červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5697
22.5.09 13:38

wape kočárek budeme mít doma. U tchyně bych ho nenechala -jak tam je i babička, tak to tam tak jako smrdí, někdo to tu už psal,myslím lentil, prostě jako u starších lidí.
Rodinu mám 300km daleko, tak to je drobet z ruky. I první kočárek jsme měli doma… tak od toho 32tt.
E.li tak ty jsou!!! jáchci taky mňam mňam!!!!
obrazku mňam větrníčky Oetker… sakryš holky, vy mě pokoušíte!!! jinak taky dělám ty malinký… veliký neumím…

no a teď mám kvůli mám na něco chuť!!! tak ať moc nehřeším, dám si Bebe dobré ráno s jogurtem :-D

dnes jsem byla poprvé syslit plínky… tak mám dva balíky a super cestovní pouzdro na ubrousky zdarma. Je bombičkové,jsem fakt ráda!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
22.5.09 13:52

Mám dotaz pro zkušené sterilizátorky - dá se do mikrovlnkovýho sterilizátoru (konkretne Avent) strčit i třeba no name pouzdro na dudlíky, lahvicka NUK s dudlíkem a prostě i jiný věci než od Aventu, který nevím na 100%, že se mi v mikrovlnce neroztečou? :nevim:

Dnes v lékárně jsem koukala jen tak zběžně na ceny Beby a Nutrilonu - a teda holky, já prostě musím kojit! To jsou teda pálky! Beba kolem 280,–, nutrilon kolem 380,– …
By mě zajímalo, jak dlouho ta jedna krabice vydrží… :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
22.5.09 14:05

obrazku já jsem do mikrovlnkového sterilizátoru konkrétně Avent Express II. dávala vše, co jsem chtěla vysterilizovat,i neAVENT. A v pohodě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
22.5.09 14:37

Ten Nutrilon je ukrutně drahej, Já se kácela už u Elišky, když mi nestačilo mlíčko a museli jsme přikrmovat. Nakonec jsme odchovali na Hamilonu, cena poloviční a holka je zdravá jak řípa (ťuky, ťuk).
sterilizátor do mikrovlnky já ho tu mám dneska novej, ale vůbec s nim nemám zkušenost. Vždycky jsem vařila v kastrůlku, ale teď jsem si řekla, když je to k dispozici, tak proč si neulehčit práci :wink: . Ale myslim, že by se tam neměly žádný flaštičky roztavit, přece musí být dělaný tak, aby se event. dali vyvařovat. Já tam nacpu všechno. odsávačky, dudlíky, lžičky :D .

Nekynuté koláčky: 0,5 kg polohrubý mouky
200g - 230g změklýho másla (podle hustoty těsta, musí být vláčný)
1dcl mléka (vlažný)
1 celý droždí
50g cukru moučka
4 žloutky
1 vanilk. cukr
trochu strouhaný kůry z citronu špetka soli

Nádivky:
2 tvarohy (ve vaničce je tekutější a asi i lepší, ten v kostkách má hrudky) žloutek (nemusí být)
sníh z bílků
moučkový cukr dle chuti
citonová kůra

Vyšlehat a opatrně vmíchat sníh z bílků. Tvaroh je pak nadýchanější a v troubě se tolik nerozteče.

Maková se dá koupit už polotovar od Varomy, kdy se přidává jen voda. Jinak klasika se uvaří mletý mák v mlíce, přidá se cukr, med. No ale to je děsná piplačka, ta kupovaná nádivka je moc dobrá

Poleva:

rum
rozpuštěný máslo

Smíchat dohromady

Droždí se nechá vzejít v mléce s trochou mouky a cukru. Ostatní pří:,–(y se smíchají, přidá se tenhle vzešlý kvásek a vypracuje se těsto. Hned se vyválí (bezu kynutí) na 1,5cm tloušťku a skleničkou se vykrajují kolečka. Na ty se dávají nádivky. Koláčky se upečou a hned po vyndání z trouby se hodně potřou rozpuštěným máslem s trochou rumu a celé se obalí v moučkovém cukru.

nejlepší je udělat si nejdřív ty nádivky, pak teprv těsto a hned se to sází do trouby. Taky děláme ještě ořechový, ale to už jsem byla moc líná :wink: tak příště. Jinak s těmahle koláčkama budete mít všude úspěch a recept je podle mě jednoduchej i pro začátečníky. Ono udělat dobrý kynutý koláče je totiž už „vyšší odborná“ a tady se to těsto povede vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
22.5.09 15:30

Tak vás jdu jenom pozdravit, holky. Jako správnej mega závislák jsem ten komp musela aspoň na chvíli pustit :oops: Dneska jsme daly celkem dlouhou prochajdu a bříško úplně v klídku. Ťuk ťuk. Lilo tu jak z konve, ale teďka už je zase po dešti, tak možná ještě někam vytáhnem paty. Ale celkově je tu hezky a boží klídek, jak není sezóna, tak člověk v tom lese ani pomalu nikoho nepotká, fakt taková odreagovačka. Zase půjdu, ať u toho nedřepím, snad jen pochválím E.li ty koláčky, hnedka bych si zobla, jak jsou malý, tak musej bejt hrozně žravý :lol: I když už jsem teda dneska měla čokoládovou Marlenku. A to poté, co jsem sežrala orovskej oběd :oops: Nějak mě ta žravá ne a ne pustit. Se už radši ani nevážím, ale v pondělí mám kontrolu, tak budu muset. Bojím bojím :lol: Tak si užívejte páteční odpoledne a ať jsou mimínkové hodní :lol: Btw už jsem tu dlouho neviděla kubu mi tak došlo. Ale tak každej u toho asi nevysedává denně jak já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
22.5.09 15:34

E.lino- jsi mi udělala upnou chuť,taky bych si dala,podle receptu skusím udělat hned si ho opíšu.

Dnes jsem byla u zubařky,celá rodinka,tak jsme ráda že mě ani Tomču nic nedělala,jen Rudovi udělala zoubek.Ale nebudu škodolibá.

Tesco plínky- jsem dnes koupila jedno balení na zkoušku vzala jsme 3-5kg ale zdají se mě hrozně malinkaté tak doufám že budou v pohodě.

Dnes jak jsme chodil\ po tom městě a obchodech tak to byla samá těhule i u zubařky byla.Uplně si vzpomínám když se měl naroit Tomča to byla taky uplná záplava dětiček jen doufám že se pak nebudem prát před porodnicí kdo bude dřív rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
22.5.09 16:53

Byla u vás taky pěkná bouřka a slejvák??? Sem si myslela jak se budu při pátku vyvalovat na zahradě a místo toho sedim doma u PC a cpu se. Myslim, že tu ledničku necham zavřít nebo budu jak bečka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
22.5.09 16:54

Tak jsem si recept hnedka vytiskla a zkusím to uplácat o víkendu:D
Holky ty mlíka to je děs, kamarádka co má dvojčata, vůbec nekojila, takže plně dokrmovala a krabička jim vydržela na 2 maximálně 2,5 dne. docela hustý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
22.5.09 20:24

Aliku mě by dnes měli někde uvázat a co nejdál od ledničky…mám pocit, že prasknu :-(

Právě jsem zpracovala kilo žampiony a kilo hlívy…máme omáčku a spoutu hub do mražáku pod maso a pod…ale jsem z toho grogy.

Dohromady s tím dusnem a vařením se nám teplota v bytě vyšplhala na 26stupňů a to už se opravdu nedá vydržet…no v létě tu míváme i 30…takže zatím asi jako je to dobrý…ale :evil:

Přeji pěkný páteční večer :-) taky máte své drahé v hospodě :lol: ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4220
22.5.09 23:04

do prkenní ohrady…jsem měla rozepsaný takový dlouhý text a smazalo se mi to :evil: :evil:
tak stručně znova no…ahoj všem
manža měl jednodenní střevní chřipajznu, snad to taky nechytnu
postýlku ještě nemám, stěhování se nějak táhne, snad to do konce měsíce stihnem
tašku do porodnice mám téměř komplet (snad)… kolik je třeba těch porodních vložek? jeden balík? smí se pak používat jiné vložky?
koupila jsem rektální rourku - vypadá jak brčko :lol: :lol: :lol: vidim to poprvé

a mam takový blbý dotaz, tak se mi nesmějte…jak se říká porodit placentu, to jako jak? to nevyteče samo?

ty porody jsou hustý, fakt se to blíží…jejda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
22.5.09 23:05

Holky tak my máme doma tichou domácnost. Jestli to bude takhle celej víkend, tak snad abych někam odjela radši, jsme si dovolila protestovat, když se vrátil z práce v půl osmý s tím, že v osm jede ještě zapojit počítač a pak teprv pojedem koupit večeři a jídlo na víkend. Kdyby mi doma nechal peníze, tak sjem mohla nakoupit už odpoledne.
Navíc mi dneska slíbil, že zařídí tu poličku do skříně pro mimi a skutek utek, poličku si sice vzal do auta, s tím že jí odveze nechat udělat, ale když jsme dávali nákup do kufru, tak tam polička ležela. No radši jsem to nekomentovala. Teď jí bude tak další měsíc vozit v autě a vymlouvat se na všechno možný. Asi nějaký erupce na slunci nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
23.5.09 08:16

Lentill zajed zanámi na srazík do DOubí odreaguješ se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
23.5.09 08:26

lentil no jo, chlap. Musí se ke všemu popostrkovat, nic si z toho nedělej,
já to mám podobný. Když chci přebalovák, tak se musím zmíňovat aspoň jednou denně, že se bojím, abych neporodila dřív a že nic nestihnem zařídit…
Ale tak nějak nenápadně, mezi řečí… Netlačit, to on strašně nemá rád.
Jakmile mi někdy ulítne, že bych něco potřebovala a nejlépe teď hned,
tak se jako malý dítě trucne a šprajcne.
Musím pozvolna a nejlíp ho u toho drbat na hlavě :wink:
Ne že bych to vždycky tak vydržela, občas taky vypěním (
postýlku složit a kouknout se, jestli se nám vůbec nerozpadne, po těch X dětech,
abysme kdyžtak koupili novou - tak tu „skládá“ už asi 3 týdny a furt je ještě v garáži…
holt má jiný priority a nestíhá, bobíček)… :wink:

Loan já se promiň nedokážu nesmát :lol: ale v dobrým, jo? :lol:
Já taky neznám spoustu jiných věcí třeba z oboru marketingu a financí a tak…
S tou plackou je to jednoduchý - když se přestřihne pupajs, miminko se nechá ošetřit a přinesou ti ho přiložit k prsu, tak to ani nebudeš vnímat, že ještě rodíš placentu…
Musí se počkat (cca 10min, někdy víc někdy míň), až se placenta odloučí od stěny děložní (představ si, že má úchopky třeba jako břečťan)… porodník zkusmo zatáhne za pupečník, aby zjistil, jestli už se odlučuje, pokud ano, sestřička ti píchne do žíly látku, která zároveň pomůže velkým stahem vypudit placentu (musíš trochu ještě přitlačit) a zároveň stáhne ty velký cévy, kterýma komunikovala děloha s placentou, abys neztratila moc krve. Jmenuje se to methylergometrin.
Jo k tý konzistenci - nevyteče, je kompaktní, je taková jako - hmm - játrová medůza, řekněme … ;-)
No a pak už se tě placka netýká :wink:
Ještě jedna věc - do tý doby, než se placenta odloučí, je z ní možný nabrat
pupečníkovou krev , tak se na to, holky, taky poptejte, k tomu, abyste jí mohly darovat (nebo si jí nechta zmrazit por vaše dítě), potřebuje vyšetření na infekční žloutenku, a to se dělá v cca 36tt, nemůžete se rozhodnout až u porodu…

wape drahýho jsem v hospodě neměla, koupil si tu novou televizi,
tak koukal doma… A přitom vyžehlil dva koše s prádlem, manželka moje :D

Jo a tak máme nakonec teda tu novou drahou TV , ale ne 70.tis a le jen 45.tis… :roll:
Je to kráva velká, placatá. Úhlopříčka 127cm, Panasonic, nejnovější technologie plazmy. Já tomu teda prd rozumím,
ale Milan, když jí tady vybaloval, tak u toho měl radost větší, než když jsem mu řekla, že budeme mít dítě… 8O :roll: :wink:
No však jsem mu to taky hned vpálila, ale prý má radost stejnou :roll:

Dneska vyrážíme k Berounu za kamarádama na volejbalový turnaj, si tam sednu, ani se nehnu.
Už se moc těším, protože to bude prvně, co takhle vypadnu. já jsem v tom ležení a flákání se doma tak poctivá, já určitě nakonec budu přenášet… :lol:
Taková kája je na tom subj. stejně jako já, ale lítá po Hradu, po Mácháči a tak…
Asi taky začnu lítat, když vidím, že jí to nic nedělá… A mě už z toho doma hrabe… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
23.5.09 09:49

Pěknou sobotu všem :D :D
Loan :D :D obrazek ti tu placentu pěkně popsala a já přidám svojí trošku do mlýna, panč jsem jí už třikrát „rodila“. To už vůbec necítíš, už to ani trochu nebolí, jen zatlačíš když ti řeknou a cítila jsem jen takový měkký, teplý a kluzký jak se mi spodem sune ven. Hlavně máš oči jen pro toho drobečka, takže nějaká placenta mi byla úúúlplně šumafuk. Teda, přirostlou bych nechtěla, pravda, ale to je asi vzácná komplikace, že jo obrazku.

Ten můj taky umí žehlit :wink: .

My zas jedeme na ty padesátiny, tak snad nebude pršet.

lentilka no jasný, to známe všechny s chlapama. A teď ještě ty naše pocuchaný nervy z hormonů :roll: . Však on to udělá taťka, jen to pro něj asi není momentálně to nejdůležitější :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
23.5.09 09:56

Čauky holky, tak je tu dneska pěkná kosa, jsem na sebe navlíkla všecko, co mám s sebou a vyrážíme zase do lesa :lol: Btw mamina chytla včera klíště. Tak jsem se ještě celá narepelentovala a radši fakt ani neslezu z cesty, se těch potvor bojím. Stejnak pošlu maminu k doktorovi až přijedem, má to trochu červený.

obrázku , jsem se musela smát tý televizi. Taky máme doma Panasonic Viera 127cm, ale teda nějakej loňskej model, kterej stál něco přes 40tis., myslím. Ale Marťas byl tehdy posedlej, jsme neustále museli jezdit na Zličín do Datartu, aby se ní moh dívat a říkat, jak je úžasná :lol: Asi po dvou měsících už jsem se nasrala a řekla mu, ať už si ji konečně koupí, už jsem na to neměla nervy :lol: Je v tomhle jak malý dítě. Ale tak nakonec asi dobře, že si ji koupil, teď už by na to peníze nebyly.
Btw to moje lítání - já zas teda ty kontrakce měla vždycky nějak náhodně bez ohledu na námahu a když už mě to chytlo, tak mi to tvrdlo vleže vsedě, prostě pořád. A když mi dr. řek, že je hrdlo pořád stejný a nejsou tam ani nepatrný změny, tak jsem se nějak rozhodla, že na to prdím a budu ležet prostě jenom když mi to zase začne zlobit, jinak ne, protože bych se asi unudila k smrti :lol: A teďka chodím na procházky a pohoda, ani vazy nebolí, mi přijde, že si to břicho prostě dělá, co se mu zrovna chce. Teďka se rozhodlo, že bude hodný :lol: Ale tak nikdy nevíš, ono je to ležení asi lepší a jistější, akorát já se prostě nedokážu donutit, když je mi teďka fakt dobře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí