Chceme staročeské jméno pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
7.5.18 13:10
@KalamityJohn píše:
Tak průměrnej věk už je 19 :)https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…

to tak je v poho, já čekala nějakýho Spytihněva :lol: Pokud tedy nemáš příjmení Barák, Vrata, Dítě nebo něco podobnýho :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
7.5.18 13:17
@Anonymní píše:
Prosím co říkáte na jméno Lypold? vím že je neobvyklé a staré, ale chceme to tak. Jenže jak oslovovat? :think: Lypo? Lype? Lypku? Lypolde? Lypoušku?

Umím si představit Lypold, ale všechny ty zdrobněliny mi přijdou strašlivé. Osobně bych se teda radši jmenovala Leopold.

• Citovat
  • Upravit
31291
7.5.18 13:21

V průměru jsou dva do roka…
Viz tabulka dole zde: http://www.kdejsme.cz/…old/hustota/

A bacha, fakt je to s měkkým I.
Takže jestli ani nevíte, jak se to jméno píše, tak bacha bacha, než jím „poctíte“ vaše dítě.
Je spousta jiných pěkných a hodně starých klasických českých jmen a zároveň to nebude pomsta.
Fakt bych si toho prcka představila na základní škole…a podle toho se rozhodla..
Edit, teď koukám, že to na mě ale naskakuje všude jako příjmení a né křestní jméno… 8o
Takže je vůbec možné ho dát? Zjistěte si to na matrice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
7.5.18 13:24

Můžete mu říkat třeba Lipom. :mrgreen: (Lipom je nezhoubný tukový nádor)
Ne vážně, co vám to ubohý dítě udělalo? Navíc pardon, ale „chceme staročeské jméno Lypold“ akorát se to píše Lipold a je to germánské jméno. Holt rodina demonstruje svou sečtělost a intelekt. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
7.5.18 13:30
@pe-terka píše:
Cyprísku, Cypísku, Cypro(i)? Jako ne že by to bylo libozvučné jméno, to fakt ne :lol:

Pamatujete se někdo na pohádku, kde byl hlavní postavou rytíř Cyprián Pecka z Višně? Hrál ho Vaculík. A byl to moc pěkný rytíř :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
7.5.18 13:36
@pe-terka píše:
to tak je v poho, já čekala nějakýho Spytihněva :lol: Pokud tedy nemáš příjmení Barák, Vrata, Dítě nebo něco podobnýho :oops: :kytka:

taky bych řekla. Máme ve škoce malého spolužáčka a mě se to jméno líbí. Jsem na něj ze základky zvyklá též jako příjmení. Tak, vše víme, můžu vyrazit ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
7.5.18 13:39
@KalamityJohn píše:
Tak průměrnej věk už je 19 :)https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…

Prokop je úplně v pohodě, to ani nevnímám jako nějaký extra jméno. :nevim: Jsem teda čekala větší odvaz :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21186
7.5.18 13:44
@Hazentla píše:
Prokop je úplně v pohodě, to ani nevnímám jako nějaký extra jméno. :nevim: Jsem teda čekala větší odvaz :mrgreen: :mavam:

Hele za mého dětství bylo vzácný, a jak už jsem tady plakal :mrgreen: než jsem trochu narost tak to nebyla perdel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
7.5.18 13:51

@KalamityJohn Nejsi aspoň příjmením Buben?  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
7.5.18 13:59

@KalamityJohn
Z pohledu průměrně inteligentního dospělého člověka je to docela pěkný jméno, ale věřím tomu, že před třiceti lety na základní škole plný, jak ty správně říkáš, mladejch blbečků, to musel bejt docela opruz.
Taky znám, nebo spíš znala jsem pár „divně“ pojmenovaných. U dospělého zní to jméno i sofistikovaně, ale u desetiletýho puberťáka to bylo za trest… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21186
7.5.18 14:40
@Hazentla píše:
@KalamityJohn Nejsi aspoň příjmením Buben? :lol:

Eště toho trochu :)

Ale potkal jsem jednoho Záviše, Záviš Zeman se jmenoval. SIce jsem ho potkal v Torontu, ale byl to čech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149157
7.5.18 21:51
@KalamityJohn píše:
Eště toho trochu :)Ale potkal jsem jednoho Záviše, Záviš Zeman se jmenoval. SIce jsem ho potkal v Torontu, ale byl to čech.

Tak v Torontu je to dost cajk ne? Tam se to tolik neřeší, jak by se to řešilo tady.
Fakt je že Prokopů moc neznám. Jednoho ano, dnes už to musí být několikanásobný děda, a byl to syn učitelky a babky u sámošky to pomlouvaly, jak prý učitelky musí mít cosi extra, protože druhá místní učitelka měla dcery Marcelu a Stelu dnes už jsou to taky babičky, a to se tehdy taky tolik nedávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21186
8.5.18 12:53
@Anna766 píše:
Tak v Torontu je to dost cajk ne? Tam se to tolik neřeší, jak by se to řešilo tady.
Fakt je že Prokopů moc neznám. Jednoho ano, dnes už to musí být několikanásobný děda, a byl to syn učitelky a babky u sámošky to pomlouvaly, jak prý učitelky musí mít cosi extra, protože druhá místní učitelka měla dcery Marcelu a Stelu dnes už jsou to taky babičky, a to se tehdy taky tolik nedávalo.

Jojo, ty jména tady jsou někdy zvláštní. Na motovandru jsem noclehoval u jednoho vinaře v Tennessee, zestárlej hippie. Podle toho co říkal, měl pět dětí mezi nimi i dvojčata jménem Ocean a River. Kolegyně pochází z Haiti, jmenuje se Nadege - Naďa - a jednoho syna pojmenovala Magnus a druhýho :think: hergot teď mi to vypadlo, ale taky tak nějak podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová