červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3183
14.5.09 19:58

Káji , mně teda bolí už vše, takže ani nedokážu říct, co při tom ztvrdnutí bolí víc :lol: Ale zítra jdu na gyndu na kontrolu, tak se s tím tvrdnutím „pochlubím“, ale myslím,že to nic nebude…Když pupíček ztvrdne, tak ho jen cítím,jak tvrdne a cítím to snad po celým těle a najednou začne maličká kopat :lol: Nevim, blbě se to popisuje..ale jako u stolu sedět nemůžu, to mě bříško né bolí, ale tlačí…No, už to není příjemňoučký jako ze začátku :D Tak hezky odpočívej a dávej na sebe pozor :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
14.5.09 20:20

Ahojky, uf člověk tu není čtyři dny a vy jste zrovnna tak pylný ve psaní, kdo to má dočítat?? :lol:

HLásím, že kontrola dopadla dobře. Konečně tam byl pan doktor, tak jsem byla hned klidnější. Kluka potvrdil, jsme hlavou dolu a prý krásně souměrně vyvinutý. Sprdnul mě jen za piercing v pupíku 8) tak šel hnedka ven, stejně mě už vadil. Nabrali mi krev a další kontrolu mám za 14dní.

kvasinky řekla jsme mu o tom svědění a vyfasovala jsem globule. A holky ta úleva, beru je teprve dva dny a už ted žádné svědění :! :! :! Jen mě teda nikdo neupozornil, že budu v noci zapatlaná jako blázen, fuj :? :roll:

Kajiczek jejda, doufam že břicho už nezlobí. Měla si manželovi napsat aby tě odvez z tý pizzerky!!

věci do porodnice tady v Hořovicích vše dávají, tak že si mám vzít jen věci na odjezd domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
14.5.09 20:34

masáž hráze masírovat se chystám, Weledou, cca od 34tt - Milanovi jsem to už nastínila, tak se moc těší :lol: 8)

pojišťovna já mám 207, oborovou, měli by mi přispět 1000,–,
poslala jsem jim už účtenky za různý léky a vitamíny a doplňky z lékárny. Milanovi už přispěli 500,– na klíšťovku a malýmu by měli přispět po porodu 1500,–, protože jsme oba pojištěnci 207… Tak snad to taky nebudou zkrouhávat, než se narodí…

chutě no já mám šílený na kinder čokoládu a pak ty „nezdravý jídla“, kterým se normálně vyhýbám - hranolky, krokety, cheeseburgery, salámy, smažený sýr, smžená ryba, smažený řízek… :roll: :lol: 8)
Ale tak snažím se odolávat a jíst zdravě, po ránu potřebuju nutně ovoce, bez něj se nenastartuju (mixuju si třeba pomeranč, kiwi a banán tím tyčovým mixérem, ale jinak jím všecko ovoce, jahody, mango, jablka…) a pak třeba chleba s tučným tvarohem nebo smetanovým cottage… Nízkotučný mléčný výrobky mi teď nechutnají, drhnou mi v krku (konkrétně odtučněnej tvaroh je strašnej)…
Už můžu i ty ryby, který jsem nemohla II. trimestry ani cítit… :wink:

vana u mě nehrozí, neboť jí nemáme :lol:
ale stejně bych do ní teď nevlezla, kvůli vag. infekci, nestojí mi to za to, už jsem si těch infekcí zažila ažaž, byť močovejch…

nespavost taky se budím mezi 3-4h, mrňous se vzbudí, jakmile přijdu z wc a tak půl hodiny - hodinu řádí, ale pak usnu… docela v pohodě spím klidně až do 9-10-11h :oops: :D

profi fotky uvažovala jsem o tom, mám kamarádku, co je profi fotografka, i mi to nabídla (ale původně tím myslela, že nám vyfotí mimčo, pak kývla i na fotky s břichem a manželem)…
Ale teď si nepřipadám nějak způsobilá na to se táhnout po focení,
možná později, až budu moct trajdat… :wink:

knížečka mamka mi v Luxoru koupila nádherný památníček pro miminko s krásnýma básničkama a obrázkama, jmenuje se to Narodil se človíček, od fragmentu, cca 150,–, verše Langerová, ilustrace Pechová… ale teda štípalo mi u toho v nose dojetím, je to fakt nádherný, dají se do toho lepit fotky a je to tak něžně udělaný…
Jak já se na toho našeho chlapečka těším :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
14.5.09 20:54

pichani,boleni tak ja jsem zatim nastesti jen u poslicku a bolavem mocaku,coz tedy nekdy pekelne nacutne az povyskocim ale jinak to jde a palk jak uz jsem psala tak jen takova klasika pri zvedani se a pod…
kajo belhani se na zachod znam moc dobre…ja to takhle mam s poslickama anejlepsi je kdyz me chytnou s kocarem uprostred krizovatky v silnici :roll:
boruwko aha,ja si neuvedomila ze jsi z Brna ale tak nic no :lol: :lol:
profi fotky tak tady v Praze na smichove je jedno studilo–zena fotografka ama zenu vyzazistkua delaji fakt moc krasne fotky…na ukazku nejake tehu :wink:
http://www.kellyana.cz/…top_0225.jpg /> http://www.kellyana.cz/…top_0100.jpg /> http://www.kellyana.cz/…top_0103.jpg

jedna perlicka na zaver :D
http://www.kellyana.cz/…top_0161.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
14.5.09 22:42

Ahoj holky,

tak jste toho zase nakecali…

No, včera jsem chtěla napsat, že mi teda taky nic není, nic nebolí atd… ale dneska se teda prvně stalo, že jsem nejela zařídit to, co jsem chtěla a musela jsem si lehnout… zlobilo břicho, ale neznám tvrdnutí nic, tak nevím, co to je…

Jinak poslíčky taky nepoznám :lol:

Masírování hráze-já bych chtěla masírovat, mám doma už i olejíček od tety, ale nevím, zda je to potřeba mít vysvětlené od nějakého odborníka???

Můžu se zeptat, kde máte galerku??? Ráda bych se mrkla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
14.5.09 23:06

Boru , tak u nás bys za to měla troje šaty :D Hele a nebudeš chtít nějakou dekoraci? Bo tak něco? Mohla bych ti něco poslat.

Dočtu, nestíhám, pajdon…

Mmch, ti poslíčci to vypadá jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
14.5.09 23:16

Adus fotogalerka https://www.emimino.cz/modules.php?…

Haidule to s tím přechodem pro chodce je přesné…jediné, kde cítívám bříško jsou přechody…všichni jak mě vidí s pupkem tak zastavují a to jsem ještě pár metrů od kraje přechodu a tak já pak spěchám, ať tam nestojí dlouho a vždycky v půlce přechodu to na mě přijde :(

Dnes jsem objevila parádní dětský bazárek hned za rohem od toho, kde bydlím a hned jsem tam uvalila skoro pětistovku, ale paní tam byla strašně ochotná a příjemná a opravdu mi dokázala poradit (nejenom tak, aby z toho vydělala), tak jsem ráda, že mám dobrý zdroj. Co Vám ještě chybí na miminika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
14.5.09 23:41

Wape-děkuji za odkaz:))

Borůvko-šatičky teda nádherný, cena je teda vysoká, ale nepůjčuješ si to každý měsíc, tak proč ne… ale nevidím v těch šatičkách to těhu bříško, kam si ho dala? Nebo také žádné nemáš a jen já mám pupek jak meloun???

Jinak ještě k chutím- žádné zvláštní nemám, ale furt něco tláskám, včera a dneska jsem snědla šestikilového melouna:))) pak taky ta noc za to stála, tak dneska to bude to samé…

Wape-já zítra pojedu ještě do Kol. tam koupím podložku na přebalovák, počkám až mi dorazí baliček, co jsem včera objednala… objednala jsem i kojeneckou váhu, snad ji využijem a pak ji pošlem do světa:)) no, a doufám, že budu mít vše… teda ne ještě vše doma, plno věcí co dědíme od známých máme ještě u nich (vaničku, lehátko, cest. postýlku, ohřívačku atd…) taky nemáme místa nazbyt, tak postýlku, kolíbku a kočárek mám ještě u našich:/ ale postýlku budem skládat, až si na mne tatínek udělá čas, už se hrozně těším…
A co chybí Tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
15.5.09 06:57

dobré ránko všem
tak jsme se byli podívat na předporodním kurzu na Kladně a prohlídka nemocnice. Celkem prima, prostředí, PA, i jeden pak doktor co přednášel příjemný.
Bohužel jako velkou nevýhodu vidím to že mají jen jeden porodní sál s novým vybavením, a novým porodním lůžkem. Ostatní tři jsou ještě ty staré původní, upřímně jsou tak uzoučké, že mám pocit že bych asi spadla dolů.
Ten nový se dává přednostně maminkám s doprovodem je tam víc místa. Když jsem ale viděla kolik nás přišlo na kurz,, myslím že dostat se právě tam by bylo velké štěstí, stejně tak nastrandarty, i teď obsazeno, a ostatní na norm. pokojích čekají až se uvolní místo. Takže se s tím nedá počítat.
Co je standart ?? čisto atd. nicméně vybavení poněkud staršího typu. :-).
Mluvili jsme s maminkou co tam rodila byla spokojená, říkala že měla registraci v Horešovicích, kde jí nevzali protože malovali, poslali je do Motola tam plno, tak pak Bulovka, tam plno, takže jí sanita nakonec vezla na Kladno.

Jinak pro mě Kladno padá, v termínu co mám rodit mají totálně zavřenou porodku, malují. Pro ty kdo tam chtějí jít malování je od 13.7 min. do 17.7. sestřička mě ale upozornila že nepřijímat budou už od 9tého a ten konec uzávěrky není jistý, že se to většinou protáhne. Tak kdo máte v tomhle období termín, rovnou uvažujte, o cestě jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
15.5.09 08:55

Ahoj holky,
svatební šaty: moc hezký a já tam to bříško teda trochu vidím, i když takový jsem já měla asi tak před 2 měsícema.

tvrdnutí břicha:
Super, že kontroly nenacházejí žádné změny. U mě naštěstí taky ne. A kde jsou ty časy, kdy to bylo 10× denně. Asi máme holt dělohy citlivky dráždivky.

profi fotky:
Plánuju nechat se na památku nafotit od moc šikovný fotografky, co nás fotila na svatbě. Sice se nechám občas vyfotit manžílkem, abych měla já i mimčo památku, ale profi foto je profi foto. Chtěla bych se nechat fotit tak ve 35.-36.TT, tak snad nás ta naše holčička nepřekvapí dřív.

chutě:
Radši nemluvit. Chutná mi až nějak moc. To budou následky :oops:

kojo podprda:
Už jste nějakou koupily? Já si je byla včera prohlédnout no a děs, nekoupila jsem nic, protože si nedokážu představit, že to budu nosit. Možná na noc pod košili, ale jít v tom ven někam mezi lidi? Nemáte typ na nějakou, co vypadá aspoň trochu lidsky? Ty co mi byly ukázány, byly buď s kosticema nebo bez a košíčky tvořila taková hodně pružná slabá látka. Představovala bych si, aby ty košíčky byly aspoň trochu pevnější. Poradí někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
15.5.09 08:58

Bříško mám, ale v těch šatičkách není zepředu vidět :) zboku je to trošku jinačí :D

Jinak děkuji všem za chválu na šatičky - už jsem za ně zaplatila zálohu, tak jsem ráda, že mi je chválíte :)

ZuziM no, určitě mám v plánu výzdobu. Svatbu budeme ladit do oranžova. Kytka bude asi složená s kal a možná i z tulipánů nebo z růží (moje nej květiny) :)
Ještě musím vymyslet vlásky - přemýšlela jsem i nad korunkou :)
A hlavně ještě nemáme oznámka!!! Chceme si je nechat namalovat, ale s malířkou jsme ještě nemluvili… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
duuupka
15.5.09 09:30

Boruwecko taky chválím šatičky, jsou moc krásné a sluší ti.

Kajiszek - to je dobře, že je vše v pořádku, já byla včera taky u doktora kvůli tvrdnutí a teda říkal, že čípek je taky nezměněný, ale klidně že to za 3 hodiny může být jinak a když prý budu mít bolesti, mám okamžitě jet do nemocnice… do konce 34 týdne prý se ještě ty kontrakce musí hlídat, potom už ne. Jo a taky mi řekl, že mám klidně jezdit 3× za den do nemocnice, že jde přece o miminko, tak i kdybych vypadala hloupě, tak co…

Leontýnka - já jsem si už teď objednala kojíci podprdu z OTTA, tak když bude blbá, tak ji vrátím a kouknu se jinde.

čiki - v Opavě jsou nadstandardy dva a když jsme byli v úterý omrknout nemocnici, tak nám taky řekli, že jsou oba plné, chjo, doufám, že potom bude volný jeden pro mně :D a vybavení je tam fakt bezvadné… lednička, televize, rádio, rychlovarná konvice, dokonce tam může být celou dobu i tatínek - ve dne v noci i se stravou… a samozřejmě neomezené návštěvy.

• Citovat
  • Upravit
3183
15.5.09 09:39

:-) Ahoj všem :-)

Tak jsme se vrátily z kontroly :D
Maličká má 2050g a 41cm a odpovídá 32+5 :-) Všechno je v pořádku, tak mám radost. Nástup na mateřskou mám 8.6. :-) Už jsem dostala lejstra na vyplnění, tak aspoň to budu mít všechno najednou a brzo z krku. Taky mně dala sestřička dvd, jak správně kojit a jak se starat v prvních dnech,týdnech o miminko nu a od pana doktora máme druhé a poslední DVD z UTZ :-) Dneska se nám tam ten náš uzlíček moc nevrtěl, hlavně jsem tam teda byla v 7hodin, kdy normálně ještě obě spinkáme a taky už nemá moc prostoru na nějaký rošambó :lol: 3D si nebudu nechávat dělat…Mám dvě obyč a je tam docela dobře všechno vidět a hlavně mám milion foteček z kontrol, tak máme památek na bříško áž až :lol:

spavost-nespavost , já to mám teda jak kdy. Někdy chrním celou noc a jindy jsem stokrát vzhůru. Ale většinou docela brzo vstávám. Nebo brzo - do těch půl 8 jsem na nohou a do 21:30hod. zase chrním. Jinady jdu spát až po půlnoci a vstávám v 9hod. Prostě jak kdy.
kojící podprda - teda já ji ukazovat nikde mezi lidma nebudu,takže je mi fuk, jak vypadá :wink: Jinak já už mám doma jednu, ještě si dokoupím alespoň dvě a fakt neřeším jestli je vhodná k ukazování na veřejnosti :lol: Svůj účel plní jinak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
15.5.09 09:40

Dobre ranko!
Taky jste vcera koukali na druhou sanci ? No ja oplakala ten konec :oops: a i diky tomu ze rodila v Podoli jako budu rodit ja…jeste vic jsem se proste zarekla ze nechci znova cisare…ze se budu fakt snazit abych rodila normalne kdyz jsem to tam videla…no ale dojalo me to jako kdybych byla jeji manzel…ono jsem teda plakala i kdyz se narodil nas malej i kdyz to bylo cisarem..ale jakmile jsem slysela ten plac tak uz se me kutalely slzy i kdyz jsem byla totalne vyrizena…jojo,holky prvorodicky sit o teprva poznaji :D

no a vic uz toho nenapisu,pac volal manzel ze se hrne domu tak musim dobalit veci,pojedeme na otocku na chalupu tak at to mam zabaleny.Zatim se tu mejte krasne a moc nedrbejte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
15.5.09 09:50

čiki tak to jsem se teda posmála, ha. Zavřená porodnice na Kladně o prázdninách, haha. Ještě že jsem se nakonec do toho Motola zaregistrovala, hahaha. Termín mám 23.7., ale u mě se nikdy neví… Hlavně mě straší, že až to fakt začne, tak to ASI bude celkem rychlý, tak snad do Motola dojedem, hahahaha.
Na Kladno to máme rychlou jízdou cca 5-10min, do Motola cca 15-20min, takže zas tak velký rozdíl to není… Zajímalo by mě, kam by mě odsud vezla rychlá, kdybych si jí musela zavolat… :?: :idea: Doufám, že ne do Slanýho :roll: :wink:

počasí dneska je tady tááák hnusně, to je skoro dobře, aspoň nemám roupy chodit ven a budu se hezky držet tý postele… :wink:
Už jsme si zase trošku přitopili…

nadstandarty v Motole na sále jim taky ještě zbylo pár (2) lůžek těch starých, úzkých, ale řekla bych, že v těch porodních kontrakcích nám to stejně bude úplně šumák, na čem ležíme…
A na šesťu je v podstatě „standart“ = „nadstandart“, liší se pouze v tom, že na nadstandartu jste sama, ev. je tam i jeden pro pobyt s tatínkem, máte soc. zařízení jen sama pro sebe, plus myslím TV a lednička… Ale co se týká vybavení, je to takový novější a modernější všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí