Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky,
tedy vy jste toho zase napsaly
.
Tak dneska jsem naposledy v práci
. Už aby bylo po poledni a padám dom. Strašně se těším, ale musím říct, že to docela utíká..
Haidule - na druhou šanci jsem koukala.. A tedy když se ji narodila ta malá, tak jsem taky pěkně brečela no a manžílkovi taky ukápla slzička.. Teda spíš byl nejdřív vyděšenej z toho porodu, ale pak mi řekl, že i tak prej se mnou k porodu půjde
.
Gratuluji všem k dobrým kontrolám.. ![]()
leontýnko já mám kojící podprdu Naturanna , takovou černobílou pruhatou a musím říct, že je super, pevná je tak akorát, a dělá hezká prsa
a cítím se v ní báječně. Ostatní co jsem zkoušela mi přišli takové nějak že mi moc neseděli
obrázku tak na rychlou Ti to můžu říct přesně vezli by Tě do Slanýho kam prý jakoby údajně spadáme. A tam by se mi teda moc nechtělo. Taky doufám že to do té FTN stihnu, jinak nevím kde skončíme, snad ten náš klučík nebude nijak zběsilej.
Včera jsem měla zase kontrakce,, já je nemám dlouho ale když to na mě přijde… brr bříško tvrdý, nemůžu se ani nadechnout a šílený tlak do spodku až mě i bolí zadek. Chytlo mě to přímo na kurzu, v tu chvíli celá rudá pak zase zelená, tak mě tam nechali dokonce na chvíli lehnout.
Ještě že jdu dneska na kontrolu jsem zvědavá co mi řeknou..
Ahoj holky,
tady je tak hnusný počasí a opět se to odráží na mojí náladě, včera jsem usnula vyčerpáním pláčem, já vím, že bych neměla bulit a být ráda, že mám zdraví miminko v bříšku a že je zatím všechno relativně v pohodě a že to tu omýlám pořád dokola, ale zase se mi vybavila slova plánovaný císařský řez, i když o něm doktor nemluvil a řvala jsem jako želva. Nejhorší je, že Vojta už neví, čím mě utěšit, protože já jsem zlá a odháním ho od sebe. Taky jsem si přečetla spoustu článků včera o porodech koncem pánevním. V úterý se zkusím zeptat PA jestli nemá s přepážkou v děloze zkušenosti, jestli by třeba nešlo nějak miminku pomoct otočit. Vím, že gynekolog mi to nenavrhne, pač ty nejsou zrovna pro tyhle metody nakloněný. Nejlepší je, když mi vojta začne říkát, že myslím jen na sebe a ne na miminko, ale přece i pro miminko je přirozenější narodit se normální cestou, než když ho z ničehož nic vyndaj. navíc bych ho velmi ráda dostala na břicho, alespon na chvilenku a pochybuju, že u nás v Táboře mi to při císaři dovoleji, taky bych ráda měla u sebe Vojtu. Už si připadám, jako takový ty bláznivý psychomatky, který by nejraději rodily v klidu v jeskyni a odmítaj veškerou lékařskou pomoc. Vím, že když bude miminko v ohrožení, tak udělám všechno, aby se mu pomohlo a na toho císaře přistoupím, ale představa, že jdu do porodnice bez porodních bolestí, s vidinou operace, díky níž získám miminko se mi hnusí. Jsme možná pitomá. Jsem se zase vypovídala a je mi líp. Možná už vám připadám jako blbec.
Jinak když nic jinýho, tak mi včera psala teta, že babičce už je líp a že jí příští týden pustí z nemocnice domu, že řekla, že ještě neumře, dokud neuvidí pravnouče, tak alespon něco pozitivního.
lentilko já tě chápu, my se zatím taky neotočili, vydrž třeba se to otočí.. doktor co jsme včera měli na kurzu říkal že se někdy miminko otočí doslova na poslední chvilku, že se s tím počítá, ![]()
ale zase pokud by se neotočil je prý ten císař mnohem bezpečnější pro Tebe i jeho, protože když se pak porod vede normálně a mimi postoupí do určité fáze, už pak nemůžou toho císaře udělat a mívá to pak těžké následky pro Tvoje tělíčko a jeho to ohrožuje, tak se snaž to brát rozumně,
mě tím taky straší pokud se neotočí, taky by mě to vadilo,, ale říkám si, že hlavně že bysme byli oba v pořádku, a navíc nemusíš jít do celé narkozy, stačí spinální anestezie, a mimi hned uvidíš, hned ho dostaneš a i se může hned přisát
zkus se na to zeptat
čiki děkuju za podporu. Kdybych měla normální tvar dělhy, tak to neřeším, ale protože tam je ta blbá přepážka, tak nemá miminko moc místa, ale zase si říkám, že kdyby mu pomohli otočit se ještě ted dokud je relativně malý, tak už by tak mohlo zůstat. No uvidím, co mi řekne v úterý na kurzu PA
lentillko nevím jak to bude u té přepážky, jestli by to taky šlo,, ale mě MUDra říkala že pokud se mi neotočí tak mi zkusí dát nějaké spec. cviky, které by mohli pomoci…tak se na to zkus zeptat .. držím palečky ![]()
lentilko chápu tě, taky bych měla strach a do císaře by se mi taky nechtělo.
Uvidíš, že za čas to bude lepší, teď jsi vystreslá, protože je to moc čerstvý.
Když mě řekla ve 27tt, že se mi zhoršil nález, tak jsem potom týden ležela fakt skoro jak prkno a byla jsem z toho taky dost vystreslá… postupem času už ty stahy zase začínám ignorovat a cítím se víc v pohodě…
Dokud je mrně mrňavý, tak můžeš aspoň zkusit pár těch rad a tipů, jak ho nenásilně překecat, aby se otočil hlavičkou dolu,
protože i když se miminka normálně otočí klidně i ve 36tt-38tt, i jsem zažila ve 40tt,
tak pokud u tebe má malý prostor, tak je ta šance menší…
Tohle jsem nedávno hledala pro jednu kamarádku:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Potom jeste k tomu cviku - da se delat i obracene,
nejen na zadech, ale i tak,
ze si siroce kleknes, predklonis, natahnes hlavu, ruce,
prsa a brisko pred sebe na zem,
a hezky dychas, a takhle treba 2×-3× denne
po 5ti minutach…
http://www.rodina.cz/clanek3317.htm
http://www.vasedeti.cz/…loha-miminka
Mj. i reflexní terapie prý dokáže „otočit“ miminko z KP na PPHL…
Obrázku právě PA mluvila o tom, že to lze pomocí akupunktury, reflexe a nějakých jakoby masáží bříška. Snažím se na to moc nemyslet, protože bych se z toho už zbláznila. Včera jsem dokonce prohlásila, že mě miminko nebude mít rádo, když ho neporodím normálně. Fakt už blbnu. Jdu si zahrát nějakou hru, abych se odreagovala.
Lentilko nám říkali (a říkala mi to i kamarádka doktorka, která také měla KP a šla na plánovaného císaře), že prý když se to miminko přes všechny cviky a kdo ví co neotočí, tak že prý moc dobře ví, proč…že kdyby se třeba otočilo tak by si mohlo omotat šňůru nebo něco…tak se na to zkus podívat i z druhé stránky, že kdyby náhodou se něco stalo a zůstalo takto, tak k tomu má určitě své důvody a protože je chytré po mamince a tatínkovi, tak byste to zvládli i tím císařem…kde si samozřejmě můžeš vybrat nenechat si dát celkovou narkozu a vlastně hned miminko slyšíš plakat a můžeš si ho nechat přiložit.
Miminko Tě určitě bude mít rádo nejvíc na světě, ať jej porodíš, jak jej porodíš. A teď si ještě představ, jak Ti řeknou: „maminko, je to chlapeček/holčička!“ a jak budeš šťastná a bude úplně jedno, jak jsi jej porodila
posílám kytičku ať je lépe…a ty cviky určitě vyzkoušej
Ahoj holky,
Lentil, já jsem se narodila nožičkama napřed. Nikomu to za zlé nemám, normální a zdravá jsem snad taky a navíc mi kadeřnice řekla, že mam pěkný tvar hlavy
nestresuj se, prostě věř doktorům a mysli na zdraví miminka
hojky, teda u nás je dneska taky extra hnusně, a ještě ke všemu tady v domku naproti neumí topit, takže máme celou vesnici po dýmem z uhlí, ta ženská je fakt krá**!
kojící podprda kde se dá koupit??? a kolik cca stojí? ještě jsem na ně nenarazila. Hlavně se bojim aby mi nevyrostli ješte prsa. Kupujete jí trochu větší???
Lentilko,
hlavu vzhůru. Nebuď z toho tak smutná, protože potom je smutný i miminko. Ještě bych to taky s tím otočením nevzdávala a ať tak či tak, určitě všechno dopadne dobře. Věřila bych doktorům, mají porody na denním pořádku, takže navrhnou určitě nejlípší variantu pro tebe i pro mimi. Teď je ale ještě brzy dělat závěry a takhle se s tím stresovat.
Ahojky holky, tak dneska už se cítím trochu líp, tak snad to tak i zůstane. Fakt mi ty kontrakce a bolesti znova na náladě nepřidávaly. Nečekám, že by to dneska už bylo úplně dobrý, ale zatím nehekám, tak uvidíme ![]()
císař - já se třeba narodila neplánovaně císařem a vyloženě za pět dvanáct, nechat mě tam prej o chvíli dýl, tak jsem nebyla. Maminu tehdy nechali trpět asi patnáct hodin a doktor na ní řval, že si v 37 letech vzpomněla mít první dítě, jak si to jako představuje, ať se nediví, že jí to nejde. A ještě tam řval na všechny, ať to zastavěj a pošlou ji domů, ať přijde až další den. V tý době ženský rodily ve dvaceti a mamina byla exot…Ale je to teda strašný, doufám, že dneska už takový kreténi vymřeli. Takže lentilko, lepší císařem, než aby něco zanedbali jako tehdy mojí mamině. Prej jí pak vezli na sál takovým fofrem, že na ní stříhali noční košili.
Alíku , na tom kafču jsem se zapomněla zeptat - co ten tvůj a porod? Už si dal říct? Ten můj pořád tvrdošíjně odmítá a je nasranej pokaždý jen to téma nahodim, že se mu to příčí a že nechce, abych ho nutila. Přijde mi to fakt děsně líto a nevím, jak ho přesvědčit
Ještě je tu někdo, kdo bude rodit sám?
Káji,
super, že je to lepší.
Můj manžel je taky děsnej cíťa a na sál že ani náhodou. Takže jsme se domluvili, že se mnou bude jen první dobu porodní. Pár holek říkalo, že bylo v takovém stavu, že si nebyly ani schopné podat si třeba pytí. Takže jsem řekla, že ho tam chci, aby mě mohl třeba doprovodit na wc, do sprchy a tak, že ho tam prostě budu potřebovat.
No a na sále už to snad zvládnu s pomocí asistentky a doktora nějak sama. Říkám si, že je to asi lepší, než aby tam omdlíval a pak z toho všeho měl nějaké trauma.
Bude čekat na chodbě a přijde za mnou, až mě zašijou a už tam nebude žádná krev a tak. Sice rodím poprvý, ale ani bych snad nechtěla, aby ten pohled „tam dolů“ po porodu zažil.
Tahle varianta by u vás nepřicházela v úvahu?
Leontýnka , já ti právě nevim. Nejdřív si to představoval tak, že mě do tý porodnice prostě odveze a pojede domů, což jsem teda fakt šíleně obrečela, protože mi to přišlo od něj fakt hnusný, tak teďka mi říká, že teda bude v tý nemocnici čekat a přijde za mnou hned po porodu. Co se týče tý první fáze, na to se ho právě snažím přesvědčit, ale on prostě nechce. Že jako budu mimo a pak že na něj určitě budu akorát řvát a nebudu ho chtít nechat odejít a že on by to prostě nezvlád, že by ho tam akorát museli křísit a že to prostě nechce vidět, že byl porod vždycky ženskou záležitostí a teďka že z toho všichni dělaj děsný drama a otec u porodu je prostě cosi jako módní záležitost a bla bla bla. Prostě fakt nevím, co s ním. Všecko je v pohodě, ale co se porodu týče, tak si mele neustále tu svojí písničku a nedá si říct, že se mu to prostě příčí a hotovo nazdar…Mi teda nabídly už dvě kámošky i máti, že se mnou budou u porodu, ale to já zase asi nechci. Buď Martin nebo si to holt odtrpím sama. Ale teda fakt mě to od něj mrzí.