Poradna duly
Jana Čurdová
monika26 - no já právě momentálně bydlím u rodičů. Rozhodla jsem se rodit v Brně na Obilňáku, protože loni mi tam hodně pomohli a byli všichni moc fajn, jinak bydlím s manželem u Jablonce n/N. Holt budu se na kočárek dívat a doufat, že všechno dobře dopadne, nedá se nic dělat ![]()
Hanah - já mám postýlku po sobě, o moc se od těch dnešních neliší. Je dřevěná, má kolečka, je polohovatelná, defakto jako nová a to jí je 25 let
Ještě ji taky nemám složenou, ale už ji mám opřenou za dveřma a naši mají matračku na skříni v ložnici.
Ahoj holky
Svobca - Je mi tvého miminka líto. Taky jsem minulý rok potratila, sice teprve v 6tt, ale i tak to moc bolelo. S tím kočárkem a věcma. Neboj se si vše pořídit. Já měla kočár po malé schovaný po celou dobu těhotenství v bytě v komoře. Až teď jsme ho vyčistili a šoupli do kočárkárny. Takže jsou to jen pověry, na něco se to svést musí.
Moni26 - jsi dobrá, jé já bych taky potřebovala už mít vše nachystané, ale jsem na to nějak líná. Taky musíme posunout postele. To nechám na manželovi, až budu v porodnici.
Hanah - já jsme si zkoušela vytvořit metřík přímo tam kde se to zkouší. Myslím, že se to přímo jmenovalo metřík. Měl by tam být i návod. Mně s metříkem pomáhal manžel. Já jsem na PC úplné pako. Přitom jsem technik. ![]()
DanielaB - díky za odpověď… Už sem o Taku pár negativních zkušeností četla, no uvidím, rozmyslím se až v obchodě, co mi padne do oka
![]()
Z pověr strach nemám, to spíš ta předchozí zkušenost ![]()
Svobca-postýlku mám sice jen po synovi,ale rozjela se a už jsme ji nespravovali,protože to byl důvod pro malého že musí spinkat v pokojíčku,protože postýlka nejde opravit
a jinak ji mám taky za dveřma ![]()
DanielaB-Děkuji za návod. Jdu se s tím poprat.
Luca 235 - no přinejhorším ten kočárek pak prodám, je fakt, že bych nemohla koupit na mimčo vůbec nic, mamka mi to říká pořád, ale to víš, v hlavě to prostě mám. Já sem bohužel nepotratila, přestala sem cítit pohyby ve 25. týdnu a bylo vymalováno, musela sem do nemocnice na vyvolání porodu. Teď mě hlídají, každý 3 týdny chodím na krev a na dopplera, jenže podle mě nic moc neuhlídají, buď to dopadne dobře nebo ne. Minule sem taky byla 14 dní před tím na kontole a všechno bylo OK. No ale dost toho špatnýho, ať vás zbytečně nevylekám, to bych nechtěla. Je jaro, čeká nás ještě měsíc, budem si držet navzájem palce, ať všechno dobře dopadne ![]()
Svobca - vůbec se neboj. Já vím, toho strachu se nezbavíme, ale musíš myslet pozitivně. Máš pravdu s těma doktorama. Jediné kde by se to dalo uhlídat je nemocnice, tam tě natáčí 3×denně a v noci chodí ještě s sluchadlem. Jenomže to by se všichni tam zbláznili.
Nesmíš se bát, já pořád taky počítám pohyby. Nemá to cenu. Stejně prd poznám. Budu ti držet palce i na nohách a uvidíš, že vše dobře dopadne. Máš poslední měsíc, tak se přestaň užírat a vyraž někam do přírody a na nákupy. Zaměstej mozek a uvidíš, jak to rychle uteče.
Luca 235 - to máš pravdu, snažím se zaměstnat, někdy se daří, jindy ne…s procházkama je to horší. Malej je hlavou dolů a tlačí mi snad někam na močák nebo kam a stává se mi, že když chci udělat krok, začne mě dole píchat a nedojdu nikam, takže doma polehávám. Jinak máme labradora, takže o vycházky by nouze nebyla ![]()
Zkoušela sem taky ten váš metřík tady, moc se mi líbí, tak sem zvědavá, jestli se mi teď zobrazí ![]()
Svobca - Já měla dnes to samé. Byli jsme na procházce a já nemohla pomalu ani chodit. Mimi mě tlačilo, až mě to bolelo. Taky už jen polehávám, alespoň o víkendu. Manžel na mě dohlíží, abych nic nedělala. Počkám si, až půjde do práce. Zase budu mít doma kolotoč.
Ještě ani nemám nachystaou tašku do porodnice. Nějak se mi nechce. Vím, co mě čeká, tak ta pořád odaluju.
Luca235 - tak to sem ráda, že to nemám jenom já
Už sem si začala připadat divně.
Ještě se poptám, jak to vypadá s jednorázovýma kalhotkama do porodnice? Je to povinný? Zahlídla sem to pár stránek zpátky, ale nikdy sem o tom vůbec neslyšela od kolegyň z práce a známých. Jo a jak to máte s kojící podprsenkou? Stane se něco, když ji v porodnici mít nebudu? Mně totiž moc prsa nenarostla, akorát je mám plnější a prodavačka mi řekla, že dělají až od košíčku B, takže budu muset počkat s koupí až podle toho jak to bude vypadat pár dní po porodu, teď nosím sportovní, kostice mě tlačí.
Svobca - Já jednorázové kalhotky nemám. Budu používat normální. Stejně tam nebudu dlouho. Minule jsem je nějak nepotřebovala. Tolik jsem po porodu nekrvácela. Trošku víc než normální MS krvácení, ale nevrdím, že by byly úplně zbytečné.
Kojící podprdu mít nemusíš, není to povinost. Nikdo v porodnici tě kontrolovat nebude. Jen si určitě kup vložky do podprdy. Bude ti unikat mléko, než se to upaví k potřebě dítěte.
Zeptej se v porodnici co všechno si máš vzít s sebou. Já jsem dostala papír.
metříky mají být dva.
mám je oba v podpisu,ale ukáže se jen jeden.
nevíte čím to je?
mozkové buňky jsou asi na výletě ![]()
Já ti opravdu nepomůžu. Jsem levá. Já vše zkouším metodou pokus omyl.