Poradna duly
Jana Čurdová
@zorkaV v Brně se nikam hlásit nemusis, prostě přijedes a rodis
ale já si třeba dopředu zajela na takový dvouhodinový kurz, kde nám řekli co a jak, am přijet, kde se hlásit a tak, to bylo v Bohunicích… navíc tam chodim už i na monitory, ale pokud budou mit plno, tak musim jet rodit stejně jinam… ![]()
Zítra KO na gyndě už se moooc těším
Snad řekne cca váhu i míru
A pevně doufám, že bude vše v pořádku ![]()
Chtěla bych rodit v Jilemnici, tak jestli někdo ví, budu ráda za radu ![]()
Maminy, dnešní KO na gyndě dopadla na
Malý má cca 45cm a 2,85kg. Jen mě teda dostalo…první otázka dr., když mě začal prohlížet byla, zda jsem sbalená do porodnice
Tak jsem řekla, že jo a on, že je to dobře, protože hlavička je dost sestouplá (je to normální jev a od toho bolí ty stydké kosti). Že už se prsty dotýká hlavičky, tak můžu rodit klidně už zítra. Ale taky že to může být takhle třeba ještě týdny, ale už je možnost porodu hned zítra. Jen jsem se mu zmínila, že jediné z čeho mám teda strach, tak z toho, že nepoznám, že rodím a že nechci být jak nějaká hysterka a hned třeba letět do porodky. Tak řikal, že je to u prvorodiček dost časté, že plašej zbytečně a pak vypráví, jak rodily 2dny, apod. Takže jsem dostala rovnou instrukce, jak se chovat, tak to poznám a hlavně, že nemám plašit
Takže holky, už se mi to asi fakt krátí ![]()
@new no fakt, jste akoratni
my měli tuto váhu již před 14 dny ![]()
A na kolik jsi otevřena? Říkal ti to? Nebo délku čípku? Mě hlavička naléhá již od 30 tt a vidíš, zatím nic ![]()
@marturka Já bych chtěla rodit příští týden, tak čtvrtek by byl ideální
manžela ale asi na „výpomoc“ neprekecam, schody doma nemame, takže zbývá uklid
to bude vysurovano ![]()
Jo, s info od dr. jsem spokojená. Hlavně, že je vše v pořádku. Já si vyvolat porod nijak nechci. Chci, aby to bylo přirozené, aby si tělo a malej sami řekli, kdy už je čas. A rozhodně nebudu hned chtít do porodky, prostě teprve až když se to bude stupňovat a nepomůže ani chůze, ani ležení, ani sprcha. Zkrátka se budu držet toho, co mi dnes řekl dr. Jj, zatím je to dobrý, fakt to není žádný macek
Na kolik jsem otevřená nebo délku čípku nevim. Nějak jsem tomu nevěnovala pozornost
Ale vím, že řikal něco o 4cm, ale k čemu to patřilo
![]()
@new tak snad k délce a ne k otevření, protože to bys už vlastně rodila
![]()
Já teda doma čekat nebudu
jsem prvorodicka a riskovat porod v autě nebo doma fakt nechci ![]()
Raději budu ležet v porodnici o několik hodin déle ![]()
@marturka no to mi povídek, já už se na soanek ani netesim
ale asi bude ooorodu ještě hůř ![]()
@Hanesi - K otevření to asi nebylo
No, já zase nechci patřit mezi „hysterky“, jak přesně jmenoval můj gyndař a raději pojedu až půjde do tuhého
A čím míň hodin v nemocnici, tím lépe
Max. si do porodky zavolám o radu, či názor.
@marturka já myslim, že to @new nemyslela špatně, známé se již dříve z diskuze
jen ma na to jiný názor, ale jak pises, realita může byt vskutku odlišná ![]()
Mě se doma také smějí, že ji již vyhanim
no, už se ji prostě nemůžu dočkat ![]()
Dnes k ránu mě chytly bolesti v podbřišku a Rano na záchodě na slipovce asi kus zátky a asi mě už trochu kleslo bříško… nahmatam si opět spodní žebra
tak uvidíme, co z toho bude ![]()
Dej vědět, jak jsi dopadla u doktora ![]()
@new já, kdykoliv jsem do porodky či na pohotovost volala, tak mi vždy řekli „prijedte“, oni neradi něco podceni, ale to je moje zkušenost ![]()
A když jsem byla naposled v nemocnici, tak jsem se omlouvala, že asi zbytečně plasim, ale naopak mi to vymlouvali, že je lepší jet 10× zbytečně, než jednou pozdě… asi, co lékař to názor ![]()
Tyjo, tady se rozjíždí typy na vyvolávky
Taky už bych chtěla, aby byl ten náš koblih venku (ráda bych „jí“ po dlouhý době zase viděla), ale nějak z toho mám strach narušovat přirozený průběh
@zorkaV no, já bych to jako vyvolávat vyloženě nechtěla, pokud to nebude potřeba
ale taky bych se nezlobila, pokud by to samo bylo dříve
hlavně kvůli její velikosti, straší, že bude obřík ![]()
@Hanesi to mě taky. Na UZ ve 30tt měl 1,8kg a už z toho dělali, že bude čtyřkilovej. Přitom to tak být nemusí. A to jejich magnezko taky lupat nebudu. Prej: preventivně. Jak může někdo preventivně nasadit minerály, co uvolňují svaly. Myslím, že právě v tom finále by se už nemělo nic zobat, aby ta děloha nespala, vždyť je to taky sval.