Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, dneska mi sousedka povídá, že prej kdy to čekám, tak jí říkám v půlce července a ona chudák evidentně šokovaná mi říká UŽ? Tak jsem jí musela osvětli, že to dlouho nebylo vidět a ted že se všichni diví, když jim řeknu, že rodím v červenci:)
No tenkrát jsem jí prosila, aby se nepřipalovala a proč nechce houstnout
Občas vedu třeba oduševnělý diskuze s kočkama nebo potkanama a pak mě rozčiluje, že na ěm tak hloupě civí a nerozumí, co jim říkám:D
Mě zase řekla sousedka u rodičů na to samý - „AŽ“
![]()
To je skoro horší otázka, když máme ještě 2 měsíce před sebou, ne? ![]()
Takže prostě JSEM koule… ![]()
a s mrňouskem si povídáš??
Holky už balíte věci do porodnice? Nemáte nějaký seznam co je nutné vzít a tak. Já jsem zjistila, že kromě pyžama a hygieny ani nevím co pořádně nabalit
![]()
ajiku da se to snadno vyguglit, někde je toho víc, někde míň, já jsem si to vypisovala tak dlouho, až jsem něco vyškrtla, něco nechala, nakonec toh mám asi docela hodně, v Motole píšou, že máme s sebou mít na sál MALÉ zavazadlo, až po porodu tatínek přitáhne velkou tašku se zbytkem a až při propuštění věci na miminko… Na miminko nepotřebuju v Motole vůbec nic svýho, všechno dostaneme…
Já mám na lednici tenhle seznam pro Milana, kdybych jela náhodou akutně,
tak co mi mí přivézt:
(noční košili využiju s radostí erární, abych si nezašpinila od krve svoji,
sterilní porodnický vložky tam sice mají taky, ale může do nich šmatat každej,
takže radši vlastní)
Obrázku seznam dobrej a dobrej postřeh s tou košilí…to si budu pamatovat a svou si vezmu jednu tak na poslední den a nebo vůbec ![]()
Čiki já mám termín 27.7. takže bych vlastně měla rodit v čisťounkým vymalovaným sále, ale co já vím kdy to vypukne ![]()
hmm, tak to my sice máme rodit 4., ale asi si pro jistotu budeme zvolit alternativu ke Kladnu…Slaný jedině v bezvědomí, tak jsem zvědavá, co vybereme…
jinak my dnes opět na kontrole, stále jsme hlavičkou nahoru…tvrdošijně nemění polohu a hlavičku má pořád na stejném místě…potvůrka…snad to není tou nízko uloženou placentou, ale alespoň, že ta už nenaléhá na branku a je kousek výš…
dostala jsem železo, pro jistotu, prý kdyby se neotočila, tak na císaře se to hodí…sice Lucinka měla při porodu 3030g, takže kdyby šla sestřička v jejích šlépějích tak vahou by mohla jít přirozeně, ale prý by to doktor nedoporučoval k ostatním okolnostem…ale má čas, tak snad jí nic nepřekáží a otočí se ![]()
// čárky…no Lucince bylo 8 měsíců, kdy jsme si řekli, že je úžasná, hodňoučká a společenská, že by se jí hodil sourozenec…no a jelikož se nám zadařilo až po roce a půl, tak jsme přestali řešit a hned další měsíc jsem otěhotněla…
…ani jsem nesledovala menstruaci, takže termín porodu máme podle ultrazvuků…
loffdo tak to už by tam měli makat normálně, lepši si tam cinknout než jet na slepo, ale zase pak bude asi volněji tak budeš moci vybírat sál a nadstandart
Ahojda, tak jsem zase byla u našich a vyhřejvala se na zahradě pod slunečníkem, když je tak hezky teplo. Pak jsme se s maminou stavily v Malvíkovi, jsem chtěla koupit tu gumovou přebalovací podložku a snad 10 minut jsme stály u kasy a před náma se tam vykecávala nějaká ženská a furt se na něco ptala a věnovaly se jí obě prodavačky, tak jsem se zeptala, jestli bysme to třeba nemohly zaplatit, že máme jednu věc a ty prodavačky se na mě ani nepodívaly a jenom mezi zuby procedily, že ještě chviličku ať počkáme, tak jsem jim tam s tím flákla a odešly jsme, asi když člověk nenakupuje za tisíce, tak jim ani nestojí za to ho obsloužit, fakt jsem se nasrala. A to už jsme tam teda pár věcí za pár tisíc nakoupily. Ale ta jedna prodavačka je tam pokaždý a je teda děsně nesympatická, už tam ani nepáchnu.
2 čárky - mno já se tehdy trochu zděsila i z toho důvodu, jak říkala i lentilka, že jsem tehdy byla na celkem bujarým prodlouženým víkendu s kámoškama v Berlíně a tam teda taky pár skleniček vína a piva padlo. Navíc jsem si vlastně dělala už předtím jeden test a ten byl negativní, s čímž jsem nějak počítala, tak jsem pak ještě asi tři dny na to šla na jednu oslavu narozek a tam se teda taky solidně připila. A když MS nepřišla ještě pár dalších dnů, tak jsem teprve koupila další a tam už teda napůl jasná čárka byla. A druhej den jsem zkoušela přímo ranní moč a to už tam ty čáry teda pěkně svítily
Jsem si právě říkala, jestli jsem tomu prďolovi nemohla tím alkoholem nějak ublížit, ale takhle ze začátku je ta pravděpodobnost asi dost minimální. Každopádně ty začátky byly takový celý rozpačitý a člověk měl furt strach, jestli všechny testy vyjdou dobře a jestli se mimčo udrží atd…teďka už je to takový pohodovější, už se akorát těším, až ho budu držet v náručí
Ne že by se nemohlo už nic stát, ale teď už si to prostě nepřipouštím, jak se to blíží ke konci.
věci do porodnice - zítra se chystám na nákup do DM, dochází mi olejíček na břicho, tak asi rovnou pokoupím nějaký ty vložky do podprdy a jednorázový kalhotky atd. Kouknu, na co všechno mám ty slevy, a něco prostě už pomalu začnu nakupovat
A s tou noční košilí je to dobrej postřeh, taky nějak nemám chuť si brát svojí, aby byla celá od krve, myslím, že mi bude dost jedno, jak v tu chvíli vypadám, hlavně abych to už měla za sebou ![]()
předporodní kurz - já taky nechci chodit vyloženě na kurzy, spíš mě zajímá ta instruktáž k porodu na ty dvě hoďky. Bysme se mohly, Obrázku, dohodnout, abysme se tam potkaly, ne? Martin svolil, že se mnou půjde s tím, že rozhodnutí, jestli bude u porodu, opravdu nechám na něm. Nepočítám, že by změnil názor, ale tak každopádně se snad o tom budem už aspoň moct bavit bez toho, abysme se pokaždý pohádali, asi jsem na něj byla předtím moc hnusná a tlačila na něj, holt to musím překousnout a nechat to na něm, i když já sama bych byla šťastná, kdyby tam se mnou aspoň na tu pvní fázi byl…
Obrázku s miminkem si taky povídám:) párkrát do týdne mu i čteme pohádku, ale pravidelně zatím nee, ale počítám, že na to dojde časem až bude na světě. Jinak jsem Vojtovi řekla, že mu napíšu seznam věcí na ledničku, neb mě to nadchlo a on povídá, no když to dáš na lednici, tak si pravděpodobně z toho něco uvaří:) my máme totižř na lednici přimagnetkovaný vytisklý recepty:D
Enio skutečně tě obdivuju, mít děti takhle brzo po sobě:) ale zase pokud je Lucinka hodná, tak proč ne.
S tou noční košilí nám říkala PA na kurzu, že ty erární třeba na mě budpou plandat, ale že buď ty a nebo si někde u ťonga koupit velkej pánskej nátělník za pár kaček, abychom si nezničili naše košilky.
Jinak dneska jsem koukala na aukro a já si koupím jednu tuhle http://www.aukro.cz/…likosti.html jsou za rozumný penízky.
ha tak tady akorát matu těma košilkama, já totiž myslela, že jsou to kup teď a po přihození jsem zjistila, ženee.
no ja si s sebou tahla krasnou nocni kosili od Anity a hned, co jsem si ji oblikla jsem si ji uspinila od krve, takze sice si ji vezmu, ale urcite budu pouzivat nemocnicni bile…
CO TAKHLE UDELAT PREDPORODNI MINISRAZIK? TREBA V METROPOLI NA ZLICINE? (BLIZKO KLADNO, SLANY A KOUSEK PRAHY ![]()
Enio , já bych byla pro ten srazík určo
A Metropole Zličín by byla úplně neideálnější, to mám deset minut autem
I když já bych se třeba nebránila i dojet někam kus od Prahy, když by to nebylo moc daleko. Takže pokud nebudu zrovna skučet bolestí a tvrdnutím, tak bych se srazíku určo zůčastnila ![]()
Kaji tak na to teď koukám, kdy bysme asi tak šli na tu instruktáž, a předběžně bych to viděla asi na 8.6… Co vy, hodí se?
Já budu ve 34tt, ale s těma svýma potuchama, že porodím dřív, nevím, na co bych měla čekat do 36tt ![]()
malvík taky když jsme se tam stavili podruhý na okuk kočárků, tak tam byli docela takový, no nesympatický, tak jsme taky celkem rychle vzali dráhu… ale prvně se nám tam věnovali bezvadně… úplně super baby jsou v Tuchlovicích v Batolátku , kromě teda nový paní, která tam byla teprve potřetí, když jsme si tam jeli koupit definitivně to Verano a spoustu jiných věcí,
a ta mi lezla na nervy, protože byla úplně mimo, vůbec tomu sortimentu ještě nerozumněla, a navíc jí z pusy strašně smrděly cigarety a kafe… ![]()
lentilko na tyhle noční košile jsem koukala u výrobce, tam stojí teda ale víc… mají odklápěcí prsa kvůli kojení. Já bych chtěla bývala ale pyžamo, jenže si netroufnu ho koupit bez vyzkoušení. bohužel na otázku, jestli to vozí i do kamenných obchodů, mi neodpověděli ![]()