Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malinika píše:
Tam je problém, že paní má sama malé děti, a to se s tímto vylučuje. Tuším, že minimální věkový odstup od vlastního dítěte musí být nejméně 8 let (možná i víc), právě kvůli tomu, aby mezi dětmi nevznikaly sourozenecké vazby…
Já nevím, neznám podmínky, ale 8 let nahoru nebo dolu? Tak když budu mít dítě, co má 9 let, tak si do pěstounské péče můžu vzít jen jednoletého nebo 17ti letého? To asi ne, ne? Nebo jo? Tak to by přece ty děti, co jsou do pěstounské péče, měly strašně zúžené možnosti, jak se do takových rodin dostat…No, ale je to celkem jedno, když bude rozvedená (dle ukázek),tak asi nemá šanci…
@Moise Jojo, kdybych byla bez práce, tak bych zrušila všechny životně nenutné výdaje typu kino, alkohol, cigarety, auto atd. Je fakt, že žiju ve velkém městě, MHD funguje všude, tak se mi to snadno říká. Ale taky jim držím moc palce, jestli jsem správně pochopila, tak matka těch dvou starších na ně kašlala, tu Báru to podle mě docela vzalo, když o tom mluvila, takže v tomhle směru jí na těch dvou dětech hodně záleží.
Taky jsem si myslela, že dcera u Šárky je jejich společná. A mimochodem @Raddkka je dobře, že holka není rozmazlená. Protože nemít práci je hrozné a když je ještě k tomu dítě rozmazlené z luxusu, který si dřív mohli dovolit a teď ho nemají, tak to je o to horší, že dítě tomu nerozumí a přesto se luxusu dožaduje.
@Samantha_cz píše:
@Moise No, co se toho kouření týče…já vím, že to leze do peněz, nekouřím, kolem mne jsou kuřáci. Z jejich zkušenosti vím, že raději přestanou jíst, než aby přestali kouřit. Prostě to tak mají. Respektive, zatím jsem nepoznala kuřáka, který by přestal kouřit kvůli financím. Motivace byla někde úplně jinde. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. U té Šárky si myslím, že hlavní problém vztahu je, že on pracuje hodně (zmiňoval tři práce???) a ona se snaží rozjet ten byznys a to je pěkná dřina. Takže zanedbávají vztah, tak trochu i dceru, podle toho, co Šárka říkala v posledním díle. Jsem zvědavá na šestku.
Znám pána, který má na jídlo 100,– na den. Koupí si denně za 78,– kč cigarety a na jídlo mu zbude 22,–. Co na to říct.
Holky z čeho žije ta studentka VŠ? Chápu že chce práci v oboru ale aspoň než skončí školu může být někde u pokladny. Jinak Bára, ta co píše scénář mi taky příjde lehce v oblacích. Šárku nekomentuji, konečně ale díl kde byla celou dobu oblečená. Hospodská?! Jak může chtít „miminka“ když není schopná si doma ani vymalovat…manžela obdivuji, že vydržel i ty 3roky, u ní čekám kdy bude díl kde se i stihne učesat…
@Raddkka spíš bych řekla, že je to hodně nekvalitními vlasy, mám známou a ta ať dělá co chce, tak vypadá stejně
Ukazovali tam i její svatební fotky a to předpokládám, že se nečesala sama a vypadala stejně. To její bydlení je ale dost síla, ta zeď
![]()
@Moise píše:
@Raddkka spíš bych řekla, že je to hodně nekvalitními vlasy, mám známou a ta ať dělá co chce, tak vypadá stejněUkazovali tam i její svatební fotky a to předpokládám, že se nečesala sama a vypadala stejně. To její bydlení je ale dost síla, ta zeď
![]()
Vlasy, já myslela tu její neúdržbu všeobecně, hl. v tom ohledu že mi příjde jako nestíhající, strhaná matka a to chce děti další… a zařizovat hospodu když si neumí vymalovat obývák!?…
@Raddkka Já si myslím, že proti ni bude její věk, to že sama má malé děti a na výchovu by byla úplně sama… Ale taky mi její domácnost příjde dost bídná a neudržovaná - když mi má přijít televize do baráku, tak snad alespoň uklidím a dám ho nějak do pucu. Taky si myslím, že koupit barvu zase tolik nestojí… Ale jakmile ženská nepečuje sama o sebe, tak asi není ani divu, že nepečuje o tu domácnost.
Tak ta věčná studentka mi sympatická nepřišla, ale v dnešním díle už mě štvala…vůbec jsem nepochopila z čeho žije. Je fajn, že studuje ale je jí skoro 30…taky mám vystudovanou sociální a přitom jsem dělala brigády, práci co byla a bylo mi jedno že mimo obor..
@chs.jasmin jestli ten přítel tak chápu, že se rodičům nelíbí.. je jasný že nemá zázemí a měla těžký vstup do společnosti, ale už je stará dost..
Já nechápu, proč dělá zkoušky napodruhé a napotřetí a do dalšího ročníku proleze s odřenýma ušima
Vždyť má v podstatě na práci jen to studium, na brigádu nechodí.. spousta lidí chodí na denní a k tomu má ještě práci ![]()
Překvapila mě Katka
![]()
Taky me hodne prekvapila Katka, od zacatku celkem sympaticka a ted uplne nejvic, tim pristupem a vsim
Sona na me pusobi priserne, line, rozmazlena, drzkata…Obecne to ale moc dobre nedopadlo- vetsina sice praci ma, ale za minimalni penize, samy by z vyplaty nevyzily a libil se mi jeden prispevek v diskusi pod serialem, ze by bylo fajn, aby lidi s VS vzdelanim meli aspon tech 40tis. a stredoskolaci nebo vyuceni tech 20, aby to stacilo na ‚normalni, slusny‘ zivot. Je ostuda, ze porad plati ‚platy vychodni a ceny zapadni‘ ![]()