Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka píše:
Já musím dolů v obou případech![]()
Tak to u vás máte líné pošťáky asi
PPL a DPD si musím vždycky dolů, ale pošta mi chodí až ke dveřím. Teda většinou ![]()
S baliky na dobirku nemivam problem. No i kdyz mistni postak s baliky je manzeluv kamarad, tak mozna proto. Ale jinak, kdyz se rekne ceska posta, tak vidim rude
Vic nesmyslu by clovek pohledal ![]()
@Mexie píše:
Tak to u vás máte líné pošťáky asiPPL a DPD si musím vždycky dolů, ale pošta mi chodí až ke dveřím. Teda většinou
No, já tam zase tak často nechodim, protože místní pošťák má schopnost trefit se do toho, kdy se sprchuji apod, takže stejně vyzvedávám věčně na poště ![]()
Balík do ruky - lilo jak z konve, přijela pošťačka a než jsem si vzala deštník, tak byla pryč, ani nezazvonila a během jízdy mi volala, že mi vezla balík, ale nejsem doma. Tak jsem jí jen sdělila, že kdyby nebyla tak rychlá, tak bych vylezla, ani zvonit by nemusela ![]()
No a od té doby s ní nebyl ani jeden problém.
Jinak s poštou máme ještě jeden super zážitek. Psali jsme kamarádům dopis s pozvánkou na akci. Vesnic stejného jména je u nás asi dalších 5. Na naší poště (cca 20 km od vesnice, kam jsme to posílali) škrtli PSČ a napsali, že si máme zjistit správné PSČ, abychom usnadnili poště práci. No a dopis pak procestoval celou ČR a došel asi za 3 týdny
Pokaždé škrli PSČ a napsali další. Na konci své cesty už se tam skoro nevešly
Ale dopis došel a na závěr tam bylo to původní škrtlé, které bylo samozřejmě správné ![]()
U nas taky hruza (Ostrava),tento tyden jsem cekala na dopis ohledne RD…v den kdy ho dorucovali, jsem byla cely den doma, cekam a cekam a odpoledne mi to nedalo a jdu do schranky a samozrejme listek NEZASTIZEN ![]()
A dale co se tyce obyc baliku, neustale na nas zvoni posta, jestli neprevezmu balik sousedum (ruznym),kdyz treba nejsou doma, ale kdyz me prisel balik (nedorucili, nebyla jsem doma)a nebyl ani do vlastnich rukou, tak jsem pro nej poslala manzela s listkem na postu a tam mu ho odmitli vydat, ze to musi predat adresatovi…
proste mazec..
Tak ja musim pochvalit kladenskou postu, asi budu jedina, co CP chvali, ale s Prahou nesrovnatelny jak dorucovani, tak i mistni posta a postacky… ![]()
@Anonymní píše:
Opět a zase špatný zkušenosti.
Celý den jsem byla doma, seděla na balkoně-sms, že dnes mezi tou a tou hodinou vám budeme doručovat balíček. Ok, čekala jsem. Za chvíli sms, adresát nezastižen, balík je na poště. přitom žádné auto, nikdo nepřijel nezvonil. Ve schránce žádný lístek. OK, tak jsem pomocí sledování zásilek zvolila možnost „Doručit na jinou adresu“ a nechala si to pro jistotu poslat do práce, kam si nechávám posílat i další věci a vždy naprosto bez problémů. Dnes jsou to snad dva týdny a pořád nic. Dokonce mi přišel ověřovací kód, že si chci balík nechat přeposlat jinam, vše potvrzeno i e-mailem. Dnes kouknu opět do sledování zásilek a co nevidím-Balík vrácen odesílateli.
Tak já nevím, ale je toto normální? Oni nejen že se mi něco vůbec nepokusili doručit, ale ještě mají tu drzost a pšlou to zpět?? stalo se vám to někomu?? nehoráznost.
Stalo se mi to.. A i mamine.. Sla jsem na postu a byl cirkus. Od te doby si to nikdo netroufl.
@Taciras píše:
Zavolat na rozvozové depo okamžitě po odjetí auta, číslo je na netu, chtít jméno toho, s kým mluvím (a upozornit, že případná stížnost by ho mohla taky zasáhnout), říct, že kvůli tomu jsi doma, čekáš na to, a že požaduješ opakované doručení ještě ten den. Buď si jistá, že se to auto otočí a do hodiny je u tebe zpátky. Oni to umí, vyzkoušeno, stačí být jen dost nepříjemná (ale prosím ne sprostá, nebo na někoho křičet, to v žádném případě, mluvit klidným hlasem, ale být jak osina v zadku) a uvidíš ty divy.
Tohle potvrzuju, nam takhle privezli balik spesl v sobotu rano… A ten dotycny pravdepodobne lezel, neb od te doby nemyl problem
To se nám stalo kdysi, když jsem bydlela ještě s mámou, a byla dítě…teta nám poslala balík s bramborama i jinýma věcma, tehdy ještě nebyly mobily, pevnou teta neměla, my nic nevěděli, a jednou nám přišel naštvanej dopis od tety, že se nám táhne s balíkem na poštu, a vrátil se jí zpátky..samozřejmě se nikdo neobtěžoval nám to dát vědět ![]()
a to že čekám na balík, a nikdo nezazvoní, a adresát nezastižen se taky stávalo, pak jsem si toho doručovatele odchytla, a vysvětlila mu, jak si doručování balíků představuju, a upozornila jsem ho, že jeho nadřízení mají patrně stejný představy jako já, a od tý doby v pohodě, volá, a když nejsem doma, tak se radši 2 krát ujistí, jestli ho může teda vrátit na poštu ![]()
Nam dnes pro zmenu prisla opakovana výzva k vyzvednutí-prvni samozřejmě nikde. Je to obyc zasilka, tak doufam, ze mi ji daji, je to na muze a ten zitra rano jede pryc.
@radkka píše:
No, já tam zase tak často nechodim, protože místní pošťák má schopnost trefit se do toho, kdy se sprchuji apod, takže stejně vyzvedávám věčně na poště
Tak u nás jezdí pošta v 9 a většinou mě tahají z postele.
![]()
@Janee19 píše:
Tak ja musim pochvalit kladenskou postu, asi budu jedina, co CP chvali, ale s Prahou nesrovnatelny jak dorucovani, tak i mistni posta a postacky…
Souhlasím, v Praze to byla hrůza ale na Kladně využívám ČP nejraději
jak pobočka, tak pošťačka i balíkové super
Nikdy bych neřekla, že jednou budu spokojený klient ![]()
@Anonymní píše:
Opět a zase špatný zkušenosti.
Celý den jsem byla doma, seděla na balkoně-sms, že dnes mezi tou a tou hodinou vám budeme doručovat balíček. Ok, čekala jsem. Za chvíli sms, adresát nezastižen, balík je na poště. přitom žádné auto, nikdo nepřijel nezvonil. Ve schránce žádný lístek. OK, tak jsem pomocí sledování zásilek zvolila možnost „Doručit na jinou adresu“ a nechala si to pro jistotu poslat do práce, kam si nechávám posílat i další věci a vždy naprosto bez problémů. Dnes jsou to snad dva týdny a pořád nic. Dokonce mi přišel ověřovací kód, že si chci balík nechat přeposlat jinam, vše potvrzeno i e-mailem. Dnes kouknu opět do sledování zásilek a co nevidím-Balík vrácen odesílateli.
Tak já nevím, ale je toto normální? Oni nejen že se mi něco vůbec nepokusili doručit, ale ještě mají tu drzost a pšlou to zpět?? stalo se vám to někomu?? nehoráznost.
Když jsme bydleli v okresním městě, tak se to čas od času stalo. Teď bydlíme na vsi, pošťačku známe, nikdy by si nedovolila nezazvonit, ještě mi to i nechá u sousedů, nebo podepíše za mě, když se domluvíme, takže vždy vše mám.
Lísteček o nedoručení ve schránce je u ČP klasika. Nedávno jsem ale posílala doporučeně dopis, který se mi po pár dnech vrátil zpátky s tím, že adresa neexistuje (adresa byla správně), šla jsem s tím zpátky na poštu, že adresa je určitě správně a že to chci reklamovat. Musela jsem poslat dopis znovu a zaplatit další peníze, než se reklamace vyřídí. Adresu jsem opsala z původní obálky a dopsala na ni poznámku, že adresát existuje, kdyby se to chtělo zase vrátit. Najednou daná adresa existovala a později mi peníze vrátili. Šlo mi spíše o princip než o peníze, mají tam bordel… ![]()
@Mexie píše:
Tak u nás jezdí pošta v 9 a většinou mě tahají z postele.![]()
Teda, tak dlouho vyspávat ![]()