Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka užívám si posledních pár dní před porodem
pak už se dloooouho nevyspím ![]()
@Mexie píše:
@radkka užívám si posledních pár dní před porodempak už se dloooouho nevyspím
Tak to potom jo
![]()
@modrasek13 píše:
Nam dnes pro zmenu prisla opakovana výzva k vyzvednutí-prvni samozřejmě nikde. Je to obyc zasilka, tak doufam, ze mi ji daji, je to na muze a ten zitra rano jede pryc.
Jeslti nemáš tu správnou kartičku (tu jejich, nevím, jak přesně se jmenuje), tak ti ji nejspíš nedají.
@modrasek13 píše:
Nam dnes pro zmenu prisla opakovana výzva k vyzvednutí-prvni samozřejmě nikde. Je to obyc zasilka, tak doufam, ze mi ji daji, je to na muze a ten zitra rano jede pryc.
Ne, nedaji. Kdyz zvoni u baraku, tak to klidne strci kdejakymu pochybnymu sousedovi, ale kdyz uz to je na poste, tak to nedaji ani vlastnimu manzelovi… Nema cenu ani zkouset a hladat v tom nejakou logiku…
@Taciras píše:
Zavolat na rozvozové depo okamžitě po odjetí auta, číslo je na netu, chtít jméno toho, s kým mluvím (a upozornit, že případná stížnost by ho mohla taky zasáhnout), říct, že kvůli tomu jsi doma, čekáš na to, a že požaduješ opakované doručení ještě ten den. Buď si jistá, že se to auto otočí a do hodiny je u tebe zpátky. Oni to umí, vyzkoušeno, stačí být jen dost nepříjemná (ale prosím ne sprostá, nebo na někoho křičet, to v žádném případě, mluvit klidným hlasem, ale být jak osina v zadku) a uvidíš ty divy.
Taky mam s ceskou postou spatne zkusenosti. Pani mi sice pred 7 rano zavola, (vzbudi mi dite, ktere uz neusne), ze ma pro mne balik, ale vzdy ma nejakou vymluvu, proc ho nepriveze, ze si to mam vyzvednout na poste, i prestoze mam zaplaceny balik do ruky.
Kde presne najdu tel. c. na rozvozove depo?
To je operator, ktery ma pod sebou „rozvozove postaky“? Asi se ptam blbe..promin, nemam s tim zkusenosti.
@Pajka89 @Brontik on to neni zadny doporuceny dopis nebo balik, ale obyc dopis, ktery se nevesel do schranky a na te vyzve je napsank, ze staci předložit jen vyzvu. Nicmene jednou to manzovi dali jen na OP a jednou njc nechteli, tak uvidime, skocim tam a necham se překvapit ![]()
Ale presne me udivuje, ze zaplaceny balij za nemale penize nechaji u souseda a kdyzjdes něco vyzvednout a zaplatit, tak nezajem, ze jsi manželka
@Brontik píše:
Jeslti nemáš tu správnou kartičku (tu jejich, nevím, jak přesně se jmenuje), tak ti ji nejspíš nedají.
Průkaz zmocněnce ![]()
Mám s ČP jeden hodně starej, ale celkem „roztomilej“ zážitek. Mamka si zlomila nohu, dost nešťastně, cca měsíc měla nechodicí sádru, nemohla vůbec nikam. A přišlo jí cosi poštou, už nevim, jestli balík, nebo nějaký peníze na složenku. Tak že to zkusíme tam zajít místo ní, vysvětlit situaci a tak. Nejdřív jsem to zkusila já. Tak samozřejmě mi to dát nemůžou, leda že bych měla speciální kartičku (cosi jako „plná moc“ pro tyhle případy). Já na to, že fajn, jak to zařídim? Že prej si mám zazvonit na vedoucí pošty. Tak zvonim, čekám… no snad čtvrt hodiny, než jsem se k ní dostala. Vysvětluju, kterak mamka doma leží se zlomenou nohou, nemůže vůbec chodit, bla bla bla… a jak si teda máme vyřídit tu „kouzelnou“ kartičku? Odpověď - „no, to sem maminka muisí přijít…“ Jsem nevěděla, jestli se smát, nebo brečet. Pak teda jsme vymyslely, že by se to možná dalo nějak domluvit s pošťačkou, aby k nám přišla to s mámou podepsat. No, jelikož šlo o jednorázovou akci, naběhnul nakonec na poštu druhej den táta (ten měl mamku aspoň zapsanou v občance) a prostě je ukecal, aby mu tu jednorázovou zásilku vydali ![]()
Jinak teď jsem asi 6 let přestěhovaná kousek od Prahy (okres Praha východ) a s poštou spokojenost. Jen jednou mi pošťák s baíčkem ujel, než jsem stihla sjet těch šest pater dolů, to jsem byla naštvaná fest, ale pak jsem zjistila, že dítě cosi provedlo s tím domovním telefonkem, takže on mě vůbec neslyšel, že jsem doma. Ovšem předtím v Praze (konkrétně
- naprosto běžně ve schránce výzva, i když jsme byli doma, případně dvě výzvy naráz bůhvíkdy, takže jsme sotva stíhali vyzvednout… Tam to bylo vždycky veselý ![]()
Manžel koketoval s myšlenkou, že bychom šli do Prahy, jsem ráda, že jsem si stála na svém a jsme zde. Tady stačilo udělat jednou problém pošťákovi a už šlapal jako hodinky. Pak ho vyměnili a je to úplně bez problémů.
@krtek93 Tak okud nikam nemohla, tak nejak nevidim duvod, proc by si to nemohla prevzit doma, k cemu z toho delat nejakou slozitost.
Má zkušenost je taková, že balík automaticky si vyzvedávám na poště, protože proč by se pošťačka obtěžovala zazvonit a zjistit jestli jsme doma. A dopisy, když jsme bydleli v paneláku, tak jsem měla na schránce napsané obrovským písmem mé jméno a příjmení a pod tím - zde nebydlí Jarmila, Jana, Dagmara, Eva, Zdeňka. A stejně jsem chodila vracet na poštu dopisy, které nebyly pro mě. A to kolikrát byly i složenky nebo dopis do vlastních rukou, no nechápu některých práci.
@Taciras
Dekuji za odpoved
. Zrovna cekam na balik a dle sledavani zasilek uz se blizi
.
Obnovuji diskuzi.
Chtěla jsem se zeptat, jestli máte teď před Vánocemi nějaký problém s poštou?
13.12. mě odeslaly dvě různé maminky ze dvou různých koutů ČR balíček. Podle čísla jsem si zkontrolovala zásilky a obě jsou pořád na místě, kde byly podány. Nepřijde mi to normální, že už na podací poště trčí 2 dny
Napadlo mě, že to může být tím, že je před Vánocemi a že nestíhají
ale štvou mě. Mimo to jsem taky posílala 13.12. balíček a ten už je připraven k dodání ![]()
@Twitter Já mám tu zkušenost, že sledování zásilek je naprosto na prd, na netu svítí, že je balíček stále na podací poště a přitom mi s ním už zvoní pošťačka u dveří… a pak se další den zpětně doaktualizuje to sledování.
@j.a.n.i1 píše:
@Twitter Já mám tu zkušenost, že sledování zásilek je naprosto na prd, na netu svítí, že je balíček stále na podací poště a přitom mi s ním už zvoní pošťačka u dveří… a pak se další den zpětně doaktualizuje to sledování.
Přesně tak, to se mi taky mnohokrát stalo ![]()