Poradna duly
Jana Čurdová
Čauky,
já jsem teď nějaká zpomalená, pořád bych jen spala. Malá se asi točí hlavičkou dolů, ale nějak si plete směry nebo já fakt nevím. Chvíli cítím „kopání“ na močáku, pak citím jak se točí a kope z boku a na druhém krásně nahmatám hlavičku a pak mě kope zas do žeber, ale teď mám takový pocit, že je zas na štorc. Kolikrát je to bolest děsivá, v jednu chvíli mám pupík do špičky, protože se tam „zasekne“ nebo co ![]()
tvrdnutí , tak třeba včerejšek byl se dal označit za den kamenný, protože bych s bříškem mohla bourat domy, jak bylo tvrdý…zatím naštěstí žádný výtoky ani krvička, tak doufám, že to tak bude i nadále…
Jituš , teda, nezávidím ti to, ale hlavně, že jste pryč od toho „tyrana“, takový lidi patřej do Bohnic! A nebo za mříže!
pavlus a ktery? ![]()
To ja si zase dneska vyslechla:......„kdy se konecne zacnes chovat jako zena?......“ Co?????????Si ze me dela prdel nebo co ne?......
prej..ja k tobe chodim vecer reknu ti dobrou noc,ty si ke me rano nelehnes nereknes dobre rano milacku.....
......no fajn at si zacne vstavat rano v 5 h jako ja,hned se starat o dite,vyvaret mi,uklizet,prat,veset to pradlo,uklizet po diteti,po kockach,chodit na nakupy........a to vsechno jeste s pupkem.....
…jha se prej nechovam jako zena.......chaaaaa to me fakt pobavilo
![]()
Pavlošo co malá vyvádí? ![]()
ZuziM tak já jsem na tom s tou divnou únavou dnes úplně stejně. Vstala jsem po 9 hodinách naprosto nepřerušeného spánku a jen jsem dojedla snídani a lehla si na gauč a zase usnula. Teď jsem si řekla, že už to není možný a že začnu něco dělat, ale nejhorší je, že není co
Manža je na squashi, na oběd jdeme k jeho rodičům, na večeři k mým rodičům…takže tu poposedávám a zívám. Mám v sobě už regulérní preso a právě jsem si uvařila zelený čaj. Snad mě probere procházka k rodičům (cca 4km) ![]()
pavluša píše:
Holky já mám dneska ale protivný dítě![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A který?
![]()
To moje nenarozený je hodný, ale hlasitý zvuky jako v kině jí teda taky děsně vadí. Jak jsem psala, stačí mlátit řízky a už se cuká
. Takže já bych kino taky nedala, hlavně by se mi blbě sedělo. Leda tak s polštářkem za zády
.
To moje větší dítě je hodný, protože tady není
. Jeli s taťkou na fotbal. Akorát si pro ní jedu a pujdu ze ségrou na pivo. Teda ona na pivo, já na kofolu
. No možná si dám nealko Budvárek
. Dneska je tam krásně.
poloha mimi taky se mi někdy zdá, že je na štorc. Dloube současně v pravým a levým boku. Protože pokud je hlavičkou dolů, tak asi čekáme chobotničku
.
Haidu , já vím, že jsem asi cvok, když mě to prostě nedá ležet. To že ten kámoš přijede, jsme se domlouvali asi před dvěma měsícema a já na to mezitím úspěšně zapomněla, takže mi napsal tohle pondělí, že už se těší na pátek do Prahy a já se úplně zhrozila
A já bych si přišla fakt blbě, kdybych ho nechala celej víkend sedět na gauči doma mno. Ale tak to je prostě moje blbost, že jsem hovado
Kdyby mi ten doktor aspoň třeba něco řek, ale když mi řek akorát, že mi vůbec nic není, tak mi to taky na roupech neubere
Ještě teďka přemejšlím, jestli mám jet s maminou ve čtvrtek do neděle na Mácháč, máme to zarezervovaný. By si potřebovala odpočinout od táty a od babči, už je z nich fakt na nervy a Martin by měl aspoň volnej víkend a moh by hrát ty svoje Playstationový kraviny od rána do večera
Uvidím, jak mi ještě do tý doby bude, ale teďka je mi zatím dobře a břicho netvrdne.
Btw to kino bylo teda solidně nařvaný, to je fakt. Ale Vojtík teda úspěšně celou dobu spal a vzbudil se až tak na posledních 30 minut, a to jsem ho tam ještě lehce pošťuchovala, protože byl celej den nějakej podezřele klidnej. Zato dneska mě okopává už od šesti od rána.
Jíťo , četla jsem, cos tu psala a už fakt nemám slov. Jsem fakt šťastná, že mám tak úžasnou rodinu. Sice budeš teďka bez manžela, ale určitě to tam pro tebe bude lepší než u tchýně, kde bys měla permanentně strach, aby tě třeba neuhodil atd. Některý lidi opravu nechápu, hrůza. Ty si to těhu teda opravdu zrovna moc v klídku neužíváš ![]()
adus , jak to vypadá s tím tvým krvácením? Už je to v pořádku? Kdyby se to nelepšilo, tak bych pro klid duše určitě někam zajela, ono je to fakt lepší, když tě pak uklidní. Já bych na to asi musela furt myslet a potřebovala bych, aby mi někdo fakt řek, že je to v pořádku. A kdyby náhodou nebylo, tak ať se to může co nejdřív řešit.
lentil , gratuluju k postýlce, pak kdyžtak hoď fotečku, až ji budeš mít doma. Mně taky vždycky hrozně zvedne náladu, když něco hezkýho Vojtíškovi koupíme. Už teda asi máme více méně všechno, teď už jen věci do porodnice.
obrázku , neptala ses na ten předporodní kurs? To v pondělí asi zkusím nějak zjistit a objednat se tam. Doufám, že by tam se mnou šel i Martin, i když u porodu bejt nechce, alespoň aby si vyslech ještě nějakej názor. Rozhodla jsem se, že ho fakt už nutit nebudu a ať se rozhodne sám. Je mi to sice líto, že tam se mnou nechce bejt, ale zase je fakt, že to není nic příjemnýho na koukání. Třeba ještě nakonec svolí alespoň na tu první fázi, kdo ví. Ale už ho fakt nebudu přemlouvat.
ahoj tak od včera to moje břicho zase zlobí jak blázen, tvrdne prostě pořád, vzala jsem si i víc magnézka, ležela jsem, ale na nic, tvrdnutí a pobolívání v podbřišku mě budily i v noci…
![]()
Už jsem si říkala, že po těch atb mi bylo ve středu a ve čtvrtek fajn, byla jsem téměř bez stahů… ![]()
A mrňous teď mívá 1-2× denně takový škubání, já nevím, jestli je to škytání,
je to takový tepání, ale moje srdce to není určutě, to bije mnohem rychleji,
tohle je takové celkem pravidelnéjakoby kopání na jednom místě, úplně dole v podbřišku (má tam i hlavičku, takže asi to bude to škytání)… K tomu se většinou i trošku mele…
Kajo co ti napsali v Motole jak píšeš - něco jako Utrogestan? A je to do pusy nebo do pochvy?
V Motole mi kdysi v tom 21tt taky napsali Utrogestan, ale moje gyndr. mi říkala, že je to na nic,
ale mám teď pocit, že by se to asi hodilo na to zklidnění dělohy…
Pomáhá ti to?
A ZuziM co tobě? Mysím, že jsi psala, že ho máš taky až do 34tt…
kaji já vždycky když jsem tam volala, tak měli obsazeno a pak už jsem na to zapomněla… a tak to chci zkusit taky zase v pondělí…
Určitě bysme šli toho 4.6. (píšou, že jsou přednášky každý 1.čtvrtek v měsíci, tak snad to bude platit).. tak bysme se tam potkali, třeba to nějak zapůsobí i na tvýho manžela, že se nakonec rozhodne, že si nenechá ujít příležitost vidět mezi prvníma lidma vašeho chlapečka a „ohlídat“ si ho…
Třeba když se tam potkáme a prohodíme pár slov, tak si řekne, že když jde i Milan… ![]()
Hlavně musím Milanovi říct, aby kdyžtak neříkal zas takový ty svý blbiny, on je totiž děsně vtipnej,
když se nás někdo zeptá, jestli bude u porodu, tak říká, že mi bude fandit v hospodě
ale to si dělá srandu, ale tak aby se toho tvůj manžel nechytl
![]()
obrázku , jmenuje se to Duphaston a bere se to vrchem
Mám dvě tablety denně na 10 dnů. Říkal, že by mi byl napsal Utrogestan, ale že ten teďka není…Nevím, co tím jako myslel. Ale ještě teda taky dodal, že už jsem vysokej tejden a že se na ty stahy takhle pozdě už ani nic nepíše. Ale že to prej zkusíme. Jinak v Motole mi řekli 6 magnézek denně, doktor mi teďka řek, že to je fakt moc, když už to beru takovou dobu a že mi klidně stačej denně 4…Já Ti nějak nevím, jestli něco z toho zabírá, mi spíš přijde, že se u mě ty problémy objevujou nějak záhadně náhodně a pak zase mizí. Včera jsem v klidu moc nebyla a nic se nedělo (ne že bych byla bez stahů, ale bylo jich pár a zdaleka ne tak bolestivý jak předtím) a ve středu jsem naopak nedělala nic a měla jsem pocit, že porodím. Fakt tomu nerozumím. Třeba by to bylo bez magnézka a bez prášků stejný, třeba to fakt pomáhá. Tak jako tak to poctivě beru, aspoň pro ten pocit
Ale přijde mi, že budem asi celkem podobný případy. Tak držím palce, ať tě to taky zase brzo přejde. A pro klid duše se na ten Utrogestan nebo Duphaston u doktorky zeptej, jestli ti ho nenapíše, třeba ti to fakt pomůže.
kaji jo tak to jsem si myslela, že Duphaston, ten jsem brala celý I.trimestr.
Asi se na to vybodnu, teď aspoň, pokud se teda neseberu a nepojedu na pohotovost,
o čemž už jsem i přemýšlela, ale zařekla jsem se nakonec, že to vyležím ![]()
Jinak ty záhadný stahy máme fakt obě stejně záhadný, přesně co píšeš ty,
jak kdybych psala já
![]()
Mě teda řekli 8 magnézek denně do 32tt, tzn.4×2tbl (po 500mg), včera jsem měla dokonce o 4tbl víc… (max. denní dávka je prý 20g, v nemocnici se v infůzích dává většinou 8g denně)… no ale stejně mi to přišlo, že k ničemu…
Třeba je to tím, že mimčo zase roste a děloha a vazy to nepobíra, tak zloběj…
Kdyby tak člověk aspoň věděl, co se děje s tím pitomým čípkem…
Blbý je, že jsem jak po konizaci (2002), tak loni po spont. potratu,
takže ten můj čípek dostal celkem asi zabrat, a asi proto je teď takovej nanicovatej…
![]()
ahoj holky,
E.li tak čekám na tvoji SZ a nikde ![]()
děkuji z apochvalu tabulku, no mě když to chytne…
![]()
epidurál tak já za sebe vám povím, že jsem epidurál měla a klidně bych do toho šla zas. Neměla jsem nejmenší komplikace. A vůbec to nebylo tak, že by mi to píchli a já necítila bolest a nevěděla, jak a kdy tlačit. To mě fakt rozesmálo… kontrakce jsem cítila zcela intenzivně…
lehounce mi natekly nohy, asi na dvě hodiny po, ale nic hrozného.
holky co vám tvrdne břicho držte se!!!
já mám pravidelné MS bolesti - každých 20minut snad na vteřinu přesně. Takže si taky užívám,chtěli jsme jít na Hrad a raději budu doma…
Jitko hlavně že jste pryč… se sociálkou ti rozumím - taky vím svoje… co si člověk nezjistí sám, to neví. Ale teď se nám ta vyměnila paní a tahle nová je zlatá… strašně hodná a ochotná… takže super.
Pavluš no tak ta naše je strašně ufňukaná… a mě to vytáčí…
venku začínají pěkné pařáky, to si užijeme…uf
hezký zbytek víkendu!
zuzkosinova tys fakt s epiduralem sitila dost kontrakce?ja praveze necitila NIC!!!!! V tom byl hlavni problem na spolupraci miminku,zadne citeni zadne prodychavani---prodlouzeny porod.Ti dali asi nejakou slabsi davku.Ja po me zkusenosti uz nechci…papir sice podepisu ale uvidi se ciste az u porodu pokud joooo by to bylo k nevydrzeni s nejakymi jinymi tisicimi prostredky ![]()
Ted jsme dopapkali lososa peceneho ciste na maslicku......mnam…jsem si smakla po delsi dobe zase…hezky cerstvej z ledu v tescu…ani jedna kosticka…parada ![]()
haidu tak teda lososa na másle bych si taky nechala líbit, se mi úplně sbíhaj sliny
![]()
A to až do konce II trim. jsem ryby nemohla cítit.
Ale minulý týden moje mamka udělala pangase (chtěla jsem nezdravě smaženýho, ale já na to smažený prostě teď mám chutě) s novýma bramborama, máslem a pažitkou… ježiš to byla lahoda…
![]()
zuziS tak radši žádný pobíhání, ještě musíme vydržet vcelku ![]()
Nic nám neuteče, ani to sluníčko.
Já jsem kolikrát radši zalezlá, protože mám na posteli dobrý pěnový matrace,
jinak mě totiž ze sezení a ležení venku na tvrdých židlích i v houpačce strašně za nedlouho bolí kyčle. Ač to mám vypolstrovaný, tak to nestačí…
CHUVIČKY holky co už je máte, poradíte, po jaký značce se koukat
díky ![]()
epidurál někdy holt nesedne vůbec, někdy sedne úžasně a někdy sedne, ale mizerně jako u Haidule…
Nevím, v čem to přesně je, ale podle svých zkušeností a pozorování to hodně záleží na zručnosti anesteziologa a taky na jeho zkušenosti, musí vypočítat dávku anestetika na vaši váhu…
Já bych do něj i šla, pokud se dá ve správnou chvíli, správně se zavede a dávkuje se správně, tak je to velká pomoc při porodu. Jenže kdo to zaručí… ![]()
Hlavně jsem zažila, že bezvadně pomáhá při silných častých kontrakcích
(třeba po zavední prostinový tabletky, kdy jsou stahy jak biče po 2 minutách,
který ale vůbec neotvírají branku).
Měla to tak třeba moje kamarádka - po 3 hodinách šílenejch kontrakcí jí na stále 3cm brance zavedli epidurál a během půl hodiny jsem nevěřila vlastnímu vyšetření a volala jsem na „poradu“ starší kolegyni a fakt, Šárka měla zašlou branku a porodila během další půl hodiny…
Já dnes v nový halence od miláčka k svátku .
No jsem koule, no ![]()
http://img1.rajce.idnes.cz/…_31tt_I..jpg
Holky, tohle je ta naše průchozí mikrokuchyňka (není napulírovaná, to se mi nechtělo, ani když jsem věděla, že to budu fotit, nádobí prostě do zítra vydrží) ![]()
Ledničku tuhletu obouchanou máme od servisu půjčenou za naší krásnou nerezovou Liebherrku, která mrcha mizerná je už podruhý u nich v opravě ![]()
Na to, jak byla drahá, je pěkně poruchová… ![]()
Foceno od dveří do obýváku:
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC05935.jpg /> Foceno od vchodových dveřích, naproti koupelnička se záchodem, vpravo dveře do obýváku:
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC05933.jpg /> Foceno od dveří koupelnových ven z bytečku, vlevo ta skříň je naše „špajzka“…
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC05934.jpg
obrázku jaká koule prosím Tě ??
koukám když čtu, co píšeš, tak jsem ráda, že o těch porodech fakt moc nevím.
epidural když jsem se ptala na Kladně, tak se na mě s epi moc netvářili. Já bych radši teda bez něj, ale houbes tuším třeba budu pak škemrat aby mi ho dali,, a tam se teda doktor tvářil, že oni jsou tak dobří že maminky žádný nikdy nepotřebují… leda ty hoooodně citlivé
ve FTN, právě sice se platí ale dávkuje se dle potřeby postupně, člověk má anesteziologa celou dobou jen a jen pro sebe,, takže nehrozí, že by nakonec necítil co má a nemohl tlačit a prodýchávat, což se mi tam vysloveně líbí.. I když jak říkám doufám, že to zvládnu i tak, no, nicnémě je lepší si nechat tuto možnost otevřenou
Holky mě je dneska teda zle, točí se mi hlava, pořád se motám, tlak mi kolísá sem a tam, totálně vyřízená asi ta změna počasí zase,… jsem totální lemra líná, a i náladu mám pod psa…