Poradna duly
Jana Čurdová
Marry tak teď hezky odpočívej, ať se z toho ty i mimi vzpamatujete. Já jsem se taky předevčírem natáhla na schodech, ale přežili jsme ![]()
Vlčice já už se dneska taky ničemu nedivim, tak brzo jsem to teda nečekala - sice si řikám, že je lepší porodit o trošičku dřív než pak přenášet - ségra mojí kolegyně z práce má dneska termín a už je vyřízená z těch věčných sms a telefonátů jestli UŽ? A to má DNES termín - může přenášet i 14 dní. Pak je taky výhoda, že nemá miminko obří rozměry když nás nechaj těch 14 dní přenášet ![]()
Svobca no jo tys měla vlastně ten problém loni, já jsem se taky snažila nechat všechno až na co nejpozdějc i když takovou zkušenost nemám, ale mám slabý nervy a teď se snažim bejt v klidu - při pomyšlení na porod Petuli mi to teda moc nejde
Kočárek jsem objednala ihned jak jsem si ho vybrala a zjistila, že dodací lhůta na něj neni kratší než 2 a půl měsíce a já v tý době měla 2 a půl měsíce do porodu takže jsem začala jednat a vyšťourala na netu obchůdek kde měli jeden jediný skladem takže jsem ho měla do 3 dnů doma - teda doma-práh domu vůbec nepřejel - z kufru auta putoval okamžitě k sousedům ![]()
DanielaB - jo pak sem si na věk dodatečně vzpomněla a už ho tady odtajnila, ale pro tebe ještě jednou.....25 let ![]()
Jo, budu na Obilňáku, loni v lednu mi tam na rizikovým oddělení dost pomohli a byli tam všichni moc fajn. Byla sem tam na ukončení ve 25. týdnu. Vyvolávali mi normálně porod, malej to vzdal víš. Můj názor je, je jedno kde rodíš, stejně seš tam jen pár dní a to se dá vcelku vydržet.
svobca - to je pravda, ono hlavně záleží, na koho v té nemocnici narazíš. S tím věkem - díky, už jsem si vzpomněla
Hlásila jsi ho, když jsi zavítala mezi nás. To je ta demence, o které jsem psala ![]()
zlatíčko - přes víkend ste mi tady dodaly odvahy a tak chci dokoupit tento týden co je potřeba. Hlavně ten kočárek. Mám i vybraný obchod a tam pokud ho nebudou mít přímo na skladu prodejny, dodají mi ho do 2-3 týdnů, takže je to OK. ![]()
zlaticko no mě už teď řek Dr., že malej celkem velkej, tak sem zvědavá
To je po příteli, já jsem byla malý drobek 2,4kg.
DanielaB - jo dneska je to všude stejný, ať jdeš kam jdeš, všude je to o lidech a o komunikace. Třeba v práci máme od listopadu novou sekretářku a jde mi z ní hlava kolem, málem sem kvůli ní nedostala ani mateřskou. Donesla sem ji všechny potřebný papíry a ona se mi celý týden neozvala, vykašlala se na to a pak když sem jí v pátek volala, řekla mi, že neví co s tím má dělat. Mě málem hráblo, protože od pondělka už sem měla mateřskou nastoupit. Dneska sem to snad už dořešila, no děs
![]()
Já jdu na KO ve čtvrtek, před 14ti dny malá vážila (orientačně) 1700g tak to je snad v normě, ale prý mi zase naléhá hlavička - CS 0, tak nevim, nerozumim, nechci vědět
No ale posledních pár dní když dosednu na záchod tak cítim tak šííííííílenej tlak na konečník, že se úplně zkroutim a to to trvá třeba jen 3 vteřiny. Tak jestli tohle maj bejt jako ty porodní bolesti tak to já ten porod asi nepřežiju a NECHCI HO. ![]()
Svobca - jsi stejně stará jako já. Já už vedle sebe táhnu dceru. Takže se na mě lidi už nedívají podezřele.
DanieloB - jo mozek nezakrní. Máme trafiku a internet. Takže hodně čtu a zajímám se. Aničce se snažím vysvětlovat všechno podle zkutečnosti. Snad se mi to i daří. Kolikrát se nestačím červenat. Paní na poště za přepážkou řekla, že je tlustá. Mně se s ní nechce nikam chodit. Ona hned všechno vyžvaní hodně nahlas.
Holky nebojte, že by jste porodily předčasně a neměly všechno nakoupené. Vždyť máte manžela a rodiče. Tašku si klidně můžete zbalit, až pojedete do porodnice. Nemusíte plašit, zvášť u prvního porodu. Když něco zapomenu, tak mi to donese manžel.
Svobca - šikovná holka ta sekretářka. Já jsem si to naštěstí vyřizovala na sociálce sama. Už jsem se poučila, co si sama neudělám, to nemám.
Tak a teď jdu odpočívat
nějak na mě jde spaní
Tak se tady zatím mějte, D.
Tak já asi podle vás jak to tady čtu čekám obra…minulý týden na ultrazvuku mi doktorka řekla, že má 1980g a prý odpovídá tomu týdnu. Jestli to tak půjde dál, bude mít malej 4 kg a při mé výšce 156 cm si teda porod představit nedovedu. Utěšuju se tím, že ještě tak kilčo by do konce května nabrat mohl a pak tak maximálně půl kila…jinak teda nevím, asi by mě párali od žeber dolů
![]()
ahoj Danielo hezky se vyspi. My půjdem na ten zápis.
Mě ty sociálky fascinují. Mají propojené PC, ale stejně lítáme pořád s papírama do dveří a čekáme mezi spoluobčanama, kteří smrdí. ![]()
Daniela B - u nás je to tak trochu jinak. Jde to přes sekretářku k personální a ta to potom řeší asi se sociálkou…no zmatek, ale snad to mám z mé strany vyřešený a holky ať se už domluví…hlavně, abych ty peníze dostala. Taky půjdu za chvíli odpočívat, sem z té sekretářky nějak vyčerpaná ![]()
Svobca - váha UZ je pouze orietační. Vůbec se tím nezatěžuj. Mně taky říkali, že budu mít obra a že budu 14 dní přenášet atd. Nakonec jsem porodila Áňu 3350g a 50cm v termínu.
Od 32 tt příbírá miminko každý týden 300 gramů - sem četla v nějakém chytrém časáku. Takže já skoro nejim - nic se do mě nevejde ale mám snad každej den 1 kilo navíc. A to jsem se chválila jak jsem do 30 tt přibrala jen 6 kg - teď se radši už ani nevážim ![]()