červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27263
12.5.09 10:50

Ahoj holky,
tak sláva nazdar výletu, já včera po příjezdu domu byla maximálně mrtvá a s okopanejma játrama od miminka, moc jsem seděla, nejdřív ve vlaku, pak na těch přijímačkách, pak v restauraci, pak zase ve vlaku a pak ještě v autě. Děs běs.
Dneska dojedu akorát na kurz a tam sebou plácnu na zem, teda na nějaký kus polštáře a nazdar.
V neděli večer mi volal Vojta, že nám umřel potkan, dostal 4 mrtvičku a ta byla poslední, alespon že nebyl sám a vojta byl s nim.
Nakecaly jste toho hodně, takže jsem zaregistrovala akorát tloustnoucí manžely, partnery. Vojta vážil asi 90 kilo, když jsme se poznali a teď má asi 120, je pravda, že má 2 metry, takže spousta z toho není vidět, má akorát větší zadek a pupek, mě to zatím nějak extra nevadí, já si na jeho pupíku ráda složím hlavu. Je pravda, že hubení chlapi se mi nelíbí, já bych neměla pocit, že mě dokáže ochránit.
Pak jsem ještě zaregistrovala tašku do porodnice, tu taky ještě nemám, ani tu tašku, natož sbalenou.
Kojící podprsenku: nám na kurzu říkala, že si jí máme koupit až tak týden po porodu, že se prsa nalejou teprva v porodnici, tak nevím. A jestli se ty moje ještě zvětší tak umřu, už ted mě bolej a tížej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
12.5.09 10:54

ahoj holky,
ta po dnesni KO: mala je starsi o tyden, ma uz 2300g, hlavickou dolu. Bude to asi macek :roll: :lol:

Barci pekny brisko :wink:
zbytek jdu docist…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
12.5.09 11:08

Hanulko gratulace ke kontrole a malá je teda pořádná. Že bych si Tě dala jako tip na první miminko :lol:

Já se taky právě vrátila z kontroly, jen mě kontroloval vnitřně. Prý všechno drží a další kontrola až za 3 týdny.

Tak už i tady je fakt škaredě a to počasí mě nějak zmáhá, uvažuji, že se na chvíli zavrtám do pelíšku…jsem ostuda :oops:

Enio hodila jsem dotaz na Aperio, protože jsem tam žádný podobný nenašla, tak uvidím dám vědět. Ovšem teoreticky bych i u toho druhého mohla dosáhnout na ty 2 roky, protože podle toho, co jsem pročetla, tak se to počítá z příjmu, který měl člověk před nástupem na tu první mateřskou (pokud tedy mezi tím neměl nějaké příjmy)…ale já bych právě u druhého chtěla mít 3 roky a u prvního 2 roky RD. Uvažujete někdo také o této variantě? A historka s brambory na salát je super :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
12.5.09 11:17

Ahojky, jsem tu jen na skok.

Haidule , tak víš co, můžeš mi kdyžtak napsat SMS? Uvidíš, jak ti bude, pokud bys věděla, že nepřijdeš, tak můžeš tak do šesti nějak napsat? Já bych jinak asi změnila to místo srazu na Lužiny, protože tu s Alíkem bydlíme obě, kdybys nešla. Ale dej vědět a pokud ti bude líp, tak určitě pojď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
12.5.09 11:23

Wape , no myslim, ze prvni bych byt ani nemusela :lol: ja se spokojim se zacatkem cervence, jen doufam ze nebudu rodit obrika, ja mela 3,80, tatinek neco malo pres 4kila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
12.5.09 11:23

Jo ještě jsem chtěla pochválit Káji novou kuchyň, nemá chybu, přesně můj styl, velký skříňky, fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
12.5.09 11:27

Hanulko já už jsem s obříkem psychicky srovnaná od začátku. Ani si skoro nekupuji velikost oblečení 56, protože u nás v rodině, jak máme ty vysoké mužské, tak tak průměrná porodní váha je 4.5kg :( A to švagrová je ještě menší než já obě holky měla právě okolo těch čtyř a půl kilo…první ji nechali rodit normálně a u druhé si už vydupala císaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
12.5.09 11:37

Hanulko to je teda kus ženský :D
Já jdu ve čtvrtek, tak jsem taky zvědavá…

Malej mě vesměs okopává buď v levým „břichoboku“ nebo v pravým,
a na druhý straně vždycky cítím pěestičky, takže nejspíš se mu líbí v příčce či šikmý poloze…
Je to docela příjemný, protože mi ani netlačí hlavičkou na močák, ani ten močák neokopává :D
Akorát si torošku vymejšlí, když si chci lehnout na ten kterej bok, tak kope do matrace, že takhle se mu to teda nelíbí, a na druhý straně se mu to taky nelíbí, na zádech se zase bojím já, i když špatně se mi zatím nedělá, no a kde mám teda ležet, cvrčku? :roll: ;-)

lentilko tak to je mi líto potkánka… :(

Kojící podprsenku taky kupovat předem nebudu, protože fakt netuším, co z mojích 1 může vyrůst (tuším, že silikony ala Dolly Buster) ;-)

oblečky do porodnice neřeším, budu balit jen ty na cestu domů.
v Motole je k dispozici úplně všechno, nebo aspoň bývalo.
Jdeme na předporodní přípravu myslím 4.6., tak uvidím, jestli se něco změnilo…

seznam na ledničku není špatnej nápad, už ho sepisuju :D

úřednice na sociálce pozor na ně, jak se změnily od ledna ty sociální zákony,
tak v tom mají pěkný bordel a prostě NEVĚDÍ!!!
Já jsem mluvila, po telefonu i osobně, celkem se 7 ženskejma, všechny mi tvrdily, že asi spíš na mateřskou nárok nemám, protože jsem dostala výpoveď sice už jako těhotná, ale na neschopenku jsem nešla v ochranný době 7 dnů po ukončení práce (tehdy jsem ani netušila, že jsem těhotná, to byl nějaký 3 tt).
a když jsem se tedy po tom přestala pídit a smířila se stím, že budu mít velký kulový, tak jsem úplně náhodou na úřadu práce narazila na paní,
které to přišlo nějaký divný. A že bych měla mít ochrannou dobu jako těhotná půl roku na nemocenskou, a tak to obvolávala a zjišťovala (POZOR- SAMA OD SEBE, já to po ní vůbec nechtěla)
a zjistila, že opravdu mám nárok na neschopenkový peníze (cca o 4000,– na měsíc víc než jsem dostala od úřadu práce) a že mám nárok i na mateřskou a tudíž si vybrat i délku rodičovský…
takže bez ní bych měla o pěkných pár tisíc míň…
Ovšem peníze na úřad práce musím vrátit a sociálka mi zatím už 2 měsíce ten doplatek neposlala, tak už jsem tam volala a viselo to prý na našem bývalým účetním…
Snad mi to rychle spočítaj a pošlou, protože na úřad práce musím ty prachy vrátit do konce května… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
12.5.09 11:42

kaji jak to vypadá s vaší předporodní přípravou, půjdete s mužem, nebo aspoň ty sama? V Motole by měla být myslím 4.6. od 17-19h…
my se tam chystáme, i když miláček to včera dost řešil, protože mají rozepsaný zápasy (volejbal) a zrovna samozřejmě hrajou…
Nakonec tam teda nepůjde, na ten volejbal myslím, ale to řekl až když viděl, že mi pomalu uniká pára ušima :twisted:
Pěkně mě s tím naštval včera, protože jsem se i na tenhle čtvrtek objednávala na UZ ve 30tt na odpoledne tak, aby to měl rovnou cestou z práce, jinak bych radši jela dřív, a on má bobeček taky zápas (celý květen a půlka června út+čt) a tam musí být, protože jich je málo, že jsou nemocný, takže se mnou nakonec nepůjde… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
12.5.09 11:51

Wape , to ja si nejak neumim predstavit rodit 4 kilovy mimco :roll: ja jsem takova celkem hubena, dyt to nemuzu prece vytlacit, to bude dilo :oops: a Ty jsi taky takova drobna, a tusis velky mimi, nooo bude to jeste zajimavy :D

Lentil, potkanka mi je lito :? a jak myslis, ze dopadnou prijimacky?

ja jdu na jeden predporodni kurz na konci kvetna, pak mam v planu jit i s tatinkem na druhy k jine PA a pak omrknout porodnici…snad to jako priprava na porod bude stacit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
12.5.09 12:20

lentil , děkuju za chválu kuchyně :wink:

Hanulko , teda to už je pořádnej kus, kam se hrabu já se svým 1,5 kg prckem :lol:

wape , my máme v rodině spíš menší nebo normální děti, Martin prej neměl ani tři kila, já něco málo přes tři. Ale tak mám spoustu velikostí 56, tak ať je radši menší, ať je alespoň chvilku unosí :lol: Navíc se bude určo líp rodit. Tak snad se ten růst nějak raketově nezrychlí a nebudu mít taky obříka :lol:

obrázku , na ten předporodní kurz bych určitě ráda šla. Platí se za to něco a co nám tam budou vlastně povídat? :D Já myslela, že to bývá rozdělený nějak na víc přednášek, ale pokud je to jen jedna, tak tím líp, jsem se tě na to už chtěla zeptat, ale zapomněla jsem, tak jsem ráda, žes to zmínila. Musím se tam nějak přihlásit nebo prostě přijdu? Já o tom fakt nic nevím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.5.09 12:20

porod holky na mě už druhej den sedí takovej pocit že už chci mít miminko v náručí, doufám že to není nějaká předzvěst, uvidíme v pátek na kontrole

poloha obrázku asi máme stejná mimča mám ho přesně takhle, a zrovna dneska mě teda mlátí ať si lehnu nebo sednu jak si sednu :wink:

Holky tak si představte známá včera porodila miminko holkčičku ve FTN 4,5kila, (ta známá je teda drobeček teda upozorňuju, nevím kde přišla k takovýmu miminu) říkala že dřina, ale porod co se týček personálu a péče super, a dokonce to zvládla bez nastřižení !! Si to nedokážu představit dostat ze sebe takovýho cvalíka. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
12.5.09 12:32

kaji myslím, že se za to neplatí, akorát musíš mít průkazku s razítkem, platí se až když přijdete s tatínkem(doprovodem) k porodu (700,–).
Ale chci tam zavolat, tak dám vědět. teď to tam nikdo nebere…
Asi se tam musí rezervovat místo, aby věděli, kolik lidí dorazí…

Nevím, co nám tam budou všechno povídat, protože jsem při tom nikdy nebyla,
ale trvá to 2hodiny, tak asi všechno kolem toho, kdy jet do porodnice, co nás čeká při příjmu a v průběhu porodu, co se očekává od tatínka při porodu, jak to chodí po tom plus snad i péče o miminko, video z porodního sálu a šestinedělí (myslím, že už tam lidi nevodí, kvůli infekcím)… mj. sem si vzpomněla, že když dělali to video, tak jsem byla zrovna v práci a měla bych tam být u jedný rodičky na chviličku vidět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
12.5.09 12:40

Ahoj holčiny,

no, já chci vzít oblečky pro mrně, protože budu rodit v Podolí a tam je to takové nijaké, mimču dají jen obyč košilku zavazovací vzadu… prostě když to jde, tak si chci vzít oblečky svoje… Je jasný, že v těch menších porodkách to maminy neřeší, protože mimča oblékají do krásných hadříků…

Ty jo, vždycky mi vypadne z hlavy, co jsem chtěla napsaat, na co reagovat :oops:

Jinak váha miminka, taky se toho hrozně bojím, já měla 3,90kg, 53cm a přítel měl 3,40kg a 56cm :roll: 8O

O víkendu se známejm narodil syn Jakoubek a 4,60kg a 55cm… no, tak to bych rodit asi nechtěla. Je pravda, že budu rodit poprvé, ale ta představa je šílená… já bych brala tak 3,20kg a 50cm :D ale to se mi asi nesplní… možná se mi splní ten můj sen, co se mi zdál už kdy, že porodím o 14dní dříve a mimčo bude o něco menší… kéž by…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
duuupka
12.5.09 13:08

Tak jsem zpátky z kontroly. Všechno je dneska v pořádku, tak jsem ráda. Na předčasný porod to dneska prý nevypadá, tak budu panu doktorovi věřit. Váhu máme mezi těmi 2100 - 2200g. Já mám 62kg a naštěstí jsem od minula nic nepřibrala, už tak mám 15kg nahoře.
Fotečku hodím, až oskenuju.

E.li já myslím, že přesně tak to je, že když chodíš pořád na záchod, a pak vyčůráš jen pár kapek, tak to prcek tlačí na močový měchýř. Já mám občas pocit, že se musím počůrat a pak nic moc nevyčůrám :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex