Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
já bych se jí zeptala jesstli má aspoň první stupeň a,protože asi neumí číst
![]()
Kamarádka byla v podobný situaci jako ty,tatínek jim odešel taky tragicky týden před porodem
a ona se mohla z těch úřadů picnout,byla z toho hotová,to chování a ten přístup k ní
byl to děs …holka drž se nemáš to jednoduchý
![]()
Já teda přispěju trochu pohledem z druhé strany. Napadlo někoho, že ta úřednice třeba mohla být nová? Víte ono prokousat se tisíci papíry, stovkami složek není zas tak jednoduché a člověk nemůže mít povědomí o každém spise. Bohužel to, že to soudům trvá, za to nemůže většinou ta úřednice, kterou dostanete k telefonu, ta je pod soudcem, který rozhoduje o tom, jak rychle bude práci dělat, on určuje priority, ta úřednice to neuspěchá, i kdyby se stavěla na hlavu
.
Míšo nedivím se, že tě úřednice vytočila, nedivím se, že tě to muselo hodně zabolet a sebrat, ale myslím, že paní to neudělala schválně a určitě by jí to moc mrzelo, co řekla
![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Já už 4,5 roku čekám na vyjádření soudu.Jedná se o to že soused nám zabral příjezdovou cestu ke stavební parcele a užívá naší cestu neoprávněně a ještě si jí zaplotil
Volám snad každý týden,vždy se jen dovim že už to bude schváleno,že soused má zaplatit pokuty a odstranit plot a nic se neděje!
Máme v pozemku peníze které potřebujemeDoufám že u tebe to tak dlouho trvat nebude
kamčo, a už jste žádala soud o urychlení? A podávali jste stížnost na průtahy?? to už všechno můžeš po takhle dlouhý době .-)
Weruska píše:
Já teda přispěju trochu pohledem z druhé strany. Napadlo někoho, že ta úřednice třeba mohla být nová? Víte ono prokousat se tisíci papíry, stovkami složek není zas tak jednoduché a člověk nemůže mít povědomí o každém spise. Bohužel to, že to soudům trvá, za to nemůže většinou ta úřednice, kterou dostanete k telefonu, ta je pod soudcem, který rozhoduje o tom, jak rychle bude práci dělat, on určuje priority, ta úřednice to neuspěchá, i kdyby se stavěla na hlavu.Míšo nedivím se, že tě úřednice vytočila, nedivím se, že tě to muselo hodně zabolet a sebrat, ale myslím, že paní to neudělala schválně a určitě by jí to moc mrzelo, co řekla
![]()
víš ono když jí z počítače vyjede moje řízení, kde je hned tučně napsaný nadpis soudní řízení ohledně u rčení otcovství zemřelého pak dále č.j. pod kterým to hledá nevim nevim jestli jí mám omlouvat…
Michaelakkk píše:Kamča.dalmatinka píše:kamčo, a už jste žádala soud o urychlení? A podávali jste stížnost na průtahy?? to už všechno můžeš po takhle dlouhý době .-)
Já už 4,5 roku čekám na vyjádření soudu.Jedná se o to že soused nám zabral příjezdovou cestu ke stavební parcele a užívá naší cestu neoprávněně a ještě si jí zaplotil
Volám snad každý týden,vždy se jen dovim že už to bude schváleno,že soused má zaplatit pokuty a odstranit plot a nic se neděje!
Máme v pozemku peníze které potřebujemeDoufám že u tebe to tak dlouho trvat nebude
Jojo už máme vše za sebou.Vždy dostaneme nějaké vyjádření.
Napíklad 1)šetříme zda jde o trestný čin 2)pán dostal vyrozumění a má měsíc na odstranění plotu 3)věc si přebrala jiná část města 4)město plzeň musí vyměřit zda je cesta správně určena 5)město plzeň souhlasí že cesta je v majetku města plzně atd..
Vždy se to přehodí jinam a jinam a nebo se čeká až si pán přebere vyjádření ![]()
Ještě že jsme tenkrát nečekali a nezačli stavět tam,s tím že do léto roku 2009 mělo být už vše vyřešené,to bych nebydlela nikdy ![]()
Míšo, dělala jsem přesně tuhle práci a v tom počítači tohle opravdu nevyyjíždí
Člověk si opravdu musí prohlédnout spis, aby věděl o čem to řízení je. Vím, že ji to ale neomlouvá, dřív než něco z pusy vypustí, měla by si ten spis prohlídnout ![]()
Ale pokud chceš podat stížnost na prodlužování, pak to dej přímo na soudce, bude to mít větší efektivitu a třeba se to někam hne, já měla přesně tuhle neaktivní soudkyni a neustále mi někdo volal a stěžoval si, že to trvá
Je to hrozné, obzvlášť takové věci by chtěl mít člověk rychle za sebou ![]()
Weruska píše:
Míšo, dělala jsem přesně tuhle práci a v tom počítači tohle opravdu nevyyjíždíČlověk si opravdu musí prohlédnout spis, aby věděl o čem to řízení je. Vím, že ji to ale neomlouvá, dřív než něco z pusy vypustí, měla by si ten spis prohlídnout
Ale pokud chceš podat stížnost na prodlužování, pak to dej přímo na soudce, bude to mít větší efektivitu a třeba se to někam hne, já měla přesně tuhle neaktivní soudkyni a neustále mi někdo volal a stěžoval si, že to trvá
Je to hrozné, obzvlášť takové věci by chtěl mít člověk rychle za sebou
Míšo, naprosto souhlasím se vším,co napsala Weruska, taky jsem pracovala před pár lety na soudě a takto to tam chodí. To, že se jedná o určení otcovství zemřelého ti v PC skutečně nevyjede a pokud má soudce a jeho zapisovatelka, či protokolující úřednice, nápad 400 případů za rok + k tomu musíš připočítat starší věci,tak skutečně nemůže mít páru o tom, že se jedná o zemřelého, pokud si spis neprostuduje a ta zapisovatelka či úřednice na to fakt nemá moc času,aby si toto všechno studovala. A pokud má neaktivního soudce,tak už nezmůže fakt vůbec nic, i kdyby se na hlavu stavěla. A od holek ze soudu mám info,že se tam teďka dost i propouštělo,takže se dá očekávat, že ostatním přibude práce a bude vše trvat ještě déle (na některých soudech). Neříkám, že mohla zvolit např. lepší tón, když s tebou hovořila, ale nemyslím si, že by to udělala záměrně. Kdo ste na soudě nepracoval, netušíte, o čem tady hovořím a to nic ve zlém.
Jo a tu stížnost, pokud ji chceš podávat, podej na toho soudce, ne na úřednici.
Lakyna píše:Weruska píše:Míšo, naprosto souhlasím se vším,co napsala Weruska, taky jsem pracovala před pár lety na soudě a takto to tam chodí. To, že se jedná o určení otcovství zemřelého ti v PC skutečně nevyjede a pokud má soudce a jeho zapisovatelka, či protokolující úřednice, nápad 400 případů za rok + k tomu musíš připočítat starší věci,tak skutečně nemůže mít páru o tom, že se jedná o zemřelého, pokud si spis neprostuduje a ta zapisovatelka či úřednice na to fakt nemá moc času,aby si toto všechno studovala. A pokud má neaktivního soudce,tak už nezmůže fakt vůbec nic, i kdyby se na hlavu stavěla. A od holek ze soudu mám info,že se tam teďka dost i propouštělo,takže se dá očekávat, že ostatním přibude práce a bude vše trvat ještě déle (na některých soudech). Neříkám, že mohla zvolit např. lepší tón, když s tebou hovořila, ale nemyslím si, že by to udělala záměrně. Kdo ste na soudě nepracoval, netušíte, o čem tady hovořím a to nic ve zlém.
Míšo, dělala jsem přesně tuhle práci a v tom počítači tohle opravdu nevyyjíždíČlověk si opravdu musí prohlédnout spis, aby věděl o čem to řízení je. Vím, že ji to ale neomlouvá, dřív než něco z pusy vypustí, měla by si ten spis prohlídnout
Je to hrozné, obzvlášť takové věci by chtěl mít člověk rychle za sebou
hele a to to ta úřednice nemohla říct jinak
třeba a nemůžete si tatínka najít,bylo by to rychlejší ? a Miša by řekla Bohužel zepmře a úřednice třeb a Ach tak,to se nedá nic dělat musíte doopravdy vyčkat..... Nebylo by to třeba slušnější
mabit určitě mohla
Já neobhajuju tón nebo způsob jakým to řekla, jen, že tu informaci nemusela vědět
To už pak ale není debata o práci soudu, ale o tom, jak neempatický člověk tam sedí
A řekněme si upřímně - všude narazíme na nepříjemné lidi ![]()
Michaelakkk píše:
jedna kravská úřednice nasadila korunu. Tak si otce sežente at vám to podepíše a budete to mít hned
No víš žádostí o určení otcovství jsou mraky a ta úřednice si prostě neuvědomila, že tvůj přítel zemřel.
Kvůli tomu ji snad nemusíš nazývat vulgárními výrazy. Každý se někdy splete, i ty.
V sobě si to můžeš uzavřít bez soudu, totiž musíš si to uzavřít sama, žádnej úřední papír ti v tomto nepomůže.
Případný sirotčí důchod dostaneš zpětně, teď asi místo něj pobíráš soc. dávky, samozřejmě můžeš mít finanční problémy, ale ty mají všechny ty pro tebe „obyčejné“ žadatelky, se kterými tě ta paní na soudě zaměnila.
LeFi píše:Michaelakkk píše:
jedna kravská úřednice nasadila korunu. Tak si otce sežente at vám to podepíše a budete to mít hnedNo víš žádostí o určení otcovství jsou mraky a ta úřednice si prostě neuvědomila, že tvůj přítel zemřel.
Kvůli tomu ji snad nemusíš nazývat vulgárními výrazy. Každý se někdy splete, i ty.V sobě si to můžeš uzavřít bez soudu, totiž musíš si to uzavřít sama, žádnej úřední papír ti v tomto nepomůže.
Případný sirotčí důchod dostaneš zpětně, teď asi místo něj pobíráš soc. dávky, samozřejmě můžeš mít finanční problémy, ale ty mají všechny ty pro tebe „obyčejné“ žadatelky, se kterými tě ta paní na soudě zaměnila.
Rozhodně nemám žádné finanční problémy a soc. dávky nepobírám jen přídavek na sama a rodičkovský příspěvek, ty si asi nezažila něčí smrt co? Jo možná byla moje reakce přehnaná, ale ten tón se kterým se mnou mluvila, chtěla mě mít hned z krku… Jo v sobě si to uzavřu vím, že mi vtom žádný papír nepomůže, ale nebudu muset pořád dokola řešit něco ohledně pavlovi smrti, čeká mě výslech kde se budou na všechno ptát, jestli jsme spolu bydleli, kde, jak dlouho prostě budou vlezlý a to už chci mít za sebou… těžko to pochopíš když vůbec nevíš jaký to je…
Míšo a ty pořád čekáš na to, až vůbec zahájí jednání nebo už máš alespoň termín? Jako pokud celou dobu čekáš opravdu na to, až si nějaký líný soudce usmyslí termín jednání, tak bych opravdu stížnost podala. Min. máš právo se informovat o stavu řízení. Tohle jsou banální věci, které jsou většinou vyřešeny při prvním jednáním, ihned na místě, tak snad se to brzy pohne kupředu ![]()
Weruska píše:
Míšo a ty pořád čekáš na to, až vůbec zahájí jednání nebo už máš alespoň termín? Jako pokud celou dobu čekáš opravdu na to, až si nějaký líný soudce usmyslí termín jednání, tak bych opravdu stížnost podala. Min. máš právo se informovat o stavu řízení. Tohle jsou banální věci, které jsou většinou vyřešeny při prvním jednáním, ihned na místě, tak snad se to brzy pohne kupředu
Ano čekám na konkrétní datum jednání, pořád to nikdo za ten rok a dva měsíce neurčil pořád mi jen říkají leží to u soudce, soudce to má na stole, ale aby mě třeba spojili s tím souddcem nebo soudkyní to ne… ![]()
Tak to je pěkný hnus
No, jako bych viděla svou soudkyni, dostat se pod ruku k takovému člověku je hrozné
Neváhala bych a opravdu podala stížnost na soudce, tohle je banalita na půl hodiny jednání
Bohužel ti soudkyni k telefonu asi nedají, to je právě ten problém, že většinou to schytá chudák ta holka v kanceláři, která jí musí zvedat telefony. No, je to na dlouhé lokty
Ale každopádně urgovat a podávat stížnosti předsedovi soudu, to bylo jediné, co u nás aspoň trochu soudkyni popohnalo
![]()