Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj všem ![]()
poloha mimča - tak nám už gyndr. řekl minulý měsíc při poslední kontrole,že je hlavičkou dolů, tak jsme připraveni a snad tak už zůstane ![]()
pohyby - připadám si jako boxovací pytel
Bříško mě lítá z jedné strany na druhou a to téměř celý den - pokud třeba nechodím po obchodech nebo tak… Taky jsem zjistila, že maličká do mě šťouchá víc, když jím
Buď je ráda a nebo mě tím chce říct - Mámo nežeeer, už se sem nic nevejde
Taky mám poslední dobou pocit, že ji snad sedím na hlavičce ![]()
výtok - tý jo, už aby to přestalo. Teď ho mám silnější, ale nic nepálí, nesvědí, nezapáchá, takže to bude nejspíš teď normální. Gyndr. mně určo odebere kultivaci, aby se vyloučily třeba kvasinky…Přestala jsem dlabat Laktobacilky, tak trošku trpím, ale jak vás tu čtu - nejsem jediná. Holt to musíme ještě chvíli vydržet…
křečáky,bolesti nohou - holky, já mám ty kompresivní punčochy, tak když cítím, že mi ty nožky zlobí, tak na sebe navleču tyhle „sexy fusekle“
A hned je líp.
Jinak jsem si všimla, že mám nějaký dlouhý nehty
Nelámou se a rostou rychle, což je u mě divný, protože se mi vždy šíleně lámaly. Ale co, pěkně si to užívám, koupila jsem si aspoň lak nový a dělám ze sebe doma primadónu
Za to ta držtička moje pubertální. Nikdy jsem na čumáku neměla ani pupínek, tak to teď doháním se vším všudy. Ovšem trpí jen mé čelo a hlavně teda kolem vlasů… Taky jsem si musela pořídit sprcháč pro citlivku pleť, protože jsem byla samej pupínek. Zatím se mydlím J&J a dobrý, pupínky zmizely, tak uvidím…
strie - teda zatím nic…Snad na mě nevyběhnou během těch posledních 9 týdnů
To by mě asi omyli
Raději s tím ale počítám…Mažu se jednou denně Eucerinem proti striím, tak snad aspoň za něco stojí, ale to taky zjistím až to přijde - jestli to přijde ![]()
Nu a taky jsme dnes byli konečně pro autosedačku - Honza do ní pořád kouká, jakoby tam už to mimino bylo a pochoduje s ní po baráku
Objednali jsme taky kočárek a postýlku, takže za 14dní budu moct říct, že máme vše připravené.
monitor dechu - nakonec jsem ho pořídila…Takže NANNY už je doma ![]()
odsávačka hlenů -
děsí mě ta na ten vysavač
Magistra mě vysvětlila, že to nic není a jak se s tím zachází, takže jsem ji vzala, ale jako bujim,bujim ![]()
Barčí tak s polohou je to ještě nevyzpytatelný, do takovýho 32tt jsou ještě dost pohyblivý, dá se říct až tak ve 34tt, že by fakt hlavou dolů mohlo mimčo zůstat ![]()
jinak ale i naopak - zažila jsem, že mimčo co bylo dolů prdelkou se otočilo v noci před plánovaným císařem a paní porodila pak normálně ![]()
nehty mám teď taky úžasný, jak si je neničím v práci věčným mytím rukou a mácháním v dezinfekcích, mám je krásně pevné, netřepí se, extra rychle rostou a konečky jsou krásně bílé… ![]()
vlasy už bohužel taková sláva nejsou, rychle se mi mastí a jsou takový bez lesku. ![]()
Doufám, že v červnu zvládnu dojet ke svý kadeřnici na radikálnější ostříhání plus barvičku (dává mi od Lorealu přeliv čokoládový kaštan, je to úžasná barvička).
pleť mě se dělaj takový pupence červený, ani to nejsou klasický beďary, nedá se z toho nic vymáčknout … kožař tomu říkal těhotenská dermatitida… je to fakt ošklivý ![]()
monitor dechu Nanny taky ho budeme kupovat, přímo od Jablotronu, se dvěma deskama, protože budeme cestovat k našim, tak abysme nebrali furt celou desku ale jen krabičku… Navíc Jablotron dává záruku 48 měsíců, kdežto když to koupíte ve zdr. potřebách nebo na internet.bejbyobchodech, tak to nejspíš bude jen klasických 24měsíců, aspoň nikde jinde jsem to neviděla…
odsávačka na rýmu přes vysavač neboj, je to naprosto perfektní věc, miminko tolik netrápíš jako klasickou trubičkovkou z pusy nebo balonkovkou, protože to nemusíš strkat tak hluboko a fakt to vysaje potřebný hleníky… A nepotřebuješ k tomu tatínka, aby prcka držel.
nicméně tu obyčejnou odsávačku za pár šupů je dobrý mít doma taky - pro první pomoc - třeba když se ti mimčo zakucká mlíkem a teče mu pak i nosem a nemůže popadnout dech…
strie zatím taky nemám, ale teď teda ten pupec roste snad přes noc… takže mažu se aspoň 2× denně, olejíčkem od Babylove z DM, olejíček od Hippu si nechávám po porodu, píšou na něm, že i pomáhá kůži se vrátit zpět… tak uvidíme ![]()
obrazek sem budu muset hodit asi svoje foto, abys viděla, co je to opravdové nakynutí
. všechno mi to vlezlo do stehen a zadečku, se úplně děsím, že to neshodím, Kuba už vybalil posilovací stroj, tak kolem něj chodím a přijde mi, že se mi směje a těší se, až se budu lopotit
. Jinak pěkné bříško
. Chtěla bych se tě ještě zeptat, nevíš, co by se dalo vzít na spaní? nemůžu usnout večer a ráno jsem třeba už ve 4 vzhůru, dneska jsem chodila kolem Dyje se psama, lidi na mě hleděli jako na blázna ![]()
odsávačka na vysavač - máme doma a můžu jen doporučit, dítko se opravdu tak netrápí správně se to má použít tak, že se stříkne např. mořská voda, aby uvolnila dýchací cesty, chvíli počkat, pak zacpat jednu dírku a tu druhou odsát
Jitko pokud ti nepomáhá teplý mlíko s medem, meduňkový čaj a podobný věci, tak asi jediný, co bych si na chronickou nespavost troufla vzít by byl Guajacuran…
To je takový léčivo, který jsme dávali na riziku těhulím s hrozícím předčasným porodem k magnézku, uvolňuje to nejen svaly, ale taky psychiku…
obrazku já mám na ten monitor záruku 48 měsíců a kupovala jsem ho v Plzni v obchodě s kočárkama a dalším příslušenstvím…Jináč, co se týká polohy miminka…v pátek jdeme na kontrolu,tak nám gyndr. poví, kde se maličká povaluje, ale pořád ji cítím dole i ji tam nahmatám
Ale neříkám, že to je hlavička
Takže víc zjistíme v pátek
Kamarádce se maličká otočila taky asi 2 dny před termínem, ale nakonec šla stejně císařem,páč se jí nechtělo ven… ![]()
vlasy - mně se zlepšily, trochu zhoustly a ani se už tolik nemastí…Ale pořád to není ono.
Pořád nějak cítím dělohu…Jakoby takovej jemnej tlak zevnitř na bříško…Teda jestli to je děloha
![]()
nespavost - taky tím trpím, ale spíš jde o to, že jem brzy večer unavená, takže se nedivím, že vstávám tak brzy…
guaracujan - výborná věc..před těhu jsem ho měla téměř pořád při ruce ![]()
barčí tak to je super, že na něj dávají i takhle záruku 48 měsíců ![]()
A kde tě prďolka nejvíc kope? podle toho se to dá taky poznat, jak leží…
Hlavička se dá nejsnáz poznat, když je nahoře nebo se tlačí napříč, když je dole, tak to moc nejde, musela bys přitlačit, a to se ani mě teď nechce ![]()
A citlivá děloha - tu já mám taky, šíleně. Spíš to teda budou ty vazy, ale je to síla, vím o tom břiše pořád… Někdy mám pocit, že prasknu… Nejhorší je podbřišek, nejvíc vpravo, ale cítím i píchání okolo pupíku… Snad to další těhotenství bude víc v pohodě, když ty vazy už budou vytahaný…
![]()
guajacuran mj. je taky super jednorázově před zkouškama, kdy máte trému, nebo před nějakým veřejným vystoupením… takže 1 tbl před spaním bych v těhu nevylučovala, ale asi až po vyzkoušení všeho jinýho… i když na riziku jsme dávali i 1tbl 3× denně…
obrazku nejvíc mne kope nahoře - jakoby mezi prsy. Občas něco nahmatám na pravém boku, ale kdo ví, co to je - jestli hlavička nebo prdýlky vystrčená či nožička
Dole spíš cítím šimrání a občas teda i větší šťouchnutí, tak kdyby tam měla hlavičku, tak možná, že by to mohly být ručičky, kdo ví
Tu dělohu cítím, ale nebolí to, spíš je to jen takový tlak zevnitř. Občas mi ztvrdne bříško, ale žádnou bolest nebo píchání necítím, tak to bude nejspíš v pořádku. A ten podbřišek mě trápí naopak vlevo, ale to už je opravdu docela bolest
Píchá mě tam i když třeba jen sedím. A to nemluvím o tom, když se zvedám z křesla, gauče, postele
Ale docela pobíhám, tak to rychle rozchodím, ale stejně… Převracení z boku na bok je pro mne horor
A ta únava už…A to mě čekají za pár dní zkoušky v Praze, tak nevím,nevím - budu ráda, když to přežiju za samý čtyřky
![]()
guaracujan - já ho dlabala třeba, když jsem měla hodně práce a vůbec, co se mé práce týkalo
A pak třeba mi ulevil, když jsem se přejedla
Neo byla hodně psychicky vystresovaná…Takovej pomocník na vše a není to žádná návykovka ![]()
No a teď se jdu vystavovat jak opice
Mamině přijela kámoška a chce mě vidět s pupkem - nesnášim se chodit ukazovat jak opičák
Měla jsem dělat, že spím…To jsem před chvílí unikla tomu, jet s babičkou do Plzně - asi zapomněla,že jsem těhotná a to lítání po obchodem mě docela unavuje a ještě mám pak bříško jak šutr
Akorát mě rozčilujou
![]()
moc se omlouvám, ale musím se vypast ze splínu. Jsem tak strašlivě vytočená, že bych nejraděj rozmlátila něco kolem sebe, nebo si dala alespon panáka, protože v momentě jak se švagr vrátí z výletu, tak mu už asi vrazím kudlu mezi žebra. Nejenže na nás tchánům donáší, kolikrát v týdnu peru, kolik si napustím ASI vany, kolikrát peču chleba, peču v troubě apod. kvůli spotřebě energie, ale neustále nás tady napadá a osočuje, že si berem jeho věci bez dovolení, ujídáme mu jídlo apod. o psa, kterého si pořídil se téměř nesterá, psa nechá klidně celý den bez vody, žrádla, ten tady chudák ve čtvrtek kolem 15hod. kolaboval, protože od minulého večera nic nepil, že by po něm posbíral hovínka, abych mohla být s klukem na dvorku, to ho ani nenapadne, to že by tady pomohl s nějakým úklidem to taky, nechá třeba ve dřezu týden hnít nádobí. Včera jsme vzali Tobiho na procházku, protože jak dojeli tcháni, tak studená sprcha, že je posraný dvůr a bordel po psech, jsme dostali my, že to dělaj naši psi a švagr se jen vysmíval, tak jsem psa vzali ven, aby se teda vytentil tam a ne na dvoře, abychom to po něm nemuseli uklízet. Když jsem se vrátili, tak švagr před Kubíkem fyzicky napadl manžela, co si to dovoluje, mu brát psa. Přitom když jsme se ptali, komu ten pes patří, tak dle toho jak se to komu hodí křičí tchyně, že je to její pes, pak švagr, že je jeho. ale jak dojdou granule, tak psa živíme my a najednou nepatří nikomu. A dneska si bez dovolení dá vyprat prádlo do naší pračky, tu špatně zavřel a pračka se totálně zasekla, takže s ní nejde otočit. Kuba mu volal, at si připraví 11tisíc na novou, že to nepůjde opravit a on mu na to řekne, že mu veme nějakou ze skladu za 3 at ho neotravuje. Jsem už opravdu tak strašlivě zoufalá, od včerejška tu jen brečím, protože když se ozvu, tak jsem ti špatní stejně pořád my. Já už opravdu nemůžu ![]()
jituško …Takový švagra mít, tak ho umlátím…Teda moje švagrová je to samé, ale díky bohu s ní nemusím bydlet. Holka zlatá, máš pevný nervy to vydržet!
Ale vím, že Tě toho mov nezbývá, viď? … Stejně máš můj obdiv, jak to zvládáš
![]()
Barčí1411 - právě že nezvládám, jsem podrážděná, křičím na kubíčka kvůli každé blbině, kdyby nebylo jeho, tak jsem asi zpět u našich, jenže on prostě vyžaduje přítomnost táty a brát mu ho nechci, tak se snažím to prostě nějak vydržet, ale dlouho už to asi fakt nedám ![]()
jíťo to je hrozný a musela bys být svatá, abys to vydržela…
Obávám se, že až bude druhý, že to lepší nebude… Snad to radši rozlouskněte ještě než se narodí… ale to je snadný radit, viď… nechtěla bych být ve tvé kůži ![]()
My naštěstí máme vztahy v pořádku, korektní, švagr se simčou jsou strašně v pohodě, dědíme věci po synovcích, tchán s tchyní mají oba zlatý srdce, i když tady hospodaří jinak, než bych si představovala, a Milan od nich chytá móresy, tak se to nedá srovnat s tím, jaký peklo máš doma ty… ![]()
Drž se,holka zlatá…
barčí tak to bude hlavičkou dolů, jak to popisuješ ![]()
Zkoušky ti tedy vůůůbec nezávidím!! Já si tak maximálně listuju v angličtině ![]()
jituško …
Tý jo, to je těžký no
Máš už jedno dítě, ale zase druhý čekáš…Jednomu nechceš „brát“ tátu, ale zase co to v bříšku? Vždyť to musí chudinka taky vnímat a ty přeci nemůžeš čelit do nekonečna takovému jednání … Stejně Tě obdivuju, že to takhle vydržíš a i když říkáš, že už ne, tak pro mne seš stejně úžasná, páč já bych to nezvládla ani jeden den
![]()
obrazku - to uvidíme v pátek, kde se povaluje
Ale nahoře prostě cítím véééliký kopance
A některý jsou teda pěkně zákeřný a bolavý
… O angličtině mně ani nemluv
Na to, že se ji učím snad 15 let, tak teď zjišťuju, že umím prd. Člověk, když nemluví a nemluví, tak se to zapomíná docela rychle a snadno
![]()
vztahy - u nás jsou vztahy takové divné, z mojí strany byly velké problémy, protože jsem kvůli manželovi v 18 utekla z baráku, jinak by se semnou rozešel, protože díky zákazu rodičů jsem ho nesměla vídat. naši se semnou dlouho nebavili a s manželem začali až po naší svatbě. no a na straně druhé, je švagr, který může všechno a jemu se prostě věří, on je svatý a chudák narozený přece v osmém měsíci těhotenství, takže tak ![]()
jituli drž se holčino, teda ty máš peklo, já bych asi švagříkovi zakroutila krčkem. Holka nemůžeš na pár dní s prckem někam vypadnout, třeba k rodičům, kámošce a tak ?? určitě by Ti to pomohlo ![]()
JItuš drž se…je mi to moc líto, jaké máš trápení. Co manža, je aspoň na Tvojí straně? A už zapomněl na to pobláznění v práci? Moc Ti držím palečky, ať to dobře dopadneš…škoda, že nemůžete jít jinam. Švagr je asi typ člověka, který se nikdy nezmění…ach jo.
MOnitor dechu a odsávačka taky máme NANNY a odsávačku na vysavač, ale povím vám, že představa připojení na ten vysavač mi zatím nedělá moc dobře, ale slyšela jsem samou chválu ![]()
Dnes jsem ušla něco okolo 10km a strašně mě bolí nožky a jsem grogy…ale zítra jedu dát relax ke kamarádce na zahradu do bazénu, prý tam má 30°C ![]()