Chceme staročeské jméno pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7355
4.5.18 22:16
@pe-terka píše:
to si piš ;). Bude tajemnej jak hrad v Karpatech 8) :mrgreen:

už ses ho ptala soukromě?? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.5.18 22:16
@Apaji píše:
Ale fakt, jak na něj maminka mohla volat? :think: Cypriánku? Nebo, když se s ním mazlila, když byl malý… :nevim: Měla jsem se ho zeptat, dokud žil :,(, byl to povídavý starý pán.

Cyprísku, Cypísku, Cypro(i)? Jako ne že by to bylo libozvučné jméno, to fakt ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.5.18 22:18
@dedrichov píše:
už ses ho ptala soukromě?? :P

nee. Mám nějaký tušení, že by k tomu přibalil fotodokumentaci :jazyk: :mrgreen: Nebo si ho s někým pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
4.5.18 22:20

@pe-terka

A hele - Cypísek? A já marně přemýšlím, kde na to jméno Rumcajs přišel a ona to bude zdrobnělina Cypriána! :palec: Jen pologramotný Rumcajs popletl i/y, no. Manka je asi zdrobnělina od Marie, Madly…Teď ještě rozklíčovat toho Rumcajse :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
4.5.18 22:21
@pe-terka píše:
nee. Mám nějaký tušení, že by k tomu přibalil fotodokumentaci :jazyk: :mrgreen: Nebo si ho s někým pletu?

Neee, Johnny je gentleman :) Není to žádný ouchyl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
4.5.18 22:23
@Apaji píše:
@pe-terkaA hele - Cypísek? A já marně přemýšlím, kde na to jméno Rumcajs přišel a ona to bude zdrobnělina Cypriána! :palec: Jen pologramotný Rumcajs popletl i/y, no. Manka je asi zdrobnělina od Marie, Madly…Teď ještě rozklíčovat toho Rumcajse :think: :mrgreen:

Já si myslím, že Rumcajs je příjmení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
4.5.18 22:26
@Fíková píše:
Já si myslím, že Rumcajs je příjmení. :mrgreen:

Sakra, asi jo :think:. Ale že by mu Manka říkala příjmením? Taková viktoriánská výchova. Dneska jsem se dívala na Pýchu a předsudek a tam matka rodu oslovovala svého muže (se kterým měla milion děcek) „pan Bennet“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
4.5.18 22:27

@Apaji V tom odkazu L(i)ypold taky není.:-)

A Cypriánovi bych já říkala normálně Cypriáne. Není nutné zdrobňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
4.5.18 22:29
@Fíková píše:
Vím o pánovi, který se jmenuje Horymír Šemík (jako fakt, není to fór). Mě už nic nepřekvapí. :lol:

Ja znam Král Miroslav a jeho bracha je Král Ludvík (ten daber). Jejich mamka asi miluje pohadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
4.5.18 22:31
@Flyingfrog píše:
@Apaji V tom odkazu L(i)ypold taky není.:-)A Cypriánovi bych já říkala normálně Cypriáne. Není nutné zdrobňovat.

Ono totiž Lipold je původně starogermánské jméno, možná proto tam není uvedeno. Ale je více stránek se staročeskými jmény, a tam by možný byl :nevim:

Já třeba dceři, když byla malá říkala „piškotek“, nemohla jsem ji nějak oslovit jménem, „dorostla“ do něho až tak v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.5.18 22:32
@Apaji píše:
Neee, Johnny je gentleman :) Není to žádný ouchyl :mrgreen:

ok, tímto se mu omlouvám :mrgreen: :kytka: Jak by se mohl jmenovat Rumcajs, to mě fakt nenapadá. Třeba jako malej prskal mámino mlíko a lozil k tátovi oblíznout lahvinku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
4.5.18 22:35

@Apaji To jsem vygůglila taky, teda u příjmení. Tak by mě fakt zajímalo, proč zakladatelka píše staročeské.:-)

Mně se líbí Živana pro holku a byla by dost origoš, namísto toho, co má teď. Ale když jsem jí to řekla, tak se zhrozila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.5.18 22:37
@Fíková píše:
Vím o pánovi, který se jmenuje Horymír Šemík (jako fakt, není to fór). Mě už nic nepřekvapí. :lol:

luxusní kombinace :palec: ten chlap se se jménem v životě neztratí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149146
4.5.18 22:43
@dedrichov píše:
Ale jo, si to tu říkám a s tím měkkým je to v pohodě. Mě už snad nevadí nic, prostě si k tomu jménu představím miminko, pak školkáčka/školáčka…
K těm zdrobnělinám: třeba Lipan… no, asi by z toho vznikl i lipicán :mrgreen:

Spíš Lipánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149146
4.5.18 22:46
@dedrichov píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ještě se někdy říká velký (starý) a malý (mladý) :mrgreen:
Říká, jsem čtvrta Anna v řadě, a jsem malá Andulka :roll: a to mi klepe padesátka na vrátka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová