Poradna duly
Jana Čurdová
Čaute holky,
dneska jsem se pustila do praní pidi věciček, je toho nějak moc… a ještě to žehlit ![]()
mě bolí teda celej spodek, záda, kolena…porád si stěžuju…horší jak důchodce
takže si taky říkám, už aby byl aspon konec června
Ahoj holky, tak koukám, že tu dneska všecky hekáte, co vás všechno bolí, tak já se jdu přidat, jo?
Jsem se včera už asi totálně odrovnala a jsem fakt hotová. Teda ne že bych včera dělala něco těžkýho, ale už od rána jsem cítila, že nejsem zrovna ve svý kůži a měla bych zůstat v posteli, ale neudělala jsem to, jela jsem zase pro maminu, pak na chvíli do Globusu a pak jsme tu zase chvíli uklízely. Teda já spíš stylem, že jsem seděla na zadku a myla nějaký kraviny z poliček atd. Večer jsem šla s Alíkem na to kafčo a hned jak jsme vylezla z baráku, tak mi začlo tvrdnout břicho a jak říkáte, že vás bolí spodek, tak ten mě právě bolel fakt ukrutně, ještě mě tam co cca desátej krok vždycky někde bodlo…a zpátky domů jsem šla snad 15 minut (cca 150m) a v půlce cesty jsem fakt už myslela, že to nevydržím, že mi to břicho upadne a úplně se mi chtělo brečet. Do toho mi samozřejmě ještě tvrdlo. A pak jsem celej večer ležela, ale stejnak při každým otočení nebo nedej bože vstávání na záchod okamžitě tvrdnutí a bolest jak blázen. Mi přijde, že mám celej spodek namoženej nebo otlačenej. Když vstávám z gauče, tak natřikrát a s velkou psychickou přípravou, pak se nemůžu chvíli narovnat, močák taky bolestivej, musím pořád na wc, i když pak vyčůrám jen pár kapiček…teda fakt mám dost. Dneska se z tý postele už fakt nehnu bordel nebordel. Btw co se týče toho píchání v podbřišku, máte to někdo taky? Při nějakým blbým pohybu nebo při chůzi mě tam kdesi uvnitř vždycky děsně bodne, jakoby někde u močáku a je to dost bolestivý. A celý mě to tam dole pne…to je pro mě zase nová bolest, tak nevím, co si o tom mám zase myslet. Teďka teda aspoň naštěstí netvrdnu, ale včera večer to byyla fakt jedna kontrakce za druhou, něco jak když jsem posledně jela do Motola…
škytavka - tak to jsem asi ještě bohužel nezažila…neumím si to představit, jaký to asi je, asle předpokládám, že bych to poznala
Malej se mrská slušně, ale teda vůbec neškytá. Ale tak třeba to taky jednou zažiju.
Haidule , tak se rychle vylež, chápu jak ti je, taky rýmu naprosto nenávidím a vždycky mě to hrozně vysiluje, jak se nemůžu ani pořádně nadechnout. My jsme stejnak s Alíkem byly včera obě v takovým rozpoložení, že bysme na toho Anděla snad ani nedojely
Jsme šly dom fakt brzo.
Tak než jsem to dopsala, tak mi to břicho zase začalo tvrdnout…jdu si lehnout. Začínám mít obavy, abych zase neskončila v Motole, nějak se mi to fakt nelíbí ![]()
Kaji raději si jsi opravdu lehnout, já teď při každém tvrdnutí hlídám, jestli to není často. Prý když to není 2× do hodiny, je to ok. Tak hlídám. Jinak píchání v podbřišku mám taky. Občas, když udělám prudký pohyb nebo mně poslední dny bolí, co má prcek hlavičku, asi mi tam někde tlačí.
A škytavku bys opravdu poznala. Pravidelně u toho nadskakuje bříško tak jakoby lehce, žádné veliké vibrace ![]()
Já už se těším až bude maličká na svět
Fakt hekám jak stará bába
A ještě,když je venku hnusně, tak ani na procházku nejdu, takže se „protahuju“ jen po baráku
Ale jak je nás tu jako psů,tak pořád peru a tak se nachodím po schodech a po zahradě s tím prádlem až až ![]()
praní věciček - taky dnes peru
mám toho taky docela dost a hlavně teda jsem se rozhodla, že budu pro začátek používat látkovky, takže jich mám tři prdky a až to budu žehlit,tak se těším,jak budu vzteklá ![]()
Duuupko
buď ráda,že jen dvakrát
A ten balon…když já na něm vydržím chvíli, pak je mi z toho pohupování blbě
Ale mám ho připravenej na posledních pár týdnů těhu a to budu hopsat jak o život, teď spíš dřepim na posteli v učení nebo u stolu,ale to mě bolí prdel ze židle a nejde si tak nějak sednout,aby mně to vyhovovalo
No, už abysme to měly za sebou ![]()
No na židli už nevydržím víc jak 10 minut, pak jsem odrovnaná. Takže se taky válím v posteli…
a ten balon, to mám taky vždycky na pár minut a pak si raději zase lehnu… já jsem takový pecivál ![]()
Ty bolesti a píchání a pnutí a tvrdnutí jé holky, já jsem tak ráda, že to máte taky
![]()
Ono to totiž nejspíš z větší části koukám bude normální, ale dokáže to vyjukat…
Hlavně nemít stahy co chvíli, jinak ty pocity v tom břiše snad tedy jsou „normální“…
Vy co už máte dětičky, máte taky takový pocity?
Fakt si myslím a doufám, že to je tím, jak ty vazy nejsou zvyklý být tolik natažený
a při druhým už to bude lepší… ![]()
Jinak vyloženě píchání v podbřišku no ani tak nemám, spíš po stranách takový tahavý řezání, a večer mívám dost citlivý celý břicho a když ztvrdne, tak celý bolí, na dotek ještě víc jak sviňa, jak když ho mám samou modřinu ![]()
oběd holky fuj, tak já jsem se teď došťourala v pěkně hnusným obědě, ale bohužel jsem tu nic jinýho neměla… tchýně ohřála bramb. kaši (už včera vypadala, že je včerejší, tedy nedělní) a rozmrazila velikonoční nádivku, ale teda ona jí má samý maso (tlustý uzený bůček), nesnědla jsem toho ani půlku a asi to půjdu
vyhodit… ![]()
Ale nemám tu ani pečivo, takže dnes si dám asi půst… nebo si uvařím těstoviny s… s…s… no asi samotný…
![]()
Budu muset vyslat miláčka na nákup, včera měl zápas, tak nestíhal…
Mj. jsem se dnes docela zasmála, protože na zápas hledal včera dres, lítal tady jak pošuk, pak si řekl, že ho asi hodil do prádla, a vzal si čistej - a já dnes ráno jsem šla okolo vchodových dveří a na topení tam visel - no jo - ten dres, jasněě ! ![]()
Lítal tady kolem něj včera sem a tam a neviděl ho, no
prostě je to jenom chlap ![]()
barčí kloubouk dolů za odhodlání používat látkovky, kor ze začátku- si říkám, že to budeš mít docela záhul…
Já upřímně o látkovkách ani neuvažovala, ale podědila jsem pár takových těch kalhotek na ně a asi 50 ks látkových plen, takže je tu taky mít budu, ale nehodlám to s nima přehánět
asi jsem na to jednoduše líná… a navíc, dostali jsme od tety huggiesky cca na půl roku, ona dělá v reklamce, tak je měla zadarmo… no takže paráda, doufám, že se po nich malej neosype…
![]()
Až se stydím sem napsat, že žádný bolesti nemám
tak Vám jen popřeji, ať to rychle přejde…a všechny už opravdu perete? No já si říkám, že až v červnu…zítra přijede manžel po třech týdnech huráááááá
a bude tu 11 dní, tak to určitě prát nebudu…budu si ho užívat…pokud si tedy aspoň na chvíli odpustí motorky a pod.
…mají nějakého nového veterána, prý je to kus..takže se obávám, že to mu nějakou chvíli zabere…
Takže až manžel odjede…což bude skoro až koncem května, tak se vrhnu na praní.
Jinak nějaký nepříjemný pocit (asi to tvrdnutí) pozoruji, když nesu něco těžšího…já vím Haidu, že jen dvě knížky bych měla nosit, ale když jsem tu tak na všechno sama, tak to opravdu někdy nejde. Takže když to pak tahám k nám do druhého patra, tak si občas musím v mezipatře dát pauzu
jo a to ještě občas pomáhám s nákupem babičce, ale to jen do prvního patra…takže super ![]()
Pomalu jsem do šuplíku začala chystat věci do porodky…mám tam bepanthen, vložky do poprsenky, podprsenky, vlošky Samu, intimní gel s dubovou kůrou. Ještě chci pohledat oddací list a přihodit ho tam. Prý stačí kopie..nevíte??
Jo a dnes měl prcek zase škytavku. Zkusila jsem si tedy lehnout a pořádně prodýchat do bříška a ono to asi pomohlo…i když kdo ví.
Barčí nechá se to uplně v pohodě já na Kajdu pooužívala taky látkovky a ještě k tomu i s ní chodila do práce a v pohodě, zvládali jsme, takže já jen doporučuji, hlavně mám malou od roku apůl bez plen a nanoc od roku a8 měsíců přibližně akorád jak spala v únoru u prababičky i s náma teda tak se začala znovu počurávat občas takže měsíc jsme měli takový občas dobrý občas ne tak to jsem jí vrátila zase plínku.
Obrazku no při Kajdule jsem pohyby snad ani neměla ta se občas jen tak protáhla ale tohle je malej okopánek, nedá chvílipokoj a tvrdnutí bříška mám teda pořádně ale možná je to u mě i tím že pořád chodím do práce, včera jsem byla na prodejním dnu v J.Hradci pro coopy dneska zase tady po obchodech a zítra to samé a ještě předělávání regálu v intersparu takže mě nic moc nečeká.
Já na látkovky teprve čekám, ale do obyčejných bych taky nešla, já mám objednané Popolini.
Pavluš teda ty se v práci nezastavíš… kdypak jdeš na mateřskou? Mimochodem mi ji vypsali včera, takže nastupuju od 19.5.
Jo a praní? My nemáme ještě ani pračku, takže zatím není v čem prát
ale mám domluveno s mamkou, že mi to kdyžtak vypere.
Ahojte zdravím z Olomouce.
Tak koukám že vás všecky něco píchá,bolí atd.Já se musím přiznat že mě jen občas ztvrdne břiško bezbolestně.Ale v noci se nemůžu otočit aniž bych nadskočila protože mě bolí šlachy co vedou k nohám,a lupou kyčle.Ale řekla bych že jinak bezproblému.
Jak píše obrázek vy jako prvorodička to vnímáte víc.
Obrázku - Huggies modro zelený jsem byla velice spokojená,nikdy je Tom neprokadil ani nepročůral a nikdy se neosypal,což když jsme zkusila druhý tak měl problémy tak jsem se jich pak rychle zbavovala.A kupovala jen ty.
Ted jsme si pročítala ohlasy na Failový tesco tak asi budu používat je.Pokud budou dobrý.
Látkové pleny- já na to nemám odvahu,spíš lenivost, i když Tom byl šikovnej,byl brzo bez plenek.
wape.Jak mě bude líp tak se ozvu,Ale asi až tak za 14 dní.Musím se z toho nachlazení dostat.
Jiank jsem zehnala přes známou kontakt na tu nemocnici Motole,přímo dr.která dělá dětskou chirurgii(plíce),tak ji budu posílat a Ct a Rtg,co Tomča měl udělaný.Tak jsem zvědavá,po tel.byla velice příjemná,a hlavně se mě ptala proč chtějí vzít kousek plíce kvůli uzlině. Tak jssem zvědavá na jejich názor.přecek jenom Motole je už mnohem víc zkušená.Tak mám radost.
vazy teda taky je mi pomalu stydno napsat, že mě nic nebolí, to co popisujete mě mořilo tak před 14ti dny, a teď je to nějak lepší, cítím tlaky, tahy ale je to nějak o dost méně bolestivé, spíš jen takové nepříjemné, dokonce jsem přestala v noci courat čůrat každou chvíli a vydržím to až do pěti ráno což je na mě teda výkon,… ale horší je to přes den jakmile se začnu hejbat jsem tam pořád. Jak koroptev. Za návštěvu v Hornbachu jsem to zvládla třikrát protože se mi hrozně chce pak skoro nic a za chvíli zase.. si přijdu jak cvok. ![]()
Já spíš bojuju s tím že se mi chce pořád strašně spát, už si přijdu jak šípková růženka, a to jsem celoživotně spíš nespavec. ![]()
praní já už něco vyprané mám teď ještě čekám až přijde zbytek věciček s kočárkem a nahážu tam zbytek ať to má mrně připravené. Nevím proč ale jsem posedlá že do července nevydržím v celku, tak to chci mít radši dřív. NO uvidíme v pátek po kontrole co mi řeknou.
včera jsem se pobavila, nečekaně se tu zjevil příbuzný co jsem ho neviděla snad přes rok, že jel okolo a mimo jiné se ptal jestli už taky plánujeme rodinu, vůbec si mě nevšimnul,,,
tak mu říkám jo v červenci,, a on prej jako na příští léto jo ??
Teda je fakt že jsem měla volnější tričko,, ale přeci už mám vidět pupajzík,,, ![]()
Nástup na mateřskou- já musím nastoupit až v červnu abych splinila těch 9 měsíců bez příjmu,abych dostala penízky.Jinak mi je to celkem jedno protože se pořád starám o babču ležáka,i když to je už těd trochu náročnější.
čiki,tak podle tvych fotek bych ti taky typla ze jsi tak v 5 měsíci.