Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Elenloth pokud mám šanci, že vydrží, bude české a budu mít záruku výroby v ČR, tak zaplatím za triko s krátkým rukávem klidně 700 Kč. Víc už nedám, protože to si raději ušiju
(triko na mě mě vyjde při domácím šití na cca 500 Kč z kvalitního zahraničního bioúpletu kupovaný je přímo z ciziny, takže poštovné od nich a za maloobchodní cenu).
Nejvíc mi chybí české kalhoty.
Navíc mám zkušenost, že české oblečení je dělané na české ženské a tak nějak lépe sedí. My třeba nakupujeme v Jitexu, ale přiznávám, že nevím, jestli šijí u nás, nebo někde jinde. Plus teda přiznávám, že se mi jejich styl úplně nelíbí, ale dají se tam hezké věci najít.
Mimochodem…a kdyz ty super veci chcete jen czech made a ne to hnusne z ciny…kde si myslite, ze se ty latky vyrabeji?!?
@Alyss1 ne všechny látky se vyrábí v Číně. Ale od toho se odvíjí cena a tedy i kvalita.
Jak jsem psala, když se mi to nelíbí, tak si látku koupím a ušiju si to sama. Kupuju hodně biolátky s certifikovaným původem.
@Anonymní píše:
Zakladatelka:
No já právě řeším, zda tady najmout švadlenu a šít to s tím, že to bude více „zakázkové“ a s tím spojené delší dodací lhůty…nebo velkovýroba v Číně, kde se ale může stát, že nějaký šev nebude úplně perfektně rovný, že…ale zase to bude o poznání levnější. Jde o oblečení jak pro ženy tak pro děti. Atesty jsou samozřejmostí.
Asi to vyzkousej. Podivej na fler, je tam rada prodejcu, ktere siji zakazkove, dost draze a objednavek maji tolik, ze se ceka dlouhe mesice. Ja treba na zacatku zari objednavala sitou knihu za nekolik tisic a jsem v poradniku na kveten pristiho roku. Kdyz budes sit u nas, bude vyhoda, ze to siti bude moci byt opravdu zakazkove, napr. se se zakaznikem domluvit na zmene barvy apod.
@Konnny píše:
@Lucmína Je to originální, to jo. Ale že by to bylo nějak krásné?
Tak to je asi vec nazoru, ne? ![]()
@Lucmína To určitě. A můj názor je, že o krásné není. Třeba ta sukně je dost hrozná.
@Billi píše:
@Elenloth pokud mám šanci, že vydrží, bude české a budu mít záruku výroby v ČR, tak zaplatím za triko s krátkým rukávem klidně 700 Kč. Víc už nedám, protože to si raději ušiju(triko na mě mě vyjde při domácím šití na cca 500 Kč z kvalitního zahraničního bioúpletu kupovaný je přímo z ciziny, takže poštovné od nich a za maloobchodní cenu).
Nejvíc mi chybí české kalhoty.
Navíc mám zkušenost, že české oblečení je dělané na české ženské a tak nějak lépe sedí. My třeba nakupujeme v Jitexu, ale přiznávám, že nevím, jestli šijí u nás, nebo někde jinde. Plus teda přiznávám, že se mi jejich styl úplně nelíbí, ale dají se tam hezké věci najít.
Jitex v Čechách stále šije. I si sami vyrábí úplety. Viz http://jitex-comfort.cz/text/7-O-firme
Zakladatelko a ty chceš dělat kolekce o 100 a více kusů od jednoho druhu a nebo spíše zakázkovou výrobu? Protože co se týče zakázkové výroby, tak spíš bych si sehnala firmu, co u nás stále ještě vyrábí (stále tu jsou, ale už nejsou velikosti OP Prostějov. ![]()
@Simca007
Proč je to z Číny nebo spíše teď z Bangladéše tak levné? Myslíš si, že tam pro ty lidi musí zaměstavatel mít minimálně 16 tisíc měsíčně pro každého jako ten náš?
(a to jsem tu na ně byla ošlivá a dala jim jen minimálku).
An. kvůli práci
Před pár lety jsem četla nějaký článek na toto téma. Nepamatuju si, jestli se jednalo o oblečení, možná to byly spíš potraviny, ale nevadí. Prý když dělali mezi Čechy anketu, jestli dávají při nákupu přednost české výrobě nebo nízké ceně, tak většina lidí odpověděla, že české produkci. Ovšem průzkum trhu prý říká přesný opak - Češi se hodně řídí cenou.
Myslím ale, že při obou způsobech je v Čechách šance najít klientelu a uspět. Záleží na tvých schopnostech a na štěstí.
Pro zajímavost, k tématu připojuji naši diskuzi na téma proč nenakupovat v číně https://www.emimino.cz/…hatd-302529/
Příspěvek upraven 26.11.17 v 02:50
@Simca007
Proč je to z Číny nebo spíše teď z Bangladéše tak levné? Myslíš si, že tam pro ty lidi musí zaměstavatel mít minimálně 16 tisíc měsíčně pro každého jako ten náš?
(a to jsem tu na ně byla ošlivá a dala jim jen minimálku).
Má otázka nebyla úplně otázkou, mám vcelku jasnou představu…a není moc hezká.
Snažím se to osvětlit na této diskuzi https://www.emimino.cz/…hatd-302529/
@iila píše:Češi se řídí cenou, resp. pojmy jako sleva, poštovné zdarma a podobně, naštěstí už o tom hromada lidí také přemýšlí…já osobně fandím všem místním výrobcům a produktům a tak nějak věřím, že to má budoucnost…Číně musí brzy dojít, že je to špatně a nebo jí to bude muset být vysvětleno…my tady křičíme, že chceme mít platy jako ve Francii a jedním dechem stíháme fňukat, že jsme taak chudí a nezbývá nám než nakupovat v Číně, kde lidi pracují za misku rýže a kdo ví jak to tam je, protože to nám nikdo neřekne…chce to víc myslet, míň nakupovat a podporovat ty, kdo to dělají správně a podle pravidel…
Před pár lety jsem četla nějaký článek na toto téma. Nepamatuju si, jestli se jednalo o oblečení, možná to byly spíš potraviny, ale nevadí. Prý když dělali mezi Čechy anketu, jestli dávají při nákupu přednost české výrobě nebo nízké ceně, tak většina lidí odpověděla, že české produkci. Ovšem průzkum trhu prý říká přesný opak - Češi se hodně řídí cenou.Myslím ale, že při obou způsobech je v Čechách šance najít klientelu a uspět. Záleží na tvých schopnostech a na štěstí.
@Billi píše:
@Elenloth tak já jsem přesně opak, pokud se mi bude kousek líbit a je šance, že vydrží, tak si klidně připlatím za to, že je z ČR. V mém okolí rozhodně nejsem sama. Mám kamarádky s podobným přístupem.
Mě zase nebaví oblečení, které po 1. vyprání namá švy na sobě a je celé takové pohlé.
To je dobře, mám to kolem sebe taky tak, věřím, že na to postupně většina lidí přijde.
@Billi píše:
@Alyss1 ne všechny látky se vyrábí v Číně. Ale od toho se odvíjí cena a tedy i kvalita.
Jak jsem psala, když se mi to nelíbí, tak si látku koupím a ušiju si to sama. Kupuju hodně biolátky s certifikovaným původem.
Závidím, taky bych chtěla umět šít! ![]()
@Billi A zaplatíš třeba dvojnásobek, trojnásobek ceny? Nerýpu, jen se ptám.
A nemyslím tím kupování nejlevnějších dámských triček za 150 Kč.