Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mně se v poslední době stává pravidelně, že sledování zásilek neodpovídá skutečnosti. Balík mě čekal na poště i když se appce i na netu psalo, že je na podací poště a i když měli doručovat balík do ruky, ani to nezkoušeli doručit.
Mám asi týden starou zkušenost, tchýně mi poslala balík, ve sledování na internetu bylo že je na depu pro určitou část města, tak tam jedu protože to vypadalo že už se odtamtud nikdy nepohne, tam mi řekli že balík je pryč že je na jiném depu, tak sem jela jinam, tam že zase nic a že už balík odvezli na poštu a je uloženy u nás na poště (přitom podle sledování pořád v tom prvním depu, žádná SMS o doručení, žádný lístek v kaslíku) a to byl prosím balík do ruky, ještě si speciálně připláceli, aby došel včas a mě domů (jelikož nikde nesmím moc běhat). Takže úžasné fakt s ČP končím pokud bude jakákoliv jiná možnost doručení. 2 dny na to sem čekala menší balíček, pošťák zazvonil já odzvonila a než sem si obula boty a seběhla pár schodů byl pryč a papír v kaslíku (přitom mu muselo být jasné že když odzvonim jsem doma)…
Mně teď přišel balík ze Slovenska do druhýho dne
Asi štěstí ![]()
Deset dní visel balík do ruky ve stavu „na cestě k dodací poště“, až se jednoho dne bez varování ocitnul na dodací adrese (v práci, takže naštěstí jsem na něj nemusela číhat). Vzhledem k tomu, že mi stačilo dodat ho do porodu za dva měsíce, jsem tentokrát byla rychlostí a přesností pošty velmi mile překvapena ![]()
Jinak jsem si teď objednala tři nezávislé zásilky v UK a všecky tři to sem zvládly běžnou přepravní společností do tří dnů za cenu srovnatelnou s Českou poštou po republice.
Jeden balíček mi šel 10 dní, jiný byl hned druhý den. Těžce nestíhají ale to žádní přepravci, věřím, že ČP se bude snažit doručovat v sobotu, aby to stihli.
ČP je posledního čtvrt roku úplně mimo. Běžně mi přijde smska že mi dnes přijde balíček a přitom ho buď už mám doma, nebo přijde druhý den. Druhá varianta je běžnější. Před dvěma týdny mi zase přišla prošlápnutá krabice
jakože vyloženě botou
a když jsem řekla, že se chci podívat jestli je obsah v pořádku a kdyžtak sepíšeme reklamaci, tak mi řekli že to nelze, že buď to přeberu nebo ne. A když ne, tak se to bude řešit jak dlouho
Řekla jsem že ani omylem, že si to přeberu a otevřu to před ní a pak uvidíme. Naštěstí v balíku byly milníkové kartičky, které to přežily. Jinak se tam hádáme ještě teď.
@Serpentini jo s tím poškozeným balíkem sem to viděla nedávno na poště, oni se k těm reklamacím moc nemají, paní předmnou dostala balík ve kterém byla vyloženě díra a ženská za přepážkou ji řekla že to buď převezme jak to je na vlastní odpovědnost nebo podepíše papír a balík pošlou zpátky odesílateli, že na nějaké prohlížení obsahu nemají čas a nehodlají řešit co se kde ztratilo…
@Karleon ja posilala v utery balik do ruky Praha-As a vcera nastesti bylo doruceno.
Sledovani baliku bylo take opozdene,kdyz jsem mluvila s tchyni,balik byl udajne v chebu podle internetu a za chvili byl u ni.
Ale mohla jsi tam vcera zkusit zavolat,dneska uz by to tezko urychlili ![]()
Tak dnes ve schránce lístek, že si máme mezi 15-16:00 dojít na poštu… a to byl manžel i s dětmi doma. Takže asi tak.
Jsem si vyzvedla balík a za 2 dny přišel lístek, že je zásilka na poště.
Zásilky domů se ani nesnaží doručit, rovnou to dávají na poštu.
@divine woman píše:
Jsem si vyzvedla balík a za 2 dny přišel lístek, že je zásilka na poště.Zásilky domů se ani nesnaží doručit, rovnou to dávají na poštu.
mně se ani neobtěžovali ten lístek poslat, zjistila jsem to jen podle sledování zásilek, když jsem si psala odesilateli o číslo. Leželo to tam už pár dní.
@vokishka Mně nevadí si pro balík na poštu dojít. Ale v tom případě nemají nabízet doručování domů.
Já mám letos zkušenost výbornou. Kamarádka mi 17. prosince posílala obyčejný balík z malého 12tis. města, na poště už rovnou varovali, že do Vánoc asi nepřijde. 18. prosince v poledne mi ho pěší paní pošťačka v Praze vytahovala z batůžek, který byl plný balíčků a ta drobná žena je vláčet na zádech.
A mně dorazil balík
Pro mě fakt výjimečná událost
Je to nějaký balík komplet, který mají doručovat do druhého dne, no šel teda pět, ale před Vánocema dobrý! Dle sledovacího systému teda stále ještě trčí na podací poště.
Byl mi poslán nečekaně, takže jsem si chtěla změnit doručovací adresu (do práce, přes den nejsem doma) a ještě v den odeslání za to hajzlové chtějí 125 Kč! Kilovej balíček. Tak jsem aspoň změnila na večerní doručení za pětadvacet. Ale došlo to až domů, na první pokus, dobrý ![]()
Tak za mě letos poště tleskám..
v úterý poslaný balík do ruky Praha - Aš, doručeno ve čtvrtek a dokonce i pohled ![]()
pak ve čtvrtek poslaný balík (zapomenutý dárek) Praha - Aš normálně doporučeně a tchýni došel
neuvěřitelný ![]()