Poradna duly
Jana Čurdová
@zorkaV no já to měla stejně, ve 34tt odhad 2,8 kg
o uvidíme, kolik to bude v pondělí na kontrole
magnesko ještě zobu, ale koncem v neděli
takysi rikm, že už je docela na čase s tím seknout, koncem 37tt..
Ale u mě tvrdlo bříško již téměř 3 měsíce, proto ho zobu…
@Hanesi Já teda nevím jak to teda je, ale jedna porodní „bába“ říká, ze tvrdnuti břicha je signálem, že mimi přibira a břicho cvičí a testuje, jestli ho zvládne vypudit. Prostě to přeměruje. A navíc když to zobem my, tak si to z nás bere i to mimi a i jemu se vše uvolňuje. Že se pak rodí hadrove panenky, to se ještě nic neděje, oni to doženou, ale tý porody jsou zbytečně těžší, když je všechno uvolněné a nic nespolupracuje. Zní to logicky. Nechtěla bych, aby mi v půlce došel dech.
Magne jsem měla z neurologie i před tím, ale na gyndu jsem šla kvůli menstruacnim bolestem a tahnuti v tříslech. Po vyšetření na koze a pak vag. sondou, kdy Dr. uznala, že je čipek ok jsem vyfasla magnezko. Tak už tomu nerozumím.
Ahoj holky, tak už jsme doma a zatím nic moc nestiham. S tím kojením me pěkně v nemocnici nastvali. V nemocnici se Adélka už začala chytat a víc pit, ale ještě mi ji dokrmovali a najednou se přestala chytat a prso nechtěla. Začali ji dokrmovat flaskou aby je to tak nezdrzovalo a já to nevěděla. Takže odsávám, prelejvam do flasky a krmim.Ach jo. @marturka Držím palecky at ti to dobře dopadne a aby jsi se netrapila. Já po tech čtyřech dnech co me trapili když jsem viděla Adélku, jsem jim to skoro odpustila ![]()
S tím magnéskem říká každý něco jiného. Já ho dostala na uvolnění dělohy. Na konci se může brát ale jen v menších dávkách, jinak se prý rodí takzvané hadrove děti. Myslím ze to je i napsané u tech prášku v pribalovem letaku.Tak nevím.
Jinak vám vsem držím palecky.
No tak to jste mě pěkně vydesily
hadrove děti??? No tak to si raději už zítra nedam… v pondělí jdu na kontrolu, tak se optam…
@marturka no tak paráda, tak to ti ten příští týden fakt vyjde
ať jste holy v pořádku
a kolik más ten tlak? Já mivam tak 109/75, ale zatím to jde, spis mě všechno bolí a to je nepříjemný…
@Bodlinka 09 nechapu, jak mohly začít dokrmovat a tebe se ani nezeptat???
to přece není normální! No ale nehaz flintu do žita, ještě to můžete rozkojit ![]()
@Hanesi přesně jak píše Bodlinka. Je jasný, že když něco baštiš ty, tak to ovlivní i mrňouse. Doufám, že ten náš bude akční a bude vědět, co má dělat a kdy to má dělat a mamce trošku pomůže ![]()
No já magnesko dostala ne na křeče v rukou či novou, ale na tvrdnutí bříška
no dnes jsem si ho již nevzala, tak uvidíme, jestli se to tvrdnutí zhorší či ne, zatím ale dobrý ![]()
Dnes jsem zase trochu více makla, tak teď odpocivam ale jinak je mi nějak podezřelé fajn ![]()
Ha, chápu. Vydrbala jsem koupelnu a pak jemným tempem okna. Nějak cítím, že na to už nebudu mít čas. Tak ať ta pohodicka vydrží ![]()
Ahojky holky, tak my jsme stale v nemocnici, nakonec mala mela zanet na plicich, asi z toho, ze se zalkla mleka, takze byla par dni na Jip. Dobrala antibiotika a foto svetlo a ted jsme spolu na neonatologii a ceka se jen na to, az bude mala schopna vypit co potrebuje, bez usinani.Tak doufam, ze uz se nam to zkrati a pujdem brzo domu, ale pribivame nastesti a mame uz 2380g
Uz se vam to blizi holky, tak vydrzte, ono je to fakt poznat, kdyz je to mimi co nejdele v brisku jeste, hlavne s tim kojenim.
@Dita.j. prdolka malá
je to bojovnice a vše dozenete, i když chápou, že je to teď hodně náročný hlavně psychicky
A kolik teď tak spapa?
Jo jo, co nejdéle, ale zase nic se nemá prehanet
myslím že tech 14 dní před termínem by už šlo
ale uvidíme, co na to ona ![]()
Říká se, že při bourkach a úplňku se rodí nejvíce dětí a příští týden ma být plný bouřek, tak uvidíme, která další rozbali své kinder vejce ![]()
Ahoj holky
.. Chci se zeptat
také vám tak natékají nohy?
… Teď jak jsou ty vedra mi začali strašně natékat a je to hrůůůza!!! Nevím co s tím ![]()
Nějaká rada prosím?
![]()
@marturka Zkousim Adélce dávat prso přez ty kloboučky a male úspěchy jsou, ale flaška je holt flaška, no aspoň ze ma v te flasce mléko ode mne.Ale jsem tak unavená, nic nestiham, zatím nemůžu najít ten domácí rytmus. A ke všemu nemuzu na nohy, mám je porad dost otekle. Zítra jdeme k doktorce a nevím jak půjdu, nevejdu se do žádných bot a kalhoty taky nenatahnu přez ty kotníky, takže půjdu v teplakach.
@Dita.j. Držím palecky at vám to jde porad jen a jen lip. Když mi mala u jídla spala a nikdo a nic ji nevzbudilo a v nemocnici mi říkali ze se musím víc snažit atd. a přitom ani oni ji nevzbuduli, tak mi bylo do breku.Tak se drž, věřím ze je to dost náročné, ale ono to bude časem určitě lepší a lepší.
Co by jsme pro ty naše sluníčka neudělali?
@Nicalka Přesně jak píše @marturka .Když odpočíváš, tak si davej nohy nahoru, trochu jim ulevíš a někdy i trochu splasknou.Na noc je taky dobrý je trochu podložit, když to jde.
@marturka Ty ted budeš začátkem tydne končit 37tt? Pokud ti je zle a už se na to necitis a hlavně to už asi není nijak pohodové ani pro jednoho z vas tak bych se domluvila s doktorem a sla do toho. Domluvili jste se jak budeš rodit? Me se potom všem taky ulevilo a když vidím malou, tak vim ze to stalo za to.Ted to jsou zase jiné starosti, ale říkám si ze se to třeba za tech šest týdnů zlepší a prijdeme na to. No a když ne, tak jiné děti taky vyrostli na sunaru a nikdo to na nich v dospelosti nepozna.No ne?