Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já se zase bavím s PPL. Včera přebrali dva balíky z Lidlu, jeden ráno, druhý večer. Ten večerní byl dnes dopoledne doručený do výdejny, ale podle jejich sledování na webu do úplně jiné, než jsem zadávala a přišla v sms. A druhý včerejší ranní pořád leží někde na depu.
Už jsem si několikrát říkala, že se na Lidl vykašlu, protože mě nebaví jedna objednávka v X balících… Nepoužitelná.
S ČP je to všude stejné. Pomůže napsat oficiální stížnost, pak nějakou dobu vozí (dokud řidič nezapomene nebo neskončí). Místní specialitou je to, že řidič ani nedoveze avízo a nehodí do schránky, ušetří si cestu, hodí avízo na poštu a druhý den ho přinese pochůzkář. ![]()
Jak to tak čtu normálně jsem vděčná za naší doručovatelku. Ta když nezvoní třeba zvonek na mě začne hulákat pod oknem, že má pro mě balík a kolikrát ani nezvoní a donese mi to až nahoru k bytu. A když mě nezastihne doma jde o pár vchodů dál a nechá mi to u příbuzných. Prý ať nemusím zbytečně chodit na poštu a to jí mám prosím pěkně necelých 400 metrů od domu, takže tak tři minuty chůze
lístek jsem za ty roky co tu bydlíme snad třikrát a to když jsme byli všichni i s příbuznými na dovolené. Ale když si objednám třeba přes dopravní společnost problém je skoro vždy. Buď manželovi rozšlapali dost drahý balíček a nedoručili ho a neozvali se tak volal co se děje a bylo mu sděleno, že na to kurýr šlápnul tak je to zpátky nás depu a neví jestli to doručí. A nebo když jsem dceři objednala postel tak jeden kurýr přivezl jednu část s tím, že odpoledne mi dovezou zbytek. Samozřejmě nikde nikdo, tak volám a nikdo to nebral. Když jsem volala na centrálu tak že to naložili na špatné auto mimo náš úsek a dneska mi to už nikdo nedovede a možná prý zítra tak na můj dotaz, jestli si teda dceru vezmou na noc k sobě když na tu postel čekám a starou jsme již zlikvidovali mi bylo řečeno, ať si jí uložím kam chci, že to je můj problém
No řvala jsem tenkrát pěkně.
@Kobliha51 píše:
To musí být teda ale bezvadnej chlap.![]()
Připouštím, že někdy mám opravdu pocit opory…
![]()
Na druhou stranu tím stěžováním se dosáhne max. toho že ještě více ubyde doručovatelů, protože se na to všichni vysserou, ČP jim víc peněz nedá oni odejdou, já bych to za ty prachy taky nedělala, obdivuju všechny, kteří tam pracují, ale rozhodně to není problém zákazníků, to vím, nebojte… v lepším případě si pro ty balíčky budem chodit rovnou na pobočku…chtělo by to změnit přísup těch nahoře, řvát po doručovatelích vám sice schladí žáhu, ale nic vic…je to začarovany kruh.
Pak já taky přidám.. Já šla do školky a věděla jsem, že mi přijde balík, ale prostě jsem muesela, Doma byl 9 letý a tka jsem mu říkala, že možná přijede balík, že jsou dole v chodbě peníze- chodbu máme společnou s dědou, že kdyby byl doma děda, že to má zaplatit..
Tak já jdu domů a náš malý vysmáty, že převzal balík. Si říkám, cooo to asi neéé, balík stál necelé 2 tis..
A ano.. Tak pošták zazvonil, on řekl, že doma teda nejsem, šel mu otevřit, že má peníze, ten mu dal balík, on mu peníze a teda pak přišel děda a podepsal to, ale on šel nečekaně!! tak jsem si říkala, jako to by si nechal podepsat 9 letým děckem..
Děda říkal, že náš kluk měl balík už normálně za dveřmi a on už měla zaplaceno.. Takže jsem fakt hleděla…
Jinak balík, nemusel být zaplacený, já jenom kdyby byl děda, doma, jinak mě nevadilo na poštu, spíš mi bylo divné, že to pošták dal 9 letýmu klukovi a nechal si zaplatit 2 tis
Ja nepotrebuji rvat po dorucovatelich. Ale nechi platit 128,– za skuzbu, kterou ni neposkytli.
My nejsme obvykle dopoledne doma, ale pracujeme. Pracuji proti nasemu domu a posta je kousek vedle. Nechci, aby mi vozil balik do prace a nevhodne zvonil, rusil nas. Vim, ze zkousi zvonit doma, ale nikdo nereaguje.
Kdyz mame prazdniny a jsem doma, tak je v soku, ze nekdo otevrel.
Jinak to neresim, stavim se pro balik, kdyz jdu domu po praci.
@Janasas no, v dnesni době, by si devitilety kluk neco objednat klidně mohl
doručovatel byl spis rad, že to má z krku, to že tam ma (predpokladam) ženské jmeno už mu bylo fuk…navic, nevypada tvuj syn starsi? ![]()
@Janasas pokud to není do vlastních rukou, dá to na adrese pošťák komukoliv bez ohledu na věk, příčetnost a náboženské vyznání… když si jdeš na poštu to vyzvednout, nedají to nikomu jinému než tobě nebo tomu, kdo má od pošty ověřenou plnou moc…
@suvik píše:
Ja nepotrebuji rvat po dorucovatelich. Ale nechi platit 128,– za skuzbu, kterou ni neposkytli.
akorát že pro poštu je partner odesílatel, nikoliv adresát, takže těch 128 korun by v lepším případě vrátili té paní, která ti to posílala a ne tobě… tož asi tak… ![]()
@radúna píše:
@Paola21 no jo, ale my jsme malá vesnička, takže problémoví klienti české pošty se dobře pamatují…![]()
. Ale kdyby jsme bydleli ve (vetším) městě, nemyslím, že by nám doručovali bez problémů…
Právě jsem si říkala no, už to vidím v Praze, tam by se tvůj manžel chudák naběhal na poštu a zpátky
je to mizérie
@Tunrida píše:
No ono to v rámci jednotlivce je 128 korun, ale jenom když se podívám do našeho krajského města, tak tam je nespočet nespokojených lidí, což v konečném důsledku na celou republiku dělá krásnou sumičku s pěknou řádkou nuliček za službu, která vlastně skoro neexistuje
To by se ti lidi ale museli spojit, takhle se většina lidí na to vyprdne nebo to řeší jednotlivě a to ČP řešit nebude.
Nebojte, brzy bude mít Česká pošta opravdu málo pošt, většina jich bude formou franšízy a pak to bude určitě lepší. Už to nebude dlouho trvat. Bude to jako v jiných západních zemích a pro poštu si budete chodit na různá místa. Jen vydrže.
Takto to asi bude vypadat: http://franchising.cz/…rtner-roste/
Těšíte se?
@debra.morgan Upřímně, to ale není problém, já si platím nějakou službu a chci aby fungovala, to, jakým způsobem si to firma řídí nebo neřídí, není můj problém. Mě zajímá výsledek a pokud nebude, tak si budu celkem logicky stěžovat.