Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj kočky,
tak jdu pro radu…
Jak jsem ve středu lítala po vyšetřeních, jak jsem měla ten výtok s krví… bylo mi řečeno, že nic není vidět, že je to z čípku, jak je hodně prokrvený.
Dnes, jsem vstala a po WC opět to samé jako ve středu… a po 2hod slipovka úplně zašpiněná tím ošklivým tmavým výtokem s krví…
Stalo se Vám to některý? Nechci být za nějakou hysterku, která jede zase prudit do nemocnice, ale mám strach… poraďte prosím, co mám dělat, zda jet do nem. nebo ještě vyčkat…
Adus to vůbec netuším…s největší pravděpodobností je to to stejné, co minule, ale jak už to kolikrát holky psaly…raději jet 3×zbytečně, než jednou nejet na pohotovost…písní pak, jak jsi dopadla…držím palečky
Wape, děkuji…
Zatím jsem nikam nejela… Byla jsem minule v Kolíně a to je nemocnice šílená, takže teď, když někam pojedu, tak rovnou do Podolí… Výtok zase ustál… ach jo, já nevím, co to je, ale je pravda, že od té středy břícho zlobí, ve čtvrtek jsem prvně neudělala to, co jsem chtěla a ležela jsem, včera to bylo lepší, ale i tak zlobilo, pobolívá… uvidíme, kdyby něco, tak písnu.
Ahoj, našla jsem moc hezký články z knížky MUDr. Chmela o těhotenství:
https://www.zdravcentra.cz/…1_18449.html
adus tak pokud ti gyndr. řekl, že nemáš v pochvě žádný zánět,
tak to bude pravděpodobně hlenová zátka, která reaguje na děložní činnost.
ty máš tvrdnutí břicha nebo tlaky a křeče v podbřišku? asi jo, píšeš, že břicho trochu zlobí…
Pokud jo, a jsi nervózní, tak si radši na pohotovost zajeď, jestli ne, a i pohyby cítíš normálně, tak vyčkej, jak bude zítra.
Lehni si do vodorovný polohy, nepokoušej gravitaci a buď v klidu.
Kdyby to nebyla tmavá stará krev, špinění, ale jasná čerstvá krev, tak si volej sanitku.
Ale spíš bych to viděla na zátku.
Já s tím potíže nemám, ťukťuk, ale třeba Haidule v prvním těhu psala, že to měla taky celkem brzo, to odcházení hlenový zátky…
Držím palce ![]()
Obrazku, moc děkuji za rady a porady…
Právě, že mě celé těhu nic nebylo, jen 3× jsem po WC na toal. papíře měla malinkato krvavo, ale to bylo fakt minimálně… to tenkrát dr. i prý viděl, odkud to bylo… Ale jinak nic, bolesti, nevolnosti atd vůbec nebyli…
Ve středu, jak se mi to stalo poprvé, tak mi v Kolíně řekli, že mám hodně prokrvený čípek… a od té doby mě i právě pobolívá břicho… nevím, zda je to tvrdnutí nebo co… no a dnes ráno opět, ale opravdu mnohem víc, než v tu středu, tak opravdu nevím… ale teď je to dobré, ale kdyby náhodou to přišlo znova, tak už pojedu do nemocnice, protože si myslím, že to normální není…
Pohyby naštěstí cítím, to je to, co mě uklidňuje.
Adu jak psala Obrazek hod nožky nahoru odpočívej a hlídej se kdyby ti bylo hůř nebo se něco dělo tak určo do nemocnice, ale já bych zatím asi počkala
Ahojky, jdu vás pozdravit
. Včera jste toho nááápsaly, že si skoro nic nepamatuju
.
Snad jen, že Jitko to je fakt hrůza
. Možná na to trestní oznámení. Tak koukám, že už jsi pryč, ale asi to taky nebude med. To je hrozný, co to máte za příbuzenstvo? Držím palce ať se najde nějaký řešení.
Haidule to je fakt, když jdeš z RD a chceš na MD
Hmm, ale to vůbec netuším jak to funguje. Zkus poslat dotaz sem http://www.porodnice.cz/poradny/48 nebo to zkus pohledat v archivu. Jinak bych se zeptala na úřadě přímo, myslim, že na něco snad nárok máš ne?
porod před 20ti lety tak možná někde děs, nevím. Já to zažila, ale určitě nemůžu potvrdit, že by to byl takovej horor. Rodila jsem i před 4,5r takže můžu srovnat porod v totalitní nemocnici a v nemocnici dnes a nemyslím, že by se to o moc lišilo
. Řekla bych, že naše porodnictví a naši lékaři a zdr. personál vůbec si stále nějak nechce uvědomit, že pacient je KLIENT a ne nějakej uzlíček bez práv a názoru a lékaři se nechtějí vzdát svých „vý:,–(“ a ztrnulých postupů. V každým případě ani tenkrát ani teď na mě nikdo neřval, to fakt ne, ale že by se ze mě posrinkali, to taky ne. Porod teď - normální rutina a já pouze č.XXX. Tenkrát i teď. Snad jen, když přišla starší PA a převzala si mě a zjistila, že jsem zdravotní sestra, hned se to změnilo. Přístup a všechno. Kupodivu okamžitě vrátili mužskýmu poplatek 500,– za porod, vzala mě z těch kójí na nejhezčí porodní pokoj (před 4r jedinnej ve FN) a víc si mě všímala, takže díky tomu jsem neporodila Elišku na zem. Pak už to bylo fajn a na šestinedělí taky. Doufám že tentokrát snad zažiju něco novýho. Ale jinak se to fakt lišilo jen v drobnostech, bohužel.
Hanulka my měli lampičku na klips, kterou jsem nacvakla na postýlku rovnou. Natočíš jak potřebuješ a svítili jsme nejen na přebalko, ale já hysterie první týden celou noc
. čiki no vidíš, bříško malý a mimi takovej macek ![]()
ZuzkaS pěkná tabulka, jsi šikula, jo chystám se ti poslat SZ ![]()
Ivka tak konečně mateřská co? a kde jsi pracovala? Asi v kanceláři že jo? Já bych bývala taky zůstala, tak ti i závidím, že ti to uteklo atd. Nakonec i ty finance jsou lepší než mám na neschopence.
věcičky už jsem vyprala druhou várku ![]()
adus tak asi jak píše obrazek. Může to být nic ale taky nemusí. Já osobně bych asi chtěla aby to raději viděl ještě jinej Dr. Tak ať je to v pořádku ![]()
e.lino no máš pravdu trošku mě to překvapilo jak nám přibírá a hlavně kde to bere když já nic ![]()
Ahojky,
holky já mám dneska ocela dobrou náladu, máme objednanou postýlku, je nádherná a byla to láska na první pohled nejen z mojí ale i z vojtovy strany, sice bude stát o tisícovku víc než jsme původně plánovali, ale zase si myslím, že 3500 is kvalitní matrací není tak hrozný, nejlepší mi přišly plastový protikousací kryty:D úplně mi to zvedlo náladu. Jo a ještě jsme koupili molitan do vaničky. Lámala nás prodavačka i na kočárek.
Taky se dneska cítím docela dobře po zdravotní stránce, dokonce jsem zkusila i vytřít, no pravda, že dohromady to naše vytírání zabere asi tak 10m2 a zbytek máme koberce.
Jituško je strašně dobře, že jste změnili prostředí. Sice to asi taky není žádnej med, ale lepší než se nechat urážet.
Adus: tak pokud je to díky tomu prokrvenýmu čípku, tak s myslím, že klid by to mohl napravit. Já když měla nehnědlý výtok, tak mě k tomu teda ještě pálilo a svědilo a byl to zánět, ale ono je nahnědlý výtok a nahnědlý výtok.
Co se týče normálního porodu s epiduralem, tak do toho bych asi nešla, protože jak psala haidule, k čemu mi je, že necítím bolest, když ani necítím jak a kdy mám tlačit. Epidurál zvolím pokud dojde na toho císaře.
Haidule - mě na sociálce řekla, že na PPM nárok nemám, s kubíkem mi končí 19.5. a s malouv bych mohla nastoupit nejdřív 25.5. a vzhledem k tomu, že jsem první těhu byla skoro celé na rizikovém, tak mi to nemají z čeho vypočítat, takže první peníze dostanu až po porodu dítěte, takže taky budu dva měsíce bez příjmu. A defacto jsem věděla v podstatě více než ženské na úřadu, tam mi nebyl schopný nikdo říct, zda manžel může nastoupit třeba na MD jen na dva dny, pak se to přepsat na mě, abych nemusela na ty 4 roky, takže stále nevím, jak to bude
nejlepší je napsat přímo na ministerstvo sociálních věcí a popsat celou situaci. Jinak problémy, jak jsme si psaly, zatím ustaly tuk, tuk.
Krvácení - pokud cítíš pohyby a bříško nějak strašlivě nebolí, tak bych si lehla a měla klidový režim, s Kubíčkem mě to zlobilo tak kolem 20tt a nic nezjistili a ted jsem to měla taky, ale to bych řekla, že bylo psychického původu, pak mi i mudra našla žilku co mi sem tam praskne, a ta způsobuje moje záhadné krvácení
. Jinak mudra říkala, že taky není dobré, aby se „tam“ stále štouralo, že pokkud cítím pohyby, což je nejdůležitější, tak mám být v klidu, ale pokud by se mi samozřejmě něco nezdálo, tak je lepší si zajet k mudrovi ![]()
adus ja byt tebou tak zkusim zajet do toho podoli,protoze tam v te nemocnici ti sice nic nerekli ale v podoli ti rict klidne muzou!!!!Vezmi si ze kazdy lekar je jiny,treba co chodim ja k doktorce tak uz i me teda prijde ze ponekud zanedbava,diagnozu me nikdy nerekne i kdyz se vylozene zeptam,pak jen vycitam z prukazky,hromada zenskych od ni odchazi…je to vec nazoru i lekare.Jeden lekar ti rekne ze to nic neni a druhy se zhrozi a necha te lezet…Proste a jasne,vbic lidi,vic nazoru,pokud i jinde ti reknou ze se nic nedeje tak to asi OPRAVDU bude v poradku
ja osobne bych to tipovala na zatku protoze ta muize byt i s primesi krve praveze,brisko te taky trochu pozlobiva tak bych to videla takhle a hlavne taky jde o to co TY si myslis intuici…ono ti telo samo rekne zda je v poradku nebo ne.Ja mam taky hodne problemy,bricho tvrdne i nekolikrat za hodinu ale vim ze to bude v poradku,zatim jsem nemela potrebu nekam jezdit a na KO to zatim take v poradku bylo ![]()
jitus tak to jo,tak to je fajn ze aspon manzekl takhle…a s tou tchyni to vypada dle toho co rekla ze by taky nerada…jen hezky tvrde na nej(na ne) jakypak copak,vyskakovat si teda nebudou,jeste brat vase veci bez dovolenia tak podobne a myslet si ze je to v poradku.....to proste ne.hezky pohrozit a oni se zklidni…no jo,rodinne vztahy si holka nevyberes,ja se taky stale snazim dat nejak dohromady vztahy manzelovych prarodicu,obzvlast ted jsem je opet po roce kontaktovala s tim ze si myslim ze me prijde skoda ze se nevidame,ze by babicka jiste rada videla pravnoucka a ze cekame dalsi ditko…(oni jsou rozhadani s moji tchyni-jejich dcerou a tim padem se to nejak umlklo i s nami.....púritom s nami nic nemaji) no a ozvali se,tak jsem zvedava zda neco ano nebo ne…
PPM tak ja praveze pri prvnim tehotenstvi nemela narok,protoze jsem nepracovala,dostavala jsem az rodicovskou po porodu…ted jde o to ze jsem dostavala penize od statu tak na PPM ze by mozna narok byt mohl......no v kazdem pripade se v pondeli optam no ale myslim si ze kdyz ani poprve nebylo tak ani ted PPM mit nebudu a bude zase jen rodicovska…tak ostatne cikani ti by se s timhle meli jak prasata v zite ze…uz takhle kdyz si vezmu ze 2 roky pobira pres 7tis,bydloi nekde na malem meste…no ti se maji jak carevici
(ted se neohlizim na matky co fakt nemaji penize,beru cist jen cikany…jinak samozrejmne je moc fajn ze se to zvysilo misto te almuzny ale doufam ze je to tam omezene na pocet deti)
JInak ja uz prosimpekne nejsem buldozer,nybrz HROSICE…jsem mu rekla : " no to vis,se k tobe aspon pekne hodim ty hrochu jeden"…(jak tloustne a tlouste) ![]()
Ahoj holky, tak tu máme od včerejška na návštěvě kámoše z Holandska, což mě teda moc netěší, protože tím pádem zase z ležení nic není, ale tak musím zaklepat, že už je to více méně dobrý. Teda ne, že by mě nic nebolelo, ale spíš teda teďka skučím kvůli vazům, tvrdnutí je tak nějak v normě. Kámoš chtěl do Valdštejnský zahrady, tak jsme tam zašli a pak mě ještě vytáhli nahoru na Hrad, což byl teda fakt záhul, ale tak šla jsem tak pomalu, že kdybych si dala závody s hlemýžděm, tak mě určitě předežene
Ještě jsme zašli do kina na Andělé a démoni, což mě osobně teda zrovna moc nebralo, ani Šifra mistra Leonarda mě nějak extra neoslovila, ale tak chlapům se to líbilo. Já bych šla do kina akorát na nový Transformers, jedničku fakt miluju
Jsem poměrně vyflusaná, tak si půjdu lehnout, zejtra už nikam nejdu, jsem oznamovala, že ten dnešek byl na mě fakt výkon a že zejtra ať už ode mě nic takovýho nikdo nečeká, tak prej, že v poho ![]()
Už nemám dneska sílu reagovat, tak asi až zítra. Všem přeju dobrou noc a ať vás prcci moc nezloběj
![]()
kajo!!! paneboze,ty jezdis po doktorecha pak si slapes na hrad!!!
Kdo nema rozum?Chlapi nebo ty?A co se tyce kina,tak zrovna uz ted kino neni moc dobry pro miminko,maxmalne tak nejaka pohadka kreslena,nezapomen ze ono ty efekty vsechny vnima…obzvlast pokud jste sli do village kde je ten zvuk vic propacovanej.Nevim teda no jak ty,ja se pamatuju,ja minule musela odejit i z muzikalu asi v 7.mesici,mimis se me tam desne mlel,proste jsem citila ze se mu ty hlasite zvuky fakt nelibi ![]()