Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KackaDoup tak ten jako mam a je fakt nemeckej, susicku mam nastesti taky nemeckoui i pracku
![]()
Ale je tolik veci u kterych si proste uz jista nejsi ![]()
Dievčata
moc Vám držím palce, aby ste v DE nasli vela vela veselých „duši“ ![]()
Ja som chodila na pracovne cesty do Coburgu a Wurzburgu a moc moc mi to chyba ![]()
Som slovenka a žijem v CZ ![]()
@jajatel píše:
Dievčatamoc Vám držím palce, aby ste v DE nasli vela vela veselých „duši“
Ja som chodila na pracovne cesty do Coburgu a Wurzburgu a moc moc mi to chybaSom slovenka a žijem v CZ
Já bydlím kousek od Würzburgu ![]()
@terinka4444 Ahoj,moc zdravím, prosím mohla bychTě poprosit a to telefonni číslo na logopedku?
Misina a kde byvas presne?
Co tam robis? a ako dlho si tam?
Prenadherne miesto že jo?
![]()
@jajatel píše:
Misina a kde byvas presne?
Co tam robis? a ako dlho si tam?
Prenadherne miesto že jo?![]()
Würzburg je krásný, trochu podobný Praze. Bydlíme v Karlstadtu a já zatím nic nedělám, přítel tu má práci a já si jednou snad taky něco najdu ![]()
JE krasny a ako moc! ![]()
Skoda že mi to tam nevislo - SKORO som tam bola už aj nastahovana! ![]()
A tvoj priatel je CZ alebo nemčourek? ![]()
Ale je super že Vas uživi oboch - ale nenudis sa? ![]()
krasny vecer prajem!
Ospravedlnujem sa ze odpisujem az teraz - ale moc tu nechdim… Prosim radsej na mailik potom ![]()
Ahojky.. tak kolik uz se vas tu seslo? Ja jsem z Norinberka
je tu nekdo pobliz?
Ahoj, tak já se připojím do diskuze, manžel dostal v Norimberku práci, uvažuju, že bych se s dětmi 2,5 a 14,5 let přistěhovala za ním, aby nemusel dojíždět. Bydlíme teď v Plzni. Bianko chtěla jsem se zeptat, máš s sebou taky děti? cOPAK JÁ TO NĚJAK ZVLÁDNU ALE CO DĚTI V NĚMĚCKU? Jestli by zvládl starší syn školu…nj neumí, jen aj afj. Pokud s tím máte někdo zkušenost dejte vědět. Bylo by fajn mít poblíž krajánka ![]()
@lia37 ahojky, ja mam tady jen dceru, ktera se tady narodila - 2,5. Synove bydli v Cechach, do nemecka nechteli.. takze se skolou bohuzel zkusenosti nemam. Jestli chces tak na FB je uzavrena skupina „Cesi zijici v Nemecku“ tak se tam prihlas (ja jsem tam taky) a zkus se na to optat tam, mozna by tam byli lidicky kteri ty zkusenosti maji. Jinak taky bych byla rada kdybych tu mela nejakeho krajanka kolem sebe
![]()
Já to zkusím, děkuju
Dnes manžel odjel a já mám z toho hlavu kolem, dívala jsem se po školách a školkách, to by asi problém nebyl, jen to načasování konec zš a přechod na střední není právě ideální. Budu sbírat info. U mě varianta, že by zůstal v Čechách není možná, takže musím zvážit jestli by mu neuškodilo ve výběru školy, hm… každá rada drahá, syn by se dal celkem lehce přesvědčit, ale to jen dokud by nepřišly problémy
. Nu a jak tvoje malá, to asi není problém, viď? Když už vlastně začne školku tam, tak to zapojení bude asi mnohem přirozenější. Ty pracuješ? Nebo jsi ještě s malou?