Poradna duly
Jana Čurdová
Holky teď jsem se pobavila, četli jsme si článek o nejduležitějších úředních úkonech po narození miminka, bylo tam vyzvednutí rodného listu, registrace na pojišťovně, zažádání o porodný a nakonec zaplacení poplatku za odpad:D fakt mě to rozesmálo.
Tak jsem taky nakoukla do června, už třetí miminko se dneska narodilo, a to ještě květen zdaleka nekončí. Taky už se těším, až to u nás vypukne
Jen doufám, že nebudu první
Ale tím nemyslím, aby to vypuklo teď, ještě času dost. Ještě tak měsíc ať je radši klídek.
Jináč já ráno vyrážim s máti do neděle na Mácháč, beru si s sebou sice noťas, protože jsem příšernej závislák, ale kdybych třeba nechytla v lese signál Vodafounu, tak tu pár dnů nebudu
Mamina teda chtěla jet původně někam sama, aby si od všech odpočinula, ale to její odhodlání jí vydrželo asi dva dny a pak už hnedka, že mám jet s ní, že neví, co by tam sama dělala
Tak aspoň vypadnem někam do lesa, jsme obě lazaři, já se svejma kontrakcema, ona má zase v háji kyčel
Tak to vidím spíš na sezení pod slunečníkem na terase nějaký pěkný hospůdky a denně nějakou krátkou zdravotní procházku ![]()
lentil , poplatek za odpad, to je slušný teda. A o co vůbec jde? To se platí, když přihlásím miminko k trvalýmu pobytu nebo jak? Mi tyhle věci nějak unikaj totiž ![]()
dobré ránko,
jméno tak taky si říkám, že je to naše miminko a všem to může být jedno, zvlášť když slyším ty debilní narážky, že se to u nás mění víc než počasí,takže si počkají na finální verzi atd… no takže asi tak. Ale už jsme definitivně rozhodnuti pro Jakuba a měnit do nebudu…
taška do porodnice nemám a asi nějakou dobu ještě mít nebudu… nechám to až na konec června, protože já do července nerodím
Do června taky zvědavě nakukuji, no holky brzy to propukne, jsou tam holky s termíny na konci června a na začátku července… už se to fakt šíleně blíží…ale hlavně neuspěchat…ať jsou mimískové v pořádku…
holky vložím se znovu tabulku, kdo chce doplnit jména, pište prosím. Ostatní věci,co jste chtěly aktualizovat, doplním až bude více změn najednou ju?
http://cervencovky2009.wbs.cz/tab4_2105.JPG
Kaji užij si to na Macháči ![]()
odpady městu tak já jsem nikde nehlásila, po vyzvednutí rodného listu mi rychlostí blesku přišla složenka. Tohle si oni zase hlídají, když máte něco platit
Ale běda, kdyby měli platit oni vám!
adus tak držím palce a pořádně se poptej… hlavně ať je vše v pořádku!!!
Alíku tý jo kruh s Krtečkem… super ![]()
dneska bude pěkné vedro, tak se opatrujte,dodržujte pitný režim atd… ![]()
Dobré ránko! Není tu úplně modrá obloha, ale vypadá to, že bude krásně, takže se asi půjdeme projít na Kopeček ![]()
Hned jsem se dívala na ten poplatek za odpad (to by mě vážně tedy nenapadlo!), ale naštěstí v Olomouci jsou děti narozené v roce 2009 od poplatku osvobozeni
tak aspoň něco…
Mě je pořád šílené horko…je to hrůza…:-(
poplatek za odpad no jo, to je přece jasný, sice popelnici budeme mít pořád jen jednu a budou jí vyvážet pořád jen jednou za týden, ale jen ať rodičové sypou, co… ![]()
Mj. tady v Buštěhradě se za popelnici platí na členy v domácnosti(cca 500,–/hlavu), kdežto v Radotíně, kde mám trvalý já, se platí na počet popelnic(cca 500,–/popelnici)… takže o dost méně, a to mámei tady taky jen jednu popelnici…
No nic, uvidíme, co nám přijdesama se aktivně rozhodně hlásit nebudu…
Aby mi zaplatilii za neschopenku, to jsou neschopný (od 15.1. jsem ještě neviděla za neschopný ani korunu!!!), ale poplatek za odpady máte za mimčo doma dřív, než stihnete přijet s mimčem z porodnice ![]()
Kde a kdy mám nahlásit trvalý pobyt mimča, když mám jinou trvalou adresu než bydlíme?
lentilko ten nápad se stříkačkou je super!
místo Niplette od Aventu, který když jsem viděla, že ten kousek plastu stojí 1499,–, tak se mi protočily panenky…
![]()
Už jsem to zkusila, akorátže doma mám jen 5ml, tak jsem jí tam sotva narvala, řeknu si holkám v Motole o větší
Každopádně když jsem poprvý zatáhla, tak mi taky málem vylezly oči z ďůlků
docela masírka ![]()
Fakt nevím, myslím, že vpáčený bradavky nemám, i když je nemám tak vytrčený ze dvorce jak některý ženský. Asi předhodím příště tyhle svý vnady gyndr, ať to posoudí ona ![]()
A dneska jakože má být hic a děsný slunce, tak to u nás vypadalo, že bude asi tak v 7h, jenže teď je nad náma taková ta poklice a matný sluníčko… Uvidíme, jestli se to ještě rozfouká… ![]()
Jdu dnes s tchánem na poštu, protože nám měl do úterka přijít balík z babymarketu, ale když nepřišel ani včera, tak jsem jim psala a oni našli „stav zásilky“ -
„odeslána 15.5 z Bolatic, přijata na Kladno, odeslána do Buštěhradu 18.5., uložena v Buštěhradě 18.5, neboť adresát nebyl zastižen“ - tak jsem se pěkně nasrala,
protože jsem celý dny doma, nikde jsem nebyla, stejně tak i tcháni, a pošta tady nenechala ani lísteček o uložení zásilky na poště, natož aby se snažili na nás zvonit!
Přitom včera byl v kaslíku nějaký dopis pro tchána, takže pošťačka tu byla.
Ten balík má být navíc uschován na poště pouhých 7dní…
No jsem zvědavá, jestli dnes milostivě do kaslíku lísteček vypustí, jedeme tam stejně až odpoledne. Bohužel jsem si ho neprozřetelně nechala poslat na svý jméno, takže tam budu muset s občankou. Zlatá PPLka, která nám to tehdá dovezla až domů… ![]()
obrazku není ta vaše pošta příbuzná s naší,, taky mi píšou adresát nezastižen a jsem doma furt,, a to mi někdy nedají ani ten lístek že to na poště je ![]()
čiki ty jsi tady od:,–( kousek, jak ona se ta víska jmenuje… takže rozhodně jsou ty naše pošty nejmíň jednovaječný dvojčata… ![]()
Ahoj holky ![]()
pošta no to je skvělá instituce ![]()
odpad tady v Plzni je to taky nějak za popelnici, takže ta vydřidušská částka 500,–/á hlava, to tu nemáme. Jo je to tak. Když mají platit oni, tak je času, ale běda když jim člověk něco dluží. Se vždycky rozčílím, tohle úplně nesnášim. No mě zatim neschopenku platí zaměstnavatel protože jsem to stihla ještě v r. 2008, ale docela se děsím, že jdu koncem května na MD a bude mi to vyplácet stát po novým jak to nějaká inteligentní hlava od stolu vymyslela. No a počítám, že se asi peněz taky nedočkám
. Já bych jim napočítala pěkně penále jako oni nám. Pakáž jedna
.
porody v „květňátkách“ se taky rodilo a přímo ukázkově. Pidatko to měla uplně bleskový. Tiše závidím a gratuluji
.
červnovky , no jo berou to holky hopem, vypadá to, že snad půjdu v jejich šlépějích. Včera v noci jsem měla pravidelné kontrakce po 20 min., dneska už zas klídek…ale uvidíme…
Zuzi , já mám TP 29.7., ikdyž kdo ví… ![]()
holky já jsem od vás daleko, ale pošťáci jsou asi skoro všude stejný…na poště když tam jdu tam bývá jedna hrozně milá paní, tak ta je v pohodě, ale pošťáci s balíky -já se ani radši nebudu rozčilovat… to nemá smysl. Štvou mě už 3roky co tu bydlíme… a do té doby mě štvali jiní jinde. Papír nehodí (nemohou si prý otevřít, máme dveře dole na čip a když NEJSEM DOMA že jo), oni ale ani nezazvoní, kolikrát mám pocit, že tu ani nejedou, taková zajížďka, že. Balík aby donesli nahoru to házejí otrávený xichty ještě týden… jednou jsem podala stížnost, stejně se nic neřešilo teda je tam jiný chlap a ještě horší
Pošťačka, která chodí s dopisy atd tak ta je zlatá,akorát mi vyveze nahoru jen to,co je k podpisu, zbytke nechá ve shránce, takže až jdu okolo schránky teprve zjistím, že tam mám milion dalších věcí. Ať žije ČP!
A to jsem říkala, že se nechci rozčilovat ![]()
obrazku s trvalým pobytem: až budeš mít rodný list miminka tak naklusat na MÚ příslušného města, vesnice nebo části obce, kde chceš, aby měl malý trvalý pobyt. Tuším miminko má automaticky trvalý pobyt tam, kde ty po narození. Snad se nepletu…
odpad no oni prostě počítají ty TUNY jednorázovek, kterýma zahltíme celé město
je to fakt rychlost světla, jak si to zjistí, neteřinka se narodila 21.12. a ještě museli doplácet poplatek za ten čtvrtrok nebo jak to je, a nikoho nezajímalo,že s ní byla ségra v porodnici až do půlky ledna (byla nedonošená), takže těžko nějaký odpad vyprodukovala doma že… tak asi tak ![]()
já vám nechci brát iluze, ale já čekala na pár balíčků a taky adresát nezastižen a to jsem doma dopoledne pořád, pokud nejdu na KO. Takže to rozhodně není jenom u vás.
Ad odpady u nás je taky 500 na hlavu. Jsem zrovna včera říkala, že když budu používat látkový pleny, plně kojit, místo jednorázových ubrousků si udělám svoje látkový, jak nám to doporučovala PA a budu třídit poctivě odpad jako do ted, tak jaký odpadky to miminko udělá? Přiznávám, že látkovky asi používat nebudu, neb jsem tvor líný. Mě odpady celkově pěkně štvou, protože třídíme odpad jako blbý, normální komunální vynášíme tak 2× týdně a tříděný obtýden - samozřejmně přijde na to kolik ho zrovna je - a nikdo to neocení. To bylo keců jak budou třidičům snižovat poplatky za odpad a skutek utek.
Mimochodem víte kdo první zazvoní u vašich dveří, když přijdete z porodnice? No přece pojištovák a pošták se složenkou na odpad:D
obrazku , myslim , ze prcek bude mit automaticky trvaly pobyt tam kde Ty, ale ihned po porodu muzes zazadat o zmenu trvaleho pobytu.....tak mi to vysvetlovala pani na urade…ja si radeji uz ted vyridila trvaly pobyt u pritele, takze mimco bude hned bydlet s nama doma:)
za popelnice se tady u nas plati 500/osobu, a me to spocitali na nejakych 330,– tim, ze jsem se sem trvale prihlasila a v brne mamka bude platit jeste za me jen pomernou cast, takze mimcu to vyjde na nejakych 250,– za tento rok
![]()
Zuzisinova , tu tabulku das i na cervencovky2009? ja ji tam hledala a nenasla ![]()
Zuzi a to 29. máš podle MS nebo UTZ? já to píšu podle UTz ale ono je to jedno, stejně to bude jinak ![]()
ale ještě vydrž, jste ještě malincí!!! Aspoň 4týdny ![]()
Ivko odpočívej…já jsem zvracela předevčírem, u mě teda nějaká střevní viróza…
ale tvrdnu jak šutr pořád a tohlavně když sedím… ![]()
Hanulko :
http://cervencovky2009.wbs.cz/…ylodeni.html
pojišťovák tak tak, ti jsou nejhorší. Zajímalo by mě, kde ty kontakty berou… ![]()