Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj nevíte nekdo kde udělat dítěti doklady jestli musím tam kde mam ká trvale bydliště nebo mohu kdekoli na úřadě? Dekuji
@monrom píše:
@Tynnka18 OP udělají na kterémkoli úřadě, pas pouze v místě trvalého bydliště. OP v EU stačí a stojí jenom 50, pas je dražší a třeba pro malé dítě mi přijde zbytečný, pokud samo necestujete mimo EU.
máš pravdu, pas stojí stovku.. a teda já nechala udělat pas, říkala jsem si sakra, co když vyhrajeme nějaký zájezd za oceán ![]()
A nevíte holky jaka je cena OP kdyz ji potrebuji udělat malymu rychleji než cekat mesic?
Pas udelaji kdekoliv, do 18 stoji 100 kc na 5 let, nad 18let 600kc na 10 let.
Edit, nad 15let, omlouvam se
Příspěvek upraven 09.02.17 v 20:49
@monrom píše:
@Tynnka18 Oni ten OP stíhají i za 14 dní nebo max 21. 30 dní je dáno zákonem. Rychlý OP nejde udělat, pouze pas.@Doe_Jane JO, ten nebiometrický pas je levnější, ale je jenom do nějakého věku. Zde jsme nemluvili o věku.
Mluvila o diteti…tak predpokladam, ze do 18let, ne?
Pas i OP udělají kdekoliv. Nechávala sem dělat 2M synovi mimo úřad kde má TB. Dokonce si ho můžete někde nechat udělat a jinde vyzvednout. Ještě jedna věc dite si musí byt na fotce podobne ttakže platnost 5 let je zcestna ja ted tomu svymu budu dělat další OP a to má 9M už ted si tam nnení podobný