červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3396
21.5.09 14:11

jo jo pošta…
s naší pošťačkou jsme si utvářeli vztah půl roku… dokonce jsme jí párkrát vynadali a když to nepomohlo, tak šly písemně 2 stížnosti…
byli jsme doma a ona byla líná zazvonit (párkrát jsme jí chytli mezi dveřmi třeba v 11:00 s předepsaným lístečkem na 12:00 a dopis samozřejmě s sebou neměla)…
teď funguje, dokonce nosí menší balíčky, ale pár měsíců se na nás šklebila, že jsme jí napráskali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
21.5.09 14:12
duuupka píše:
a taky mi bylo řečeno, že když už jsem v 35 týdnu, tak se to může stávat a oni s tím nic neudělají…

Na porodnici.cz píšou, že v 36tt poslíčky už normálně jsou, ale občasný zabolení v dřívějším týdnu je normální. prostě když nás to nekroutí a nebolí to hodinu v kuse, tak to nic nebude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
duuupka
21.5.09 14:18

E.li taky si myslím a dost na to spoléhám :lol: se mi na pohotovost nechce, raději se budu válet doma než v nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
5697
21.5.09 14:28

kontrakce duuup já bych taky na pohotovost nešla… podle mě v 35týdnu prostě už ti posli jedou jako blázen…
já jsem je v těhu s Terkou necítila, až teď ve druhým a fest…no uvidíme. Ale já mám ještě spoustu času… :-)

zrovna si vybírám sexy poporodní kalhotky po netu ve vel. XL ;-) super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
duuupka
21.5.09 14:30

Zuzi to jsi mně pobavila… :lol: a těma kalhotkama… já ani nevím, že bych si měla nějaké koupit, mám teď nějaké těhu a teda taky nejsou zrovna na ukazování :lol: jsem si je koupila a byly mi velké, teď už jsou mi tak tak… :roll:

• Citovat
  • Upravit
3356
21.5.09 15:39

Ahojte holčiny, hlásím návrat ze cvičení…to bylo super, ale přejít přes celé město v tom horku, no myslela jsem, že padnu. Ale vzala jsem to přes tržnici a nabrala jahůdky a hrozno. TAk jsem to dala do ledničky a až budou pěkně studené, tak to slupnu :oops:

Teplota u nás v bytě stoupá a stoupá…takže beru pití a jdu na stín na zahradu na lehátko, dnes už ze mě asi žádná kloudná činnost kromě vaření večeře nevypadne…

Zuzi a jaké ty kalhotky si kupuješ, stahovací? Má to smysl si je pořizovat? Jeslti máš nějaký dobrý tip, tak předem díky za odkaz :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
21.5.09 15:45

né holky já si kupuju poporodní síťované do porodnice… svoje si nechci zničit, ty síťovky se dají lehko vyprat a rychle uschnou, navíc teď v létě…
a tipy: několik:
http://tehotenska-moda.lave.cz/…ky-p-72.html
http://www.kamilka.cz/index.php?…
nebo značka Molipants
nebo v každé dobré lékárně… za sebe je opravdu doporučuji… a u nás nedávají ani vložky ani plínky pro miminko, takže vložky SAMU HARTMANN nebo BATIST Flower nebo Senta Fix ;-)

toť porodnické okénko ;-)
se mnou strašně mlátí hormony dneska, já nějak brečím, ani nevím (a nemám) proč… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
21.5.09 16:39

stahovací kalhotky koupila jsem si dvoje, v prodejně s dětským zbožím Batolátko, klasický bavlněný s vysokým pružným stahovacím pásem, velikost XL, po 65,– ;-)
Myslím, že si koupím ještě aspoň dvoje, bála jsem se kvůli velikosti přes prdel,
ale jsou mi dobře, přes břicho se to zkusit nedá, leda bych malýho trochu přiškrtila ;-)
Je to fajn na zavinování dělohy, urychlí se tím.
jednorázový kalhotky mám Jessa z DM na kupónky a Canpol babies z Batolátka, takže dohromady 15ks+3 co zbyly kamarádce.

poslíčky jsou to stahy (kontrakce, ztvrdnutí) celé dělohy,
můžou být s bolestivostí, zprvu především v podbřišku. opakují se několikrát denně, nepravidelně. Mluví se o nich od 36tt..
Dřív bych tomu říkala spíš předčasné kontrakce…
V podstatě nevím, jestli třeba já to budu schopná rozlišit,
protože já mám tvrdnutí celé dělohy od 17tt, zhoršení nastalo ve 21tt
a bolesti jako prase v podbřišku k nim mám už od 28tt…
Nález se mi trošku zhoršil, ale co vím, tak ne dramaticky, tak snad to vydrží…

Eli kdyby u mě byly 2-3 za den s mírnou bolestí v podbřišku, tak bych si pískala… ;-)
Já jich mám tak 25-30 za den a některý bolej dost fest…
Ale člověk otupí a už to tolik neprožívám, když už jsem to doklepala až do 31tt,
tak to zvládnem i dál… Největší strach jsem měla v tom jalovým 21tt…
Takže buď v klidu, to je úplně v pohodě,
ve III.trimestru máme prý nárok na 20stahů za den :wink:

balík holky, tak jsem nadšená, přišlo všechno, zprvu jsem koukala, jak je to podivně zabalený, (jen v několika pytlích přelepený, ale v bytelných),
ale nakonec vše ok, i ten ohřívač lahví byl zabalený bytelně v bublinkách v krabici,
takže snad bude fachčit ;-)
Byla jsem venku na poště(odvez mi to tchán, bylo to těžký, i s matrací)
a pak v krámě a lékárně-dohromady hodinu trajdání
a pak půl hoďky jjsem ještě rozbalovala ty věci, no a teda měla jsem toho plný kecky..! :roll:
Začaly mě bolet záda, kyčle, břicho jak šutr… :roll:
Tak jsem si dala monte a pustila si pc, abych vám napsala :D
Břicho sice tvrdne furt, ale já už ho nějak ignoruju, už mě nějak nebaví… :wink:

Skoro všecko je to polský výroby, což se na netu vyčíst nedá (soupravy do postýlek, matrace…) ale vypadá to úplně v pohodě, navíc to povlečeníčko je fakt kouzelný,
vybrala jsem si jeden vzor ve třech barvách - povlečení do postýlky v modrý a žlutý (mantinel ten modrý) a zavinovačku zelenou… lezou tam medvídci po žebříku a jeden visí na měsíčku…
Navíc pro ty děti jak tak sleduju, tak poláci toho dělají asi nejvíc, češi vůbec, včetně kočárků, ať už je to Xlander, Implast, Tako nebo náš Firkon a je jich ještě hafo, co si ale nepamatuju názvy…
a kdybych tohle všechno pořídila třeba v Malvíkovi, kde mají „značkové“ věci, tak počítám, že platím nejméně o třetinu víc, ne-li o polovinu…
I ten Avent mám mnohem levněji… Platili jsme skoro 5000,–

Jéé já jsem úplně hotová, asi si půjdu zdřímnout…ale co já budu dělat pak v noci…? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
21.5.09 17:18

obrazku 20 stahů za den můžeme mít? Tak to je jasný, to tady budu fakt nejmíň do 41tt :roll: :D :D .

jednorázovky taky si je pořídím. Minule jsem měla normální, taky to nebylo špatný, ale tohle se může vyhodit a je vypráno. My máme v práci takový jako prubanový a dáváme je lidem po operaci hemoroidů nebo prostě aby jim to drželo čtverce na zadku. Tak myslím, že půjdu navštívit děvčata a vezmu si pár těhle hemeroidek :D.

balík tak to jsi měla radost co? Já mám taky ráda když mi přijde něco novýho a můžu se v tom přehrabovat http://www.langmaiero.com/myval.png. Ale já už si taky všimla, že Poláci dělají snad všechno. Mě dneska přišli vakuový pytle na oblečení a taky jsou polský. Jsou šikovný a pružný ty poláci :wink: . Taky jsem dneska objednávala - přece jenom ten sterilizátor na lahve a dudany a povlečení do pelíšku. Budu muset sterilizovat i odsávačku, tak to budu mít pohodlnější než to vařit ve vodě.
wape tady spadlo pár kapek, zataženo a šedo bylo asi tři hodiny a teď už to tam zase peče jako blázen. Jak já bych si lehla na tu zahrádku :) :) . Ale na chajdu pojedeme až po 1.6. tak musim vydržet.

ZuzoS mě taky včera zase trochu brala ta „lítostivá“. No jo, s tím nic nenaděláme. Hlavně že nás to pak přejde :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
21.5.09 17:24

Zuzko
jméno ještě nemáme…tatínek si vzal do hlavy, že chce Marii Terezii, nevím, jestli mě schválně dráždí… dneska koukneme do Knapové a uděláme užší výběr, ze kterého je předem vyloučena Marie Terezie a pak písnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
21.5.09 18:40

Enia , tvůj manžel je vtipálek…samostatně ta jména jsou fajn, ale dohromady? :D Chuděrka, ta by si to pak vypila od spolužáků…

Nerodím , ještě ne, jen tak konstatuju…kontrakce stále stejné, na poslíčky nárok ještě nemám takže nechci vidět až přijdou…

Obrázek , já to tak sleduju a koukám, že si to musím vždycky vybrat do detailu. Když bylo do 10 stahů denně, tak jsem jich mívala 10 - 11, teď je to 20 a já bych mám 15 jen za noc :D Paráda…ale jak jsi psala, teď už jsem klidnější, v tom 20.tt to bylo horší, to by člověk brečel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
21.5.09 19:43

a

Příspěvek upraven 13.10.11 v 08:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
21.5.09 20:02

holky , co vy máte pořád s těma metříkama , nějak vám nefungujouuu :?:
8O :roll: :wink:

ivko hajni si a dej si mátovej čajíček se suchým rohlíkem, snad bude líp… a rennie…
Záda tě bolí od nějaké námahy?
Pokud ne a bolí tě jen v bedrech, a to v jakýs takýs intervalech, třeba i ve spojitosti s tím pobolíváním v podbřišku - tak občas se takhle u menšího % žen promítají kontrakce, chceš-li, tak poslíčci, i když já tohle pojmenování moc nemám ráda, je to takové scestné…
No to je fuk, ty si hlavně hezky hajni, jo, a žádný blbiny, jako třeba zítra někam výlet na hrady a podobně :wink:
V tom DM jsem sehnala všechno z těch slevových kartiček co jsem chtěla úplně bez problémů, jo vlastně neměli těhotenský čaj Teekanne, tak jsem si koupila ten od Lerosu…
Je docela dobrej, rooibos se šípkem a černým rybízem… :)

Ale třeba takovou Weledu, tu jsem nerozdejchala, to je strašnej smrad…
mě voní nádherně olejíček na strie od HIPPu… Dokonce jsem koupila i pro prcka HIPP mycí gelík a olejíček, protože to je prostě krásná vůně…

Ale plánuju ho mazat zprvu BIO Kokosovým olejem
http://www.nobilis.cz/index.php?… a mýt přírodním olivovo-kokosovým olejem…
Hele holky, šli byste do tohohle zásypu na prdýlku, nebo radši nějakou tu smradlavou Rybilku nebo Sudocream? http://www.nobilis.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
21.5.09 20:16

a

Příspěvek upraven 13.10.11 v 08:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
21.5.09 20:32

Rozdíl mezi kontrakcema a poslíčkama není žádný.
Kontrakce je latinsky „stah“ - v našem případě stah děložní svaloviny.
Projeví se to navenek ztvrdnutím celé dělohy.
A poslíčci se tomu říká prostě od dob, kdy „kluci dělali špičatý bříška a holky ty široký“.
tím chci říct „lidová slovesnost“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital