červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3396
23.5.09 10:31
Loan píše:
dtašku do porodnice mám téměř komplet (snad)… kolik je třeba těch porodních vložek? jeden balík? smí se pak používat jiné vložky?
smí, ale musím říct, že ty jejich jsou prostě lepší a vzdušnější… táhla jsem si s sebou svoje porodnické, ale nedá se to srovnat. Dokonce mi po příchodu domů vadily a vzpomínala jsem na ty nemocniční :)
Loan píše:a mam takový blbý dotaz, tak se mi nesmějte…jak se říká porodit placentu, to jako jak? to nevyteče samo?

no u mě na jedno zatlačení, ale oproti miminku to byla procházka v růž… 8) šikovná doktorka mi ji dokonce ukázala a popsala, abych věděla, v čem ve mě bydlelo miminko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
23.5.09 10:35

ad chlapi…
když už je u nás krize a ten můj človíček se do něčeho nemá, zařídím si na oko jeho kamaráda nebo řemeslníka a jen mu to oznámím… většinou se ho dotkne, že si myslím, že to nedokáže a je to hned hotovo :) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
23.5.09 11:27

ahojky! ¨Zdravim vas v absolutne bajecnem pohodovem vikendu!!Vcera jsem byla posedet,dneska jedu na navstevu a zitra neco podniknu s prckem dle toho co me vyjde…akorat noc byla takova divna,ani manzel ani dite doma…takovy divny nezvyk :D Ale rano jsem si vzala hezky snidani do postele,pustila pohadky…no pohodaaaaa :dance: .

Ani nemas cas vas docitat,chci vyuzit volneho casu,pak vas doctu,doufam ale ze se mate dobre :D

placenta pokud ja vim tak co jsem vzdy videla na obrazku placentu tak je to takovy flak masa,to je ta vec ktera je podel delozni steny a vyzivuje miminko a porodi se cca po 15 min po miminku klasickou kontrakci a zatlacenim…

http://upload.wikimedia.org/…aby_side.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
23.5.09 13:50

Ahoj holčiny,

jdu vás jen v rychlosti pozdravit, ale je mi dnes ukrutně zle :cry: zatím teda prožívám nejhorší noc a den za celé těhu… ve 2hod v noci mě probudila šílená pichlavá bolest na pravé straně zad…k tomu ty šílené MS bolesti a ještě žaludek, takže paráda… já to rozdejchávám, jak kdybych rodila… vůbec jsem nespala, až když odjel přítel do práce, tak jsem na hodku a čtvrt usnula… Jdu zkusit vanu, zda mi nepomůže…

A jak je Vám? Doufám, že líp než mě… jinak počasí tady nádherné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
23.5.09 15:45

Ahoj maminky.

Vezmete nás mezi sebe???
Přidáváme se teda docela pozdě, ale přece :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
23.5.09 17:31

Ahojky holky,
nejprve přivítám novou budoucí maminku - AHOJKY JIŘINKO :D !!!

A teďkom věcička, která mně trápí: Jakou kupujete chůvičku? A kupujete tu 2v1 s monitorem? Nebo vyjde levněji to koupit zvlášť???
Mám zase paniku, že za chvíli se tu může človíček objevit mezi námi a já ještě nemám zá:,–(ní věcičky (autosedačku apod.) … :oops:

No, a ještě bych se chtěla svěřit, že mi bývá špatně od žaludku a mývám řidší stolici… :? říkala jsem to Dr. s tím, že je to asi normální, ale nebyla z toho moc nadšená… Dneska je mi teda výjmečně dobře, ale předchozí dny byly utrpení - myslela jsem, že budu zvracet. Podobalo se to ranním nevolnostem ze začátku těhu… :? a když jsem jela autobusem domů, tak jsem byla zelená, jak vodník, nic nepomáhalo - otevřený okno, nikdo přede mnou, nikdo za mnou… Byla jsem děsně šťastná, až jsem vystoupila, že to nevyklopím v buse na podlahu… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
23.5.09 18:45

Tak už jsem zpátky z výletu, bylo to úúúžasnýýý - zase vidět kamarády,
krásný počásko, volejbal na palouku, co jezdíme s dětma na tábory, lidí mraky, psů a dětí… :D Takový ten venkovský turnaj na třech vytyčených hřištích na trávě, ale braný naprosto vážně, pivo, kofola, holky tam opékaly na grilu klobásky za lidovku… Nádhera, k tomu krásný počasí…
A já jsem vyvalovala bříško a všichni ho obdivovali, no paráda,
upřímně - byla jsem happy jak blecha, páč dosud jsem se skrývala a nemohla se s ním nikde pochlubit :wink:
Milan si zahrál volejbal, tak jsem na něj byla hodně pyšná, páč on hraje hodně dobře :D
prostě moc povedená sobota…

Pak jsme se stavili u mýho opuštěnýho tatínka (maminka nám odjela s dětma na školku v přírodě) a pak mastili domů, protože Milan má zase dneska večer koncert s kapelou :roll:

boru ty nevolnosti já teď mívám taky nějak častěji, přesně -jako v Itrimestru.
a zkusila jsem omezit magnézko, brala jsem 4×2, tak teď jsem si dva dny vzala jen 3×2 a je mi fakt líp, ovšem nevím, jestli je to fakt z toho… a ta řídká stolice z magnézka taky může být…
Pokud magnézko nebereš, tak zkus častěji jíst, nedráždivou stravu, Rennie nebo kapsle se zázvorem (Ginger), mátový čaj (slabší odvar, max. 2 denně)…

chůvičky byly mi doporučeny holkama z jinýho diskuzního serveru tyhlety
http://www.vsechnoprodite.cz/…il60523.html . Milan na to zběžně zatím koukal a říkal, že vypadají fakt dobře, líp než klasický chůvičkový plasťáky…

vítám jiřinku :-) :srdce:

aduš doufám, že ti už je líp… 8O

haidu no tak to je moc fajn, že si to užíváš, moc ti to přeju :D

kaji jo tohle je taky nějaká Viera…Tak to máme stejně posedlý chlapy :roll: :wink:
já teda změny na čípku mám (ve 21tt jsem začala na 34mm a vnitřní branka byla zavřená, postupně teď naposledy ve 30tt 26mm a vnitřní branka se otevírá)…
no ale snažila jsem se to venku moc nepřehánět… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
23.5.09 19:19

boruwko ze je ti blbe od zaludku muze byt zcela normalni,vezmi si ze miminko je velike a tlaci ti na vnitrni organy vcetne zaludku,takze papat male porcicky a ridsi stolici mam ted taky,asi ta tepla..

adus to ze bych nespala v noci,k tomu ruzne pichani a boleni a vrtici se mimco je ted pro me zcela normalni a to jeste od pul 6 od rana se musim venovat prckovi…jeste vydrz,za chvili porodis a budes mit klid

chuvicky my mame uplne klasicke na zvuk od philipsu,dulezity je dosah,na to je dobre koukat no a jinak co mozna bych byvala poridila driv kdybych o tom vedela tak jsou ty s monitorovanim ze vidite zda mimco uz spi nebo nespi ale zase na druhou stranu naco,kdyz jsou bud slyset zvuky nebo ne,je to pak ciste o tom zda chce nekdo utracet zbytecne prachy navic.Driv nebyly vubec zadne chuvicky a chodilo se poslouchat za dvere :D

vitam Jirinku!!!!

obrazku tak to jste si to uzili :D Ja uz mam taky prcka doma a zitra podnikneme jeste bud vylet k vode nebo za znamou co ma holcicku…nevim…ale nejak se citim bez chlapa doma mnohem lip…jsem asi mozna divna… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
23.5.09 20:25

chůvičky
máme tyhle a velká spokojenost:
http://www.chuvicky.cz/nips.cgi?…
 http://www.chuvicky.cz/…SCD530_2.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
23.5.09 20:27

**taky tě vítám Jiřinko :) :srdce:

je dobře, že ses přidala**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
23.5.09 20:33

Čauky,
tak jsme si na ohýnku opekli párečky, ale nevím no…posledních pár dní je mi taky zle od žaludku (jak jste tu psali) a ani nemám moc chuť k jídlu.

Kajisku, obrázku , potěším Vás, dneska jsme byli v Datartu a na co myslíte, že tam ten můj manžílek zíral? Viera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak smyslů zbavenej, no hned jsem si na Vás vzpomněla a musela jsem se smát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
23.5.09 20:33

Ahojte holčiny :-) hlásím návrat z pivovarské čtvrtky :-) nakonec jsem ušla 13 km a dpokořila jedno nealkoholické pivo no a pak ještě samozřejmě řídila až dom ů…a teď tu lapám po dechu a žehlení asi nechám na zítra…obdvuji Vaše polovičky, že žehlí :lol:

Chůvičky - no my využijeme vysílačky, které si drahoušek nakoupil bez mého vědomí :-)
http://www.trekshop.cz/…adiostanice/:,-(a-2ks-osobni-vysilacka-hoffer-100/
když už je máme, tak nebudeme utrácet za chůvičky, no a aspoň se konečně využijí…

Obrázku to s tou televizí…no úplně vidím toho svého, ale docela se divím, že zatím s tím nepřišel…je pravda, že televizi máme relativně novou (svatební dar), takže teď to budou něco přes 3 roky … ale není to ta placatá…a opravdu se divím, že s tím zatím nepřišel…ale asi ví, že teď po těch vysílačkách, PDAčku, kameře, navigaci (už máme celkem 4!) nemá moc nárok…spíš teď pořád mluví o foťáku :twisted:

Ještě jsem se Vám zapomněla pochlubit, že jsem si dopřála a koupila si parfém…objevila jsem na MMB jeden super levný obchod s parfémy…těm cenám se mi ani nechtělo věřit…a už mi to přišlo, tak jsem spokojená jako sluníčko. Je to Blueberry brit, jestli to znáte. No a pak jsem ještě zhřešila a v lékárně si koupila make-up od Vichy :oops: ale tak taky si zasloužím, no ne????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
23.5.09 20:37

Zapomněla jsem přivítat novou těhulku :dance: něco nám o sobě pověz :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
23.5.09 20:49

Děkuju za přivítání a přibrání do party :wink:

Napíšu nějaké bližší info o nás.
Je mi 22, jsem vdaná, mám už jednu holčičku Natálku a teď budeme mít druhou Danielku, teda snad, nic není 100%, že :lol: .
U prvního těhu neznám pojem těhotenská nevolnost, to bylo parádní.
Za to teď, je mi špatně celé těhotenství, takže ne jen, jak se říká v 1. trimestru, ale pořád a už mě to asi bohužel nepřejde :evil: .
Měla bych ještě chodit do práce, ale před měsícem jsem byla hospitalizovaná na rizikovým v nemocnici, tak už jsem doma.
Tvrdne mi břicho a bylo podezření na odtok plodové vody.
Teď už je to lepší.

Ad chůvičky.....nemůžu moc poradit, neměla jsem u Naty ani teď nebudu asi pořizovat, máme pidi domeček. Moje mamka má ale taky malou holčičku a mu stejnou, co enia a je moc spokojená. Asi tam jde ale hlavně,aby to mělo dobrý dosah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
23.5.09 20:49

Díky holky za rady ohledně chůviček a obrázku díky za rady ohledně nevolností. Magnésko nepoužívám vůbec. Nemývám problém s tvrdnutí (krom falešných kontrakcí :) ). A navíc jsem slyšela, že to způsobuje přenášení… -no jo, ať žijí pověry…

Ale žádná nemát chůvičku s monitorem, to budete pořizovat zvlášť, nebo vůbec nebudete? Mně to přijde důležitější, než chůvička, obzvlášť, pokud se mimísek narodí předčasně… Mám zbytečný starosti??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí