Česká pošta - zuřím!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
16.5.18 17:48
@P4ja píše:
Mně tohle udělali jednou. Dokonce jsem byla doma a viděla, jak zastavilo auto. Borec bleskurychle vyskočil. Strčil lístek do schránky a odjel.

ale tak to se ještě snažil :mrgreen: před lety (ještě nebylo zvykem posílat SMS upozornění a ovládat si balík přes net) jsem sledovala, jak poštácká dodávka zastavila před barákem, chvilku postála a aniž by kdokoli vylezl, jela dál. napadlo mě tehdy, že asi hledají správnou adresu, tak zastavili, aby se zorientovali, ale prd - další den mi pošťačka hodila do schránky lístek, že jsem předchozí den nebyla balíkáři zastižena :zed: no, tak jsem se na to zaměřila a stejný scénář (pošťáci zastaví, postojí a jedou dál) jsem pak viděla ještě opakovaně.

ale tak nedoručování balíků je profláklé, dneska mě spíš překvapí, když mi balík pošta doručí :) nicméně tuhle mi za přepážkou nabízeli, že když na podací lístek doporučeného dopisu uvedu svůj e-mail a telefonní číslo, tak mi pak přijde upozornění, že byl dopis doručen. no, z pěti pokusů (dopisů) se to poště povedlo dvakrát. ale budiž, je to neplacená služba, tak co by člověk chtěl, že jo. zároveň s tím jsem si PLATILA zaslání doručenky (jako že k dopisu je připojený jakoby koresponďák, kam příjemce upíše převzetí dopisu a pošta mi ho doručí). domů se mi z těch pěti doručenek vrátila jenom jedna :roll: dopisy tedy naštěstí došly všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
16.5.18 17:50

@debra.morgan not o určitě ne, ale zase to beru z pohledu takového, že jiná poštovní doručovatelka nesla našemu dědovi- 65 let psaní do rukou a nedala mu ho, že nemá občansku- mimochodem je to pani, co nosí 20 let a znáho i jménem :mrgreen:
Tak děda říkal, že jsou tam švihlí, 9letého - který spíš vypada na druhou max, dají klidně balík a platit 2 tis a dtarému dědkovi nedají psaní, že jim neukázal občanku :mrgreen: Děda ji měl někde založenou a nechtěla čekat, tak mu vrazila, do ruky lístek aby si zašel na poětu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116196
16.5.18 17:52

@sagina s tím zastavením dodávky aniž by vylezli. Myslím, že mají v autě sledování, takže se dá zpětně zkouknout kde zastavil, jestli vyleze nebo ne to už se zjistit nedá tak co by se namáhal. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
16.5.18 17:55

Před dvěma roky jsem tohle měla před Vánoci… byla jsem v 9. měsíci a objednávala jsem jako dárky 3 kartony mexického piva. Balík měl 9 kg, poštovné stálo skoro dvě stovky. Schválně jsem to objednávala k manželovi do práce, kde nonstop někdo je, kdo by to převzal. Samozřejmě nikdo nepřijel, zato přišla sms, že adresát nebyl zastižen. Reklamovali jsme volali, psali. Slíbili, že přivezou zítra, ale opět nic. Až na třetí pokus jsme si vyhádali, že to konečně přivezli. Manželovi jsem zakázala jít pro to na poštu, nechtěla jsem, aby se s tím tahal, když je placená taková pálka za dopravu. Měla jsem už chuť se tam dovalit s břichem a prostě jim oznámit, že se odtamtud nehnu, dokud mi to někdo domů nedonese… Masakr no. Od té doby objednávám jenom to, co není přes poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
16.5.18 18:08
@Janasas píše:
@debra.morgan not o určitě ne, ale zase to beru z pohledu takového, že jiná poštovní doručovatelka nesla našemu dědovi- 65 let psaní do rukou a nedala mu ho, že nemá občansku- mimochodem je to pani, co nosí 20 let a znáho i jménem :mrgreen:

Tak ale tohle může mít zcela prozaický důvod, pokud to fakt bylo do vlastních rukou, tak se tam poznamenává ten OP, takže když neví jeho číslo, tak mu to nedá, i když ho 100× zná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
16.5.18 18:15
@j.a.n.i1 píše:
@debra.morgan Upřímně, to ale není problém, já si platím nějakou službu a chci aby fungovala, to, jakým způsobem si to firma řídí nebo neřídí, není můj problém. Mě zajímá výsledek a pokud nebude, tak si budu celkem logicky stěžovat.

nevim proč mi to píšeš, já tam píši, že zákazníka to nezajíma. vždyt s tebou souhlasím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
16.5.18 18:17
@debra.morgan píše:
nevim proč mi to píšeš, já tam píši, že zákazníka to nezajíma. vždyt s tebou souhlasím. :think:

No, nevím, mě tvůj příspěvek spíše vyznívá tak, že stěžování je k ničemu a to já si nemyslím, ono funguje, minimálně tak, že doručují alespoň těm stěžovatelům :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
16.5.18 18:31

Jo u nas zase tchanovi dosel na tchynino jmeno preplatek za vodu. Bohuzel tchyne zrovna zemrela, takze sel na postu vybaven nejen obcankou, umrtnim listem, ale pro jistotu i oddacim, no a dali mu to? Samozrejme ze ne. Ze si to ma vyresit s tim, kdo to posila. Nastesti mu to pak vratili rovnou na ucet, ale to je celkove videt, jak ten stat nefunguje. Buzerujou vas za kazdou hovadinu, clovek ma miliardu dokladu a obiha miliardu uradu a kdyz s temito doklady chce neco vyridit, nakonec se s nim stejne nikdo nebavi? Protoze to proste nestaci. Asi by pomohlo leda by se zjevil tchynin duch a dokazal jim, ze si to skutecne neprevezme osobne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.5.18 18:54
@suvik píše:
Jo u nas zase tchanovi dosel na tchynino jmeno preplatek za vodu. Bohuzel tchyne zrovna zemrela, takze sel na postu vybaven nejen obcankou, umrtnim listem, ale pro jistotu i oddacim, no a dali mu to? Samozrejme ze ne. Ze si to ma vyresit s tim, kdo to posila. Nastesti mu to pak vratili rovnou na ucet, ale to je celkove videt, jak ten stat nefunguje. Buzerujou vas za kazdou hovadinu, clovek ma miliardu dokladu a obiha miliardu uradu a kdyz s temito doklady chce neco vyridit, nakonec se s nim stejne nikdo nebavi? Protoze to proste nestaci. Asi by pomohlo leda by se zjevil tchynin duch a dokazal jim, ze si to skutecne neprevezme osobne…
Že by měli na tyto případy nějaké obchodní podmínky, kde je to napsáno, co se má v případě úmrtí dělat? A ty pak musí každý dodržovat?
  • Citovat
  • Upravit
32158
16.5.18 19:17

@suvik Jestli to byl balík do ruky, tak podej reklamaci a nech si vyplatit rozdíl mezi balíkem do ruky a obyčejným, je to sice pár korun, ale líbit bych si to nenechala, už mám jejich služeb taky dost. Peněz chtějí jak za kozu a nejlíp, aby si pro to k odesílateli došla sama :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
16.5.18 20:03
@Kobliha51 píše: Že by měli na tyto případy nějaké obchodní podmínky, kde je to napsáno, co se má v případě úmrtí dělat? A ty pak musí každý dodržovat?

S tim ma nekdo snad problem? Pani mu nebyla schopna vyridit tento pozadavek. Hodila to na vodarny, sama nebyla schopna rict, co tedy tchan potrebuje, aby mu to dala. Ty vis? Delas na poste? Jako ja ti nevim, ale cokoliv s nima vyrizuju, tak fakt des. Elektronicky podpis. Na strankach maji, ze si mam ulozit kod na flashku a na poste mi rekla, ze neee, ze to oni neberou, ze jim to PC nechrousta. What? Proc to tam teda maji? Takze jsem musela na hlavni postu, protoze aspon tam vedi, co delaji, na pobockach absolutne ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.5.18 20:10

Holky, s těmi doklady se mi vzpomněla příhoda stará 15 let:
Měli jsme svatbu a hned po ní jsme měnili občanky. Dostali jsme na matrice dočasný doklad, který ale měl plně nahradit funkci průkazu jako takového. Čili prokázat se na úřadech tímto dokladem prý není problém.
Ha ha :mrgreen:, na poště to problém byl :mrgreen:.
Si pamatuju jak dneska, když manžel dostal do schránky oznámení o vyzvednutí zásilky do vl. rukou :P. Byl to doporučený dopis z katastru nemovitostí.
Jel si na poštu a prokázal se tou prozatímní občankou.
A co myslíte?
Paní za přepážkou mu řekla, že mu dopis nevydá.

Jste měli vidět, jak řádil… :D.
No nakonec mu to vydali, ale dodneška nechápu, s čím ta paní pošťačka měla vlastně problém… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
16.5.18 20:20
@suvik píše:
S tim ma nekdo snad problem? Pani mu nebyla schopna vyridit tento pozadavek. Hodila to na vodarny, sama nebyla schopna rict, co tedy tchan potrebuje, aby mu to dala.

No, nic nepotřebuje, protože mu to prostě nedá, co je na tom nepochopitelného, je to na jméno zemřelého, tedy to nejde vydat jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.5.18 22:57

@sagina když budeš mít zákaznickou kartu a požádáš o e-doručenku, tak ti dojde na mail vždycky zpráva o stavu… doručení, konec úložní doby a nevyzvednutí… a tohle teda chodí… a u nás se na to většinou ty ženské už ptají, jestli chci e-doručenku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.5.18 23:00
@Monchichik píše:
@suvik Jestli to byl balík do ruky, tak podej reklamaci a nech si vyplatit rozdíl mezi balíkem do ruky a obyčejným, je to sice pár korun, ale líbit bych si to nenechala, už mám jejich služeb taky dost. Peněz chtějí jak za kozu a nejlíp, aby si pro to k odesílateli došla sama :cert:.

to musí odesílatel, ne adresát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová