Poradna duly
Jana Čurdová
Barčí nemocnej chlap to je vždycky utrpení.....hlavně ty jejich chřipičky. Vojta vždycky držkuje, že ten bylinkovej čaj nebude, že je hnusnej a paralen taky nechce a pak za půl hodiny skučí, že by si ten paralen přeci jen dal. ![]()
Ahoj holky ![]()
kajiszek no ty bláho, taky by mě ranila mrtvice z toho auta. Musí se rozsypat v nejnevhodnější dobu
. Za 30tis bys snad měla nějaký přibližovadlo, který by ještě slušnou dobu fungovalo.
obrazek povlečeníčko krásný
čiki jůů ty máš krásný miminko, hned bych ho pomuchlala ![]()
ivka já i duupka taky máme ty občasný MS bolení, tak to asi nic fakt nebude
. A jak jsi jednou psala, že ti někdo sliboval půjčit nějaký oblečky, tak ti to nakonec pujčili? Mně teda jo, to se musí nechat. Jsem docela zahlcená, jen košilek mám dva sloupce, overálky, zavinovačky dvě bílý (jedna i se saténem), no prostě mi toho holky nandaly dost. něco moje švagrová a něco ségry švagrová
.
kočár doma já ho tady mám. Má složenej podvozek, je přes něj igelitovej kryt a mám ho v komoře i s autosedačkou a přebalovákem
.
pavlušo taky obdivuju pracovní elán. Já bych asi nemohla. Když jen trochu cítím únavu, hned se natáhnu. To bych v rachotě nemohla
.
leontýnka já zatim tu kosmetiku nekupuju a potom to bude nejspíš nějakej přírodní olej. Ten kokos by taky nemusel být špatnej jak píše obrazek . My jsme alergici, takže raději opatrně u miminka.
metříky od baby-gaga včera vůbec nešly
ZuzkaM já někde četla, že průjem nevadí v těhu (teda pokud to není nějakej infekční). Možná má vliv na děložní činnost jak píše zuzkaS ale jen když už porod začal, ale že by sám o sobě vyvolal porod?? No to vážně nevím, myslím že ne.
Barčí tak hlavně ať tě ten tvůj Jeníček nenakazí jo? Takže žádný muchlání
![]()
e-shop detskydum.cz a pošta no já koukám, včera
jsem objednala sterilizátor Chicco na lahvičky a dneska ráno ho pošťák přinesl
. tak to chválím nejen ten obchod, ale i tu poštu pro změnu
.
lentilka to se ti nedivím, že bys to chtěla mít už poskládaný. já už to taky nažehlila a vyklidila jsem si jednu komodu. Akorát budu muset něco dát i ke mě do velký skříně, ale zatim mě to takhle stačí a uspokojilo mě to
.
adus taky tak, hlavně že to krvácení nic není
Já peču svatební koláčky a mini-dortíky. Zítra máme v rodině 50tiny, tak aby si dali do nosu. To zas bude v áálejích nablito, no a já zase nic. Tak se aspoň nacpu chlebíčkama, koláčkama a obloženýma mísama
. ![]()
Holky tu kosmetiku od Nobilisu strašně chválí naše PA.
Jen mám strach abych si mimnko nenamazala kokosovým olejem a pak ho nezbaštila ![]()
Jinak Pavluše její elán taky závidím, já jsem poslední dny tak utahaná a ona s přehledem zvládá Káju, práci, těhotenství…
Jinak průjem, no že bych vyloženě měla průjem to ne, ale chodím víckrát za den a po malých dávkách, je pravda, ale že se u toho taky kroutím, takový křeče.....
Nám PA říkala na kurzu, že klystýr je dobrý jednak, že teda ta střevní činnost podpoří dělohu a druhak, že jak je ten nálev teplý, tak kolikrát uvolní dělohu a bolesti v zádech a že se mu nemusíme bránit zuby nehty.
Lentilko tak už je tady taky hnusně, na to že ráno svítilo sluníčko tak mazec. Vyprala jsem první várku plen a chtěla jsem je dovézt ke tchánovi na zahradu a takhle teda nevím nevím.
Já ted auž s kosmetikou Nobilis mám nějakou zkušenost s Kájou a doporučuji.
Holky neblbněte někdy mám taky den kdy jsme k.o. oba dva. Včera jsem byla u PA a masakr Kajdula se tam vřádila, mimís už je skoro hlavičkou dolů tak uvidíme. V úterý jdu na ko k mudr tak jsemzvědavá co mi řekne a 3.6. jdu na masáž u PA tak se moc těším. Jinak jsem včera dostala doporučeno že bych měla pomalinku s prací končit. Je pravda předtím jsem neměla Káju ted se tahám ještě s ní.
kokosový olej jo, taky mám strach, abych ho pak neolizovala ![]()
čiki číča teda maximálně spokojená, to jsem zvědavá,
jak jí pak vysvětlíš, až do zavinky dáš mimčo místo ní ![]()
ZuziM , jak píše ZuziS - extrémní průjem není dvakrát dobrý,
protože může podnítit dělohu ke stahům… Ale prostě jen může, zažila jsem na riziku pár těhulí s podezřením na salmonelu (jedný teda fakt vyšla pozitivní), a ty měly chuděry něco příšernýho, a předčasný porod jim to nevyvolalo ani jedný.
Zase na druhou stranu asi trošku lépe průjem než zácpa, ta dokáže vyvolat stahy spíš.
Jo mj. já mám poslední dobou taky řídký… Ale chodím většinou jen dopoledne, takže tomu asi nemůžu říkat průjem, ale je to pěkná kanonáda… ![]()
A je mi v poslední době nějak špatně od žaludku, tak nevím, jestli z nějakého jídla… ![]()
Možná bych to svedla na to magnézko, od toho prý může být i průjem, i nauzea.
Trávení já mám taky poblblý, už pár let, i mi dělali kolonoskopii, ale nic zvláštního nezjistili,
tak mi to uzavřeli jako dráždivý tračník… Tak vím, co můžu jíst a co mi nedělá dobře,
ale teď teda se to obrátilo všechno vzhůru nohama ![]()
wape kočárek máme z pověry u švagra.
Taky bych ten průjem hodně přisoudila tomu magnézku.
Holky já ted koukám na včerejší růžovou ordinaci a ten scénárista se nejspíš koukal den před tím než to napsal na chicago hope nebo pohotovost, takový drama.
ordinace jo ta byla včera fakt ftipná
![]()
Docela už mě začíná nebavit. a stejně na ní vždycky čučim.
Mj. když jsme u těch seriálů, tak vám něco prozradim, ale nikomu ani muk -
naučila jsem Milana se koukat na Ulici ![]()
Když totiž v zimě chodil z práce, sedl si k večeři, tak já si jí akorát pouštěla,
tak koukal taky, co jinýho mu zbývalo…
Ale mě po čase přestala bavit, ale jeho tak vtáhla, že když má teď večer volejbal nebo muziku,
tak mi vždycky říká „Zlato a nahraješ mi Ulici, jóóó“?
Fakt jí musí vidět, a hezky každý díl, ne že by jeden vynechal a koukal až na další ![]()
Prý se tím odreagovává a teda včera se při ní děsně chechtal, jak Maciuchová dala facku tomu rohlíkáři… ![]()
lleennttiillkkaa píše:
Taky bych ten průjem hodně přisoudila tomu magnézku.
Po tom magnézku prý jsou průjmy
.
Koláčky už nějaký mám, ale vzhledem k tomu, že přišel mladej a je jich čtvrtka snězená, tak musím udělat ještě jednu várku, jinak na zítra nebude nic
.
E.lino mnáááááááááááááááááááááááááám
to je bašta jen od pohledu.
no jo kocourek to pochopí, on je mazlíček, ale když dostane dobrotu, na zavinku zapomene,,
![]()
kočárek my máme tedy u našich, protože jsou pověrčiví, mě je to celkem jedno, ale neměla bych od nich pokoj ![]()
postýlka chystám se smontovat o víkendu ,, už mám na ní vypráno tak jen žehlit a žehlit a žehlit, na mimi už mám taky většinu věcí vypraných a vyžehlených, tak jsem ráda ![]()
holky já jsem hrozná pažravka včera jsem snědla celýho melouna ![]()
e.lino jů taková dobrota, nechceš nám všem nějaké poslat,,, ňam ňam ![]()
Holky hned bych vám poslala, jsou boží a dobře se dělají. Těsto se jen vypracuje a bez kynutí se hned dělají koláčky. Jo ale teď se do nich pustila i Eliška, takže druhá várka mě fakt nemine
.
eli no ty sis vyhrála, takový maličkatý, tys jak naše mamka ![]()
hned bych ochutnala ![]()
znáte holky větrníčky od oetkera ? já jsem je dělala 2×,
z odpalovanýho těsta, je to teda taky piplačka, protože naše mamka mi je právě naučila dělat jako minivětrníčky, velikostně asi těch koláčků.
Ale teda ty jsou taky mňamkózní ![]()
Já teda vůbec jsem se naučila kupit krabici a péct - od Vitany je moc dobrý perník, mají dobrý i makovník, ale ten celý mák nám naposled hrozně chrupal mezi zubama, skoro jak skořápky, ale skořápky jsem tam fááákt nedala ![]()
no jinak vlastně nic jinýho z krabice nepeču… jo vlastne jo, ještě vanilkovy Mufiny od Vitany jsou moc mnam. od oetkera nee, ten to ma takovy bez chuti, i pernik ma hnusnej.
No me je teda ale porad pekne blbe od zaludku a mrnous ma dnes nejakou lenivou… ![]()
Holky, ja ho v noci uplne zaspala, kdyz do me zďuchal, lezela jsem na pravym boku a to do me vetsinou po nejakym case kope a jakoby „protestuje“, nevim…
A ja byla v polospanku a citila jsem, jak do me žďuchá, ale neprobralo mě to tolik, abych se otočila na levý bok…
A pak jsem se za nějakou dobu, nevím jakou, vzbudila a strašně jsem se lekla, když jsem si to uvědomila, že jestli jsem ho nepřidusila ![]()
Byl úplně v klidu, asi spinkal, ale já jsem se ho snažila (pěkná matka) probudit,
nakonec jsem vytáhla ty uši a jak jsem ho začala poslouchat, tak to se mu fakt nelíbí a začal se převalovat…
Ale je dneska teda fakt celkově dost klidnější než jsem zvyklá ![]()
to jsou pořád strachy… už abych ho porodila, já už se na ten porod i těším ![]()
hlavně že to bude rychlejší než to nekonečný, pro mě spíš stresující než užívající, těhotenství…
A to bych chtěla ještě další 2 děti… ![]()
e.lino hoď sem receptík, třeba bych se taky dokopala k pečení,, ![]()
obrázku lenivou já mám teď snad pořád, a taky spavou,,,, už to asi lepší nebude… ![]()