Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
tak delej ze jdes běhat a za rohem uz jen jdi ![]()
Jak já ti rozumím. A proto velice ráda vyrážím na procházky do lesa. Sama
doporučuju
Nemusíš jít běhat, ale jít na dvě hodiny někam na procházku do přírody.
Bohužel, hledáš jen výmluvy. Když se chce, tak si člověk zařídí vše. Odmítání spoluucast dítěte, i mámy. Jinak fakt sama nikdy nebudeš ![]()
Chodím pěšky z práce. Audioknížku do sluchátek a místo půlhodiny MHD to mám na 60-70 minut. Mám svatý klid a ještě udělám něco pro zdraví ![]()
Já nechápu, že to manžel a matka nerespektují
u dětí se to pochopit dá, ale měl by se o ně v tu chvíli postarat muž.
Já když přijdu domů z prace, potřebuji tak tričtvrtě hodiny poslouchat metal na plný kule, nabije mě to energií a dobrou náladou. Pak jsem jak vyměněná. Ale když to nekdy neklapne, nepřejte si mě nikdo ![]()
@Jahru chodím pěšky do práce i z práce. Ale manžel pracuje ve stejné firmě, tak chodíme spolu. Ráno půl hodiny a odpoledne půl hodiny. Často se k nám prifari nějaké dítě.
@Bytsamsebou ale já se procházet nechci, protože si neodpočinu. Příroda daleko a skoro vždy někoho potkám a chce mluvit. Hlavně mi to bere čas na další věci. Přijdu domů v pět a abych šla ven třeba od sedmi do osmi, to už je pozdě.
Chci mít klid doma.
O víkendech chodím na dlouhé procházky. Vždy dopoledne mám krátkou svojí a odpoledne se někdo přidá.
@Betty MacDonald máma mě nerespektuje a nikdy nerespektovala. Neuznáva potřebu být sam. To je podle ní zástěrka lenosti. Aktuálně má už jenom mě, je v důchodu, to jí nebaví…
Manžel má potřebu taky být sám, ale jemu vyhovuje ve dvou.
A co odjet někam úplně pryč? Na noc někam sama.
Vůbec nechápu, jak můžeš sama ze sebou být
Vždyť ty jsi protivná sama sobě!
Zamkni se v koupelně a na uši sluchátka co odfiltrují okolní zvuky. Na dveře ceduli „zákaz klepání od-do“ s dodatkem „nerespektování zákazu bude mít fatální následky pro celou rodinu“.
Pokud si i na toto najdeš výmluvu, nestěžuj si a funguj dokud ti nehrábne ![]()
A proč je pozdě jít ven od sedmi do osmi? Já chodím běžně se psem třeba od devíti do desíti.
To samé doma- pokud si někam zalezu a řeknu, že chci klid, tak to všichni respektují. Zalezu s knížkou do ložnice a mám klid. Jak to, že ti tam lezou, když si to nepřeješ? Děti už jsou velké a nerespektují to, že chceš mít klid? ![]()
Ty jsi jak moje kamarádka. Taky si pořád na něco stěžuje, jak nemá na sebe čas a když jí poradíš, ať jde ven, na kolo, zaběhat si, na procházku, tak milion výmluv, proč to nejde.
Pokud jdu na procházku, přidává se ke mně dítě nebo máma. Dítě se odmítnout dá, ale jak odmítnu mámu, tak mi to vyčítá. S ohledem na práci procházku denně nedám.
Mně by na oddych nejvíc opravdu pomohlo být doma v klidu. Na procházce potkávám lidi.