Poradna duly
Jana Čurdová
Faninko: Tady posílám nějaký seznámek věciček do porodnice. Našla jsem to na této adrese www.ds-soft.info/mimino/view.php?… a přijde mi docela dobrej. Trochu si ho podle potřeby uprav.
Já mám problém už i se do tý postele jenom dostat! A nesmim přitom hekat - pak se to hekání ozývá z druhé poloviny postele od přítule - dělá si ze mě srandu. Takže to je fakt super ukládat se a pak hledat nějakou polohu - jakoukoliv!
Faninko - ráda bych ti napsala co všechno mám v tašce do porodnice, ale obávám se, že by z toho bylo asi tak 30 příspěvků po sobě - nevim jestli jsem schopná to napsat do jednoho, nevěřim, že si vzpomenu a pak bych psala jo a ještě tohle a taky tohle tak nevim jestli se o to mám pokoušet
![]()
moni26 - termín 11.6. bych brala to má narozky můj otec i ten svůj termín 18.6. to je výročí svatby,ale při mém štěstí to bude pěkně po termínu.
při poslední kontrole si můj mudrc dělal legraci a řekl,že to tam mám dole tak pevné,že bych to mohla nosit klidně i dvanáct měsíců.
je pravda,že někdy ti naši bobišci vylézt musí tak to necháme na nich.
bědovala jsem na začátku ať už je alespoň sedmý měsíc a teď to mám za pár a běduju stále ![]()
Moni, díky
Fakt nejsem v tomto stavu schopna přemýšlet. Zlati, nevadí. Mám dneska nějak horké bříško, doufám, že to nic není. Opatrujte se.
svobca - neboj,určitě nečekáš obra,co by potom byla moje malá,která v 32 týdnu měla 2350??? to bude malé slůně ![]()
zítra jdu do poradny tak jsem zvědavá kolik přibrala.
ta váha je,ale opravdu jen orientační.
u malého mi v den porodu řekli,že má 3500 a nakonec měl 3950 což mi půl kg připadá docela dost velká odchylka.
zlaticko - o hekání v posteli nemá cenu psát, to u mě už přechází v pořádné nadávání. sem tam se mi jakby zablokuje kyčel a to pak i roním slzy ![]()
Ahoj holky,
chvili jsem tu nebyla a koukam prvni mimi
je mezi nami , tak posilam oooobrovske gratulace. ![]()
Porad me to prislo jeste hodne daleko, ale vazne to uz zacina byt realny. A to neberu v uvahu termin dle pohybu, ktery me sestricka u Dr. spocitala na 19.5.
Zacinam vazne uvazovat o tom, ze uz si zitra no max.pozitri zabalim tasku do porodnice. ![]()
Nevim, jestli jsem uz zazila poslicky, bricho teda tvrdne dost casto, ale nebolestive a obcas citim lehkou bolest jako pri menstruaci, ale jsou to vazne jen naznaky nic velkyho, tak ze by miniposlicci.
![]()
maarky-nevíš náhodou jak se ten termín podle pohybů počítá?? já měla pohyby už v 16-tém týdnu.
dnes jsem byla na exkurzi v porodnici a sestřička říkala,že praví poslíčci přicházejí až tak 14 dnů před porodem.
to že nám tvrdne bříško už teď několikrát denně tak to prý mimi jenom pomaličku trénuje ![]()
maarky - ale jak tak koukám u tebe už to opravdu můžou být normální poslíčci!!!
ony některé maminky píšou už třeba ve 30-tém týdnu,že mají poslíčky a to je fakt asi brzo.
Hanah , tak myslim, ze u prvorodicky se pricte 22 tydnu, od te doby co jsi citila prvni pohyb a u vicerodicky 20 tydnu, ale nejsem si tim jista a rikaji, ze termin podle pohybu je hodne nepresny a dneska uz se k nim nebere vubec ohled, ze hodne zalezi, jestli mas placentu vzadu nebo vepredu, protoze ta vepredu ty pohyby tlumi a pak taky jestli ses doma nebo chodis do prace, ze doma se treba clovek vic sleduje. I kdyz tchyne me tvrdi, ze ona presne rodila na termin dle pohybu
![]()
No me bricho tvrdne uz dlouho, ale ta menstruacni bolest se pridala tak pred 3 dny, ale neni to nic drastickyho, zadny krece nebo tak, jen takovy hodne lehky pobolivani bricha, tak nevim, to asi jeste nebude ono. ![]()
Holky, jak jste na tom s predporodnima kurzama?Ja jsem chtela chodit, ale bohuzel mam termin v dobe, kdy jeden skoncil a druhej zacne za 14 dni, coz je na me uz zas pozde, kdyz uz mam termin za 7 nedel… Dneska se s manzou jdem podivat na exkurzi do nemocnice - tak aspon neco. Myslite, ze jsou ty kurzy opravdu tak prinosny? Uklidnuju se tim, ze moje mamca taky nikam nechodila a odrodila nas…:-)
A ted neco z jineho soudku - v cem ted venku chodite? Ja uz se skoro do niceho nevejdu,nabrala jsem 11 kg-vetsinu ted teda pres brisko a uz pomalu nedopnu ani tehu kalhoty..:-)
Hanah
s tím termínem dle pohybů je to obráceně. Říká se, že prvorodičky je cítí někdy okolo 20.týdne a k tomu datu se přičte 20 týdnů a druhorodičky je cítí dříve, někdy okolo 18. týdne a tak se přičte týdnů 22. Já jsem prvorodička a také si myslím, že jsem je cítila dříve někdy 17+.. a tak mám termín dle pohybů o 14 dní dříve než dle PM, tedy už 1.6.. Ale strašně jsem se pozorovala, takže na tento termín moc ohledu neberu.
79Simona
Já si myslím, že odrodit jde i bez těch kurzů. Něco vyčteš na netu, určo máš doma knížku a pak stejnak budeme tak vyplašené a odevzdané snad všemu, že to bude fuk.
monika26 jo tak to mám asi stejný názor
Myslím, že z toho budu tak jetel, že budu max. schopna sledovat, co mi říká PA
![]()
Na kurz jdu, ale hlavně kvůli tomu, co má člověk vědět a dělat s prckem až se narodí. To bych asi uvítala nějakou rozumnou radu. Jinak to prdím.
Zas uvažuju, že pudu rodit do těch Neratovic. Já sem nějaká nerozhodná, to je děs. ![]()
Vlčice76
Z toho si nic nedělej, mně se zase neozývá známá z Podolí na kdy tam mám jít na kontrolu, tak možná budu rodit doma anebo nakonec skončím v Benešově a už je mi všechno fuk.
Pozor, pozor. Jdu stahovat fotky do PC a pokusit se nahrát jednu fotku s mým bubnem do galerky. Tak jsem na to zvědavá.
Monika26 hele jestli tam nejsi ani zaregistrovaná (teď si to nepamatuju), tak ti nechám své pořadové číslo v Pododlí
![]()