Poradna duly
Jana Čurdová
Taky na holky myslím a držím palce!
Jo, však jsem to psala, že dokud jsem doma, tak sem načumuju pořád.
Míša má tento týden odpolední, tak jsem sama, tak aspoň s někým klábosím, ale už jsem si říkala, že jsem toho nakecala moc… tak já se budu krotit.
Už se taky odpojím, jdu do spršky a všem přeji krásnou klidnou noc a jak se u nás říká DODONO - to je DOBROU NOC! tak papájos ![]()
Dobré ránko, těhulky,
Palonko… no, vidíš, jak jsi to zvládla.. Kráááásnej metřík!
![]()
Aurinko.. věřím, že teď už bude všechno v pořádku, doktoři si tě určitě ohlídají!!!
Tami.. tak co Amy.. jak jste se přivítaly?
Držím palečky na dnešní kontrole Niki a Sheelle.. a Aurince na genetice!
dobre rano
palecky mi drzte dobre,ja vam taky drzim
ja nejsem schopna od nervozity vubec nic snist
![]()
Krásné ránko kočičky!
Jak jste se dnes vyspinkaly? Já jsem tady jen na skok, čekám návštěvu - 4 měsíčního mišáčka, tak se na něj těším.
Nikiki, určitě něco spapkej, aby ti nebylo špatně, znám to podle sebe.
Sheelle a Aurinko držte se!!!
Taminko, jak se máte všichni pohromadě?
U nás ve Zlíně je zase škaredě, mlha a snad bude pršet. Jinak večer mě před spaním bolelo bříško, ale snad to nic nebylo.
Tak holky přeji všem krásný a úspěšný den pa já se pak ozvu, MÁM VÁS RÁDA ![]()
Ahoj holčinky.
Niki a Sheelle a Aurinko! Myslíme na vás a držíme pěstičky a palečky. Bude to dobré holky naše. Jen ty nervy jsou nejhorší. Takže to zvládněte a brzy napište.
Tami, tak jaké bylo přivítání s Amy? Slzičky jsi ronila? Hlavně že už jí máš doma.
dobre rano tehulky
venku je sice osklivo, ale to mi nezabrani radovat se z vasi spolecnosti
pripojuju se s pranim stesticka a samych dobrych zprav pro niki, sheelle a aurinku… ![]()
jinak koukam, ze taminka tu jeste neni: to asi opecovava svoji psi princeznicku ![]()
jinak ja jsem vcera vecer zazila zatim nejvetsi tehu nevolnost a poprve jsem blinkala a to normalne nikdy nedelal ani kdyz je mi hodne spatne.. ted rano taky nic moc, tak jsem vypila aspon actimel a za chvili zkusim zdlabnout housku.. snad to pujde
opet na tom vidim to pozitivni: byl to tehu-priznak, takze mimi se cini a mamku trapi ![]()
Ahoj Pido, to víš, že je to tím!! Jak jsem si to říkala já, když jsem zvracela, že aspon je všechno v pořádku. Včera jsem letěla na wc ale nakonec nic. Ale asi mě to nějak přechází nebo co…ale prsa mám stále citlivé a větší, tak se aspon trochu uklidňuju.
No jo, myslím, ze Tami ještě nevylezla s Amy z postele
Holky, já teda neblinkám.. Díky za to.. A doufám, že teď už snad ani nezačnu.. To bych asi nemohla chodit do práce..
Ale já si i to, že je mi špatně tak nějak „užívám“.. Jsem ráda, že to tak je, jestli mi rozumíte.. ![]()
Ahoj holky, teda vcera odpoledne jste se pekne rozjely, s tou tvorbou metriku je to nekdy pekna fuska, ja jsem ho musela delat snad trikrat, vzdycky se neco nepovedlo, nebo proste nesel zobrazit. Je fakt, ze jakmile jednou clovek metrik udela, tak pak uz je to celkem hracka. ![]()
Jinak drzim vsem holkam, co jdou k dr. palce- na nohou i na rukou
Moc se tesim na pozitivni zpravicky od vsech.
Teda Tami, uplne si predstavuju, jak jste se s Amy vitaly, to musela byt krasa, a je pravda, ze ten pan je urcite solidni, kdyz Amy vratil bez problemu. Jak uz tady nekdo psal, treba jsi alergicka na neco jineho nez na Amynku. ![]()
Me je posledni dobou nejak dobre, jen v noci me boliva podbrisek, ale uz tak nejak „decentne“, ne zadny krece, nebo tak. Nevolnosti skoro vubec, jen mam uplne strasne citlivy cich. Vcera mi mamka uvarila segedynsky gulas, ktery mam normalne rada a me vam holky tak divne smrdel a navic jsem zjistila, ze mi strasne vadi KMIN, tak jsem ho z gulase vybrala uplne vsechen, byla to hrozna piplacka, takze jsem malou misku jedla snad 20 minut a to jindy jsem primo „rychlojedlik“. ![]()
Jinak verim, ze pri nasem tempu psani v pohode predhonime duben a jejich dubnatka, no jsme proste holky ukecany. ![]()
jeee az ted jsem si vsimla, ze jsem stalice a uz ne povidalka
kdyz ale vidim kolik prispevku ma eviska a je taky stalice, tak to jen tak rychle zatim dalsi hvezdny postup nebude
je vlastne jeste neco za tim?? ![]()
jinak ja zatim vubec zadne chute nemam, ze by mi chutnalo neco co driv ne a vadilo co jsem mela rada.. zatim prevladaji obcasne jen nechute
a to na vsechno ![]()
Ahojky holčiny,
no ten metřík, to je síla!!To kvůli mě předběhmneme duben!!cháchá
Jo tak já hrozmě miluju segedák, vždycky toho uvařím kotel a hlavně knedlíky, ty jsem ze začátku jedla pořád. Dnes máme od mamuši jelení guláš a na ten chut nemám, tak uvidím. Jinak jsem hrozně ráda dělala lassagne s meltým masem, ale ted když si na to vzpomenu, tak bych zvracela fuuuuj nemůžu to maso cítit.
jinak by to nutně chtělo svíčkovu s aspon pěti, ale tu jsem zatím nedělala ale tchyně ji umí parádně, tak ji musím říct… já to asi brzo zaplácnu ason kuřetem na smetaně…
Jinak dřív bych se ujedla sladkého a ted ho skoro vůbec nejím
Ahoj spolutehulky
tak jsme se s Aminkou vyhrabaly z postylky
..Ona teda do postele nesmi,ale Libor rano odjel do prace a Amy jsem dovolila byt se mnou.
No vitani bylo uzasne..Ja brecela radosti a slibovala ji ze uz ji nikdy ale nikdy nikomu nedam..
Akorat Libor rikal ze je na neho jakasi nastvana,ze ho sice u nich doma privitala ale pak na neho prdela a v aute se k nemu otocila dupou a spala.
Rikal ze lidi si ji moc oblibili a ze oba byli velmi prijemni a ze se s nema domluvil ze kdyz budeme nekdy chtit AMy pohlidat tak ze budou moc radi.
Tak pido to me mrzi s tim blinkanim-me to teda opravdu nastesti jeste nepostihlo,sice mam obcas zaludek jako na vode a kdyz bych si nevzala bonbon tak nevim co by bylo ale zvraceni se mi vyhyba(asi vi ze ho nemam rada
).
Pido za stalici uz nic neni takze uz jsi stejne ukecana jako my.A jinak btw jak bys stihla od te doby co jsi se zaregistrovala toho tolik napsat?
Jenifer ja mam taky vyvinuty cich a citim snad vsechno..Jo a duben2008 uz jsme asi predhonily a myslim ze do konce tydne to dotahnem i na 7 stranek jako to ma leden a brezen.
Niki neboj se kuratko vsechno bude v poradku hlavne neco spapkej..
Palonko s tim jidlem jsem na tom jako ty.Drive jsem se mohla sladkeho ujist a ted to nestrcim do pusy.
Jo jinak ten minuly vikend jsem tu kachnu nedelala,budu ji delat ted v sobotu s cervenym zelim a bramborovym knedlikem ale musim vymyslet nejake maso pro me protoze ja kacenku nejim.
jo a uvazovala jsem o te Amy a tech vyrazkach-kdyz jsme byli na tech horach tak tak Amicka nebyla a vyrazky jsem mela taky.
Taminko, tak vidis, treba ty vyrazky vubec z Amynky nejsou.
Jinak s tou kachnou, pritel mi ji upekl, ale on je vegetarian a to velmi striktni, takze jsem mela celou pro sebe, jedla jsem ji 5× pak uz jsem ji nemohla ani videt, tak dostala takovou poradnou porci i Maninka. Ja ted na sladke take vubec chut nemam, to spis na maso, driv jsem ho skoro nejedla a ted bych ho mohla porad, na vikend si koupim asi nejakou morskou rybku, docela bych si ji s bramburkem dala. Ja vam holky tak zavidim, ze umite varit, ja jsem na to uplne leva u nas vari vzdycky pritel. Ja si tak maximalne udelam nejake extra jednoduche jidlo, treba vajicka, parek nebo pizzu. ![]()
Holky ja bych tak rada upekla pro Dana tu chorvatskou buchtu, jak o i psala Evisska, ale mam jeden takovy „pitomy“ dotaz, jak jako poznam, ze je to pecene? My doma vubec nepeceme, tak to bude moje asi prvni setkani s troubou.
![]()
Jenifer nebj vsak se varit naucis az budes mit doma miminko..to te donuti!!
Hmm jinak rybu bych si taky dala,ale v sobotu je ta kachna,v nedeli se to bude dojidat a pak mame oslavu s rodinou takze budeme mit parizsky dort,jednohubky a pak chlebicky.
No ohledne toho jak se pozna upecena buchta..normalne mas u receptu napsano jak dlouho to asi pect ale kazda trouba pece jinak a ja to tam necham vzdy tak 20-30minut,kontroluju vrch aby nahodou necernal a kdyz tak muzes pak buchtu vytahnout a pichnout do ni nozem a uvidis zda se ti testo prilepilo na ten nuz nebo ne.Pokud ano tak to upecene jeste neni pokud ne tak je hotovo.
Palonko.. já taky miluju segedín.. Chtěla jsem ho o víkendu dělat.. ale nevím, aby to nedopadlo jako s tou rajskou.. Taky jsem se na ni těšila, a pak jsem vzala první sousto a málem jsem se poblinkla..
A svíčkovou.. mňam.. tu už jsem taky dlouho nedělala… že by v neděli?
Jen.. s tou buchtou.. troubu mám horkovzdušnou a předehřeju si ji na 175 stupňů.. Pekáček si vymažu nějakou herou a vysypu kokosem.. Pak tu spodni placku.. tmavou.. tam naleju (je toho těsta fakt malinko, ale neboj, musíš to tam nahnat do všech rohů, ono to trochu nabyde).. a fakt byla upečená za 5 - 6 min.. Vrazíš do toho špejle, a pokud se na ni těsto nelepí. Je to upečené.. Pak tam dáš tu náplň, na to to druhé světlé těsto.. a až začne zlátnout, tak tam zas srčíš to špejle a uvidíš.. Zvládneš to!