebuju ho jako podporu ne kvuli tomu že mu chci zpusobit trauma… a taky se může stát, že ho tam pak ani chtít nebudu…co já vim, jakou budu mít náladu, až budu mít takový bolesti… takže nakonec po dlouhém přemlouvání (ikdyž jsem mu tvrdila, že ho nepřemlouvám, jen mu říkám důvody, proč bych ho tam chtěla) tak řekl, že půjde…ovšem počítám s tím, že to může vzdát hned na začátku…

Kájí, má prostě strach (je to chlap), neměj mu to zazlé… možná mu zkus říct, že kašleš na nějaké módní záležitosti, že to chceš, ptz máš taky strach a když se někdo cítí tak hrozně, chce mít u sebe tu nejbližší osobu a tou je právě manžel..... já bych tam nikoho jinýho nechtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
15.5.09 12:44

Kaji toho tam nedostanu ani za mák, bych ho tam snad ještě musela křísit :lol: stačí když v telce ukazujou nějakou operaci nebo tak a hned odchází. A hlavně je zastáncem toho, že chlap nikdy u porodu nebýval, dřív že jen dones porodní bábě horkou vodu a šel čekat ven…

Doufam, že se mnou bude před porodem, pak až budu tlačit tak půjde za dveře a jakmile bude prcek venku, tak že zase nakluše zpátky.
No zkusim se ho na to dneska schválně zeptat. Jestli nezměnil názor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
15.5.09 12:47
čiki píše:
dobré ránko všem
tak jsme se byli podívat na předporodním kurzu na Kladně a prohlídka nemocnice. Celkem prima, prostředí, PA, i jeden pak doktor co přednášel příjemný.
Bohužel jako velkou nevýhodu vidím to že mají jen jeden porodní sál s novým vybavením, a novým porodním lůžkem. Ostatní tři jsou ještě ty staré původní, upřímně jsou tak uzoučké, že mám pocit že bych asi spadla dolů.
Ten nový se dává přednostně maminkám s doprovodem je tam víc místa. Když jsem ale viděla kolik nás přišlo na kurz,, myslím že dostat se právě tam by bylo velké štěstí, stejně tak nastrandarty, i teď obsazeno, a ostatní na norm. pokojích čekají až se uvolní místo. Takže se s tím nedá počítat.
Co je standart ?? čisto atd. nicméně vybavení poněkud staršího typu. :-).
Mluvili jsme s maminkou co tam rodila byla spokojená, říkala že měla registraci v Horešovicích, kde jí nevzali protože malovali, poslali je do Motola tam plno, tak pak Bulovka, tam plno, takže jí sanita nakonec vezla na Kladno.Jinak pro mě Kladno padá, v termínu co mám rodit mají totálně zavřenou porodku, malují. Pro ty kdo tam chtějí jít malování je od 13.7 min. do 17.7. sestřička mě ale upozornila že nepřijímat budou už od 9tého a ten konec uzávěrky není jistý, že se to většinou protáhne. Tak kdo máte v tomhle období termín, rovnou uvažujte, o cestě jinam.

diky za info :)
no tak doufam, ze to stihneme do tohodle terminu…my jsme 4.7., ale i Lucinka sla o 4 dny driv, tak snad to pujde…
taky nas bylo dost, ale rodili jsme na velkem sale a na nadstandart jsme sli druhy den, takze pohodicka…radsi nez slanska porodnice, tak klasika na Kladne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
15.5.09 12:48

Taky si myslím, že má strach vidět tě trpět a nemoci ti pomoc. To má ten můj taky. U nás fakt zabralo to, když jsem mu vysvětlila, že první doba porodní je nejdelší a nejnáročnější a řekla, že ho tam budu potřebovat psychicky i prakticky, protože mám vyzkoušené, že ve chvílích stresu mě umí dodat klid. Taky bych tam nechtěla mámu ani kamarádku, protože si myslím, že je to hlavně záležitost nás dvou. A jinak i u nás je možnost, že to prostě neunese a odejde. Takže uvidíme.

Zkus si s ním na tohle téma ještě jednou a řekni, že naposled popovídat. Kdyby přesto nechtěl, nenutila bych ho. Nedělá to proto, aby tě ranil, ale třeba se na to fakt necítí. Je super, že tu dneska tahle možnost je, ale neměla by se z toho dělat povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
15.5.09 12:55

Já teda manžu u porodu měla bylo to v pohodě, ale nenutila bych ho kdyby nechtěl, třevba se na to necítí fyzicky.
Lentil jdu ti psát SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
15.5.09 13:16

Teda holky to mě mrzí s těma vašima chlapama, že nechtí k porodu..
Já toho svýho teda nepřemlouvám. Je to na něm, jestli půjde. A samozřejmě, že jsem ráda, že tam jde.. Prej je to velka psychická opora, když tam s vámi je manžel.. No a manžel sám řekl, že i když mu vadí krev a jehly, že tam půjde už jenom z toho důvodu aby na nás dal pozor.. Tak je to od něj takový hezky :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
15.5.09 13:21

Jo Haidu nestraš holky já při první porodu nevím co je to šití ten jeden steh vůůůůbec nebolela ni nebyl cítit takže holky klíííííd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
15.5.09 13:39

ahoj holky,
jé vy jste ukecaný…
kdo to má dočítat??? :-D

nejdřív Leontýnko vítej, v tom fofru jsem tě nějak zapomněla uvítat. Koukni pod moje metříky, je tam odkaz na webové stránky. Na nich najdeš různé fotky, tabulky atd…
koukni na to a údaje mi pošli do SZ, abych to mohla přidat…

do první tabulky: odkud jsi, kdy jsi našla //, TP dle menses, popř. další info(věk tvůj a manžela/partnera,jestli už máš nějaké děti atd)
do druhé tabulky: TP dle utz (toho prvního nebo druhého, je prý nejpřesnější, dál už neaktualizuji, bylo by 10 termínů), tip na pohlaví co sis myslela, že čekáš; popř. pokud máš potvrzené pohlaví už, a taky co sis přála (kluka, holku, nebo je to jedno); kde chceš rodit (porodnice) a jestli tatínek chce k porodu
třetí tabulka je poměr potvrzených holčiček x chlapečků

Čtvrtá tabulka nám děvčata brzy přibude a to budou už aktuální info o vyklubaných miminkách :-D

otec u porodu byl se mnou, od začátku mě přesvědčoval,že rozhodnutí je na mě, budu-li chtít, tak půjde. Byl mi neskutečnou oporou. Ale pokud by nechtěl, nenutila bych ho. Třeba na to ještě přijde sám;-) Te´d u druhého to bude horší, zřejmě bude doma s malou, ale třeba se poštěstí a vyjde to opět. Byla bych moc ráda… šití tak já jsem holky měla dost dlouhý porod, ale bez nástřihu a šití minimální.Skoro bez problémů jsem seděla, vše se dobře hojilo. Masírovali jsme hráz a zase budeme. Možná je to blbost, ale za zkoušku nic nedám. Bylo to docela nepříjemné, ale prý to tak má být, aby to pomohlo. A manžel už se těší. Používali jsem speciální olej od Weledy, taky je vhodný od Hippu pro těhule na mazání bříška (píšou to v návodu), ten voní líp, tak uvidíme. Cenově bych řekla vyjdou nastejno.
Lentil moc ti přeju, aby se miminko otočilo a když ne, císař není žádná tragédie. Hlavně že bude miminko zdravé a v pořádku!
Kaji super, že jsi tam nemusela zůstávat… doma je přeci jen doma. Tvrdnutí je sice nepříjemné, ale pokud se nezkracuje čípek, nejde o nic nebezpečného. Myslím, že si to teď budeme užívat všechny…;-)

jinak holky, mám tam nějak málo nahlášených kontrol, tak šup ohlaste se!!!
http://www.cervencovky2009.estranky.cz/…_-odbery-___
nejlepší pro mě je, když přidáte komentář přímo na těch stránkách, já si to tam opíšu a pak komentář smažu. Mám tak přehled,kdo mi psal a kdo ne atd ;-) děkuji všem, kdo už takto psali…;-)
kojící podprsenka mám dvě, koupila jsem si je teď. Údajně se mají kupovat nejdřív v 8měsíci těhu, že se ta prsa až tak nemění. Ty obyčejné už neberu, vadily mi materiálově i vzhledem. Byly dost nepohodlné a po 3vypráních se div nerozpadaly. Takže raději investuji do lepších. Problém je sehnat pěknou, kvalitní na moje poprsí. Nemám nijak velký košíček, ale objem jo. Ty dvě jsou pro mě do porodnice nutnost. Dobře si pamatuji, jak jsem je využila, všechno mi všude teklo atd. Třetí a popř. další si dokoupím až pak z domu.

Tak to je zase příspěvek…
ještě info z včerejší kontroly: bílkovina v moči, nízký tlak, stěry kvůli infekci mi vzala, tvrdnutí břicha, protilátky negativní, váha plus 2kg… takže jsem na předtěhu váze ke včerejšku. Ale já jsem velryba, takže jedině dobře :-D Miminko je o více než týden pozadu, takže se vše posouvá, půjdu později na mateřskou i případné vyvolání by bylo déle. Já tu asi budu strašit do srpna :-D Podle dlouhých cyklů by odpovídal dřívější termín, ale zase tak moc ne, protože bych měla // snad už v den oplodnění, což jak uznáte, je hloupost. Tak snad se Kubíček rozhodně vylézt sám bez pomoci a hlavně mě nebude moc dlouho trápit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
15.5.09 14:09

Zuzi termín kontroly jsem napsala do komentářů..nechtěla jsem Tě s tím otravovat, když jsi teď byla pryč. Co ta bílkovina v moči, řeší to nějak u Tebe?

Kojící podprsenka já už mám tři. Jednu jsem si koupila od Anity, je asi nejlepší. Mimochodem Leontýnko, Anita má i kojící s vyztuženým košíčkem a ta vypadá docela luxusně :-). Další dvě jsem podědila…no není to žádná krása, ale myslím, že poslouží.

Tatínek u porodu …tak jsem přečetla manželovi, jak jste říkaly, že by tam s Vámi chlap byl a pak šel na chodbu…tak ten se začal upřímně smát a mám prý Vašim chlapům vzkázat, že to je blbost…že na té chodbě je to daleko horší…ono možná ve Vašich porodnicích je to jinak, ale tady u nás je to tak, že ty porodní boxy (rodička je tam od začátku, již i v první době porodní) obklopují tu chodbu, takže na té chodbě je všechno (opravdu všechno) slyšet…ze všech těch sálů. Takže tam by asi žádný tatínek dobrovolně být nechtěl. Navíc tatínek Vám stojí v zádek, nás tedy na kurzu učili, že pomáhá přitlačovat Vaši hlavu na hrudník při tlačení, takže nic nevidí, co by vidět neměl. No a můj manžel, jak tam nejdřív moc nechtěl, tak po tom kurzu a prohlédnutí porodnice prohlásil, že naprosto v pohodě a že tam být chce. Problém je, že to asi nestihne přijet z Německa, takže stejně asi budu sama. Já jsem si ovšem zaplatila porodní asistentku z jedné agentury, která se mnou bude už doma a pak se mnou pojede i do porodnice…takže sama nebudu. A to nám taky říkali na kurzu, vždycky si vemte někoho s sebou. Oni se prý ti doktoři a celý personál pak chovají poněkud jinak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
15.5.09 14:12

červenec 2009

ahoj, omlouvám se, ale nemám vůbec přečteno, nějak nestíhám. Švagr mě předevčírem opět napadl, vlezl mi sprostě do koupelny a stál mezi dveřma, než jsem se z tama vypakovala, do toho jsem za celý den neucitíla ani jeden pohyb, takže jsem se strašlivě bála, jestli se malé něco nestalo. Musela jsem se tam pak zamknout, protože jsem se bála, abych fakt jednu nechytla, volala jsem manželovi, aby došel okamžitě domů, že zas řádí a ten zavelel, že nás raděj odveze k našim, než aby se strachoval, že mě tady někde skopne ze schodů, že mi z Brna nějak nepomůže a já se mu sama neubráním, takže dneska se opět stěhujem, o dům dál :cry: . S Kubíčkeme budeme u babičky, vůbec se netěším, musíme vzít s sebou i psy, protože je nemáme kam dát, babička je z toho na mrtvici, protože je nesnáší, já tam zas budu poslouchat blbé kecy, achjo. Kuba zatím bude bydlet v Brně u bratránka a spravovat ten byt, aby si mohl vzít čoklíky k sobě, budem muset prodat auto a tak doufám, že se to do porodu nějak zvládne a sice za velmi bojových podmínek už budem spolu. Ale představa, že se třeba dva měsíce neuvidíme, mě teda děsí, včera jsem tu brečela do noci. Od tchyně jsem si vyslechla, že si neumím zorganizovat čas, aby byla volná koupelna co nejdřív, takže máme povolen pobyt v koupelně od 18.30-19.30, což je naprosto nereálné, protože malého po koupely mažu, natírám tvářičky apod. takže mi to dost času zabere, než ho uložím, no a pak mám taky takový pocit, že nás tu nechce, protože se už několikrát ptala, kde budem, až se malinká narodí. Já už fakt nemůžu, kdyby nebyl ten kluk, tak už snad dávno visím někde na trámě, protože to jsou takové nervy, až to pěkné není. Doufám, že mi u bábičky pojede internet, at si můžu dočít co jste napsaly :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
15.5.09 14:31

zuzanasinova,
díky za přivítání. Jsem asi dement… Kam že ti mám ty info poslat? JInak stránky červencovky jsou paráda.

A ostatním díky za typy na kojící podprsenku. Asi půjde do té Anity a ta černobílá naturana taky nevypadá špatně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
15.5.09 14:36

wape brala mi stěry jestli to není zánět…no ale jinak to neřešila. Kdybych měla vysoký tlak, to by byla jiná… ale měla jsem nízký… tak uvidíme příště.
Leontýnko buď mi je pošli SZ (soukr. zprávou) tady na emiminu, anebo mi je napiš klidně tady na diskusi jak píšeš příspěvek tak od něj ;-) jinak dement nejsi, v pohodě… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
15.5.09 14:38

Ty bláho Jituš, to je mazec, zase možná lepší poslouchat blbý keci, než se bát, že tě někde nějakej magor uhodí, ne-li něco horšího, když jsme u tý koupelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
15.5.09 14:40

Lentil taky mě to napadlo u té koupelny…
teda Jitko takový trápení… chudák mimísek, prožívá to s tebou…vůbec to nemáš jednoduché… moc bych ti přála, aby u vás existovala naděje, že se to zlepší a že se to malé narodí do lepších podmínek…jako aby ti někdo diktoval, od kdy do kdy máš být v koupelně… :roll: to je fakt mazec.
Já si neumím představit, co bych v takové situaci dělala. Ale drž se, ať se děje, co se děje, ještě chvilku vydržte ať se prcek dopeče! Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
15.5.09 14:52

zuzanasinova,
poslala jsem Ti ty údaje SZ. Snad se to povedlo.

Lentilko,
drž se, je to hrůza, snad lepší odtamtud vypadnout kamkoli rychle pryč… Brzy bude určitě líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí