Poradna duly
Jana Čurdová
Loan píše:smí, ale musím říct, že ty jejich jsou prostě lepší a vzdušnější… táhla jsem si s sebou svoje porodnické, ale nedá se to srovnat. Dokonce mi po příchodu domů vadily a vzpomínala jsem na ty nemocniční
dtašku do porodnice mám téměř komplet (snad)… kolik je třeba těch porodních vložek? jeden balík? smí se pak používat jiné vložky?
Loan píše:a mam takový blbý dotaz, tak se mi nesmějte…jak se říká porodit placentu, to jako jak? to nevyteče samo?
no u mě na jedno zatlačení, ale oproti miminku to byla procházka v růž…
šikovná doktorka mi ji dokonce ukázala a popsala, abych věděla, v čem ve mě bydlelo miminko ![]()
ad chlapi…
když už je u nás krize a ten můj človíček se do něčeho nemá, zařídím si na oko jeho kamaráda nebo řemeslníka a jen mu to oznámím… většinou se ho dotkne, že si myslím, že to nedokáže a je to hned hotovo
![]()
ahojky! ¨Zdravim vas v absolutne bajecnem pohodovem vikendu!!Vcera jsem byla posedet,dneska jedu na navstevu a zitra neco podniknu s prckem dle toho co me vyjde…akorat noc byla takova divna,ani manzel ani dite doma…takovy divny nezvyk
Ale rano jsem si vzala hezky snidani do postele,pustila pohadky…no pohodaaaaa
.
Ani nemas cas vas docitat,chci vyuzit volneho casu,pak vas doctu,doufam ale ze se mate dobre ![]()
placenta pokud ja vim tak co jsem vzdy videla na obrazku placentu tak je to takovy flak masa,to je ta vec ktera je podel delozni steny a vyzivuje miminko a porodi se cca po 15 min po miminku klasickou kontrakci a zatlacenim…
Ahoj holčiny,
jdu vás jen v rychlosti pozdravit, ale je mi dnes ukrutně zle
zatím teda prožívám nejhorší noc a den za celé těhu… ve 2hod v noci mě probudila šílená pichlavá bolest na pravé straně zad…k tomu ty šílené MS bolesti a ještě žaludek, takže paráda… já to rozdejchávám, jak kdybych rodila… vůbec jsem nespala, až když odjel přítel do práce, tak jsem na hodku a čtvrt usnula… Jdu zkusit vanu, zda mi nepomůže…
A jak je Vám? Doufám, že líp než mě… jinak počasí tady nádherné…
Ahoj maminky.
Vezmete nás mezi sebe???
Přidáváme se teda docela pozdě, ale přece
.
Ahojky holky,
nejprve přivítám novou budoucí maminku - AHOJKY JIŘINKO
!!!
A teďkom věcička, která mně trápí: Jakou kupujete chůvičku? A kupujete tu 2v1 s monitorem? Nebo vyjde levněji to koupit zvlášť???
Mám zase paniku, že za chvíli se tu může človíček objevit mezi námi a já ještě nemám zá:,–(ní věcičky (autosedačku apod.) … ![]()
No, a ještě bych se chtěla svěřit, že mi bývá špatně od žaludku a mývám řidší stolici…
říkala jsem to Dr. s tím, že je to asi normální, ale nebyla z toho moc nadšená… Dneska je mi teda výjmečně dobře, ale předchozí dny byly utrpení - myslela jsem, že budu zvracet. Podobalo se to ranním nevolnostem ze začátku těhu…
a když jsem jela autobusem domů, tak jsem byla zelená, jak vodník, nic nepomáhalo - otevřený okno, nikdo přede mnou, nikdo za mnou… Byla jsem děsně šťastná, až jsem vystoupila, že to nevyklopím v buse na podlahu… ![]()
Tak už jsem zpátky z výletu, bylo to úúúžasnýýý - zase vidět kamarády,
krásný počásko, volejbal na palouku, co jezdíme s dětma na tábory, lidí mraky, psů a dětí…
Takový ten venkovský turnaj na třech vytyčených hřištích na trávě, ale braný naprosto vážně, pivo, kofola, holky tam opékaly na grilu klobásky za lidovku… Nádhera, k tomu krásný počasí…
A já jsem vyvalovala bříško a všichni ho obdivovali, no paráda,
upřímně - byla jsem happy jak blecha, páč dosud jsem se skrývala a nemohla se s ním nikde pochlubit ![]()
Milan si zahrál volejbal, tak jsem na něj byla hodně pyšná, páč on hraje hodně dobře ![]()
prostě moc povedená sobota…
Pak jsme se stavili u mýho opuštěnýho tatínka (maminka nám odjela s dětma na školku v přírodě) a pak mastili domů, protože Milan má zase dneska večer koncert s kapelou ![]()
boru ty nevolnosti já teď mívám taky nějak častěji, přesně -jako v Itrimestru.
a zkusila jsem omezit magnézko, brala jsem 4×2, tak teď jsem si dva dny vzala jen 3×2 a je mi fakt líp, ovšem nevím, jestli je to fakt z toho… a ta řídká stolice z magnézka taky může být…
Pokud magnézko nebereš, tak zkus častěji jíst, nedráždivou stravu, Rennie nebo kapsle se zázvorem (Ginger), mátový čaj (slabší odvar, max. 2 denně)…
chůvičky byly mi doporučeny holkama z jinýho diskuzního serveru tyhlety
http://www.vsechnoprodite.cz/…il60523.html . Milan na to zběžně zatím koukal a říkal, že vypadají fakt dobře, líp než klasický chůvičkový plasťáky…
vítám jiřinku
![]()
aduš doufám, že ti už je líp… ![]()
haidu no tak to je moc fajn, že si to užíváš, moc ti to přeju ![]()
kaji jo tohle je taky nějaká Viera…Tak to máme stejně posedlý chlapy
![]()
já teda změny na čípku mám (ve 21tt jsem začala na 34mm a vnitřní branka byla zavřená, postupně teď naposledy ve 30tt 26mm a vnitřní branka se otevírá)…
no ale snažila jsem se to venku moc nepřehánět… ![]()
boruwko ze je ti blbe od zaludku muze byt zcela normalni,vezmi si ze miminko je velike a tlaci ti na vnitrni organy vcetne zaludku,takze papat male porcicky a ridsi stolici mam ted taky,asi ta tepla..
adus to ze bych nespala v noci,k tomu ruzne pichani a boleni a vrtici se mimco je ted pro me zcela normalni a to jeste od pul 6 od rana se musim venovat prckovi…jeste vydrz,za chvili porodis a budes mit klid
chuvicky my mame uplne klasicke na zvuk od philipsu,dulezity je dosah,na to je dobre koukat no a jinak co mozna bych byvala poridila driv kdybych o tom vedela tak jsou ty s monitorovanim ze vidite zda mimco uz spi nebo nespi ale zase na druhou stranu naco,kdyz jsou bud slyset zvuky nebo ne,je to pak ciste o tom zda chce nekdo utracet zbytecne prachy navic.Driv nebyly vubec zadne chuvicky a chodilo se poslouchat za dvere ![]()
vitam Jirinku!!!!
obrazku tak to jste si to uzili
Ja uz mam taky prcka doma a zitra podnikneme jeste bud vylet k vode nebo za znamou co ma holcicku…nevim…ale nejak se citim bez chlapa doma mnohem lip…jsem asi mozna divna…
![]()
chůvičky …
máme tyhle a velká spokojenost:
http://www.chuvicky.cz/nips.cgi?…
http://www.chuvicky.cz/…SCD530_2.gif
Čauky,
tak jsme si na ohýnku opekli párečky, ale nevím no…posledních pár dní je mi taky zle od žaludku (jak jste tu psali) a ani nemám moc chuť k jídlu.
Kajisku, obrázku , potěším Vás, dneska jsme byli v Datartu a na co myslíte, že tam ten můj manžílek zíral? Viera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak smyslů zbavenej, no hned jsem si na Vás vzpomněla a musela jsem se smát.
Ahojte holčiny
hlásím návrat z pivovarské čtvrtky
nakonec jsem ušla 13 km a dpokořila jedno nealkoholické pivo no a pak ještě samozřejmě řídila až dom ů…a teď tu lapám po dechu a žehlení asi nechám na zítra…obdvuji Vaše polovičky, že žehlí ![]()
Chůvičky - no my využijeme vysílačky, které si drahoušek nakoupil bez mého vědomí ![]()
http://www.trekshop.cz/…adiostanice/
a-2ks-osobni-vysilacka-hoffer-100/
když už je máme, tak nebudeme utrácet za chůvičky, no a aspoň se konečně využijí…
Obrázku to s tou televizí…no úplně vidím toho svého, ale docela se divím, že zatím s tím nepřišel…je pravda, že televizi máme relativně novou (svatební dar), takže teď to budou něco přes 3 roky … ale není to ta placatá…a opravdu se divím, že s tím zatím nepřišel…ale asi ví, že teď po těch vysílačkách, PDAčku, kameře, navigaci (už máme celkem 4!) nemá moc nárok…spíš teď pořád mluví o foťáku ![]()
Ještě jsem se Vám zapomněla pochlubit, že jsem si dopřála a koupila si parfém…objevila jsem na MMB jeden super levný obchod s parfémy…těm cenám se mi ani nechtělo věřit…a už mi to přišlo, tak jsem spokojená jako sluníčko. Je to Blueberry brit, jestli to znáte. No a pak jsem ještě zhřešila a v lékárně si koupila make-up od Vichy
ale tak taky si zasloužím, no ne????
Děkuju za přivítání a přibrání do party ![]()
Napíšu nějaké bližší info o nás.
Je mi 22, jsem vdaná, mám už jednu holčičku Natálku a teď budeme mít druhou Danielku, teda snad, nic není 100%, že
.
U prvního těhu neznám pojem těhotenská nevolnost, to bylo parádní.
Za to teď, je mi špatně celé těhotenství, takže ne jen, jak se říká v 1. trimestru, ale pořád a už mě to asi bohužel nepřejde
.
Měla bych ještě chodit do práce, ale před měsícem jsem byla hospitalizovaná na rizikovým v nemocnici, tak už jsem doma.
Tvrdne mi břicho a bylo podezření na odtok plodové vody.
Teď už je to lepší.
Ad chůvičky.....nemůžu moc poradit, neměla jsem u Naty ani teď nebudu asi pořizovat, máme pidi domeček. Moje mamka má ale taky malou holčičku a mu stejnou, co enia a je moc spokojená. Asi tam jde ale hlavně,aby to mělo dobrý dosah.
Díky holky za rady ohledně chůviček a obrázku díky za rady ohledně nevolností. Magnésko nepoužívám vůbec. Nemývám problém s tvrdnutí (krom falešných kontrakcí
). A navíc jsem slyšela, že to způsobuje přenášení… -no jo, ať žijí pověry…
Ale žádná nemát chůvičku s monitorem, to budete pořizovat zvlášť, nebo vůbec nebudete? Mně to přijde důležitější, než chůvička, obzvlášť, pokud se mimísek narodí předčasně… Mám zbytečný starosti??