Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Apaji píše:
Sakra, asi jo. Ale že by mu Manka říkala příjmením? Taková viktoriánská výchova. Dneska jsem se dívala na Pýchu a předsudek a tam matka rodu oslovovala svého muže (se kterým měla milion děcek) „pan Bennet“
To je jak s Machem a Šebestovou. Tam mě vyloženě dráždilo, že nevím, jak se jmenují. ![]()
Ještě mě napadlo, že Cypriánovi by se dalo říkat třeba Janku.
@Apaji píše:
@pe-terkaA hele - Cypísek? A já marně přemýšlím, kde na to jméno Rumcajs přišel a ona to bude zdrobnělina Cypriána!Jen pologramotný Rumcajs popletl i/y, no. Manka je asi zdrobnělina od Marie, Madly…Teď ještě rozklíčovat toho Rumcajse
![]()
Malý Cyprián jako Cyprísek…dost dobrý.
Luxusni diskuze
![]()
Co Olda nebo Oli, jako zdrobnelina toho Lipolda? Kdyby neco, muze se vydavat za Oldřicha. ![]()
Hledala bych dal, to jmeno je totalni ulet, a kdyz uz to musi byt, tak radeji Leopolda.
Je Vas v rodine vic s podobne neobvyklým jmenem?
Příspěvek upraven 04.05.18 v 23:09
Ten Neklan, jak tu nekdo zminil, zni zajimave. V ČR jich mame dokonce 33.
Lipolt -dle německého originálu Liutbold, Litold (Liutwald)…sestra mé kamarádky má Křišťana, Haštala a Jáchyma, kterému říkají Jašek…člověk si zvykne na různá jména, ale nejsou všechny děti tak silné osobnosti, aby to unesly
Mamka jednou na zastávce busu potkala babičku s vnoučkem, kterému říkala Cypriánku.. a já na pískovišti viděla brášky Severína a Rubena ![]()
@sinapis.alba A to mně přijdou hezká jména.:-)
Fakt je, že pokud se s těmi jmény začne člověk víc potkávat, přestanou být extra zajímavá.:-)
V rodině máme Silvestra a vůbec mně to extra nepřijde.
@Anna766 píše:
Spíš Lipánek.
to asi ano menšímu a třeba později při fotbale Lipane, přihraj, to je v pohodě. Dříve vznikaly přezdívky hlavně z příjmení, tak teď se objevují jména, která tu přezdívku zastoupí.
@Anna766 píše: Říká, jsem čtvrta Anna v řadě, a jsem malá Andulkaa to mi klepe padesátka na vrátka.
tohle může člověka otravovat a to si vůbec rodiny s „tradicí jména“ vůbec nepřipustí. Mě tento model byl odjakživa protivný, jako když nemůže být ten člověk samostatný, když nemá své vlastní jméno. Promiň, vím, že to někde funguje, já byla od malinka ráda, že se jmenuji jinak, než rodiče a totéž jsem si přála pro naše děti (manžel naštěstí též)
@Flyingfrog Ruben se mi docela líbí (i když bych ho nedala), ale Severín teda né
to mi přijde já nevim, jak pro nějakého černokněžníka, co kolem něj fouká severák
@dedrichov píše:
tohle může člověka otravovat a to si vůbec rodiny s „tradicí jména“ vůbec nepřipustí. Mě tento model byl odjakživa protivný, jako když nemůže být ten člověk samostatný, když nemá své vlastní jméno. Promiň, vím, že to někde funguje, já byla od malinka ráda, že se jmenuji jinak, než rodiče a totéž jsem si přála pro naše děti (manžel naštěstí též)
Však jsem taky tradici přerušila, přes nevůli rodiny a dala dceři jméno Kristýnka. A poslouchala jsem dost dlouho proč Kristýnka a ne Andulka…protože proto ![]()
@Anna766 píše:
Však jsem taky tradici přerušila, přes nevůli rodiny a dala dceři jméno Kristýnka. A poslouchala jsem dost dlouho proč Kristýnka a ne Andulka…protože proto
@dedrichov píše:Vybrala jsi krásné jméno
Děkuji. Dceři sedí.
@pe-terka píše:
jé, to by mě zajímalo, jak se jmenuješJinak tímto jsi dal zakladatelce naději, že Lypold jednou možná bude in
![]()
Tak průměrnej věk už je 19 ![]()