Poradna duly
Jana Čurdová
Lentilko tak já nevím s tou myčkou…já odjakživa mám ekzém na rukách a tak nádobí umývával manžel, abych se ještě víc netrápila…takže to bylo jasné, že jak to jen půjde, tak pořídíme myčku a teď už si to bez ní nedokážeme představit. Nakonec si ji pořídili i rodiče, tchánovci, sestra
…a máš vidět, jak manžel trpí v Německu, že tam v bytě nemá myčku ![]()
A myslím, že ta úspora je neoddiskutovatelná, i když samozřejmě, je pár věcí, které do myčky dávat nelze, ale na to si rychle zvyknete a už budete pořizovat jen takové nádobí, aby se to tam hodilo…
myčka - kdybysme jí měli kam dát, už bysme jí měli…
jenže nám se už faaakt nikam nevejde… ![]()
jsem ráda, že jsme do kuchynečky vměstnali ledničku, a to jen díky tomu, že Milan kdysi koupil OMYLEM užší sporák než je obvyklý…
máme totiž kuchyňku průchozí - nudli se 3 dveřma ve 3 stěnách (vchodový z předsíně, do koupelny, do obýváku), jen po 1 stěně se táhne linka, já vám to snad vyfotím, kdo neviděl, neuvěří ![]()
boru princezna ![]()
lidi v mhd mě pouštějí, a když dělají, že nevidí, tak si vyberu vhodnou oběť a řeknu si… většinou mladýho kluka nebo zkrátka mužský, ev. mladou holku… starší ženu než jsem já jsem ještě nezvedala a ani se žádná taková nehrnula mě pustit… a nikdo nikdy neměl kecy… ![]()
jednou mě pustil nějaký turista, mladíček tak 17 let, tmavší pleti, něco do španělska řekla bych, ale tvářil se u toho děsně nešťastně, asi ho bolely nožičky ![]()
Holky, tak jsem doma, prej mi vůbec nic není
Jsem si přišla trochu jak debil. Břicho mi furt tvrdne jak šutr a všecko mě bolí, ale hrdlo mám prý ukázkový 29mm a uzavřený a žádný změny se tam nedějou ani náznakem. Dostala jsem akorát něco na způsob Utrogestanu, že by to prej mělo tu dělohu trochu utlumit, ale dr. mi tak nějak naznačil, že si na ty všemožný bolesti mám zvykat, že to prej bude horší. Tak dneska zalehnu ještě do postele a snad mě to přejde nějak, se fakt nemůžu ani hejbat pořádně, při každým pohybu hnedka šutr a bolest nebo bodnutí. A v autě jsem měla to břicho jak kámen celou cestu a měla jsem pocit, že se mi stahujou veškerý vnitřnosti a ani dejchat jsem nemohla. Ale tak hlavně, že to nic není, holt to prostě budu muset vydržet. Aspoň už nemám strach, co se zase děje a na předčasnej porod to nevypadá.
boruwi , moc hezký šatky, ale já jsem tehdy chtěla čistě bílý. A za půjčení jsem dala 8000, takže taky docela pálka, ale 13 už je teda fakt masakr. Ale moc ti to sluší, budeš krásná nevěsta. A bříško není ani vidět.
myčka - my ji máme až teďka a je to super věc. Martina jsem rozhodně přemlouvat nemusela, on ji bral všema deseti. Ale nechtěli jsme ji dřív než s novou kuchyní, protože jsme chtěli zabudovanou. Akorát jsem pořád nezavolala toho servisáka, že nám to u dvířek kape, jsem děsná. Zejtra tam zavolám ![]()
poslíčky - tak to nevím, jestli mám. Jak bych to poznala? Asi blbej dotaz, já vím ![]()
pohyby - poslední dva dny z malýho fakt šílím, mám pocit, jak kdybych měla v břiše spíš klubko hadů a každej se plazil jiným směrem. Nevím, co mi v tom břiše provádí, ale je to už trošku na zbláznění, hlavně když mi leze pod žebra a tlačí mě tam. Si říkám, jestli to tvrdnutí a bolesti nemám i z toho, že mi tu dělohu neustále dráždí. Je to opravdu zdatnej akrobat asi ![]()
boruwko na te fotce jsi ty???
Je tam nejak uplne jiny clovek nez na jinych fotkach,i takovy baclatejsi me prijde…ale tak tehu je tehu asi no… ![]()
Jinak satky zajimave,je videt ze jsou cele vysivane…takova romantika..ja mela saty ze salonu Poteseni79 http://www.1-svatebni-saty.cz/default.htm?… no ale to pujcovne pres 13tis je teda pekelne hodne boruwko…+zavoj…tady v tom salonu je sice pujcovne tusim 10-15tis ale doplnky jakekoliv jsou pak zdarma
mycka u nas neni ale je je v planu,bohuzel pry az budeme rozrostlejsi rodina..manzel to bere dle svych rodicu(uz me s tim nekdy fakt pije krev) ze pry oni ji zdaleka za ten den nebo dva nenaplni tak my ji taky mit nebudeme…ze az budou deti starsi az bude k uzitku.No a co se tyce jeste mikrovlnky tak tu ani nahodou,i kdyz znamej to ma v oboru,vi jak to funguje a tvrdi ze je to opravdu nezavadny…manzel je proste zarucene proti mikrovlnce.....
Teď jsem naklepávala hodně hlučně maso a malinká se mi tam mlela o sto šest. Tak jí ten nepříjemnej zvuk vůbec nedělal dobře a určitě má teda ouška v pořádku. Já furt nevim co vařit, napadlo mě to až teď ale musim letět pro brambory panč jich tu mám pět malejch
. Taky jsem vyprala první várku pidi věciček a venku zrovna pěkně prší.
kája no super, tak je to OK
myčka my jí máme a nedám na ní dopustit, paráda
No a chlapa bych přesvědčila raz dva. Nechceš myčku? Fajn. Ode dneška meješ pouze ty zlato
. Ale to už je ten krajní případ, myslím že většina chlapů jí uvítá zrovna jako my ženský
![]()
poslíčky tak na to kolik mám dětí, tak fakt nevim. myslím že to budou ale nějaký MS bolesti společně s tvrdnutím ne? a asi až po 36tt. Já nevim, mě taky občas někde píchá, dloube, tvrdne, ale tak nějak v mezích. Ale občas, tak 2× týdně mě bolí jako na MS, tak to bude možná ono. Koukám že čím víc rodim, tím víc vim prd
.
Ahoj všem ![]()
Teda to počasí je hrozný
A ke všemu mám dnes den debil
Od rána sedím v učení a lámu si hlavu s ekonomií s referátem
Už mám z toho v hlavě totálně vymleto ![]()
poslíčci - taky nevím, jak je poznám
![]()
šaty
takový prachy za šaty
Já měla za 5000,– Kč
Ale zas je fakt, že jsem neměla žádný extra nóbl, nějak si na to nepotrpím ![]()
myčka
Tak tu nemáme, ale pořídíme asi do domečku. Teda je v plánu. Naši ji budou taky pořizovat, ale oni jsou 3 dospělí, takže ji zaplní hned…A mikroška - bez tý bych se neobešla ![]()
káji - prosim Tě, dávej na sebe pozor
Mně teda pupekzačíná taky poměrně často tvrdnout, ale nic nebolí. Teda aspoń mě to tvrdnutí jako bolest nepřipadá ![]()
Barčí , já to tvrdnutí právě taky až do předvčerejška neměla vůbec bolestivý, ale teď teda fakt trpím. Stačí se jenom zvednout z gauče, abych si došla na wc a okamžitě mě bolí celý břicho a píchá mě někde tam dole, netuším, kde vlastně, ale je to bolest jako sviňa. Na wc chodím v předklonu a držím se za pupek. Chvíli jsem seděla u stolu, abych se najedla a zase děs…je teda fajn, že mi údajně nic není, ale stejnak mi takový bolesti a stahy nepřijdou zrovna normální. Doufám, že to brzo přejde, mít to do konce těhu, taxe asi picnu. Jdu zase ležet, au au ![]()
Ahojte ![]()
kajizku - bud ráda že jsi tam šla i když jsi vypadala jak debil,aspon máš klid na duši.
Myčka- taky bych chtěla,možná jednou bude ale to je jen ve hvězdách.
Kartářka- chtěla bych jednou jít,abych tak asi věděla co asi mě čeká ale strach je větší.Sestřenka byla a všechno se ji vyplnilo,zatím.
Boru - bohužel se mě fotečka neukazuje,ale určitě budeš krásná.
Poslíčky- já měla 3dny před porodem byly to normální bolesti jednou za půl hodky ale když jsem chodila na graf tak se jim tam nic neukazovalo,byly slabé.Tak doufám že mě neprdne voda a zase budou poslíčci.Ted už vím jak je poznám.
Holky já má jakousi divnou nééé náladu ale nějak se ve mě ty hormony převrátily.Hlavně na manžu nemůžu ho ani vidět uplně se mě hnusí,nevím proč.Nic mě neudělal.Asi jsem se už z toho těhu zbláznila.Ani sex mě už sním nejde a to už 14dní nebyl.
Kajo to je hlavne fajn, ze se ti ten nalez nemeni ![]()
Dulezity je, abys vydrzela lezet…
To co pocitujes ty, pocituju taky, takze si muzem podat ruce ![]()
I kdyz ted po tech antibiotikach se mi to od vcera zda lepsi, ty stahy nejsou tak casty, tak snad konecne zabraly a vymytily ty bakterie, jsou to teda strasny mrchy… ![]()
Myslim, ze brusinky budu bastit pro jistotu az do konce, aby se mi to zas nevratilo…
S tema poslíčkama to je takovy mystifikujici,
je to jenom slovo ruznych vykladu…
Pokud vas trapi drazdiva deloha uz treba pres dva mesice jako me )a je nas tu celkem dost), tak se to podle me vubec neda hodnotit..
Klasicky poslicci jsou jak psala Elina tvrdnutí celé dělohy a bolesti v podbrisku jako pred MS,
ale pocita se s tim, ze treba od 36tt, nekdo to ma holt predcasne treba ve 33tt, ale to do ty doby byla deloha v klidu…
(a ja to mam takhle uz od 21tt, coz jako poslicci se prece neda hodnotit).. ![]()
Kontrola mi dopadla dobře, moje „blee“ mekky hrdlo je porad uzavreny, dnes namerila 26mm (pred 3tydny 29mm),
takze mam jeste vydrzet lezet do dalsi kontroly za 3 tydny
a pak uz by to snad melo byt OK ![]()
Malej lezel hlavickou dolu, akorat paradne zival a protahoval se, ma takovou pekne spicatou bradicku, a vahovy odhad mame 1700g ![]()
Haidule na tu stránku jsem se dívala, ale to je v Praze
mají tam krásný šatky, ale myslím, že tady se dá taky vybrat. Já úplně původně chtěla úplně jiný - vepředu krátký, -že jsou vidět nožky, ale ty mají jen v jednom salonu a nějak mi nesedí. Nebo s rozparkem a ty taky moc nikde nemají ![]()
Jinak termín máme „až“ 12.9. ale po porodu moc času nebude na nic, tak se snažím to oběhat teďkom… Termín už máme potvrzený na radnici, tak se to snad asi doopravdy uskuteční ![]()
A mam vypsany papir na materskou, nastupuju k 1.6…
A dostala jsem ted od tchyne Monte (kupuje to malymu nasemu synovcovi)
a teda, musim rict, ze je to moooc dobry
, skoro jako Kinder cokolada, na kter ted ujizdim v temer vsech jejich podobach (krome kinder pingui)…
Jedinou chybicku to Monte ma - 4 lzicky a je pryc
dala bych jeste nejmin dalsi ctyri kelimky…
![]()
Obrazku Kajduly moc nechutná ta by pořád paulu ale moc jí nejí vezme pár lžiček a končí spíš se jí líbí ta reklama
Lentilll jak se funělo
mě osobně chutná vanilkovej puding od dannone.Jinak Tomča ulítá na fantazii od Danone,a ta višňová nemá chybu.Měl jste ji už někdo?Já osobně jogurty moc nejím pak mi leží dlouho v žaludku ale ted si tento občas dám.
Zdravim maminy.
Tak jsem dnes byla podruhe na predporodnim kurzu a musim rict, ze mi jde z toho mnozstvi informaci hlava kolem. Nicmene jsem rada, ze tam vsechno probirame. Kde jinde bych se treba dozvedela o masazich hraze a jak je provadet ( vlastne partner ). Jak to mate vy? Planujete taky masirovat hraz?
Taky jsme se dnes bavili o kojeni a pujcili nam DVD, ktere je fakt vyborne prehledne, takze ho hned musim zkopirovat ![]()
Jinak neco k prispevkum od pojistoven. Nevim jakou mate zkusenost vy, ale napriklad moje pojistovna ( Ministerstva vnitra ) prispevky pekne omezila. Z puvodnich slibovanych 1000 Kc pro maminy, mi proplati pouze 500 Kc, protoze jsem pry novy klient a od 28.4. maji tohle omezeni. Taky mi tam povedeli, ze fond, ze ktereho prispevky vyplaci jsou jiz ze 2/3 vycerpane, takze se muze stat, ze kdyz tam nekdo prijde se zadosti za 2 mesice, uz nemusi dostat nic. Takze holky pokud jste chtela nektera teto moznosti vyuzit, radim at moc neotalite.
Veci do porodnice - u nas v Prerove pry mimi vse dostane, jen plenky je dobre vzit s sebou a taky neco na cestu domu, takze tasku budu chystat jen pro sebe, mam nakoupeno, ale balit se mi taky jeste nechce.
Kojici podprda - pry je dobre koupit az po porodu az se prsa naliji, jednu sice mam, protoze jsem mela jakysi zachvat hned po 20 tydnu, ale mam ji na svoji soucasnou velikost, takze mi pak klidne muze byt i mala.
SKytani - tak mala to ma docela pravidelne, min. jednou denne, nekdy mam i strach, aby se neutopila ![]()
Chute - jak jste na tom s chutema? jak jsem na zacatku nemohla jidlo ani citit, ted me co chvili honi mlsna na same nezdrave veci. Treba ted jsem nebyla lina udelat si v troube americke brambory s kecupem a se syrem a uz premyslim ze na zitra udelam studeny broskvovy piskotovy dort se zakysanou smetanou…no nejsem desna?
Ja jsem sice od zacatku tehu pribrala jenom 6 kilo, ale takhle…
Koupani ve vane - holky, koupete se tedka ve vane? zvlaste vy, ktere mate potize s tvrdnutim bricha? Ja se teda porad jen sprchuju, ale vcera jsem uz opravdu nemohla vydrzet a vlezla do vany. Jak me ted porad boli v krizi, tak me to fakt uvolnilo.
Nespavost - no nespavost, ono je to takova nepravidelna nespavost. Proste posledni mesic se mi stava celkem casto, ze se ve 3 vzbudim a az do rana nezaberu. Ja takovej spac.
Pleny - tak ja budu asi ta neekologicka matka. Vidim to na papirovky. Latkovek mam par, na siroke baleni a tak.
Jinak porad nevim jak sem vlozit primo fotky, takze soucasnou fotku bruchu mam v nasi galerii
S manzelem jsme se vcera smali, kdyz me fotil.
Fotky s briskem - jo a jeste me napadlo, budete se nechavat nektera fotit s tatinkem a briskem u profi fotografa? Celkem o tom uvazuju. Byla by to pekna pamatka do albicka miminku.
No to je zase roman, ale tak kdyz sem tak casto neprispivam, tak to snad prezijete ![]()