Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já jsem dneska mile překvapena
Na poštu to odesílatel dal v sobotu a dneska mi pipla smska, ze mi to doručovali a nebyla jsem doma zastižena a balík je na pošte. To jsem od české pošty nečekala! ![]()
Me posilala pani balik minulou stredu a dosel az dnes.. posta no
ale zaplat panbuh ze dosel
Paní mi posílala kuchyňku už 11.12., jako cenný balík. Doteď se nenašel, není vidět žádný pohyb (krom podání) a nikdo mi není schopen říct, kde se balíček nachází
![]()
Takže dneska jak blbec budu běhat po obchodech a shánět kuchyňku ![]()
Tak já si nechala poslat ve středu balík Do ruky (s garancí do 2. dne), byl v něm nejdůležitější dárek pro prcka (první varianta vybouchla, nutná náhradní, jink mám všechny dárky už od začátku prosince). Ještě v pátek ležel v Berouně na poště, volala jsem tam a paní to samé: Máme toho moc, balíky odcházejí každy den, atd atd. Když jsem se ptala, jestli to stihnou do úterý, když je to Do ruky za drahé poštovné, říkala, že určitě. V sobotu se to celé najednou hnulo a z ničehonic to přistálo u nás v Brně a že je to připravováno na doručení, dnes po deváte doručeno ![]()
Nicméně též to trvalo pět dní a ne 24 hodin ![]()
Podle mě je to i dané místem příjmu, pokud nějaká menší pošta, co nemá otvíračku večer nebo o víkendu, zdrží se to hodně.
![]()
@Cosmos já jsem posílala balík, kde jsem si připlatila za rychlé dodání - bylo pondělí, balík došel tuším v pátek, cca 150km daleko.
V úterý jsem posílala obyč balík, kde bylo fuk, jak rychle dojde a ten došel ve středu - přes celou čr
Obojí během minulého týdne
A teď takový „fór“. Ve čtvrtek jsme objednali autosedačku, měli teď akce. Nespěcháme na ní do Vánoc. Objednávali jsme dopravu přes PPL. Schválně jsme odeslali platbu až v neděli, aby to nehonili do Vánoc. A co se nestalo, platba ještě dnes dorazila, a zítra doručují balík.
![]()
Mám trochu výčitky, že jsme mohli s platbou počkat.
Ale zase jsem ráda, že pokud se to stihne, na svátky povezeme děti v lepších (a bezpečnějších) autosedačkách po příbuzenstvu. ![]()
Já myslím, že taky záleží odkud člověk je..u nás na vesnici fakt bez problému. Včera zas dorazil jen doporučený balík, co mi paní posílala ve čtvrtek.
Ani se mi nikdy nestalo, že bych měla ve schrance oznámení o balíku i když nikdo nezvonil, jak se pry často stává. U nás balíky rozváží stále stejný pán a vždycky je slušný, když jsme ještě byli v bytě a přišlo mi něco většího, vždycky mi to vynesl až ke dveřím nahoru ![]()
Jednou dokonce přišla v patek pošťačka s omluvou, že se jim to na poště nějak pomotalo a manžela dopis s pruhen skončil ve vedlejší vesnici a že už to dnes nestihnou doručit. No a jestli bude doma v sobotu (to normálně naše pošta nejede), že by mu to donesla ![]()
Prosím, jaké jsou vaše aktuální zkušenosti se sledováním zásilek u český pošty? Odpovídají informace na internetu skutečnému stavu? Čekám balíček, už od 18. dle informací visí na podací poště a já pořád doufám, že jim jen blbne systém, pojďte mě hodit do reality.
@Karleon Teď se mi 2 x stalo, že na internetu se mi ukázalo, že balíček je stále na podací poště a přitom se už doručovalo. Vždy šlo o doporučený dopis, zkuste si zavolat na tu jejich infolinku, ale je to na dlouhé lokte se tam dovolat. Jinak může se stát, že prostě visí někde na cestě, mě teda už minulý týden v pátek upozorňovala paní na poště, že už nezaručuje, že dojde do Vánoc. Nakonec obyč balík došel do cíle v úterý ![]()
@Karleon zrovna ted jsem to tak mela, dva dny to viselo na podaci poste a pak buch a dorucovali zasilku… 17. podano a 19. doruceno
@Karleon mam tu jejich appku a změna stavu se tam promítá s dvoudenním zpožděním. Ovšem bacha, absolutne nestíhají a kaslou na to - balík do ruky mi uložili na poště, pod kterou ani nespadáme a vůbec by se ho neobtěžovali doručit, kdybych to třikrát neurgovala
@Karleon píše:
Prosím, jaké jsou vaše aktuální zkušenosti se sledováním zásilek u český pošty? Odpovídají informace na internetu skutečnému stavu? Čekám balíček, už od 18. dle informací visí na podací poště a já pořád doufám, že jim jen blbne systém, pojďte mě hodit do reality.
Ahoj.
Je před Vánoční doba, takže +/- dva či tři dny (někdy i týden) u České pošty nehrají roli. ![]()
Toť realita.
Útěchou Ti buď, že zásilky většinou dorazí, takže i takový po vánoční dárek nemusí být špatný. ![]()
Já letos musím Českou poštu pochválit. Vyměnili nám dorucovatelku balíků a od té době to šlape
. 2× mi doručili balík i v sobotu
. Mám obavy, abych to zakrikla.