Poradna duly
Jana Čurdová
Petulo - já vím, že mě má rád. Jinak bych s ním ani nebyla. Oslavovat narození miminka mi nevadí. To prostě prý musí, ale nechápu, proč by měl jet na cizí svatbu. Nesmí zapomínat, že má doma ještě jednu dceru. Ona se zrovna moc netváří, že bych měla zůstat v porodnici bez ní. Už jsem domluvila babičku, která by měla přijet pohlídat a uvařit. Bude s Áňou i její o 4měs starší teta. Takže by snad neměl být problém. Bude doma, kde se cítí dobře. Chtěla jsem, aby u sebe měla i tátu. Člověka se kterým je denně. Snad to všechno výjde.
Stejně si myslím, že porodím 13.6. Dle UZ v I. trimestru. Malou jsem také porodila na termín.
A jaký papír o narození ?? Když nebudu do těch 8i dnů mít rodný list, tak jim tam napíšu čestné prohlášení, že se mi narodilo dítě, nebo co
![]()
Nehledě na to, že nevím, jak na tu pobočku pojišťovny pojedu, pokud budou parna a s tím malým drobkem autobusem
Manžel je v práci ![]()
Ještě k porodu, dohodli jsme se s manželem, že u něj bude, ale nedávno začal, že z toho začíná mít strach, tak jsem mu říkala, že co mám říkat já, že on snad rodit nebude a on mi na to řekl, že se bojí toho, že neví co bude dělat až uvidí, že já mám bolesti a on mi nemůže nijak pomoct, že neví, jak to ustojí, tak nevím, ale na jeho přítomnost teda trvám
![]()
Luco - no jo, na Áňu jsem skoro zapomněla, tak to je jasný, to zcela chápu. My čekáme první, tak jsem si to hned neuvědomila.
Oni vedou vždycky takový silácký řeči, ale uvidíš, že Tě v tom nenechá a na tu svatbu nakonec nepojede ![]()
Tak jsem zpět po malém poleženíčku.
Vlčice tak tobě bude mamka malovat jo? No vidíš, to mne nenapadlo, taky to potřebujeme. No až přijede příště tak mám pro ní alespoň náplň na celý víkend
Kdyby nás tak slyšely ![]()
Jinak co se týče věciček, tak pro mimi vše nachystám do postýlky aby to manžel už jenom vzal a šel. Je naprosto nemožné, aby ty věci dával do kupy on sám. Po 5 letech ve společné domácnosti je tu stále jak na návštěvě. Dokonce ani neví co kde máme v kuchyni, takže když uklízí myčku, tak já potom neustále hledám. Zajímavé ale je, že ví kde to má najít, ale kam zpět uklidit to ne. No asi mají ty mozkové hemisféry trochu jednodušší než my. Už jsem i navrhla, že namaluji z druhé strany skříněk jakýsi návod co kde má být, ale bojím se, že by to stejnak nepochopil. No a něco jako kde jsou věci na mimi, tak mu to ukážu, ale neočekávám, že to bude mít nějaký dopad do následujících dní.
Co se týče oslavy, tak vůbec o tom nemluví, až mi to je podezřelé. Zajímalo by mne ale, zda se mu něco v té hlavě honí. Jako třeba kde to udělá, komu řekne a tak. No ať se panáček pobaví. Hlavně, že pak na něj nebudu muset koukat ![]()
monika26 no jsem hrozná
. Vyměňovali nám tenhle týden okna, tak to potřebuju vymalovat. Přítel toho má přes týden taky plnou…, takže uvítáme, když se máma zapojí. Sama se hned nabídla. ![]()
Vlčice
Tak vyměňování oken čeká příští týden tchánstvo, tak už vyklízejí byt
To tam pak bude muset jet malovat pro změnu manžel ![]()
Moni - tak to já mám asi celkem štěstí, když to tak čtu
Manžel ví v kuchyni snad i líp než já, kde co je. O víkendu i vaří a když byl doma a já chodila do práce, tak vařil i ve všední den. S úklidem mi taky pomáhá a navíc je i manuelně celkem zručný, takže leccos sám vyrobí, i sádrokartonovej strop s bodovkama dělal sám. O věcičkách na mimi sice ví, kde jsou, ale tvrdí, že se nevyzná v těch velikostech, takže to připravím já, ale postýlku s povlečením bude připravovat on během mýho pobytu v porodnici ![]()
Petulo - papír o narození dítě se jménem dosteneš, když budeš odcházet z porodnice. S tím na matriku zažádat o rodný list. Potom s tím rodným listem na tvoji pojišťovnu, tam ti vystaví papír, že je u nich pojištěná. Tohle musíš stihnout do 8dnů. Je to ale tři roky. Raději bych si zašla na matriku zeptat se co a jak. Nebo ti dají info v porodnici, co všechno musíš oběhat. Rozhodně by tam měl jet místo tebe tvůj manžel. Přece nebudeš tahat mimi. Pokud budeš rodit ve stejném městě, kde bydlíš, tak tě běhání po úřadech bude stát třeba jeden den.
Okna už máme naštěstí za sebou, nechávali jsme si je měnit v dubnu a potom uklízel i maloval manžel
Včera mě dokonce ani nenechal přenést sušák na prádlo a vynadal mi, proč mu neřeknu, že já nic dělat nemám, ale přece nejsem mrzák, abych vůbec nic nemohla, ne
![]()
Jé postýlka, tu bude skládat až přijedu z porodnice. Stejně první dva měs. bude spát mimi s námi. Nejlepší při kojení. Vždycky jsem jen vystčila prso a spala dál. Potom jsem ji přehodila na druhou stranu a vše opakovala. Třeba každé dvě hodiny.
Rodit budu v jiném městě, v té naší dírce není žádná nemocnice ![]()
V porodnici právě sestra říkala, že nám rodný list přijde domů poštou spolu s vráceným originálem oddacího listu, takže mi není jasné, jak to mám celé stihnout za 8 dní
Ten papír o narození je určený pro gynekologa, ne
![]()
No jsem na to zvědavá, jak to všechno stihneme ![]()
Máte některá koupené plymo do kočárku?? Mě to přijde skoro zbytečné, ale nevim …
Petulo
sem s ním, s takovým chlapem
To můj neuvaří ani ťuk, akorát, čaj, kafe, párek a knedlíky s vajíčkem. Jo a namaže chleba. Ale aspoň něco. Ale jinak je taky docela kutil, v baráku si dělá hodně věcí sám. A je hodný a spolehlivý, takže aspoň že tak …
Petulo - když je manža doma, tak nesmím tahat ani prkno na žehlení.
Taky mu říkám, že nejsem nemocná. Stejně to dělám, když není doma. Co mi zbývá.
Minule mi pomáhal žehlit plný koš věciček a náramě si to užíval.
Vypadal za tím prknem divně. ![]()
Taky u vás tak fučí. Tady lítaj věci z balkónů. Takhle kdyby mi přiletěly 2mil. na baráček. Nechala bych si říct.
Plymo si nekupuji, mají naprosto úděsná. Ta krajková se mi nelíbí a zbytek děs běs. Koupila jsem si látku a takový ten parchant, nevím jak se to teď jmenuje, do toho a mamka mi to ušila. Vyjde to na mnohem levněji a hlavně hezčeji.
Luco
Taky tu fučí, zrovna mám pocit, že mi z terasy ulítla ptačí budka
a květináče musím sundat. Už tam letím nebo to spadne někomu na palici, máme pod sebou totiž samoobsluhu ![]()