Poradna duly
Jana Čurdová
ad MMB…
já tam nakupuju hodně, ale než něco koupím, juknu se i na osobní fotky, jak ten prodejce vypadá, jeho okolí a tak…
fakt je ten, že tím vyseparuju lidi, od kterých bych neriskovala něco koupit
A zatím jsem nakoupila jenom krásné věcičky (jeden čas jsem měla dokonce úchylku na nakupování ![]()
vysněné datum… nemáme, ale hlavně chceme stihnout ještě kladenskou porodnici
Lentilko…
třeba se miminko ještě otočí, má čas… dneska mi naše cvičitelka vyprávěla, že její kamarádka měla termín císaře a miminko se obrátilo
… taky jsme hlavičkou nahoru
Ahoj, jsem tak zběžně dočetla, protože Kubík mě pořád chce za zadkem, takže se od něj téměř nehnu, ted poklízí s dědou králíky tak vy-zneužívám situace. V noci z pondělí na úterý jsem usla až ve 4 ráno, malá čarodějka, se ve mě tak hemžila a tak špatně mi teda ještě nebylo. Večer mě chytlo škaredě břicho, takže jsem zalezla do sprchy a čekala co se z toho vyvrbí. Ale v noci, to bylo teda peklo, doslova jsem proklínala, že jsem těhotná
, nevěděla jsem co z rukama, nohama, bylo mi hodně zle, už jsem i brečela, že jestli mám odrodit, tak at už raděj rodím, než tyto „předpřípravy“. Ted taky čekáme, jak rozhodne ten katastr, jestli ten byt na nás přepíší nebo ne, tak jsem jako na trní.
Jméno pro miminko - pořád se nemůžem dohodnout, chtěla jsem aby to bylo od J, Kuba zas nechce, mám vybranou Juli a nejsem si jistá, všichni jsme se shodli na té Magdalence, jenže to zas naše mamka, babička vesměs všichni okolo mrčí, že je to škaredé jméno, tak fakt nevím, jsem z toho už vážně neštěstná.
Porod - kdybych mohla, tak už rodím, už toho mám tak nějak všeho po krk, jak se víc oteplí, tak nejsem schopna normálně fungovat, je mi zle, celá se motám, takže už aby to bylo, ale iluze si nedělám, myslím, že budu přenášet ![]()
Srazík - tak ten budu asi jen tiše závidět, protože na cestu do Prahy si netroufám, momentálně ted jsme ubytování u Kroměříže, a je to odsud štreka ![]()
Věci do porodnice - tak ty ještě nemám teda vůbec nachystány, vzala jsem si s sebou akorát rodné listy a oddací list, nemám dochystané ani věci pro mimčo, věci mám sice vyprané a vyžehlené, mám v Břeclavě nachystané i věci z porodnice jak bychom jeli, ale sedačku ještě nemám, necháme nakonec po Kubíčkovi Cam, kočárek není vypraný a postýlka není povlečená, ale tak to se může v nejhorším udělat i po příjezdu z porodnice, nehledě na to, že je možné, že se budem ještě do porodu stěhovat zpět do Brna. toto těhotenství si teda vůbec neužívám ![]()
Jituško
…Jméno - tak přeci to je vaše miminko, tak ať si každej škubne, jestli se mu jméno líbí nebo ne
Tohle je i u nás, ale já se nedávám
Jestli se někomu nelíbí, tak má prostě smůlu
A to chodím každý týden s jiným jménem
A jedno z těch 5 jmen prostě vybereme a neřeším, jestli se líbí těm okolo nebo ne. Tak si za tím taky stůj. Takhle by se chuděrka maličká jména asi nedočkala, kdyby to mělo být podle ostatních…
A co se týká toho katastru - vy jste to měli „trošku“ složitější, viď? Už si přesně nepamatuju, co tam bylo, ale držím palečky, ať vám to dopadne co nejlépe! - nám teď odmítli návrh na vklad, jak jsme prodávali byt
A to nám to kontroloval právník a vše bylo v pořádku. Takže musíme znova všechno, aby noví majitelé mohli s bytem nakládat, jak potřebujou. Ony ty úřady jsou fakt na hlavu postavěný. Každopádně fakt držím palečky,ať vám to dobře dopadne!!!
Dobré krásné ráno ![]()
jsem doma z kontroly a mam obrovskou radost, prý to nejhorší máme za sebou, hlavička je pořád dole, brali mi krev a v sobotu nastupuji na MD.
jdu vás dočíst…
kaji za tu instruktáž se neplatí nic, až potom k porodu snad 700,–, pokud bude někdo s tebou na sále. Jinak jsem koukala, že ty předporodní kurzy od Pomadu se platí docela hustě…(400,– za lekci, s partnerem 800,–)…
A jinak, já jsem se s ní ani moc nehádala, prostě jsem si stála na svým a nenechala se odbýt, když mi řekla, že to je ještě brzo, ať zavolám na později, takže jsem si vymyslela tu Milanovu služebku, a i tak potom řekla dost nenadšeně „no jak teda myslíte“ a na kamarádku se zeptala „a ta je jak dlouho těhotná, abyste tu nebyly zbytečně navíc dvě…“ ![]()
Je to koza urousaná, na poradně se střídají 3, jedna je v pohodě, druhá je super, ty si mě i pamatují, ale zrovna s touhle šmudlou se neznáme… (ona má takový dlouhý jakoby nečesaný vlasy vždycky a nechodí namalovaná, kdežto ty kolegyňky jsou takový hezký, upravený, hezky namalovaný - a i milejší)
jituš hlavně ať už je ti trochu líp, koukám, že to opravdu nemáš snadný snad po všech stránkách…
Se jmény se nesvěřujte,ať si všichni škubnou ploutví,
rozhodněte se sami a z nemocnice pak už jen pošlete oznamovací smsku, že prostě máte Julinku nebo Majdu… ![]()
Tchýně moje taky nesouhlasí s Vojtíškem, resp. chce Milánka po Milanovi,
ale to nechci já, Milan to respektuje, takže po jejích opětovných narážkách, že první syn se MÁ jmenovat po tatínkovi, už v její přítomnosti všem na dotaz na jméno odpovídám, že ještě uvidíme…
Přesně, tohle dítě jsme si udělali my, a jestli nám do něj hodlá mluvit už od jména,
tak milá tchýně adijé… ![]()
Dobré dopoledne,
tak já se dneska vzbudila v půl šestý a čumákovala jsem něž šel vojta do práce a pak jsem ještě usnula. Už druhou noc jsem špatně spala, každý otočení se probudím, snažím se moc neotáčet, ale to mě potom zase berou kreče do nohou a přeležím si ruku. Navíc se mi zdáli fakt pitomý sny.
Jituško v první řadě je to vaše miminko a ne miminko babiček a dědečků, Naši třeba ještě jména nevědí, protože mi je jasný, že by hlavně máma reptala. Někomu jsme to řekli, někomu ne, ale s tím, že to není jistý. Mojí kamarádce se třeba taky jméno Nina nelíbí, ale řekla že jí stejně bude říkat žouželín ostatně stejně jako celý těhotenství.
Jinak úřady, jsou akorát tak k vzteku. Kamarád je učitel a vyběhal někjaký peníze z evropský unie na počítačovou učebnu, domluvil se s firnou kde pracuje vojta na dodávce a městský úřad, začal dělat komplikace, protože si radní mysleli, že jim z toho kápnou nějaký prachy a ono nee. Byrokracie je fakt na palici. Havně v případě bydlení.
S těmi radními to znám velmi dobře z Radotína, když nechali ve všech školkách vybourat původní prolézačky na zahradách (moje mamka je učitelkou na jedné z nich), které tam byly a sloužily dětem i 40 let, naprosto parádní prolézačky a skluzavky, akorátže nemají štempl od evropské unie, že se na nich děti nemůžou přizabít (NIKDY si mamka nepamatuje nějaký vážnější úraz, a to je tam 30let)..
takže udělali „rádobyvýběrové řízení“, objednali takový ten domek se skluzavkou, lanem a úchytm na stěně, pod to na trávník museli koupit nějaký ty bezpečnostní desky, který vyjdou na stejný peníze jako samotný domek (cca 80.000,–)
a milý děti mají teˇd na krásný obrovský zahradě jeden tenhle vyblblecí domek , dvě takový ty houpačky na péru a ještě jednu atrakcičku, kterou neumím popsat, taková prolézačka.
a to je vše, na víc nezbyly peníze…
Radní si vybrali samozřejmě to nejdražší, co mohli… proč asi… ![]()
Čauky,
já se stydím a omluvuju, ale prostě mě to všechno nějak vysiluje…takže budu reagovat velice poskromnu a jen na to co si pamatuju.
Premiéra , na Harryho čekám jak na smilování, už jedno premiéru odsunuli, tak doufám, že tohle datum už je konečné! My jedeme v sobotu do kina 14.5. měly premiéru Andělé a démoni (pokračování šifry mistra Leonarda), takže už se moc těším.
Jituško , vydrž, ono to přejde…někdy prostě dorazí období D jako debil, ale nic netrvá věčně…včera jsem si taky říkala, už abych porodila, že si to vůbec neužívám a jen „trpím“…
tak se drž!
Včerejší noc , tak koukám, že včerejší noc pocuchala pupky skoro většině - mě taky. Už jsem myslela, že pojedeme. Pupek šutrózní, bolesti v podbřišku a navíc velice bolestivé píchnutí či co, tak jsem hlídala, jestli se nebude opakovat pravidelně, že by jako snad porod, ale pak se nějak uklidnilo, tak snad vše ok. Celou noc jsem se budila jak se mála mllela, ta se má určitě moc dobře ![]()
Prosím, holky co jste na neschopence nebo byly v těhu, měly jste vycházky? A popř. jaký? Díky
Jéé obrázku to jsem se kdysi rozčílila u zpráv, když se říkalo, že ty klasický kovoý prolejzky jsou nevyhovující evropský unii, já na nich lezla celý dětství a jediný co se mi kdy stalo, bylo, že jsem si na takový tý klasický laminátový zkluzavce spálila loket.
ZuzkoM hele já teď zjistila, že jako vycházky jsem v neschopence napsaný neměla, ale chodím normálně ven od začátku těhotenství, jezdím pryč i na celé víkendy. Ale je to různý.
ZuzankoM já mám neomezené vycházky…Ono asi záleží na MUDr., jak se kdo domluví s praktickým nebo gynekologem…
Ahoj holky, tak jsem měla teda taky suprovou noc, jsem probrečela snad dvě hodiny. A proč? Protože jsem přecitlivělý hovado. Jsem šla večer spát a chtěla jsem, aby šel Martin se mnou, že jsem se chtěla přitulit a on mě nějak hnusně odbyl, že jako má práci, tak mě to nějak sebralo, že jsem pak hrozně řvala asi dvě hodiny. On je teda obecně hrozně netulící typ a já sem nějak zrovna včera byla hrozně unavená a chtěla jsem mu usnout v náručí a nějak mi to přišlo tak hrozně líto, že jsem asi fakt dvě hodiny nemohla přestat řvát
Je tohle normální? Jsem celá opuchlá, pálí mě oči ještě teď…Martin vůbec nevěděl, co se mnou a já teda taky ne
Hormony bláznivý.
Za chvíli razím k zubaři, budou mi vrtat kaz, achjo. Tentokrát si nechám dám injekci, minule jsem to zvládla bez, ale tenhle je prej horší. Ale tak dva kazy a nějakej zubní kámen, to je dobrý, na to, že jsem nebyla u zubaře asi devět let ![]()
obrázku , tak super, budu se těšit. A ta sestřička teda fakt nic moc, nechápu, že je takovej problém přijít o dva tejdny dřív, jako by na tom stál a padal svět. Každopádně fakt moc díky, žes to domluvila.
byrokracie - ani mi nemluvte. Teď zrovna je děsněj problém v tom, že jsme kdysi nenechali ověřit podpisy na jednom papíru ohledně občanskýho sdružení. Podepisovalo se to před pár měsícema a všecko bylo v pořádku, ale teď, když bysme potřebovali už jednat s firmama a máme vystavený faktury, který jen čekaj na zaplacení, tak najednou je to potřeba ověřeně. Takže se kvůli tomu proplacení těch faktur zase protáhne o bůh ví kolik dnů nebo týdnů. A co se táče EU a dotací, tak to je fraška sama o sobě. Někteří jedinci si na tom založili celkem slušnej byznys, viz. jeden můj známej, kterej si pomalu každej měsíc kupuje novýho Poršáka. Takže místo toho, aby ty dotace k něčemu byly a využily se na něco potřebnýho, tak si akorát nahrabou lidi, co dokážou dobře napsat žádost a dobře ojebat systém.
ZuziM - s těma vycházkama je to fakt různé, já měla 8-12 a potom 14-18 hod. Ale záleží to na doktorovi, jak ti to napíše a musím říct, že mi jednou, za celou dobu, kontrola přišla… jenže to jsem se zrovna vracela od doktora a ještě k tomu v době vycházek, takže mi paní dala jen razítko do neschopenky a hotovo. Od včera jsem naštěstí na MD, takže už mně nějaké vycházky netrápí
ZuziM, já mám vycházky neomezené, ale fakt záleží na dr, někteří píšou max 4 denně (a to ještě 2 ráno a 2 odpolko, někdo ti je dá dohromady 4hod v kuse). Mojí kámošce prý přišla kontrola přesně na čas, když jí končila vycházka…
jo, včera jsem si koupila formovače bradavek, páč śi nejsem jistá, jestli bych je měla mít nebo je to ok, tak pro jistotu… to jsou takovy kravy velky a ja tam čtu diskrétní při nošení (dyt je to pomalu velký jak ty moje kůzlátka, takže mi to prsa zvětší očividně
)
zuzanaM píše:Premiéra , na Harryho čekám jak na smilování, už jedno premiéru odsunuli, tak doufám, že tohle datum už je konečné! My jedeme v sobotu do kina 14.5. měly premiéru Andělé a démoni (pokračování šifry mistra Leonarda), takže už se moc těším. [/quote=„zuzanaM“]
taky jsem na ten film natěšená, my asi půjdeme v úterý